Posao u Australiji

Za engleski ne treba da placamo jer smo poslali muzev IELTS unaprijed, u martu ili aprilu.

Ne znam ni sama da li da zovem Adelaide jer sam poslala 3 post lodgement enquiries u roku od mjesec dana (to je ona konfuzija sto sam spomenula gore), postoji li sansa da nesto uprskam ako ih budem jos i telefonski gnjavila?

Neces nista uprskati ja sma im dosadjivao svaki put kad mi se nije spavalo.
Ustanes u dva tri nocu i okreces broj.
Onda navali sa pitanjima!!

predao sam papire 05.12.2007.za vizu 176.skilled sponsored,da li mi neko moze reci da li pstoje sanse da prodjem iako sam na ielts testu imao reading 5,listening 6 ,writing 4, speaking 5 .priznat mi je zanat cabinet making.jasam ponovo prijavio ielts ali me interesuje da li postoje sanse da se prodje i sa ovim ocenama.sva ostala dokumentacija mi ispunjava uslove

Ipak ćeš morati na "popravni" zbog one četvorke. Ja sam na prvi put u junu prošle godine imala na Readingu 4 pa sam morala ponoviti test i u novembru sam prošla.Za 176 vizu, moraš imati minimum ocjene 5 iz sve 4 oblasti.Svakako će ti oni javiti da to moraš da odradiš, a u međuvremenu ako si zakazao ponovni ispit DOBRO utvrdi gradivo da bi prošao, jer ti se može desiti kad ti budu tražili rezultate a ti budeš ponovo loše prošao, da ti vrate aplikaciju.
Moja rođaka u Au je pitala da li postoji šansa da mi prime papire sa onom četvorkom ali je dobila negativan odgovor, morala sam opet na polaganje.Oni najmanju sitnicu gledaju!

Za kad ti je zakazan test? Jesi li u formularu za vizu napisao da imaš zakazan test i njegov datum?

Jedno pitanje za Alamp...Naravno ako moze da mi odgovori...U fazi sam spremanja papira za priznavanje diplome.Da li bih mogla da mi das neku informaciju sta bih sve trebao da spremim da bi mi aplikacija za priznavanje uspela..Mislim od strane poslodvca...i to...Diploma mi je ok!!Vidm da si gore odgovorila acomu..da mora da ima sve petice i ieltsa!!a da li znas mozda za vizu 175..koje su ocene minimum??Ja sam polagao...imam minimum skor..4.5..ali koliko sam upucen za prvobitnu vizu 457..imao sam prolaznu ocenu!!

Jedno pitanje za Alamp...Naravno ako moze da mi odgovori...U fazi sam spremanja papira za priznavanje diplome.Da li bih mogla da mi das neku informaciju sta bih sve trebao da spremim da bi mi aplikacija za priznavanje uspela..Mislim od strane poslodvca...i to...Diploma mi je ok!!Vidm da si gore odgovorila acomu..da mora da ima sve petice i ieltsa!!a da li znas mozda za vizu 175..koje su ocene minimum??Ja sam polagao...imam minimum skor..4.5..ali koliko sam upucen za prvobitnu vizu 457..imao sam prolaznu ocenu!!

za vizu 175, minimum skora ti je 5 na svim elementima IELTS-a da bi mogao da aplicirash

Uopšte ne znam o kom se zanimanju radi da bih ti nešto pojasnila, i ne znam ko ti procjenjuje kvalifikacije. Ako je TRA u pitanju, on ti je većinom za zanate onda gledaj one linkove iz mog gornjeg posta.

Za 175 ti trebaju min. sve petice iz svih elemenata IELTS-a.

Dobar dan, dragi moji sadasnji i buduci australci, sadasnji i buduci zemljaci!

Evo mene opet nazad sa vama!!!

Vidim neke promene, Tree je poslao diplomu, dandy polagao...Ostali na cekanju,... ja pomalo zaboravila na ispit aplikaciju i sve ostalo, sada se polako vracam na staro...

pa drago mi je da vas opet sve "vidim " tu na jednom mestu...

PS Ponadala sam se da ce se u roku od mesec dana dogoditi cudo i poceti izdavati novi pasosi...E pa vidim da u stvari zivim u carstvu snova a ne u drzavi kao sto je nasa, ekspeditivna, brza i stremna!...:rotf:

Kod nas je uvedena novina na tom planu - zakažu ti termin i dođeš tačno "u minut", nema gužvi.Nema da se slikaš kod fotografa, nego te slikaju u njihovoj službi i možeš da biraš koju ćeš fotografiju da ti stave u pasoš, ličnu kartu, vozačku. Kosa mora da je pokupljena da se vidi čelo...

amlapice :) moze jedno pitanje, koliko mi se chini ubrzano mi se priblizava datum kad cu predati glavnu aplikaciju, glede jednog papira, naime ja sam izvadio internacionalni(vishejezicni) izvod iz maticne knjige rodjenih. U njemu pishe u napomeni da sam razveden i datum... Sta mislis da li da prilazem posebno jos i papir o razvodu to jest presudu o razvodu?

Ne bi bilo zgoreg da i to priložiš, ništa ne treba prepustiti slučaju :)

U mojoj čeklisti postoji ova stavka:

If you or any applicants have been divorced please provide certified copies of the divorce document(s).

Poslednja izmena:
Samo toliko košta vozački?!!
E, kod nas u Crnoj Gori je ovako:
Ljekarsko: 30 €
Uplata za vozački: 250 €
Polaganje testova tj. plaćanje komisije: 60 € ( 20 € po članu komisije - ima ih 3 )
Diploma ( Zamisli i to su izmislili ) : 20 € - bez diplome ne možeš dobiti vozačku!

+++++++++
Ako treba ( a treba) dodatni časovi vožnje : 20 € po danu ( sat ipo )
Ako padneš iz testova još 60 €, a iz vožnje još 30 €

Blagošššš!

E blago Hrvatima...
Nego, jesi li se navikao da voziš lijevom stranom. Mislim da isto nije teško, s obzirom da je volan na desnoj strani, pa ti dođe prirodno.Polažeš li u autu sa automatskim ili ručnim menjačem?

Back