"Vec si mi dobro dosla, jer se nisam ni setila da recimo posaljem strucni ispit, ali svakako mislim da cu imati tonu papira."
Svakako posalji sve sto imas u vezi sa strucnim ispitom, ja sam poslala potvrdu o polozenom ispitu i licencu nakon sto sam je dobila. Ne znam da li vi u Srbiji dobijate licencu, ja sam iz BL, kod nas su je uveli prije par godina. Ako ne dobijate licencu, onda obrazlozi to u nekom popratnom pismu, ja sam im sve objasnila.
"Od toga saljem i sve dodatne seminare i sve ostalo..."
Ja sam jedan semestar bila u Njemackoj pa sam i sve te potvrde sa fakulteta iz Njemacke slala. Da li su pomogle, ne znam, ali sam pomislila da ne moze stetiti. Imala sam i dosta potvrda sa raznih seminara i strucnih usavrsavanja.
Prije polaganja strucnog ispita, dobila sam i misljenje Nastavnickog vijeca i moga mentora o meni kao pripravniku tako da sam i to sve poslala. Kazem ti, apsolutno SVE sto god sam mogla pronaci, sve sam poslala.

"interesuje me da li si i ti svaki predmet na fakultetu podrobno opisivala , kao sto je to amlap radila. koliko imas godina radnog iskustva...kako si opisala svoje iskustvo i da li si opisivala i svoj radni dan i kako organizujes casove..."
Nisam sama opisivala predmete, nego sam otisla na fakultet i trazila plan i program. Naravno, dobila sam ga u listovima, nije bilo ni ukoriceno, ali su mi srecom (sve treba pitati, nekad upali

)dali da ga lijepo iskopiram, uredim i ukoricim, cak nije bilo ni pecata na listovima, tako da sam i to trazila. Kad sam ja konacno uredila taj plan i program da na nesto lici, sekretar fakulteta je iskopirao sebi jedan primjerak, tako uredjen, da ga ostavi za fakultet.

Ja bas oduzi

Radim u skoli vec 3 godine, nisam podrobno poisivala radno iskustvo nego sm od direktora trazila detaljan opis posla sa svim mogucim duznostima. Prilozila sam i ugovore o radu. Vidjeces na onoj checklisti koju sam ti poslala.
"joj, imam toliko pitanja...
nadam se da te necu "ugusiti""
Nista se ne brini, ja visim na internetu, pogotovu na
http://britishexpats.com/ i postavljam non-stop neke postove.
"Da li si uzimala izjavu odn. misljenje skolskog psihologa i pedagoga o tvom radu ? Ja sam i od njih trazila misljenje. Takodje sam trazila od jedne mame da da misljenje za mene (posto sam radila sa dvoje njene dece), jos sam uzela i izjavu od studentkonje koja vec drugu godinu dolazi kod mene na praksu..."
Kao sto spomenuh, ja sam to dobila od mentora i Nast. vijeca, ali mislim da je to odlicno sto si i od njih dobila.
Nisam slala nikakve fotografije, nisam ni bila razredni starjesina tada, ali ne bih ni slala.
"PS U koji grad se spremate, ako nije tajna?"
Muz i ja planiramo u Melburn, imamo rodjake tamo, ja sam totalni freak sto se tice cekanja, provjeravam emailove 100 puta, ma kakvi, 300 puta na dan

Sad ce godinu dana od prijave za vizu, posljednje informacije koje smo dobili jesu da su me ukljucili u Skill Matching Database (ja sam to htjela kad smo popunjavli aplikaciju)
U kojoj si ti fazi sada? Kad mislis slati papire? Kako ide engleski?
puno pozdrava,
maki
Uh, bas sam oduzila, ljudi oprostite