Posao u Australiji

Pozdrav svima radni narode:)
Evo upravo na tv-u rekose da ce izrada novih pasosa poceti 23 juna,i ja ne budem lenja odmah pozovem prijateljicu sto radi u MUP-u,i ona mi iz prve ruke kaze da oni NEMAJU NIKAKVU INFORMACIJU da bi to moglo biti tada kada je receno.Nove pasose izdavace BEOGRAD,bez obzira u kom gradu zizis,i izrada ce trajati ni manje ni vise nego 30 dana:eek:,uzas jedan
:

Haha, kao sto mi je poznanica iz supa rekla!!! Zaista, oni uopste nisu normalni!!! Pasosi za celu zemlju da se izradjuju na jednom mestu!! :dash::sad2:
Juce je moj prijatelj predao dokumenta za stari pasos on se ceka dve nedelje, kao i nova licna karta... Naravno uz dve nedelje koje usput treba provesti u redu, da bi dosao na red na salteru :dontunderstand:

P.S.
Papiri za assessment su od jutros na putu ka ACS!!! (naravno, uz stari pasos) :whistling:

I ja cekam pasos,nadam se da necu docekati 2009 bez njega.Pitanje za one koji su slali za assessment.Da li i preporuke i biografija moraju biti prevedeni kod ovlascenog prevodioca kao i zvanicna dokumenta?Jos mi niko nije rekao da li i za muza treba assessment ako ne trebaju bodovi na njega?Izvinite svi sto ja samo pitam a ne dajem informacije,tek sam na pocetku pa svi znate vise od mene.:rumenko:

Teddy bubu,ma prvo sam se nervirala ,pa psovala kao po obicajusto znam kada se iznerviram,,a potom se od muke smejala,ovoj nasoj situaciji :(,

Bitno je da si krenula,i samo napred,bice sve kako treba:super:
Zdravlje Boze da zavrsis i pre nove god,pa ako i ne bude tako,ne nerviraj se bice sigurno,samo ako to zarko zelis,i bides istrajna u
ovom poduhvatu:whistling:
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

GeaGea,sta da ti kazem,eto i sama si dobro informisana sto se tice izdavanja novih pasosa,tako da je super sto ste poslali assessment i preko ovih plavih pasosa,ma bitno da se papiri rade.Mi bas dugo cekamo,ali zdravlje Boze samo da se cekanje isplati a Hoce,zato narode ne odustajte..:super:
********************************************************************************************************
Maki9,u kojo si ti fazi sada?

Srdacan pozdrav svima od moje malenkosti:bye:

"Vec si mi dobro dosla, jer se nisam ni setila da recimo posaljem strucni ispit, ali svakako mislim da cu imati tonu papira."

Svakako posalji sve sto imas u vezi sa strucnim ispitom, ja sam poslala potvrdu o polozenom ispitu i licencu nakon sto sam je dobila. Ne znam da li vi u Srbiji dobijate licencu, ja sam iz BL, kod nas su je uveli prije par godina. Ako ne dobijate licencu, onda obrazlozi to u nekom popratnom pismu, ja sam im sve objasnila.

"Od toga saljem i sve dodatne seminare i sve ostalo..."
Ja sam jedan semestar bila u Njemackoj pa sam i sve te potvrde sa fakulteta iz Njemacke slala. Da li su pomogle, ne znam, ali sam pomislila da ne moze stetiti. Imala sam i dosta potvrda sa raznih seminara i strucnih usavrsavanja.
Prije polaganja strucnog ispita, dobila sam i misljenje Nastavnickog vijeca i moga mentora o meni kao pripravniku tako da sam i to sve poslala. Kazem ti, apsolutno SVE sto god sam mogla pronaci, sve sam poslala. :)
"interesuje me da li si i ti svaki predmet na fakultetu podrobno opisivala , kao sto je to amlap radila. koliko imas godina radnog iskustva...kako si opisala svoje iskustvo i da li si opisivala i svoj radni dan i kako organizujes casove..."
Nisam sama opisivala predmete, nego sam otisla na fakultet i trazila plan i program. Naravno, dobila sam ga u listovima, nije bilo ni ukoriceno, ali su mi srecom (sve treba pitati, nekad upali:D)dali da ga lijepo iskopiram, uredim i ukoricim, cak nije bilo ni pecata na listovima, tako da sam i to trazila. Kad sam ja konacno uredila taj plan i program da na nesto lici, sekretar fakulteta je iskopirao sebi jedan primjerak, tako uredjen, da ga ostavi za fakultet.:rotf:
Ja bas oduzi :)
Radim u skoli vec 3 godine, nisam podrobno poisivala radno iskustvo nego sm od direktora trazila detaljan opis posla sa svim mogucim duznostima. Prilozila sam i ugovore o radu. Vidjeces na onoj checklisti koju sam ti poslala.

"joj, imam toliko pitanja...

nadam se da te necu "ugusiti""
Nista se ne brini, ja visim na internetu, pogotovu na http://britishexpats.com/ i postavljam non-stop neke postove. :D

"Da li si uzimala izjavu odn. misljenje skolskog psihologa i pedagoga o tvom radu ? Ja sam i od njih trazila misljenje. Takodje sam trazila od jedne mame da da misljenje za mene (posto sam radila sa dvoje njene dece), jos sam uzela i izjavu od studentkonje koja vec drugu godinu dolazi kod mene na praksu..."

Kao sto spomenuh, ja sam to dobila od mentora i Nast. vijeca, ali mislim da je to odlicno sto si i od njih dobila.

Nisam slala nikakve fotografije, nisam ni bila razredni starjesina tada, ali ne bih ni slala.

"PS U koji grad se spremate, ako nije tajna?"
Muz i ja planiramo u Melburn, imamo rodjake tamo, ja sam totalni freak sto se tice cekanja, provjeravam emailove 100 puta, ma kakvi, 300 puta na dan :dash:
Sad ce godinu dana od prijave za vizu, posljednje informacije koje smo dobili jesu da su me ukljucili u Skill Matching Database (ja sam to htjela kad smo popunjavli aplikaciju)

U kojoj si ti fazi sada? Kad mislis slati papire? Kako ide engleski?

puno pozdrava,
maki

Uh, bas sam oduzila, ljudi oprostite ;)

Maki pozdrav za tebe !!!
Pomenula si u postovima strucni ispit??? Dali je to diploski ili nesto drugo?????????

I ako moze neka informacija o IELTS-u, posto i meni i Teddy Bubu treba academic 7 !!! :rtfm:

Pozzz

Pozdrav i tebi,

strucni ispit je sljedece: kad steknes zvanje profesora i pocnes raditi u prosvjeti, prvo si godinu (ili 6 mjeseci) - bar je tako kod nas u RS i BiH, pripravnik, a onda si obavezan da polazes strucni ispit. Nije to nista strasno, ima dva dijela: drzis cas u nekom razredu pred komisijom, a onda polazes ustav i zakon o osnovnom ili srednjoskolskom obrazovanju, a pretpostavljam da i oni koji rade u pretskolskom obrazovanju imaju nesto tako, nisam sigurna. Nakon sto polozis to, dobijas licencu.

Ne znam sta te zanima u vezi sa IELTS-om konkretno: ja sam ucila iz nekih strijih knjiga i posudila neke knjige iz biblioteke i spremala iz njih academic module, napatila sam se sa pisanjem :confused:, ne toliko napatila koliko mi je bilo mrsko da ga vjezbam, ali sto narod kaze: sto se mora, nije tesko :rolleyes:, pitam se da li je bas tako :).
Dosta sam koristila i razne stranice sa interneta, znam da sam dosta "googlala" da pronadjem primjere, ali ne znam vise ni sama te linkove. Mnogo sam citala engleski po internetu, naravno DIAC website znam napamet :D, ali sam nastojala kad mi se bas ne da nista uciti, da barem citam nesto.
Ima li nesto konkretno da te zanima ako mogu pomoci?

Zdravo, annyyy,

Mi smo aplicirali u junu prosle godine, case officer-a smo dobili u februaru ove godine, i od tada se nismo culi sa njom uopste. Poslali smo sami medicals i police checks, i ja sam slala enquiry na onaj link da vidim u kojoj smo fazi i javise nam (mada su to automatski odgovori) da treba da nasu aplikaciju proslijede decision maker-u i da su svi potrebni dokumenti primljeni. Na to smo se malo zabrinuli jer mi do tada zapravo nismo bili poslali police checks za nas dvoje, cekali smo da zatrazi CO, i onda nakon te enquiry smo poslali.
I sada nemam pojma sta dalje. Pitam se da li je to zaista bila istinita informacija od njih ili puki automatski odgovor koji su mozda greskom poslali ???
U kojoj si ti fazi? Imate li case officera?Ako ga imate, mozes li mi reci sta je trazio vama od dokumenata?

Hvala i puno pozdrava,
maki

Vajala, kazi i ti nesto o sebi... :bye:
za sta radis assessment, mislim za koji skill, gde si u kojoj fazi i sve sto hoces da kazes...

Maki 9, hvala ti , dobila sam, nesto mi je, a opet nesto nije jasno, kada budem imala vremena, dobro procesljam, pa vidim sta zelim da te pitam..."Nista ne brini", imacu pitanja- to je sigurno !!! :super:

Topaz, pa kako je proslo polaganje? Jesi li trazio sendvice desnom rukom ili si polozio?

Adams, hvala ti! Cujemo se!

Pozdrav svima! Svim "regrutima" i celoj pesadiji za emigraciju u Australiju, i naravno vec (novo)pecenim Australcima!

E, sada cu da zapevam jednu... :whistling:

Vajala, kazi i ti nesto o sebi... :bye:
za sta radis assessment, mislim za koji skill, gde si u kojoj fazi i sve sto hoces da kazes...

Maki 9, hvala ti , dobila sam, nesto mi je, a opet nesto nije jasno, kada budem imala vremena, dobro procesljam, pa vidim sta zelim da te pitam..."Nista ne brini", imacu pitanja- to je sigurno !!! :super:

Topaz, pa kako je proslo polaganje? Jesi li trazio sendvice desnom rukom ili si polozio?

Adams, hvala ti! Cujemo se!

Pozdrav svima! Svim "regrutima" i celoj pesadiji za emigraciju u Australiju, i naravno vec (novo)pecenim Australcima!

E, sada cu da zapevam jednu... :whistling:

Ma stta da ti kazem bilo je i trazenja sendvica i malo zajeb... sa parkiranjem, ali glavno da je zavrseno!!!!!!!!!!!!!!:worth:

Samo vi izdrzite cekanje za vizu. Vredi:p

Maki, fino si objasnila za strucni ispit, samo sto ga ja znam kao DRZAVNI ISPIT...ali dobro , to je to...
Sto se tice IELTS-a, napisi bilo sto mislis da je korisno, jer svaka informacija koju ovde saznamo, dobro nam dodje...

:tease: Fu*king IELTS..... :tease:

Ma zašto si toliko prestravljen od toga? Vidiš, ti si u velikoj prednosti u odnosu na mene:
- Sigurno si učio u školi engleski - ja nisam
- Ako nisi iz Bg, onda živiš bliže nego ja (nećeš imati tolike troškove oko polaganja)
- Sada si ovdje na forumu pokupio toliko informacija o Ieltsu nego ja kada sam se spremala na taj korak

Mislim da smo ti svi mi dali baš dosta informacija o samom polaganju i gdje da nađeš materijal, samo idi malo unazad i pronaći ćeš.Niko ti do u tančina ne može opisati sve kako je bilo, to moraš sam otkirti: Izađi već jednom i ako se skljokaš kao s kruške, znaćeš drugi put!
Evo ti neke smjernice kako je najbolje samog sebe da organizuješ, pošto vidim da si se potpuno izgubio:
1. korak - Sav materijal ( s Artefakt sajta) - Cambridge knjige, sve 5-6 koliko ih imaj snimi u komp sa audio materijalom
2. korak - Sve to lijepo odštampaj i sortiraj po knjigama - zajedno sa Answer ( da bi poslije vidio gdje griješiš)
3. korak - Pročitaj uputstvo iz ielts knjige :koliko traje određeni test, itd. Fotokopiraj iz knjige ili na sajtu IELTSA pronađi one papire na kojima polažeš test ( za Listening i Reading ), da bi u realnom vremenu vježbao prenošenje odgovora na taj Answer sheet
4. korak - Dok radiš listening neka ti je test u papirnom obliku ispred tebe, jer ti je lakše nego da gubiš vrijeme dok mišem pomjeraš stranicu na kompu.
5. korak - Takođe neka ti je i reading u papiru.Dok čitaš kliziš po tekstu i tražiš informacije koje ti trebaju za određeno pitanje.nemoj da čitaš svaku riječ kao roman! - jer ti je vrijeme neprijatelj No.1!
6. korak - u pisanju su ti dozvoljene određene gramatičke greške, samo piši i odradi teme kako treba uz upotrebu 5 paragrafa ( za onaj od 250 riječi): 1.uvodni , 3 argumentovana - za i protiv 5. zaključni .
Oni to vole, a takođe kad počinješ paragrafe uvuci prvi red, da ti je rad pregledan, jer ti se i to ocjenjuje.
Savjet: prvo uradi writing task 2, pa onda onaj manji, jer se veći bolje boduje!

Evo ti sajt sa koga skini i odštampaj uputstva za polaganje ( Free Tutorials) i dobro to pročitaj.Tamo imaš i koliko poena ti treba (score) za koju ocjenu (band) iz listeninga i readinga.
Ja sam vježbala za onoliko koliko mi je potrebno - za 5.A ti vidi koliko ti poena treba za 7!
http://www.ieltshelpnow.com/iqs/sid.02156940575791639406656/academic_listening_test_tutorial.html
http://www.ieltshelpnow.com/academic_reading_test_tutorial.html
http://www.ieltshelpnow.com/academic_speaking_test_tutorial.html
http://www.ieltshelpnow.com/academic_writing_test_1.html
http://www.ieltshelpnow.com/academic_writing_test_2.html

Nemoj da te čujem više da još nešto tražiš poslije ovoga! :nono::nono::nono:

Maki, fino si objasnila za strucni ispit, samo sto ga ja znam kao DRZAVNI ISPIT...ali dobro , to je to...
Sto se tice IELTS-a, napisi bilo sto mislis da je korisno, jer svaka informacija koju ovde saznamo, dobro nam dodje...

:tease: Fu*king IELTS..... :tease:
Kod nas u RS je STRUCNI ispit za one koji rade u prosvjeti i ne znam gdje jos, a drzavni ispit polazu oni koji rade u organima drzavne uprave i polazu ukupno 7 dijelova jednog ispita da bi prosli. Ne znam kako je u Srbiji. ALi, nema veze, jedino ako ti nije bitno zbog assessmenta.
Za IELTS je veoma bitno da znas kako koji dio testa izgleda, a bilo bi dobro da kupis neku knjigu za pripremu (mada pretpostavljam da sve to vec dobro znas :)) ili da skines sa sajtova (vidim da su ti ljudi dali dosta linkova).
Ja sam cak isla i na neku pripremnu radionicu u Zagreb, bilo je besplatno, kasnije su poceli naplacivati. Mnogo je koristilo, mada sve te savjete mozes naci i u njihovim knjigama za pripremu. Dobar je udzbenik INSIGHT INTO IELTS jer daje metodicka uputstva kako da pristupis svakom pojedinom dijelu testa. Prvo te uvodi u to koju tehniku da primijenis, a onda dobijas primjere, a ima i radna sveska, ali i u udzbeniku ima dosta za vjezbati. Ja sam najvise koristila tu knjigu. Mozda je mozes naci i na netu.
Npr. kad dodjes do dijela Reading neces prvo citati citav tekst detaljno, nego je bolje da prvo pogledas pitanja u vezi sa tekstom, u tim pitanjima podvuces kljucnu informaciju, a onda "skenirajuci" teskt u pasusima trazis informacije koje se odnose na te kljucne informacije koje si podvukao u pitanjima ili zadacima. Tu tehniku bukvalnu nazivaju scanning.
Zasto je to bitno, neko je vec spomenuo: nemas vremena da za jedan sat procitas tekst na stranici formata A4 i da uradis sve zadatke koje su ti dali uz taj tekst, a zna biti 3 ili 4 zadatka sa po 10 pitanja u njima. A da bi to sve postigao, MORAS VJEZBATI uz pripremni materijala bas za IELTS. Nista nije nemoguce, meni je ispocetka bilo tesko, ali budi uporan, vjezbaj svaki dan po malo, ako ti se ne da vise ili nemas vremena. Bitan je kontinuitet.
Koliko se sjecam Listening i Speaking su isti i za academic i za general module.
Koji tebi treba i koje ocjene ti trebaju?
Koliko dugo si ucio engleski prije ovoga?

Eeeee, vidis u tome i jeste stvar sto ja nikad nisam ucio engleski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Glupavi nemacki mi je bio strani jezik u skoli !!!

A frka mi je zato sto sam cuo da su mnogi odustali od Australije zato sto nisu mogli da poloze academic, (i to sedmice, koje i meni trebaju), a cak su drzali predavanja na raznim seminarima sirom sveta i pisali radove na engleskom...

Lako je tebi da pricas tako kad ti je trabalo samo 5 na generalu !!!

A na ispit necu jos dok ga dobro ne spremim, jer nemam pare na bacanje. Od ponedeljka krecem na casove, pa kao sto se kaze...,,knjigu u sake``...

Hvala ti za ove sajtove, kao i za sve ostalo !!! :ok:

Koji tebi treba i koje ocjene ti trebaju?
Koliko dugo si ucio engleski prije ovoga?

Ma trebaju mi sve 7, kao i tebi...
A kao sto sam rekao , nisam ga uopste ucio u skoli !!

Al dobro nije mi toliko los, znam pricati, citati, razumem sve, samo mi gramatika nije jaca strana, a zato sad krecem na privatne casove.

Hvala ti veliko za ove informacije !!!

Eeeee, vidis u tome i jeste stvar sto ja nikad nisam ucio engleski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Glupavi nemacki mi je bio strani jezik u skoli !!!

A frka mi je zato sto sam cuo da su mnogi odustali od Australije zato sto nisu mogli da poloze academic, (i to sedmice, koje i meni trebaju), a cak su drzali predavanja na raznim seminarima sirom sveta i pisali radove na engleskom...

Lako je tebi da pricas tako kad ti je trabalo samo 5 na generalu !!!

A na ispit necu jos dok ga dobro ne spremim, jer nemam pare na bacanje. Od ponedeljka krecem na casove, pa kao sto se kaze...,,knjigu u sake``...

Hvala ti za ove sajtove, kao i za sve ostalo !!! :ok:

Pa, njemački i engleski su ti srodni jezici, tako da uz malo vježbe možeš proći.
Jezik koji sam ja učila je bio francuski!!!!! On tek nema nikakve sličnosti sa engleskim osim u internacionalnim riječima koje i mi koristimo.

Academic jeste malo teži ( General i Academic su ti potpuno isti na Listening i na Speaking, razlikuju se u Writing i Reading) i dešavalo se da i oni koji su profesori engleskog nisu uspjeli iz prve položiti.Ali ipak nije tako strašan.
Vjerovatno i ti ljudi koji drže seminare na engleskom ne bi od prve položili jer se tamo ne traži samo znanje engleskog. Štos sa Ieltsom ti je u tome da i da ga polažeš na srpskom teško bi bez vježbe položio, jer on je u stvari i test sa cakama kviza: brzine,inteligencije i rezonovanja.

Ja npr.nisam uopšte znala masu riječi što mi piše ali nekeko sam to povezivala kroz Skimming i Scanning u readingu.
Kad budeš išao na kurs ne gubi vrijeme puno na gramatiku tipa kondicionala, nauči samo najosnovnija vremena;present simple,continuous , past, present perfect , passive, will, going to i would.
Pročitaj one Free tutorials koje sam ti dala u onim linkovima, to je meni puno pomoglo da spremim ispit.
Tačno je da je meni trebalo "samo 5 na generalu" i ja sam spremala do te granice, mada su mi neke ocjene bile i bolje.Da mi je trebao Academic 7 i to bih spremila na isti način uz malo više truda.

Obavezno vježbaj kući kao realni test i uz one korake kako sam ti navela u mom predhodnom postu i rezultat ti neće izostati.

Pozdrav

Tacno je sve sto si napisala !!!

Ali vidis, recimo , ja do pre par dana nisam uopste znao za neke cake, kao sto su da pasusi u textu moraju biti odvojeni praznim redom, da prvi red mora biti malo uvucen, da ne treba ponavljati reci nego treba koristiti sinonime, cak i to da treba pisati sto lepse, jer i na to znaju da umanje ocenu...

Zato ja kazem da svako ko ima korisnu informaciju treba da je stavi ovde !!!

Eto, garantujem da neki koji tek treba da polazu nisu znali za ove cake koje sam ja sad napisao.

Stoga ,,ziveo forum`` !!!!!

Jos jednom, hvala ti i za ove kao i sve ostale korisne savete i informacije !!!

Moze li mi neko odgovoriti od onih koji su vec predali za vizu?

Da li da samoinicijativno posaljem evidence of relationship- nas CO nam to jos uvijek nije trazila? Zapravo je trazila samo form 80 za supruga (jer smo se vjencali u toku samog procesa, bili smo vjereni kad smo aplicirali za vizu)

Jos uvijek nismo sami to slali, prikupili smo sve, sortirali ali smo htjeli da vidimo da li ce uopste i traziti.
Mogu li nam odbiti vizu i da kazu kako mi to nismo poslali, a da oni nisu ni trazili?

hvala unaprijed, :)
maki

Poslednja izmena:
draga maki9,

ja nikako nisam kompetentna da odgovaram na to pitanje, posto bih u stvari bila srecna da sam uradila do sada sve sto si ti vec odradila (hocu reci, kao sto znas, na samom sam startu i ovo bi trebalo da odgovori neko ko je vec slicno preziveo-la), ali ako se koristim zdravim razumom i razmisljam da bi u nasoj drzavi to bilo moguce , ne verujem da je to tamo moguce, iz jedinog razloga: ne verujem da je tamo ista nedoreceno, i ako su rekli da ce traziti sigurno hoce, a ako i posaljete papire sa obrazlozenjem da ste se vencali (sto ste u papirima i naveli, pretpostavljam) a da oni to jos nisu trazili, ne verujem da ce uzeti za zlo...

da sam na tvom mestu, napisala bih im mail i opet opisala svoju situaciju, pa bi oni vec nesto rekli na to.

Ali, kao sto sam rekla, nisam kompetentna, na ovo mozda mogu da odgovore oni koji su vec imali "posla" sa CO.

Sve sto sam htela reci je da ne verujem da ce zbog vencanja odbiti vizu, ti imas svakako prava da dovedes sa sobom partnera, bez obzira na to da li ste u braku ili ne.

u napred se izvinjavam za "stamparske greske" ako ih ima.

pozdrav...

Cao,

hvala ti na odgovoru. Poslali smo im pitanje na onaj njihov link za enquiries, pa cemo sacekati odgovor.

Jesi li skupila sve potrebne dokumente? Ili si vec sve poslala Teaching Australia?

puno pozdrava,
Maki

Nisam jos nista posla za teaching australia jer mi jos nedostaje ielts i neke stvari oko papirologije. Malo sam i bila u guzvi posto je kraj skolske godine, zavrsna priredba i sve to, znas kako je...pa nisam imala vremena da sredjujem papire, niti da se pripremam za ielts. sutra putujem na more na mesec dana, mozda budem i radila da zaradim za kartu koja ce mi jednog dana (daj boze trebati u jednom pravcu).

Tako da, pozdravljam sve forumase, cujemo se oko 20-og jula. Budite mi dobri.
U julu se "cujemo" a jednog dana vidimo overseas!

:bye:

Nisam jos nista posla za teaching australia jer mi jos nedostaje ielts i neke stvari oko papirologije. Malo sam i bila u guzvi posto je kraj skolske godine, zavrsna priredba i sve to, znas kako je...pa nisam imala vremena da sredjujem papire, niti da se pripremam za ielts. sutra putujem na more na mesec dana, mozda budem i radila da zaradim za kartu koja ce mi jednog dana (daj boze trebati u jednom pravcu).

Tako da, pozdravljam sve forumase, cujemo se oko 20-og jula. Budite mi dobri.
U julu se "cujemo" a jednog dana vidimo overseas!

:bye:

Lepo se provedi na moru. Odmori, a uskoro neces morati da placas za letovanje (osim eksluzivna ostrva ili..) upalis auto i na moru si (okeanu) !!!!!!!!!!
:p

cao... zna li neko ima li posla za fizioterapeute u australiji?kakvi su uslovi? hvala unapred....

Pozdrav,
Evo juce sam kupio "The West Autralian"- vikendom izlaze poslovi.
Sto se medicine tice, pukli su i u drzavnom i privatnom sektoru. Pare su odlicne, uslovi da migranti ispolazu engleski... su stavrno veliki i zato kubure sa kadrom.
To je politika drzave.
Mozes pogledati pod:
www.thewest.com.au

:)

Back