Posao u Australiji

Tree, pa mi smo onda definitivno pogresili drzavu !!!
Hocemo u Albaniju???
Topaz, aj i ti sa nama, spasavaj se dok jos mozes !!!

predpostavljam da si stariji od mene a ti sad prolazis fazu sto sam ja prolazio sa svojih 13 godina australia pa australia. jADAN NE BIO BUDI SRECAN NA KOJEME KONTINENTU ZIVIS NISI SVESAN NA KOJEME KONTINENTU ZIVIS Evropa *** ako vec hces preko grane gledaj da si blize negde Shvica Norveska i tako to cim sredim papire odo na najbolji kontinent na svetu Europeeeee!!!!

Dragi forumasi,
ne javljam se bs cesto (nemame jos od 15 - 16 strane ovog topika :)) ali rekoh da vas obavestim da sam uspesno odradio skills assessment. Raspitivao sam se ovde u vezi toga imao neke dileme, ali uspelo je. Rec je o zanimanju urban and regional planner a assessment je odradjen kod Vetassess.
Planiramo sada da trazimo sponzorstvo neke od australijskih drzava kako bi konkurisali za skilled sponsored visu (176). Za ovo zanimanje smo uradili assessment jer je ono na listama prioritetnih zanimanja u gotovo svim saveznim drzavama.
Da li neko na ovom forumu ima iskustvo sa trazenjem sponzorstva od drzave? Postoje li neke "cake" koje treba znati?
Hvala unapred na odgovorima i ako nekoga nesto zanima oko assessmenta kod organizacije kod koje smo mi odradili neka pita.
Pozdrav...

predpostavljam da si stariji od mene a ti sad prolazis fazu sto sam ja prolazio sa svojih 13 godina australia pa australia. jADAN NE BIO BUDI SRECAN NA KOJEME KONTINENTU ZIVIS NISI SVESAN NA KOJEME KONTINENTU ZIVIS Evropa *** ako vec hces preko grane gledaj da si blize negde Shvica Norveska i tako to cim sredim papire odo na najbolji kontinent na svetu Europeeeee!!!!

Ni Evropa danas nije kao što je bila nekad, a to može da ti posvjedoče mnogi forumi o imigraciji za Australiju, gdje sve više Zapadnih Evropljana odlučuje da se isele.Padom Berlinskog zida i uvođenjem Eura kao monetarne jedinice, otvorili su se mnogi problemi u Evropi, inflacija, skupoća, otpuštanje radnika...
A naši gastarbajteri koji su nekad kod nas dolazili sa 1000 maraka da se provode cijeli mjesec, danas te pare za isti provod troše za nekoliko dana.
Moj rođak iz Australije prošle godine nije mogao da vjeruje koliko mu sad para treba za trošak kod nas, i znam da je non stop komentarisao koliko je sve ovdje skuplje nego u Australiji. A gdje su naše plate a gdje njihove!

No, momče, Evropa je stvar tvog izbora kao što je Australija naš izbor.U svakom slučaju, mlad si, život je pred tobom pa ti iskreno želim sve najbolje!
Vjerujem da ćeš ipak sebe naći u Australiji kad ispitaš mogućnosti života u Evropi.

E, vjeruj mi mene ubi ovo čekanje vize. Sve ti nekako "visi" u vazduhu.Toliko nekih stvari koje ovdje moraju da se obave, a sve odlažemo, kao "idemo u Au pa nema veze..."
Buni me ovo ljekarsko, CO mi se nije javljao, i ne znam da li da to obavim sada na svoju ruku ili ne. Postoje i ovakvi i onakvi savjeti...
Možda sačekam do januara, ne znam...

Imaš na formularu za vizu kako može. Mislim da jekreditna kartica ok. Meni je rođak uplatio u Australiji pa ti tu nemam iskustva.
Ali obavezno iznos plati u AUD, nikako Eure!

AUD-e sam nabavio, da li mislis da moze kao sto sam uplatio za assessmet? znaci u keshu, kao transfer novca u inostranstvo (mislim da mi onda obavezno treba njihov SWIFT)?

E, vjeruj mi mene ubi ovo čekanje vize. Sve ti nekako "visi" u vazduhu.Toliko nekih stvari koje ovdje moraju da se obave, a sve odlažemo, kao "idemo u Au pa nema veze..."
Buni me ovo ljekarsko, CO mi se nije javljao, i ne znam da li da to obavim sada na svoju ruku ili ne. Postoje i ovakvi i onakvi savjeti...
Možda sačekam do januara, ne znam...

ne znam sta da Ti savetujem, Topaz kaze da guramo ranije, 6 meseci posle predaje aplikacije, meni se svidja ta ideja (uostalom njemu je uspelo)..
koliko je vremena proslo od kad si predala apliakciju za vizu?

Ni Evropa danas nije kao što je bila nekad, a to može da ti posvjedoče mnogi forumi o imigraciji za Australiju, gdje sve više Zapadnih Evropljana odlučuje da se isele.Padom Berlinskog zida i uvođenjem Eura kao monetarne jedinice, otvorili su se mnogi problemi u Evropi, inflacija, skupoća, otpuštanje radnika...
A naši gastarbajteri koji su nekad kod nas dolazili sa 1000 maraka da se provode cijeli mjesec, danas te pare za isti provod troše za nekoliko dana.
Moj rođak iz Australije prošle godine nije mogao da vjeruje koliko mu sad para treba za trošak kod nas, i znam da je non stop komentarisao koliko je sve ovdje skuplje nego u Australiji. A gdje su naše plate a gdje njihove!

No, momče, Evropa je stvar tvog izbora kao što je Australija naš izbor.U svakom slučaju, mlad si, život je pred tobom pa ti iskreno želim sve najbolje!
Vjerujem da ćeš ipak sebe naći u Australiji kad ispitaš mogućnosti života u Evropi.

ja znam da uvodjenjem evra da je opao standard u evropi jer imam dosta prijatelja po shvajcerskoj koji mi govore da su poljaci dosta oborili radnu satnicu tamo, rade za jako jeftino tako da su oni ti razlog sto je opao standard u Evropi al hocu da kazem da nije sve ni u parama ja bi se slozio i sa cak duplo manjom platom u evropi al si zato blizu i mozes u srbiju kad ti se cefne i to svojim kolima a ne ovde bogu iza nogu avionom letim 24h treba mi 3 000 dolara za kartu a ja cu sa 3 000 dolara u srbiji da zivim mesec dana kao grof za te pare pa ti vidi koja je to razlika neko 3 000 da za kartu a neko uziva s njima tamo.Jos nesto istina jedna o nasem narodu u Australiji sve je to ok moze se zaraditi za sad ok je al nasi ljudi kad bi ziveli kao rodjeni australijanci provodili se kao oni verujte mi al stvarno verujte mi ne bi imali ma ni zrno ushtedjevine nego nashi ovde rade ko ludi i slabo se provode i tako nekako uspevaju da shtekaju nesto novca uzima se hrana sto je na snizenju sve se gleda da se prodje jeftino i ono minimalno da bi se ustedilo

... nashi ovde rade ko ludi i slabo se provode i tako nekako uspevaju da shtekaju nesto novca uzima se hrana sto je na snizenju sve se gleda da se prodje jeftino i ono minimalno da bi se ustedilo

A što misliš kakvu hranu mi kupujemo ovdje?I garderobu?I mnoge druge stvari?
Takođe na sniženju i da što jeftinije prođemo.A pritom ti ne ostaje ništa da uštediš.Samo borba za goli život! Ti nemaš djecu pa ne znaš još kako je to.
A što se tiče provoda, stvarno nisam u godinama da se provodim, zanimaju me druge stvari te prema tome takav život tamo mi odgovara.

AMLAP Pseudonimo, ČESTITAM!!!!!!!!!!
Baš volim kad pročitam lijepe vijesti ovdje :super:

dandy008
--------------------------------------------------------------------------------
secam te se pseudonimo, od ranije na forumu
svaka chast za assessment!!!

Hvala ljudi. Ovo je tek prvi korak. Sada jo treba da ubedim drzavu Australiju da smo moja porodica i ja bas ono sto im treba. Nista lakse, a?

Back