Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja ne znam nikom kome je bolovanje dozvoljeno,to nw postoji,a ako se neko ne daj boze teze povredi oni peru ruke od toga i vracaju ga za srbiju....

To je politika svih firmi u Rusiji,ako se ne daj Boze povrede ;ljudi,hitno se vracaju za Srbiju.Problem je sto pominjes bolovanje,a da nisi bio kod doktora,koji ti napise spravku ili potvrdu.Ja sam licno vodio coveka kuci sa teskim infarktom,tako da znam sve kako to ide.Ali to je isto i sa direktorima,geometrima i sa obicnim radnicima,da ovde ne pominjem imena,koja doduse necu nikome ni pominjati.
Za FMS je provereno da je bio,i nemoj da te cudi sto su sa psima i OMON-om,to je pravilo u vecini regiona da ih oni obezbedjuju (OMON-specijalna jedinica policije,nesto kao nasa interventna ili zandarmerija).Trebali su da vas upozore da ne bezite od njih,umeju da budu jako nezgodni.Obicno je FMS korektan,odradi papire i pusti ljude,nadam se da su i sa vama postupali ljudski.Osim cekanja satima,kod njih je administrativni deo uzasno spor i obiman,potpisujes 100 papira...Srecno,nadam se da ce Velesstroj resiti sve u vasu korist,da ce postici dogovor da nemate problema kasnije!

Nove vesti.Do racije je došlo zbog prijaveza za neka 4 varioca koja su verovatno napravila neko sr.... tj tražila ih je policija koja je posle pozvala imigraciono jer nisu mogli da ih nađu a nema ih još.Na V1 je počelo pa se proširilo na sva tri gradilišta,jeste da je jedan od šefova dobio malo po leđima.U prostorijama imigracionog bili su šefovi tako da firma stoji iza radnika.Za sada je sve u redu kao što napisah u predhodnom postu,sutra nastavljaju da rade.

Jbg,nasi ljudi moraju da se prave pametni i tamo.Inace miran kraj,gde na strance gledaju sasvim normalno,ali vidis,zbog 4 kretena na...e mnogo ljudi.Hm...malo po ledjima od OMON-a,ja se ne bih menjao sa njim :dash:Dobro je da su sefovi istupili,lakse se resavaju takve situacije u 4 oka...da sad ne pricam kako,sve se to vec zna kako ide.

To je politika svih firmi u Rusiji,ako se ne daj Boze povrede ;ljudi,hitno se vracaju za Srbiju.Problem je sto pominjes bolovanje,a da nisi bio kod doktora,koji ti napise spravku ili potvrdu.Ja sam licno vodio coveka kuci sa teskim infarktom,tako da znam sve kako to ide.Ali to je isto i sa direktorima,geometrima i sa obicnim radnicima,da ovde ne pominjem imena,koja doduse necu nikome ni pominjati.
Za FMS je provereno da je bio,i nemoj da te cudi sto su sa psima i OMON-om,to je pravilo u vecini regiona da ih oni obezbedjuju (OMON-specijalna jedinica policije,nesto kao nasa interventna ili zandarmerija).Trebali su da vas upozore da ne bezite od njih,umeju da budu jako nezgodni.Obicno je FMS korektan,odradi papire i pusti ljude,nadam se da su i sa vama postupali ljudski.Osim cekanja satima,kod njih je administrativni deo uzasno spor i obiman,potpisujes 100 papira...Srecno,nadam se da ce Velesstroj resiti sve u vasu korist,da ce postici dogovor da nemate problema kasnije!

Ako sam dobro razumela muža konkrentno sa njhovog gradilišta niko nije imao problema sve su odradili šefovi čak je i šef samog gradilišta bio u imigracionom.Od radnika osim provere pasoša nisu tražili nikakve informacije.

Bobuljka, pozdrav! Kako ti je muz, je l uznemiren zbog danasnjeg desavanja? Ili to oni bolje podnose, nego zene ovde?:) Koliko dugo je on tamo? Vidim da ce ici u Kazahstan, je l to znaci da je i on otisao na turisticku? I je l i on smesten u tim ozloglasenim kontejnerima?

Od 14 maja je tamo iskreno nije mu baš svejedno ali kaže da je sad ok.Na sreću on je u nekom samačkom hotelu čak imaju i tv u sobi,jeste turistička :(

Od 14 maja je tamo iskreno nije mu baš svejedno ali kaže da je sad ok.Na sreću on je u nekom samačkom hotelu čak imaju i tv u sobi,jeste turistička :(

Pretpostavljam da su uznemireni, zato sam i pitala. Bas mi je zao sto moraju da prolaze i kroz takve stvari, i neprijatne i ponizavajuce! Budem ljuta na sudbinu ! Da ljudi moraju da se zlopate da bi postenim radom zaradili! Al da ne budem negativna! A sta su mu rekli kad je polaxio, daje izvesno da ce mu tamo produziti ostanak, ili pak nista nisu rekli? Mom bratu su rekli , kao ,,moze da se desi"! Tako da on sada pojma nema sta ce dalje, cemu da se nada. Znam samo da su na gradilistu do 8 uvece, pa sat vremena putuju do smestaja, i da maltene padne mrtav kad stignu. Jos nije stigaoni karticu da kupi, kaze nista ne radi kad se vratim do smestaja. Ni sobu mi nije opisao, da l je mala, nije, imaju li TV, masinu, nesto... Pojma nemam ni o cemu. :(

Pretpostavljam da su uznemireni, zato sam i pitala. Bas mi je zao sto moraju da prolaze i kroz takve stvari, i neprijatne i ponizavajuce! Budem ljuta na sudbinu ! Da ljudi moraju da se zlopate da bi postenim radom zaradili! Al da ne budem negativna! A sta su mu rekli kad je polaxio, daje izvesno da ce mu tamo produziti ostanak, ili pak nista nisu rekli? Mom bratu su rekli , kao ,,moze da se desi"! Tako da on sada pojma nema sta ce dalje, cemu da se nada. Znam samo da su na gradilistu do 8 uvece, pa sat vremena putuju do smestaja, i da maltene padne mrtav kad stignu. Jos nije stigaoni karticu da kupi, kaze nista ne radi kad se vratim do smestaja. Ni sobu mi nije opisao, da l je mala, nije, imaju li TV, masinu, nesto... Pojma nemam ni o cemu. :(

Mi komuniciramo preko telenora tj nije kupovao njihovu karticu i po zadnjem računu nisam videla neku promenu(postpejd) 5-6 poruka dnevno i 2-3 kratka razgovora nedeljno.Prvi mesec je procena,drugi se prelazi u Kzahstan a posle ili dolazi na krako kući ili ostaje još 3-4 meseca to ostalo nedorečeno,tako da ne znam šta će biti.Znam da ih svako veče prebrojavaju u smeštaju tako da nema šanse da šmugne :zcepanje:

Mi komuniciramo preko telenora tj nije kupovao njihovu karticu i po zadnjem računu nisam videla neku promenu(postpejd) 5-6 poruka dnevno i 2-3 kratka razgovora nedeljno.Prvi mesec je procena,drugi se prelazi u Kzahstan a posle ili dolazi na krako kući ili ostaje još 3-4 meseca to ostalo nedorečeno,tako da ne znam šta će biti.Znam da ih svako veče prebrojavaju u smeštaju tako da nema šanse da šmugne :zcepanje:

Vidim odgovara sto ne moze da smugne!:) I meni bi, da sam na tvom mestu, posto nisam bas liberalnih shvatanja kad su muzevi u pitanju. Da se ja pitam, isli bi sa povezom od posla do kuce. A nemanje zenskih saradnika jos idealnija stvar.:) A kako mi je brat u pitanju, pozelela sam mu malo zabave, skromne, ali bez alkohola. Ali, vidim, nista od toga. On je rekao da ce kupiti Rusku karticu, pa da on pise sa nje, a ja njemu na Telekomovu, ALI jadnicak kaze da nema kad bukvalno.

Moja podrska svima forumcanima, koji u Rusiji i koji njih cekaju u Srbiji.
Verujem da sada ce slati svih u Rusiju sa normalnima papirima - radnoj vizoj.. Jer secate, kako smo nagadjali jos u aprilu - zasto ce vracati mali milion ljudi posle mesec dana u Srbiju, koji isli kao turisti? Da li taj potez isplati se firmi.. onda ispostavilo se da ima neko poluresenje - prelazak u Kazahstan, a sad, kad uzmes i saberes mito-kazne i druge usputne troskove , kao gubljenje radnog vremena... skoro to na to i izadje - lose resenje i jedno i drugo nevalja... jako se nadam da ce biti regulisano ovo pitanje uskoro...

Ja sam smesten u gradu(Babarinka),sobe su uglavnom petokrevetne,imaju tv koji nam nije ni potreban posto su sve ruski kanali,ali imamo uvek tople vode i pristojan smestaj,gubimo ujutru i uvece po od 40 min. do sat vremena,ali je ipak vredno toga.I tacno je da nas prozivaju svako vece,a ulazna vrata se zakljucavaju u 11 sati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back