Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vrlo moguce, sto su tice mog dragog, ali meni cinilo se, dok on radio, da nista ne fali na racunu, mislim da cak i ne odbijali nikakvu akontaciju :zcepanje:
hocu da kazem da kad radio moj muz, onda platu isplacivali dva puta mesecno, tako da bila i akontacija i plata - sve redovno...Ali sada, kako sam ja razumem, platu isplacuju jednomesecno. i kako god da sam u to vreme slagala-oduzimala tu platu, nisam primetila da fali novac, koji njima bio isplacen pre polaska.
Ma kakvo odbijanje akontacije, to su vasi muzevi potrosili tamo negde...ne shvatajte ozbiljno SALA MALA, da nam lakse prodje ovo turobno vreme, cekanje i nervoza.

Marfi nam je najbolji drug :dash: Stigao je pre dva sata iz Zemuna i sad,pre 5 min, ga je zvala Biljana iz Varstroja.Iskrsao je neki posao u Moskvi i ide se na mesec dana na turisticku vizu i krece se u sredu-cetvrtak, a njemu pasos jos nije gotov i treba da otvori racune u intezi.Sve treba da im dostavi najkasnije u ponedeljak,a nema sanse!!!

pozdrav svima...suprug i ja smo novi u ovome pa nam treba pomoc...on je pre mesec dana predao sve papire i rekli su da ce ici na 6 meseci u moskvu ili sibir....danas su ga obavestili da ide sledece nedelje u moskvu na mesec dana...da li postoji mogucnost da ostane duze...i sta je potrebno da ponese...sve nas zanima sta ...kako...gde...ko ima vremena i strpljenja neka odgovori...HVAAALAAAAAAAAAA

:rotf::rotf::rotf: Sta da kazem... )))) A sta Marfi po struci? :eek:
Marfi nam je najbolji drug :dash: Stigao je pre dva sata iz Zemuna i sad,pre 5 min, ga je zvala Biljana iz Varstroja.Iskrsao je neki posao u Moskvi i ide se na mesec dana na turisticku vizu i krece se u sredu-cetvrtak, a njemu pasos jos nije gotov i treba da otvori racune u intezi.Sve treba da im dostavi najkasnije u ponedeljak,a nema sanse!!!

aaa... moguce i trebaju moleri u Moskvi... A ja sam pomislila da je to trik Biljanjin ))) Jer ona sigurno zna koliko treba vremena za otvaranje racuna u intezi, a zove Marfija, kao on jedan jedini moler u njihovoj bazi podataka..
Nema sanse da stigne za racun se ceka skoro dve nedelje da sve bude gotovo uh ja zaboravio dobar dan svima :bye: svim forumasima i forumasicama i starim i novim :D

Ovo je vise stvarno neizdrzivo,evo sad ce i polovina juna i nista,cak vise niko i ne zove...Ali bitno je da je onaj koji ima 10 hektara zemlje otisao za Rusiju jer njega mrzi da obradjuje svoju zemlju,a ovi iz grada neka pasu travu po parkovima i neka zive bez struje i vode jer nemaju da placaju racune....Ovo je stvarno ogromna nepravda,meni nije zao mene i dragog zao mi je sto ne mogu da objasnim detetu da nemam da mu dam ono najosnovnije...Juce sam ceo dan trazila neki posao i nista cim cuju da sam udata i da imam dete odmah im vise ne treba radnica,a moj muz bi sutra mogao da pocne da radi samo da ima radnu knjizicu,ali ne moze jer su prioritet u Velesstroju oni koji imaju....Pa zar nije logicno da ce bolje da im radi onaj radnik sto je dosao da zaradi za porodicu,nego onaj sto je dosao da radi tri meseca da kupi novi traktor,ljudi moji gde je tu logika...evo kazite mi vi,mozda sam ja poludela skroz pa ne mogu pravilno da razmisljam!? :besna:

sad se vratio ponovo na citanje iz pocetka...kao sto sam pisao,im probu 15 avgusta i dolazim u red ljudi koji cekaju NESTO LEPO da se desi... JELENA8521, NE SLAZEM SE SA TOBOM, ja poticem sa sela na kome se lepo zivelo do pre 10 godina, sad je i tim ljudima dzabe sto imaju 10 hektara i traktore,ni oni ne mogu da pasu travu niti da jedu traktore...i da rasjasnimo jedno,ko je ziveo i radio na selu,usred leta na 40 stepeni po ceo dan,ili orao na minus 15 celu noc zimi...rusija ce pasti kao neka vrsta rekreacije. Dobar deo ljudi kuka kako je u gradu tesko, ali niko ne zeli na selo. Ja sam takodje pobegao iz sela,zivim sam sa svojom zenom,i frka nam je kao i tebi,ona 6-ti mesec trudnoce... u mom selu gde sam odrastao ima 50% zemlje koja se vise ne radi,jer ljudi nisu vise ni na nuli,a o nekoj zaradi da ne pricam. ova zemlja je sve udesila da jaki i veliki postaju jos jaci i veci,a da mali i srednji propadaju,tako je i sa ljudima sa sela. U zivotu jedino mecke nisam vodio,ali veruj mi, cak i sto imam razna iskustva i znanja,nema posla vise i to moramo prihvatiti,ili ima a da ne moze da se zaradi za najosnovnije. RUSIJA nije igraliste, nije more, nije park ili kej za setnju, nisu jeftine ***** na svakom cosku, nije laka zarada...to je zemlja koja u buducnosti meni,i tvom muzu,i svima koju odu tamo samo obecava reumu za 10-ak godina,neko zapaljenje pluca,promrzlinu, neku povredu ,razdvojenost od doma i porodice,drugim recima nista lepo i dobro.vecina zna zasta ide,neko da prehrani porodicu,neko da vrati kredite,pa cak i neko da kupi taj traktor da bi ovde mogao da radi..ciljevi su razliciti,a potrebe su nam uglavnom iste,racuni i sto bolji zivot porodicama. I veruj mi ,svaki covek koji toliko iscekuje tako nesto lose, mora da ga je naterala mnogo velika muka,pa i nas koji poticemo sa sela.

Dali neko zna od pvih novih koji su dosli u moskvu polovinom jula kplika ce im biti satnica.Prica se da ce biti manja od 4 dolar.Mnogi su se razocarali i ne zele da se vrscaju vise.

Ja licno neverujem u takve price jel ugovor se potpisuje pre polaska i jedna i druga strana mora de se pridrzavaju istog a u slucaju da se nesto desi neka steta na gradilistu moze da se umanji odredjenom licu koji je stetu ucinio da mu se odbije od zarade i to moze samo komisija da odredi koja bude vrsila procenu nemoze ni sef nego komisija koju odredi glavni u firmi ja mislim da je to direktor :rtfm:

sad se vratio ponovo na citanje iz pocetka...kao sto sam pisao,im probu 15 avgusta i dolazim u red ljudi koji cekaju NESTO LEPO da se desi... JELENA8521, NE SLAZEM SE SA TOBOM, ja poticem sa sela na kome se lepo zivelo do pre 10 godina, sad je i tim ljudima dzabe sto imaju 10 hektara i traktore,ni oni ne mogu da pasu travu niti da jedu traktore...i da rasjasnimo jedno,ko je ziveo i radio na selu,usred leta na 40 stepeni po ceo dan,ili orao na minus 15 celu noc zimi...rusija ce pasti kao neka vrsta rekreacije. Dobar deo ljudi kuka kako je u gradu tesko, ali niko ne zeli na selo. Ja sam takodje pobegao iz sela,zivim sam sa svojom zenom,i frka nam je kao i tebi,ona 6-ti mesec trudnoce... u mom selu gde sam odrastao ima 50% zemlje koja se vise ne radi,jer ljudi nisu vise ni na nuli,a o nekoj zaradi da ne pricam. ova zemlja je sve udesila da jaki i veliki postaju jos jaci i veci,a da mali i srednji propadaju,tako je i sa ljudima sa sela. U zivotu jedino mecke nisam vodio,ali veruj mi, cak i sto imam razna iskustva i znanja,nema posla vise i to moramo prihvatiti,ili ima a da ne moze da se zaradi za najosnovnije. RUSIJA nije igraliste, nije more, nije park ili kej za setnju, nisu jeftine ***** na svakom cosku, nije laka zarada...to je zemlja koja u buducnosti meni,i tvom muzu,i svima koju odu tamo samo obecava reumu za 10-ak godina,neko zapaljenje pluca,promrzlinu, neku povredu ,razdvojenost od doma i porodice,drugim recima nista lepo i dobro.vecina zna zasta ide,neko da prehrani porodicu,neko da vrati kredite,pa cak i neko da kupi taj traktor da bi ovde mogao da radi..ciljevi su razliciti,a potrebe su nam uglavnom iste,racuni i sto bolji zivot porodicama. I veruj mi ,svaki covek koji toliko iscekuje tako nesto lose, mora da ga je naterala mnogo velika muka,pa i nas koji poticemo sa sela.

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.Odakle iskopa ovaj njen post.Nisam ni video ovo.Reputacija za tebe a za nju NO COMENT.

Dragi forumasi imam za vas poruku iz Magadana ..NE DOLAZITE BEZ REZERVNIH CIPELA I NEPROMOCIVE JAKNE I OBAVEZNO PONESITE NEKI ANTIBIOTIK A CIVILNE STVARI VAM BAS I NE TREBAJU.
Hvala Dano na ovoj dragocenoj informaciji trebace mnogima mada ja neverujem da cu ja bas tamo ici jel sam ja po struci zidar a koliko sam Svatio da tamo idi Masinci ako gresim neka me neko ispravi:klap:

Ja licno neverujem u takve price jel ugovor se potpisuje pre polaska i jedna i druga strana mora de se pridrzavaju istog
у уговору ти не пише сатница, тамо идеш па_шта_ти_Бог_ да.. али увек се тешиш да није мања од 5 долара, јер све испод је мизерно.

ko je ziveo i radio na selu,usred leta na 40 stepeni po ceo dan,ili orao na minus 15 celu noc zimi...rusija ce pasti kao neka vrsta rekreacije.
тај сам..
Dragi forumasi imam za vas poruku iz Magadana ..NE DOLAZITE BEZ REZERVNIH CIPELA I NEPROMOCIVE JAKNE I OBAVEZNO PONESITE NEKI ANTIBIOTIK A CIVILNE STVARI VAM BAS I NE TREBAJU.
Хвала, Дано. Какве су сад темп. у Магадану?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back