Posao u Australiji

I da podsetim, lepo napisana biografija, bez "rupa", potkrepljena dokazima. Naglasite ono što je važno, da bi eventualno pokrili ono što vam fali. Nemojte stavljati da ste završili školu 1990, pa se zaposlili 2000. Stavite nešto i izmedju.

Opet moram ovo da pitam. Je li neko platio kreditnom karticom online? Sad sam malo pricao s bankom i pošto je Visa Virtuon s kojm sam mislio da platim debitna, a na immi sajtu stoji da online primaju samo kreditne, ima li neko savet šta sad.
Šta je uopšte debilna, a šta krebilna kartica?

Poslednja izmena:
A sto, brate ne uzmes karticu bas za on line placanja. Ovi Banca Intesa imaju neku bas internet visa karticu. Ova kartica nema kao one klasicne onu crnu traku sa zadnje strane i onaj kod sto moras da znas da otkucas da bi digao kintu sa bankomata ili platio u prodavnici nesto. Na njoj je samo 16 - to cifreni broj (kad placas on line traze da uneses zadnje cetiri cifre), onda trocifreni validation code i datum kad istice. Narucuje se lako na salteru banke i stize za oko dve nedelje. Ne mora da se polaze nikakav depozit. Za tu karticu ti otvaraju poseban devizni racun na koji uplatis onoliko koliko treba da uplatis nekom drugom (malo vise zbog provizije) i to je to. Iance provereno radi jer sam pre manje od tri meseca preko nje platio fee za skills assessment kod Vetassess.
Ajd pa sa srecom.

Poslednja izmena:
E, dobra stvar...ni ja nisam znao da Intesa ima tu internet visa karticu. Uskoro cu i ja morati da uplatim za assesment, a super je sto postoji opcija preko kartice. Kada doje do toga, Pseudonimo, javicu ti se na private, oko detalja....

A sto, brate ne uzmes karticu bas za on line placanja. Ovi Banca Intesa imaju neku bas internet visa karticu. Ova kartica nema kao one klasicne onu crnu traku sa zadnje strane i onaj kod sto moras da znas da otkucas da bi digao kintu sa bankomata ili platio u prodavnici nesto. Na njoj je samo 16 - to cifreni broj (kad placas on line traze da uneses zadnje cetiri cifre), onda trocifreni validation code i datum kad istice. Narucuje se lako na salteru banke i stize za oko dve nedelje. Ne mora da se polaze nikakav depozit. Za tu karticu ti otvaraju poseban devizni racun na koji uplatis onoliko koliko treba da uplatis nekom drugom (malo vise zbog provizije) i to je to. Iance provereno radi jer sam pre manje od tri meseca preko nje platio fee za skills assessment kod Vetassess.
Ajd pa sa srecom.

Visa Virtuon je isto što i Visa Internet. I moraće da radi. Pitam se što li ih uopšte briga da li je kredit ili debit kad ja to plaćam.
Ipak znam zašto sam ovo pitao, pogledajte i vi šta piše za online a šta za ostale aplikacije: http://www.immi.gov.au/allforms/990i/how-to-pay.htm
Hvala na lepim odgovorima i lepim željama.
Hvala i za informaciju o Intesa kartici, kojoj recimo ne treba depozit, kao kod Rajfljzna i njenog Virtuona, mada u Rjfljznu imam već devizni račun... Će vidimo.

..da li je to stvarno neophodno sada ili kad budem slao za DIAC?
Hvala palma jos jednom i pozdrav.

Ja sam slala u oba slučaja i u TRA i DIAC.Čini mi se da to nije ni trebalo tada ali sad bi mogao da provjeriš s obzirom da su promjene nastale od danas.

Uf koliko je ovih promjena......:otkacio:

E, pa ljudi, u subotu se polaze IELTS. Ima li jos neko sem mene da izlazi na ispit u subotu, 06.09. ???

Ajde, pa da slavimo :ok:

Ša ti je palmice, što si se snuždio?
Nije valjda da su velike promene, daj mi link da vidim i ja, pošto ja ne vidjeh tamo ništa značajno da se promenilo za naše vize.
Nemoj se nervirati ...
Adamse, samo napred.

Ma ne nerviram se ali mi dosadi sve ovo.
A ono što sam napisala u predhodnom postu se odnosi na payslip : da li treba to slati sad u TRA ili samo traži DIAC.
Napisala sam za promjene u TRA, da bi Proserpine to mogao da provjeri, da li se payslip traži od 1. septembra.

I ja pročitao baš. Opet odlaganje. I izgleda biće opet u nedogled. A hoćemo tamo u neki život. Aplikacije za vizu čame godinu u nekom špajzu, kao npr u primeru http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24187146-28737,00.html

Mada, s druge strane sva ta čekanja i nedoumice, a od trenutka kad sam poslao papire za TRA, sve je išlo brzo i glatko. Znao sam kad je gde bila pošiljka, kad su je preuzeli, kad su je uzeli u razmatranje (poslali mi pismo), za tačno 10 dana završili posao, za još nedelju sam dobio odgovor.

Proserpine, razumem šta hoćeš reći. Mada, ovako ja to vidim: iovako ionako spremaš papire, prevodiš, overavaš, plaćaš sve to. Što onda ne bi probao po UAC, to je još 300 kinti, a nije da nemaš osnova, jer si radio u struci. Pa ako ne prodješ, imaš sve papire (ja sam sve prevode tražio u dva primerka), pa kad izadje MAP, možeš opet.

Dokazano je da može da se prodje i po A i po B.

Ja sam isao licno, al mislim da nema potrebe, jer ako pravilno popunis formular, potpises se gde treba i das tome ko ide umesto tebe licnu kartu, nece biti problema. Ali nisam 100 % siguran. Najbolja varijanta ti je da nazoves Britanski konzulat, dobices odmah momka kod kojeg se rpedaju prijave, i on ce ti reci pravu informaciju...
Broj ti je : 011/3023800

Al moj ti je savet takodje da odes licno, jer ako ides prvi put, malo je zeznuto naci, ako ne poznajes Bg bas najbolje. Tako da je bolje malo lutati kad prijavljujes, nego kad budes isao na ispit pa da nepotrebno gubis vreme.

Koliko se sećam bilo je lično, jednog su lika hteli da vrate kad sam bio tamo jer je mislio da zakaže i uplati za sebe i ženu. Ili možda nije imao njenu ličnu kartu samo... Baš sam od pomoći, jelda?

A, hebes ga, zato sto znaju da se kod nas pola stvari zavrsava na prevaru, i da je polovina ljudi kupila svoje diplome, kao i falsifikovala papire, potpise i mnogo sto sta...

Zbog toga je Srbija najjaca....:super:

Ne bih da uvredim postene, ali ja ih znam vec nekoliko koji rade mutne stvari u samom procesu za iselenje, a izmedju ostalih i ja sam tu.....samo, psssssst :whistling:

Zovni ih pa pitaj, da ne gataš.

Da znas i ja sam se toga setio da uredim (kada dodje vreme) ali sam zaboravio... :)

Ja sam isao licno, al mislim da nema potrebe, jer ako pravilno popunis formular, potpises se gde treba i das tome ko ide umesto tebe licnu kartu, nece biti problema. Ali nisam 100 % siguran. Najbolja varijanta ti je da nazoves Britanski konzulat, dobices odmah momka kod kojeg se rpedaju prijave, i on ce ti reci pravu informaciju...
Broj ti je : 011/3023800

Al moj ti je savet takodje da odes licno, jer ako ides prvi put, malo je zeznuto naci, ako ne poznajes Bg bas najbolje. Tako da je bolje malo lutati kad prijavljujes, nego kad budes isao na ispit pa da nepotrebno gubis vreme.

mora licno treba ti dve slike,i da popunis neki formular .

U svakom slucaju cu nazvati, nego me je interesovalo kako ste vi...

Hvala!

Back