Posao u Australiji

da li se neko prijavljivao pod zanimanjem economist??? Ja bih da posaljem papire za evaluaciju, ali nisam sigurna za zanimanje... Ne mogu da pronadjem nista drugo iz moje oblasti, sto odgovara. Da li negdje postoje kratka objasnjenja zanimanja?

Ma, dok sam gledao tenis, samo me nervirao onaj nekulturan što vadi gaće iz doopeta 150 puta u toku meča, mislim, imaš tol'ke pare, nadji nekog doktora, neki sanatorijum, da te odvikne od toga, ljudi te bre gledaju, sramota.
Onda sam malo izbegavao ženski tenis zbog onih što vrište kao da ih kolju (ko je možda odrastao na selu, seća se iz detinjstva, kad se u komšiluku kolju jadne svinje i prasići, koliko se deru i koja je to trrauma slušati;
Onda DjoleNole, preživeh dvesta čukanja lopticom o pod u minuti, ali onda i on čovek postao nervoza, pa psuje i sebe i publiku i sudije (možda i nije sudije) i gadja onu jadnu decu sa onim peškirima, jebli ih peškiri, koji bre još sportista ima peškir da se 300 puta briše u toku utakmice, joj sve to razmaženo do bola.
Onda uzmem štopericu jednom i merim: nameštanje odeće, lupkanje loptice, pripremanje za servis, nameštanje frizure, brisanje peškirima, nerviranje što deca ne donose peškir kad je on baš hteo, trajanje poena, a tek biranje dve od tri loptice, pa nije li ih ista fabrika pravila, zamislite u fudbalu kad god dodje lopta do golmana, a on da uzme još par komada, pa da bira..... od svakog minuta, ja odgledah po 10-15 sekundi tenisa, max, što mi na kraju izadje da sam od dva sata meča gledao 20 minuta tenis, a ostatak proveo gledajući sve pomenuto...
I tako ne gledam više tenis.

:rotf: Ej Tree, stvarno si ORIGINAL :heart: ! Sada sam čitala sa ćerkom ovaj tvoj -post- riiiiknule smo od smeja (rasplaka mi se dete,znači suze radosnice !!!). :super::rotf::super::rotf:
E a da su razmaženi (teniseri) vala jesu !!! Gledam one moje ludake= sestru+sestričinu+zeta ! Bacaju bre pare k´o ludi mesečno na taj Tenis ! Sve (oprema) samo NIKE ! Moš´ misliti mala igra sa REKETOM za PROFESIONALCE !!! Četiri godine kao igra taj tenis, ništa nije makla ! Sad ima i Ličnog trenera i opet ništa !!! Ovi su do sada mogli ´ladno da kupe stan za te pare ! Ma NOBLES - može se ima se ! :dash:

Citat:
Original postavio Tree
Zašto to sad pitaš, kad ste, koliko se sećam završili pozitivno assessment?.

Palma: Jesu ali za procjenu kvalifikacija, ne za vizu, bleso , a sad je bio i Ielts. Nisu poslali aplikaciju prije engleskog, a papiri o vojsci im sigurno nisu trebali za assessment!

Može biti da je blesa blesav, ali zato i pita, jer ako je to tako, možda su dotični prećutali za assessemnt sitnicu da su bili u vojsci dok su radili i dokazivali radno iskustvo, jer nije bilo obavezno reći, a sad je obavezno reći kad su bili u vojsci, a papiri od assessmenta su skilled processing centru takodje dostupni, pa se možda gea i gea brinu da li će neko primetiti da su tamo naveli da su radili, a ovde da su bili u vojsci, pa da se pitaju da li je to istina, pa da li da to objasne unapred da ne bi bilo posle zabune, ili da samo pošalju papire, pa šta bude.... A i nema veze, blesa i onako previše priča.

Ne ljuti se na mene, molim te, ja to onako drugarski kažem "bleso", a ovo si napisao , svaka čast! Ha, ha, ha.. nećemo se raspravljati :ok::bye::cao:

da li se neko prijavljivao pod zanimanjem economist??? Ja bih da posaljem papire za evaluaciju, ali nisam sigurna za zanimanje... Ne mogu da pronadjem nista drugo iz moje oblasti, sto odgovara. Da li negdje postoje kratka objasnjenja zanimanja?

:aha: Hi redapple,moj savet ti je da malo prečešljaš ovaj Topic i sve Postove i možda pronađeš ONO što ti treba ! Jer OVI ljudi su na takve Postove odgovarali VIŠE puta . Nema ljutiš, ali svako od NAS je isto tako prikupljao Informacije :super: A i verovatno će ti već neko odgovoriti :cao:

Original postavio Tree Pogledaj poruku
Citat:
Original postavio Tree
Zašto to sad pitaš, kad ste, koliko se sećam završili pozitivno assessment?.

Palma: Jesu ali za procjenu kvalifikacija, ne za vizu, bleso , a sad je bio i Ielts. Nisu poslali aplikaciju prije engleskog, a papiri o vojsci im sigurno nisu trebali za assessment!

Može biti da je blesa blesav, ali zato i pita, jer ako je to tako, možda su dotični prećutali za assessemnt sitnicu da su bili u vojsci dok su radili i dokazivali radno iskustvo, jer nije bilo obavezno reći, a sad je obavezno reći kad su bili u vojsci, a papiri od assessmenta su skilled processing centru takodje dostupni, pa se možda gea i gea brinu da li će neko primetiti da su tamo naveli da su radili, a ovde da su bili u vojsci, pa da se pitaju da li je to istina, pa da li da to objasne unapred da ne bi bilo posle zabune, ili da samo pošalju papire, pa šta bude.... A i nema veze, blesa i onako previše priča.

Ne ljuti se na mene, molim te, ja to onako drugarski kažem "bleso", a ovo si napisao , svaka čast! Ha, ha, ha.. nećemo se raspravljati :ok::bye::cao:

Dakle, poenta je sledeca.
Civilno sluzenje vojnog roka odvijalo se u toku vremena koje je uzeto u obzir pri priznavanju zanimanja. Medjutim, "vojska" tj fabrika je bila posecivana vikendom i samo jednim radnim danom, tako da je radni odnos neometano tekao. Zato sam i pitala sta da radimo povodom toga, da posle ne ispadne neko sra**...

:aha: Hi redapple,moj savet ti je da malo prečešljaš ovaj Topic i sve Postove i možda pronađeš ONO što ti treba ! Jer OVI ljudi su na takve Postove odgovarali VIŠE puta . Nema ljutiš, ali svako od NAS je isto tako prikupljao Informacije :super: A i verovatno će ti već neko odgovoriti :cao:

Jesi sigurna da je na ovom topicu o tome pisano, jer sam sve pregledala (pregledam dva dana) i nista nisam vidjela???

Dakle, poenta je sledeca.
Civilno sluzenje vojnog roka odvijalo se u toku vremena koje je uzeto u obzir pri priznavanju zanimanja. Medjutim, "vojska" tj fabrika je bila posecivana vikendom i samo jednim radnim danom, tako da je radni odnos neometano tekao. Zato sam i pitala sta da radimo povodom toga, da posle ne ispadne neko sra**...
Razumjela sam ja Gea što si ti napisala, sada samo da "ukomponujemo" to dvoje. Kad je bio taj period vojske i u kojem trajanju? Mislim da možeš to potkrijepiti nekom izjavom " da je civilno služenje vojske bilo moguće i da je to tvoj muž tako odradio, jer možda nije smio da prekine radni odnos, jer bi ostao bez posla , a situacija je u srbiji takva da vlada velika nezaposlenost tako da se tvoj muž možda više ne bi mogao vratiti na radno mjesto. Objasni da se vojska u ovom vremenu tranzicije, transformisala i postala fleksibilna, pa čak i do te mjere da je dozvolila civilno služenje itd,itd...

Ako sam što glupavo rekla, sorry :rumenko:

HELP ! @ Palmice Hajde časti ti da pomognemo ovom mladom devojčetu -redapple-(crvena jabučica:rumenko:) da ne luta više ! :klap: :cao:

Smadams, ima li ta viza broj?
Što narode ne razmislite da svako u svom profilu, ili u potpisu još bolje, napiše malo podataka o tome koje je zanimanje, koju vizu juri, dokle je stigao (skill assessment, ielts, aplikacija, co, blabla)?
Primetio sam da često zaboravim ko je šta, pa kad neko nešto pita, moram da tražim po postovima...
Bila bi bolja komunikacija kad bi te sitnice tu pisale.
Mada možda ne bi bila bolja zaebancija.
Ti si rođeni LIDER!
U najskorije vrijeme ću u svom profilu napisati sve pojedinosti oko moje vize, a neka to i drugi urade. Takođe i u potpisu neka svima stoji barem vrsta vize i zanimanje, ne nešto preopširno.

Takođe ću u mom profilu staviti sve one značajne sajtove koje sam barem milion puta ostavila na ovom ili drugim topicima, tako da svako novi ko dođe može to pronaći odmah u mom profilu.
:rtfm::super:

Takođe ću u mom profilu staviti sve one značajne sajtove koje sam barem milion puta ostavila na ovom ili drugim topicima, tako da svako novi ko dođe može to pronaći odmah u mom profilu.
:rtfm::super:

E da znaš da ti je to SUPER ideja samo što to ne moraš da napišeš u TVOM Profilu nego OVDE direktno na TOPIC-u ! Pa onda kao Saobraćajac kažeš :Izvol´te pročitajte stranu TU i TU ...What idea ? A ? :klap:

HELP ! @ Palmice Hajde časti ti da pomognemo ovom mladom devojčetu -redapple-(crvena jabučica:rumenko:) da ne luta više ! :klap: :cao:

Ajde, oću, ali ne znam tačno što joj treba

SOL -lista :
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf - Economist, strana 4.

My Future sajt:
http://www.myfuture.edu.au/services/default.asp?FunctionID=5031&Action=List&ASCOGroupNum=2522

http://www.myfuture.edu.au/

ASRI (Australian skilled recognition information): http://www.immi.gov.au/asri/occupations/e/economist-2522-11.htm

Poslednja izmena:
:think: A ti djiki77, danas si se za dlaaku izvukao ! Dobićeš 1 OPRAVDANI :rtfm: , ali PAZI za ubuduće :ljutko: :per: ! :cao:
...Ma spremam ielts moras me razumeti...zena gleda tv ,klinac me cima da gledam crtace sa njim ..a ja moram da ucim...:dash::dash:...lood'lo ..da mi je da skoknem samo dva dana do guberevca da izlupam glavudzu od zid..pa onda ispocetka.ucenje.:whistling::whistling:ma pocepacu ih u januaru ko seljak pivo pred zadrugom...:super::super::worth:

...Ma spremam ielts moras me razumeti...zena gleda tv ,klinac me cima da gledam crtace sa njim ..a ja moram da ucim...:dash::dash:...lood'lo ..da mi je da skoknem samo dva dana do guberevca da izlupam glavudzu od zid..pa onda ispocetka.ucenje.:whistling::whistling:ma pocepacu ih u januaru ko seljak pivo pred zadrugom...:super::super::worth:

Guberevac nemoj OVDE u opšte da spominješ, izgleda smo SVI ovdena načisto spremni za njega :dash::udriglavu::dash::udriglavu::dash: :udriglavu: ! Ma i mi smo imali superiška uslove za STUDYNG , nemo ništa da me pitaš !!! Nas 4 smo u 1 sobi i TO nam je sve (4 u 1,ha,ha,ha) ! Kod nas ti je uvek k´o u nekoj Drumskoj Kafani - VESELO ! 4 stanovnika na m kvadratni. Al´ eto uspevamo nekako da životarimo i Učimo ! Pa šta misliš što smo se u opšte uhvatili ove priče za AU :dash::udriglavu::dash::dash::udriglavu: :besna: :cao: Nego jel´ su ti dobri oni sajtovi za IELTS ? :aha:

Back