Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srpski majstori sa važećim diplomama i sertifikatima (zidari,tesari,armirači,varioci i pre svih argonci), zašto podcenjujete svoje znanje i radite po tako sramno niskim satnicama?Zašto dozvoljavate da sa vama manipulišu po sibirskim tajgama koje kakvi dekretno unapredjeni bivši taxsisti,trgovci,propali muzičari,konobari ili po srpski rečeno "dupeviraši".Čast izuzetcima,mada stručnog i kvalitetnog kadra u Hopexu i da nema.U Velesstroju isto !Većina ovde forumaša reći će da, znamo sve to..., al' mora se jer se udarilo u zid! Situacija jeste teška, ali ko već mora da ide vani neka barem i nešto i zaradi. Verujte mi na reč da radeći po sibirskim tajgama za neto platu od 1800 $ nećete ništa zaraditi osim bolesti. Prividno da, nekih desetak hiljada dolara za tih šest meseci, ali šta posle?!Niko vam ne garantuje da će te se vratiti i kada . Čekate tako mesecima da ponovo odete i da radite, a za to vreme prinudjeni ste da tesko stečenu crkavicu trošite na goli život dok vas "Princeze i Manekeni" na kvačilu drže sa obećavajućim i lažnim datumima za skorašnji odlazak. Zbog takvog, najblaže rečeno zavitlavanja i neizvesnosti i ono malo posla sto iskrsne kući ne možete da uzmete i da uradite. Vreme vam tako nepovratno odlazi a finansijski minus sve veći i veći zbog čega panično grizete da što pre ponovo odete i da radite ne pitajuci za cenu i uslove rada. Poslodavci.., za sve to vreme radosno ruke trljaju.Da li ste se ikada zapitali zasto je u rusiji najniža cena satnice?Ja sam sebe pitao pre nepune dve godine i od tada u zlatiborsku i u dobanovačku vise ne zalazim .Radim i dalje isti posao ali za veči novac,i pre svega duzno poštovanje kojeg u velesstroju i hopexu nije bilo.

I ja se slazem u potpunosti!

Pa?
Ne razumem ni jedno od vas dvoje....Dorijan je predao paire, Biljin muž je na NPS 11....zašto ste doneli takve odluke ako ne mislite tako? :dontunderstand:

nekoliko puta sam ja isto razgovarala sa njim, muzem, uzeces pare, ja cu da cuvam dete, a sta cemo onda, kad se vratis. Muka ga je naterala da ode, sve znam, nigde ovde u Srbiji nije mogao da nadje posao. Videcemo kakvo ce misljenje da ima kad se vrati. Ja sam mu podrska, ali opet treba to u nesto uloziti, a sta to cemo opet da pricamo kad se vrati.

Ma razumem ja tebe Biljo, Naravno da je zapeo da ide....čovek, muškarac, otac a da ne radi i da ne može da izdržava porodicu.....to ubija svakog muškarca. Ako je otišao, a ti budi sretna što imaš takvog čoveka i podršku mu daj :zag:....malo mož i da zagundjaš, onako žeMski, čisto da ne zaboraviš :lol:

nekoliko puta sam ja isto razgovarala sa njim, muzem, uzeces pare, ja cu da cuvam dete, a sta cemo onda, kad se vratis. Muka ga je naterala da ode, sve znam, nigde ovde u Srbiji nije mogao da nadje posao. Videcemo kakvo ce misljenje da ima kad se vrati. Ja sam mu podrska, ali opet treba to u nesto uloziti, a sta to cemo opet da pricamo kad se vrati.

sve je ovde muka naterala da odu...Suvoborac jeste upravu...ali ajde neka kaze nesto bolje...gde... sta ??? Drago mi je zbog njega da se pronasao u zivotu to je perspektiva svih nas ovde...niko ovde nije vezan nizakakvu firmu,naravno da bi otisli bilo gde gde su bolji uslovi...plata i sve ostalo...a Biljo muza moras da podrzis kako znas i umes....njemu je gore nego tebi...prosla sam kroz to sa dvoje dece...na sve se covek navikne

A gde to radiš Suvoborac?
LJILJA MMM,nisam imao nameru da se prestavljam..., ali kako je Vaš upitnik nekako isuviše rumenkasto-crvenkast tj.nije bas ljubopitljiv,odlučio sam da ovo moje kuckanje bude malo duže.Nemoj te mi šta zameriti,jer nista nije lično a samo i da znate da sve ovo kuckam na telefonu pa oprostite ako nije sve napisano kako valja.Ja sam na forumu od skora tj. pratim vas isključivo dok sam tu na odmoru.Moja pisanija su isključivo bila informativnog karaktera tj. da kako tako pomognem kolegama nekim svojim iskustvom kojeg zaista imam na pretek.Medjutim strašno me zaboli i uvredi kao čoveka i radnika kada čujem i pročitam da su naši majstori tako devalvirani.Samo su naši ljudi ti evropski majstori koji rmbaju po koje kakvim tunguzijskim nebišinama zato što ih je sopstvena država (Srbija) gurnula u narucje i čeljusti belosvetskih hoštaplera.Ne samo što rmbaju nego ih i tuku.Strašno!LJILJO MMM, 52 godine imam, diplomirani sam mašinski inženjer (1986 god. Maš.fakul.LJubljana).Od 1987-1990 radim kao mladi inženjer ispred T.A.M.(Kuvajt), 1992-1999 Linden Gmbh (Brazil,Peru Argentina i Čile),2003-2009. Moskva, St.Peterburg,2009. Kečo ING.Anapa, 2009 Stroy i Hopex int. Skorovod.-Čita,NPS 12,13,14,7,abk Khabarovsk.Od prošle godine u JOMIL-u (Angola i Libija). Trenutno sam na odmoru u mom rodnom selu na odmoru podno Suvobora ,tačnije izmedju Takova i Ravne Gore.A 11. septembra via Luanda.
Napominjem srazlogom da sam svugde radio u svojoj struci osim u Stroyu i Hopexu.Šef u Hopexu četiri meseca bio mi je bravar,tri meseca oficir,a godinu dana priučeni inžinjer ali izuzetno dobar čovek kome sam nesebično i od srca pomagao trudeći se da to drugi ne primete.Mama ako dozvolite napisaću vam i satnice, kao i gde to sve ima posla za nase majstore mada u tom slučaju iskačemo iz teme.Pozdrav!

Poslednja izmena:
Es wirt bekant gegeben,
Sad me zvala sluzbenica ,devojcica .andjeo,kako god.
Da li zelite da idete na rad u Tyumen na turisticku na dva meseca?
Ma da ,sele moja ,da si medju zvezdicama idemu Tyumen ja pa kako mi Bog da.
Deco,dobri ljudi,za 10 dana ja se prodadoh ne razmisljajuci.
Turisticka,presek ,ma nek ih bude ne plasi se Dragomir.
Priznajem,bejah dosadan ,sta vise navalentan,ali uspesno,jos samo da se pokazem i zaradim.
Volim Vas sve,isvima svako dobro i licnu srecu zelim.

Es wirt bekant gegeben,
Priznajem,bejah dosadan ,sta vise navalentan,ali uspesno,jos samo da se pokazem i zaradim.

Dragomire onda cemo zajedno u Tjumen dobro je da imam nekog iz Srbije da idemo zajedno :) Poslao sam ti pp procitaj pa se cujemo

Pa?
Ne razumem ni jedno od vas dvoje....Dorijan je predao paire, Biljin muž je na NPS 11....zašto ste doneli takve odluke ako ne mislite tako? :dontunderstand:
Ljiljo, kako ne razumeš!? Pa ljudi ne znaju za bolje ili nemaju trenutni izbor ? Napisao sam u svom jednom postu da naši ljudi idu u RF ne da rade i zarade zarad lepšeg života nego iz očaja jer su tučili u zid.Ponudjena satnica od 5$ je ogromna poput Ajfelovog tornja u datom momentu.Rad u rusiji je generalno najtanja finansijska opcija. Uslovi rada najgori,hoštapleri rade šta hoće i gde hoće, jer je korupcija u RF jako prisutna.Ne dopustivo je da se radnik tuče i maltretira na radnom mestu iako je zatečen bez papira od strane udbe.

:cmok:
A ti ni na pamet nisi pala mi ,Ljiljo,jedina od svih vredela st ti.:cmok:

Es wirt bekant gegeben,

prvo ovoooooooooooooooooooooo :hvala:ljubi majka :cmok2:

a sad.....viš da :strika: upali.....:klap::klap::klap::klap::klap:
tako mi je drago :D

- - - - - - - - - -

Dragomire onda cemo zajedno u Tjumen dobro je da imam nekog iz Srbije da idemo zajedno :) Poslao sam ti pp procitaj pa se cujemo

i ti ideš sa Dorianom? Dobio si poziv?

LJILJA MMM,nisam imao nameru da se prestavljam..., ali kako je Vaš upitnik nekako isuviše rumenkasto-crvenkast tj.nije bas ljubopitljiv,odlučio sam da ovo moje kuckanje bude malo duže.Nemoj te mi šta zameriti,jer nista nije lično a samo i da znate da sve ovo kuckam na telefonu pa oprostite ako nije sve napisano kako valja.Ja sam na forumu od skora tj. pratim vas isključivo dok sam tu na odmoru.Moja pisanija su isključivo bila informativnog karaktera tj. da kako tako pomognem kolegama nekim svojim iskustvom kojeg zaista imam na pretek.Medjutim strašno me zaboli i uvredi kao čoveka i radnika kada čujem i pročitam da su naši majstori tako devalvirani.Samo su naši ljudi ti evropski majstori koji rmbaju po koje kakvim tunguzijskim nebišinama zato što ih je sopstvena država (Srbija) gurnula u narucje i čeljusti belosvetskih hoštaplera.Ne samo što rmbaju nego ih i tuku.Strašno!LJILJO MMM, 52 godine imam, diplomirani sam mašinski inženjer (1986 god. Maš.fakul.LJubljana).Od 1987-1990 radim kao mladi inženjer ispred T.A.M.(Kuvajt), 1992-1999 Linden Gmbh (Brazil,Peru Argentina i Čile),2003-2009. Moskva, St.Peterburg,2009. Kečo ING.Anapa, 2009 Stroy i Hopex int. Skorovod.-Čita,NPS 12,13,14,7,abk Khabarovsk.Od prošle godine u JOMIL-u (Angola i Libija). Trenutno sam na odmoru u mom rodnom selu na odmoru podno Suvobora ,tačnije izmedju Takova i Ravne Gore.A 11. septembra via Luanda.
Napominjem srazlogom da sam svugde radio u svojoj struci osim u Stroyu i Hopexu.Šef u Hopexu četiri meseca bio mi je bravar,tri meseca oficir,a godinu dana priučeni inžinjer ali izuzetno dobar čovek kome sam nesebično i od srca pomagao trudeći se da to drugi ne primete.Mama ako dozvolite napisaću vam i satnice, kao i gde to sve ima posla za nase majstore mada u tom slučaju iskačemo iz teme.Pozdrav!

a sad ovo

Sve što si rekao stoji. Znam da si pisao svoje iskustvo jer ga imaš i sa najboljom namerom. I jako mi je drago što je moj crveno-zeleni pritisak upalio pa si se predstavio .šta ću....kad sam umilno žensko :manikir:
Sad znamo ko nam piše i već je lakše.
Razumem ja mnogo toga, a takodje i zašto ovi ljudi odlaze baš tamo. Zar misliš da bih bila ovakva na temi da ne razumem i da nisam odbolovala svaku tugu ovde rečenu sa ovim ljudima? Znam i da imaju nedoumice, da se lome....Nećemo o tome, nisam ja bitna, samo mislim da se ne mora sve reći i prst u ranu gurnuti.
Ovako ćemo, otvoriću novu temu pod naslovom "gradjevinski poslovi u inostranstvu" gde možeš da napišeš sve te informacije i pomogneš našim ljudima i njihovim porodicama. Naravno to mogu učiniti i drugi. tako će ova tema ostati Rusija.
Može?

Da Mama
danas su me zvali idem sutra na lekarski i onda verovtno sledece nedelje u RF na mesec dana kao turista dok nestignu papiri, posle mesec dana vracam se nazad da pokupim proglasenje i ostale papire i opet nazad u RF n 6 meseci. Odrediste Tjumen ako ima jos ko da je tamo bice mi drago da se i cujem i vidi sa ljudima

Da Mama
danas su me zvali idem sutra na lekarski i onda verovtno sledece nedelje u RF na mesec dana kao turista dok nestignu papiri, posle mesec dana vracam se nazad da pokupim proglasenje i ostale papire i opet nazad u RF n 6 meseci. Odrediste Tjumen ako ima jos ko da je tamo bice mi drago da se i cujem i vidi sa ljudima

izvini koja struka je u pitanju ?

Da Mama

oooooooooo lepo :klap:
onda nek bude kako je najbolje za tebe......nek se slože kockice :)

oooooooooo lepo :klap:
onda nek bude kako je najbolje za tebe......nek se slože kockice :)
Dace bog da krene nabolje kako tako i hvala strikaj bre te carape cujem da je hladno tamo brrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)

- - - - - - - - - -

Moj dragi je danas popodne dobio poziv iz Velesstroja..Karta mu je kupljena,putuje u ponedeljak za Krasnodar..Inace 18 dana je proslo od kako je dosao sa Nps1,znaci ne ceka se mesecima....
Sretan put mu zelim u Krasnodaru je jako lepo tako da mu zelim da zaradi brdo kesa ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back