Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
plata bi trebalo da bude 21.03.2014 (staviti datum po zelji)

mislim da je ovo kasnjenje nepotrebno. zasto ne bi ukinuli plate
imas da jedes, pijes, da spavas, da radis i jos bi da budes placen, pa mislim stvarno gde to ima.
zasto da maltretiramo vlasnike firme sa sitnicama, imaju oni vajznija posla od toga.
pozdrav za sve.

Pa u ovom trenutku tako ispada,ja stvarno ne bih nikome da sudim,sta je u pitanju,ali znam kakva je moja situacija imam pare,ali ih zapravo ni nemam..ja se iskeno nadam da ce se smilovati na nas "obicne smrtnike" i uplatiti tog cuvenog 21 a pitanje je koliko da cekamo za sledecu platu ..

Ja sam iz Tjumena otisao u Nejungri u Jamalskoj oblasti sa paiprima iz Tjumena dobio sam vizu i radnu dozvolu do 14 septembra i sad sam tu na NPS 19 sa tim papirimai nerade se ponovo papiri nego sa tima radis i nema vracanja za BG. U Tjumenu ce ti sve zavrsiti bar su tako nama uradili

Samo veselo plata tek u sledeci petak tako danas nama rekose.

Zavisi ceka se od par dana pa do 6 meseci neko i vise nema pravila. ja sam cekao mesec mada sam u aprilu predao sve papire a tek u septembru su me zvali i odradio sam dva lekarska i u novembru sam vec bio u RF

Penale samo u fudbalu bratac ovde nema toga u aneksu svima pise isto ali koja firma se jos pridrzava toga i sta si ti u obavezi da ispunis a sta firma kad ti pogresis onda po ugovoru a kad oni e onda puj pike nevazi. Strpljen spasen cekaj platu danas rekose u petak ali sledeci tj 21.03

Pozdrav Danijela ja bi ti pomogao ali nisam u mogucnosti do nedelje da odradim dopunu jer samo nedeljom idemo do grada. Mogao bi i radnim danima ali skup mi taksi da platim sam 900 rubalja placam u oba pravca tako da jedino ako ti odgovara nedelja nije problem. Mogu ti poslati broj racuna i u nedelju ce imati dopunu na svom telefonu javi samo ako ti odgovara ili si se snasla vec

Od kada Nerjungri pripada Jamalskoj oblasti? A toliko kudimo sefove Boze Boze....pojedinci ne znaju gde se nalaze,strasnoooo

Napisah već.šta li će biti sa povratnicima koji su bili 2-3meseca kući nemaju pravo na akontaciju otišli krajem januara i prva plata u aprilu i to je skoro 3 meseca bez dinarama .Nije fer bar akontaciju su mogli dati...ma šta je više fer :?::?::?

Ja sam iz Tjumena otisao u Nejungri u Jamalskoj oblasti sa paiprima iz Tjumena dobio sam vizu i radnu dozvolu do 14 septembra i sad sam tu na NPS 19 sa tim papirimai nerade se ponovo papiri nego sa tima radis i nema vracanja za BG. U Tjumenu ce ti sve zavrsiti bar su tako nama uradili

I mom mužu su uradili vizu i radnu dozvolu u Tjumenu do kraja oktobra ali nije bio siguran važe li samo za tjumensku oblast ili ne. Hvala za info. Pozdrav

Da li je Velesstroj jedina firma za posao u inostranstvu
bezanija dobri moji oni su pukli a na stari sistem isplate se nece vratiti,ja pisah o tome.
Pa ako se isplati jadikovati svaki mesec a sve duze cekanje a jedan dan ce biti cak i neizvesno za isplatu,mislim da nije vredno naseg truda i vremena.
poz svima

Da li je Velesstroj jedina firma za posao u inostranstvu
bezanija dobri moji oni su pukli a na stari sistem isplate se nece vratiti,ja pisah o tome.
Pa ako se isplati jadikovati svaki mesec a sve duze cekanje a jedan dan ce biti cak i neizvesno za isplatu,mislim da nije vredno naseg truda i vremena.
poz svima

Nekada su kasnili 3 meseca,sad kasne meces ipo dana. Bili su fer,korektni itd. Mislim da ne treba paniciti,treba sacekati da se vidi sta ce biti. Ja necu odustati jer smatram da nije firma pukla.

Napisah već.šta li će biti sa povratnicima koji su bili 2-3meseca kući nemaju pravo na akontaciju otišli krajem januara i prva plata u aprilu i to je skoro 3 meseca bez dinarama .Nije fer bar akontaciju su mogli dati...ma šta je više fer :?::?::?

Da li ti znas koliko se uzima po jednom radniku iz Srbije ako ga zapolsis u Inostranstvo? Sta mislis,zasto Velestroj prima toliki broj ljudi? Posalju ljude na 2-3 meseca na rad pa cekanje par meseci,pa salju druge ljude I sve tako u krug. Za svakog radnika kojeg firma zaposljava u Inostranstvu,drzava placa firmi 10.000e. Ziva istina, Znam coveka koji je to radio,samo sto je on prevario drzavu,ne ljude. 10.000eura po radniku. Koliko jedan radnik za godinu dana zaradjuje u RF preko Velestroja? Roki nas sve placa od tih 10.000e,a to sto mi tamo radimo njemu ostane cista zarada. Ako ne verujete raspitajte se.

Da li ti znas koliko se uzima po jednom radniku iz Srbije ako ga zapolsis u Inostranstvo? Sta mislis,zasto Velestroj prima toliki broj ljudi? Posalju ljude na 2-3 meseca na rad pa cekanje par meseci,pa salju druge ljude I sve tako u krug. Za svakog radnika kojeg firma zaposljava u Inostranstvu,drzava placa firmi 10.000e. Ziva istina, Znam coveka koji je to radio,samo sto je on prevario drzavu,ne ljude. 10.000eura po radniku. Koliko jedan radnik za godinu dana zaradjuje u RF preko Velestroja? Roki nas sve placa od tih 10.000e,a to sto mi tamo radimo njemu ostane cista zarada. Ako ne verujete raspitajte se.

Nebulozniju stvar nisam pročitao u ovoj temi. Subvencionisano zapošljavanje u inostranstvu - kakav vic. :)

Jel velestroj uplacuje plate i akontaciju na devizni ili dinarski racun?

Ne uplacuje ni na tekuci,ni na devizni :D

- - - - - - - - - -

Nebulozniju stvar nisam pročitao u ovoj temi. Subvencionisano zapošljavanje u inostranstvu - kakav vic. :)

Ja sam cuo na tv-u nesto o tome,ali ne znam bas za cifru. Ali znam sigurno da se ovde daje za radnika ako ga prijavis oko 150 hiljada dinara,otprilike.

Zvanicna himna nasih momaka:

Sprema me majka na dalek put
zora je pusta svanula
ne placi majko, ne tuguj
vraticu se tebi ja
Puste pare proklete
ostavi familiju
a i moj rodni kraj
tamo gde sam rodjen ja
Godina prodje, vratih se ja
stara je majka u postelji
u suzama mi govori
dodji sine da te zagrlim

Onaj ko nedoživi nezna i neoseća tudje probleme,a tako malo svakog od nas deli od svakakve situacije,samo u jednom danu život može da vam se promeni a da ništa na to nemožete da utičete.Razumem i kašnjenje plate ali bi bio red da se ljudima kaže šta i kad mogu da očekuju pa ipak su oni otišli tamo da bi svojoj deci i porodici pomogli a ne da se osečaju još nemoćnijim.Od svega mi je najružnije nepoštovanje ljudskih vrednosti i samog ljudskog života,Nadam se da će neko shvatiti da puno dece danas zavisi od toga kada će plata,ima puno bolesnih,nemoćnih.....

potpuno se slazem ali licno sam se uverila da ova firma cim potpises ugovor pocinju da se ponasaju kao da nisi ljucko bice kada te zovu kazu jedno kad dodjes kazu drugo a ustvari ispadne skroz deseto vec nekoliko puta su suprugu rekli ide na 1 mesec uvale mu ugovor na 6 meseci a dobije povratnu kartu tek za 9 meseci zato kazem oni nemaju postovanja prema nikome i ovo za plate niko nece reci pravu istinu jer smo nebitni i zato i ne ocekujem da nas shvate ili postuju.

Ajde sto ste se raskukali,kome jos trebaju pare.....PARA NEMA....Kad zavrse sa poslom dobice svako po kolica cigle i dzak cementa kao zamenu za platu.
Nemam para druze,a nemam ni srece,sudbina me vara,sudbina me nece.....

Samo veselo plata tek u sledeci petak tako danas nama rekose.

Zavisi ceka se od par dana pa do 6 meseci neko i vise nema pravila. ja sam cekao mesec mada sam u aprilu predao sve papire a tek u septembru su me zvali i odradio sam dva lekarska i u novembru sam vec bio u RF

Penale samo u fudbalu bratac ovde nema toga u aneksu svima pise isto ali koja firma se jos pridrzava toga i sta si ti u obavezi da ispunis a sta firma kad ti pogresis onda po ugovoru a kad oni e onda puj pike nevazi. Strpljen spasen cekaj platu danas rekose u petak ali sledeci tj 21.03

Pozdrav Danijela ja bi ti pomogao ali nisam u mogucnosti do nedelje da odradim dopunu jer samo nedeljom idemo do grada. Mogao bi i radnim danima ali skup mi taksi da platim sam 900 rubalja placam u oba pravca tako da jedino ako ti odgovara nedelja nije problem. Mogu ti poslati broj racuna i u nedelju ce imati dopunu na svom telefonu javi samo ako ti odgovara ili si se snasla vec

nisam se snasla posalji mi br racuna HVALA UNAPRED

Dobro jutro.
Čitam šta pišete, i da vam je lako, nije. Da je bezizlazno, nije ni to.
Firma kao firma je velika. Vezana je za velike investicije, velike poslove i velike pare i za milion domaćih i medjunarosnih propisa. Takodje, kao i svaka gradjevinska firma, sa mnogo zaposlenih, ima svoja poslovna pravila. U ovim vremenima, kada je svuda, pa i Rusiji, borba za posao krvnička, normalno je, i čak, realno i za očekivati, da zapadne u krizu. Kriza se ogleda u više nivoa i na više polja je uočljiva. Te nivoe radnici, šefovi, poslovodje ne vide, i ne treba da vide. Oni vide onaj nivo kada kriza dodje dotle da se odrazi na isplatu plata. I tada počinje panika. Kašnjenje u isplati plata može biti kratkotrajno. Najčešće je tako, jer likvidnost svake firme zavisi od uplata njenih kupaca ili investirora. U gradjevinarstvu to nije nikakvo neobično stanje. Jedno je panika i bes koji hvata ljude ovde u Srbiji, kada su sa svojima a firma počinje da kasni sa platama, a sasvim drugo kada ih takvo stanje dohvati u inostranstvu i još u nekim izolovanim sredinama gde se susreću razne kulture, naravi, karakteri i propisi. Oni su u inostranstvu. Nemojte to zaboraviti, nemojte ih svojom pričom gurati u nešto što može imati loše posledice po sve vas, jer, vaši muževi, braća, očevi su tamo, i svi su otišli da rade, ili predali papire dobrovoljno i u dogovoru sa svojim porodicama, znajući kakvi su uslovi. Ne postoje bezizlazne situacije, osim kada se radi o smrtonosnoj bolesti. Uvek, postoje bar dve opcije. Ne branim firmu, nisam iz te firme, nisam čak ni iz ove gradjevinske priče, ali znam jer sam profesionalno vezana za investicije i poslovanje firmi. Zato i gledam iz nekih drugih uglova. Jedino do čega mi je stalo, i što poštujem, su ovi ljudi ovde, na temi.

Još nešto. Ova tema je da se pomažete, razmenjujete informacije, popričate, našalite se, jer tako je lakše (ljudi su stvoreni da žive u čoporu, a ne sami) a ne da dižete bunu. Pogledajte samo koliko ima pregleda. To govori o svrsi ove teme. Svaki post koji bude u sebi sadržao bilo kakav poziv na bojkot, sakupljanje ispred bilo koje firme, pa i Velestroja, i slično, biće obrisan i sankcionisan, to piše i u Pravilniku koji ste svi prihvatili kada ste se registrovali na Krstaricu. Molim vas, nemojte da koristite ovu temu nepravilno i da budete orudje u rukama manipulatora kojih svuda ima i u reali i u virtualu, koji je zbog svojih mogućnosti, postao način komunikacije.

:heart::strika:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back