Posao u Australiji

A kod nas je benzin 13,5e a koliko je u AU? ;)

Rece jedan covek ranije da kosta 1,20$.

Da vas pozdravim posle nekog vremena, stigao assessment outcome successful :tick: i lepo je bilo videti ta slova na papiru... pathway A, lepo sam se zacudio
Posto sam u medjuvremenu postao ozenjen covek, upozoravam vas da ce moji postovi biti daleko ozbiljniji nego ranije...
Treba da menjam oba pasoša sad, moj jer ističe dogodine, a njen jer ima drugo prezime...

i posto jos nisam ukljucio mozak posle odmora (na poslu mi i ne treba, pa sam ga pustio da bar on jos malo odmara), ako nekog zanimaju detalji od assessmenta, rado cu napisati.

A posle pocinjem da smaram palmu , a bogami i vas ostale, oko dalje akcije.
Najvise ce da me zanima je li neko koristio online aplikaciju.

Pozdravaljam vas bas puno i javljam se cim odspavam i odradim jos jedan radni dan...

Rece jedan covek ranije da kosta 1,20$.

Posto sam u medjuvremenu postao ozenjen covek...s

A posle pocinjem da smaram palmu , a bogami i vas ostale, oko dalje akcije.
Najvise ce da me zanima je li neko koristio online aplikaciju.

...

Cestitke za ludi kamen :klap:\

I mene zanima online aplikacija, mozda je brze od papirne forme.. Imas li bilo kakvih saznanja o tome..

Samo toliko košta vozački?!!
E, kod nas u Crnoj Gori je ovako:
Ljekarsko: 30 €
Uplata za vozački: 250 €
Polaganje testova tj. plaćanje komisije: 60 € ( 20 € po članu komisije - ima ih 3 )
Diploma ( Zamisli i to su izmislili ) : 20 € - bez diplome ne možeš dobiti vozačku!

+++++++++
Ako treba ( a treba) dodatni časovi vožnje : 20 € po danu ( sat ipo )
Ako padneš iz testova još 60 €, a iz vožnje još 30 €

Blagošššš!

E blago Hrvatima...
Nego, jesi li se navikao da voziš lijevom stranom. Mislim da isto nije teško, s obzirom da je volan na desnoj strani, pa ti dođe prirodno.Polažeš li u autu sa automatskim ili ručnim menjačem?

Brzo se naucis pogotovo sto 80 % ulica su fizicki odvojene, tako da imas tri sa leve i tri sa desne strane i 3 metra izmedju smerova.
Kako pozelis. Ako hoces polazes na automatiku, ali ne smes da vozis onda sa menjacem.

Hvala za cestitke i za vatromet, nisam bas nasao puno informacija o online aplikaciji, ali naci cu... jedino sto se secam da sam procitao je da kad zapocnes proces, imas 30 dana da uploadujes sve dokumente, ili moras ponovo. Nema bas puno detalja o tome. Mora neko da proba, pa cemo videti.

Ja sam htjela isto da šaljem online ali postojale su neke stavke koje sam kasnije morala slati i u papirnom obliku, nešto u vezi sa ćerkom ( ona je punoljetna), tako da sam odustala.Ali mislim da je online slanje ok, i da je brže.
Provjeri sve ono sa svojom čeklistom pa pogledaj one linkove pored onih polja koje se tiču tvojih papira.Linkovi te usmjeravaju na immi sajt tvoje vize, pa obavezno pročitaj da li baš sve možeš poslati online odjednom.

Da li je neko radio assessment za ekonomski fakultet ili visu ekonomsku? Konkretno, smer sam "finansijski menadzment i racunovodstvo"(tj. racunovodja) i vidim da za verifikaciju racunovodje priznaju tri institucije(CPAA/ICAA/NIA) ali da bi verifikovali treba mi izgleda radno iskustvo u Australiji(sto nemam). Druga varijanta je institucija VETASSESS, pa da me verifikuju kao ekonomsitu mada bi ipak vise voleo prvo jer se racunovodje nalaze na listi trazenih poslova. Znaci pitanje je da li je neko pokusao da se verifikuje sa ovim fakultetom(ili visom) i kod koje institucije?

Da li mi neko moze pomoci u tumacenju vazenja IELTS testa? Kad kazu 1 god. jel to znaci da u tom periodu moram podneti zahtev za vizu(npr. polozim u decembru 2008. i zahtev mogu podneti do decembra 2009.) ili vizu moram dobiti pre isteka IELTS-a?

Da li mi neko moze pomoci u tumacenju vazenja IELTS testa? Kad kazu 1 god. jel to znaci da u tom periodu moram podneti zahtev za vizu(npr. polozim u decembru 2008. i zahtev mogu podneti do decembra 2009.) ili vizu moram dobiti pre isteka IELTS-a?

Da, tako je - u tom periodu vazenja moras se prijaviti za vizu.ne mozes ni znati za koliko ces je dobiti, samo je bitno da se u tom periodu prijavis. A mislim da IELTS sad priznaju 2 godine, provjeri na www.immi.gov.au

Poslednja izmena:
Da pitam ja opet: mogu li karticom da platim aplikaciju i kojom, radio li je to neko?

Applications lodged at a processing centre in Australia

Acceptable payment methods for applications lodged in Australia at a processing centre are:

* credit card
* Australia Post money order made payable to 'DIAC'
* bank cheque
o drawn on a bank with representation in Australia
o in Australian dollars
o made payable to 'DIAC'.
or
* international money order:
o drawn on a bank with representation in Australia
o in Australian dollars
o made payable to 'DIAC'.

Note:
1. Personal cheques are not accepted
2. Travellers' cheques are not accepted

Moje mishljenje je da moze, kako sto stoji i na sajtu immi.gov.au
Mada ja bi ipak u keshu, i AU dolarima, mada i mene to cheka chim dobijem novi pasosh. Ni ja ne znam tacno kome i kako se placa.

Proverio rezultate IELTS-a, i.... dragi prijatelji polozio sam!!!! (iskreno, mislio sam da cu zveknuti iz speaking-a, kad ono) :D

Candidate Number 000183
Listening 6
Reading 6
Writing 6
Speaking 6.5
Overall Band 6

Bravo majstore!!!!!!

:super: :pivce:
Nešto je krenulo ove godine svima, valjda i ja dobijem vizu do kraja god. :orkestar: pa da sviram...

@Tree
Možeš da platiš i kreditnom karticom, samo provjeri kojom.Mislim da ti to piše u bookletu za tvoju vizu. Ja nisam tako radila nego mi je rođak iz Au uplatio. U formularu za vizu imaš da navedeš način plaćanja i ako plaćaš karticom navodiš broj kartice itd.

Back