Posao u Australiji

Zavrsen zrenjaninski tehnicki fakultet (informatika), 2231-79 (c++), iskustvo steceno u privatnoj beogradskoj programerskoj firmi.

Da li neko zna sta tacno za nas znaci Priority processing, koliko to uopste ubrzava ceo proces nakon apliciranja?

Po mom iskustvu to neznaci nista, ustvari znaci , kad pregledaju sve aplikacije pristigle internetom, pa pregledaju sve zemlje manje rizicnih zemalja ,pa tek tamo negde kad dodjes na red (gde mi spadamo) dobijes C.O. onda imas prioritet nod ostalim aplikantima koji nisu na toj listi.
To bi otprilike tako bilo .Ja sam ih zvao i pitao sve i svasta cak sam ih pitao koja prava imam jer po staram( pre 1 septembra) bilo je 12 meseci znaci vizu sam trbao da dobijem , a prava ...bas sam lud pa naravno nikakva ...al muka tera coveka na svasta....
I tako ja sam se nadao tome i Priority processing, i..... ali vec 13. meseci cekam C.O. .... mozda ti nebudes te srece ko ja daj boze..... sve zavizi i od slucaja, od ko zna cega....mislim da se otvorio jos jedan centar pogledaj na immi...verovatno je tamo manja guzva pa moze biti da brze sve to i ide.... a mozes da ih pozoves pa pitaj sigurno da bolje znaju....u svako slucaju srecno....

..Pozdrav svima...ja takodje pripremam papire za skill assessment i nisam hteo da ih posaljem pre 1 septembra jer sam nacuo da ce se promeniti nesto oko uslova za dobijanje iste..Da li neko mozda zna ili naslucuje kakve ce biti promene u zakonu posle 1 septembra..??:?:

Po mom iskustvu to neznaci nista, ustvari znaci , kad pregledaju sve aplikacije pristigle internetom, pa pregledaju sve zemlje manje rizicnih zemalja ,pa tek tamo negde kad dodjes na red (gde mi spadamo) dobijes C.O. onda imas prioritet nod ostalim aplikantima koji nisu na toj listi.
To bi otprilike tako bilo .Ja sam ih zvao i pitao sve i svasta cak sam ih pitao koja prava imam jer po staram( pre 1 septembra) bilo je 12 meseci znaci vizu sam trbao da dobijem , a prava ...bas sam lud pa naravno nikakva ...al muka tera coveka na svasta....
I tako ja sam se nadao tome i Priority processing, i..... ali vec 13. meseci cekam C.O. .... mozda ti nebudes te srece ko ja daj boze..... sve zavizi i od slucaja, od ko zna cega....mislim da se otvorio jos jedan centar pogledaj na immi...verovatno je tamo manja guzva pa moze biti da brze sve to i ide.... a mozes da ih pozoves pa pitaj sigurno da bolje znaju....u svako slucaju srecno....
..Pozdrav ..!!Da li neko zna ili naslucuje do kakvih ce promena doci posle 1septembra..???

..Pozdrav ..!!Da li neko zna ili naslucuje do kakvih ce promena doci posle 1septembra..???

Djiki,

nema promjena sad u septembru, to su bile promjene od 1.9.2007. godine, dakle od prosle godine , od 1.9. se promijenila numeracija viza i unesene su neke promjene oko kriterija. Mi smo se prijavili u junu 2007 za vizu 138, a ta viza od 1.9.2007. je viza 176.

Poslednja izmena:
Be mu misa djiki. kao da pricamo japanski. Sta masinstvo sa iskustvom, kakvo ti je to zanimanje. Za neka zanimanja ima promena, za neka pa nema, ako spremas skill assessment. Za glavni proces nisu najavljene neke zesce promene.

Djiki,
posle 1.septembra se menja kriterijum za priznavanje diplome tj. zanata u tvom i mom slucaju.
Sve to pise workplace i citiram:
"NEW ASSESSMENT POLICY FOR INTERNATIONAL APPLICANTS

From 1 September 2008, it is Trades Recognition Australia's intention that the new Migration Assessment Policy (MAP) will replace the current Uniform Assessment Criteria (UAC). The MAP outlines the new standards and procedures used to process applications for skills assessment for the purposes of General Skilled Migration."

evo i link:http:
http://www.workplace.gov.au/workplace/Individual/Migrant/TRA/
Evo ti prilike da vezbas reading.
Pozdrav

Lepo sam ti rek'o da kazes zanimanje! ;) Vidis da se sve menja od 1. i svi to znaju osim tebe.
Eto nemam potrebe ni da ti pricam nesto, sve su ti rekli. Imas sasvim dovoljno tog iskustva, treba ti i neka skola sa KV-VK diplomom i mozes da vozis. sve najbolje...

Tree i ostali, vi koji ste odradili priznanje zanimanja kod TRA.
Slali li ste payslipove?
Treba da saljem za koji dan, pa sve mislim da treba jos sto-sta dodati.
I svaki dan izmisljavam nove stvari koji bi mogle da "pomognu"..

Poslednja izmena:
I jos nesto, pitanje za elektricare?
Gde ste planirali da idete u koju od drzava ozilenda, cisto tehnicki zbog brzine dobijanja licence.
Ako se ne varam SA je najbolja u smislu kolicine zahteva u vezi dobijanja licence.
Hvala na odgovoru i pozdrav.

Slali li ste payslipove?

MJESEČNI OBRAČUN ZARADE (Payslip):
Bruto: ____ din( € )
Porez na dohodak: __% (____€)
Doprinos za PIO:___% (____€)
Doprinos za zdravstvo:___% (____€)
Doprinos za zapošljavanje:___% (____€)
Fond solidarnosti (Sindikat):____% (____€)
Neto za isplatu:______€

Kao i uvek (za pohvalu)Palma najbrza..
Mada mi nije potrebna sama forma, to mislim da veliki broj firmi radi sablonski i da nema mnogo odstupanja.Nego me zanima, vase misljenje da li je to stvarno neophodno sada ili kad budem slao za DIAC?
Hvala palma jos jednom i pozdrav.

Slali li ste payslipove?

Ne, nisam slao nikakve slipove za TRA, niti se negde traže. Ako su ti izjave tih poslodavaca lepo propisano napisane, to je dovoljno.

A hoću ih slati za DIAC, jer ih tamo negde pominju da treba.

Back