Biljana1983
Početnik
- Poruka
- 15
Srpski majstori sa važećim diplomama i sertifikatima (zidari,tesari,armirači,varioci i pre svih argonci), zašto podcenjujete svoje znanje i radite po tako sramno niskim satnicama?Zašto dozvoljavate da sa vama manipulišu po sibirskim tajgama koje kakvi dekretno unapredjeni bivši taxsisti,trgovci,propali muzičari,konobari ili po srpski rečeno "dupeviraši".Čast izuzetcima,mada stručnog i kvalitetnog kadra u Hopexu i da nema.U Velesstroju isto !Većina ovde forumaša reći će da, znamo sve to..., al' mora se jer se udarilo u zid! Situacija jeste teška, ali ko već mora da ide vani neka barem i nešto i zaradi. Verujte mi na reč da radeći po sibirskim tajgama za neto platu od 1800 $ nećete ništa zaraditi osim bolesti. Prividno da, nekih desetak hiljada dolara za tih šest meseci, ali šta posle?!Niko vam ne garantuje da će te se vratiti i kada . Čekate tako mesecima da ponovo odete i da radite, a za to vreme prinudjeni ste da tesko stečenu crkavicu trošite na goli život dok vas "Princeze i Manekeni" na kvačilu drže sa obećavajućim i lažnim datumima za skorašnji odlazak. Zbog takvog, najblaže rečeno zavitlavanja i neizvesnosti i ono malo posla sto iskrsne kući ne možete da uzmete i da uradite. Vreme vam tako nepovratno odlazi a finansijski minus sve veći i veći zbog čega panično grizete da što pre ponovo odete i da radite ne pitajuci za cenu i uslove rada. Poslodavci.., za sve to vreme radosno ruke trljaju.Da li ste se ikada zapitali zasto je u rusiji najniža cena satnice?Ja sam sebe pitao pre nepune dve godine i od tada u zlatiborsku i u dobanovačku vise ne zalazim .Radim i dalje isti posao ali za veči novac,i pre svega duzno poštovanje kojeg u velesstroju i hopexu nije bilo.
I ja se slazem u potpunosti!