@VladaK
Hvala ti Vlado.Svaka sugestija i savet mi je dragocen. Ja,kao nosilac aplikacije, iskreno se nadam da ću dobiti sponzorstvo države WA, kao teacher Primery school.Sem fakulteta i staža 10 god. pisala sam udžbenike, i jedan sam od autora i predavača seminara za učitelje i nastavnike matematike čiji je nosilac Elektrotehnički fakultet (imam preporuke), pisala razne projekte...a doživela sam da kad sam htela bebi od tri meseca da napravim mleko, konzerva prazna a ja nemam za drugo jer je gazda par minuta pre toga "pokupio"sve do poslednjeg evra za stanarinu i račune. Ne bih mračila ovakvim rečenicama ovaj veseli forum, već samo da ti ukažem zašto bi moj očajni muž išao i na kurs i zanat i bilo gde da šegrtuje samo da nas izvuče. Ta ideja sa severom nije jedina, naš komšija koji radi kao inženjer geodezije na severu nešto tako je predložio da bi više zaradio jer imamo dvoje male dece pa eventualno za početak da samo on radi. No, radiće i tri posla samo da dođemo. on ima kategorije za sva vozila sem za autobus. A engleski će svakako da "nauči" jer je besmisleno plaćati za njegovu nastavu u Au, kad može ovde da ga nauči. A još mu je i žena učiteljica pa će imati redovan domaći zadatak. Došli bismo u Pert. Još jednom ,od srca ti hvala, jako mi je važno da čujem realnu situaciju. Tako je kako je opet posla ima ali veruj mi nikom ne bih poželela budućnost u Srbiji.
P.S. Udarna vest dana - Posle tri meseca prosipanja mleka po ulicama vlada objavila da će stabilizacija mleka na tržištu biti u martu 2011. UŽAS! Srbija zemlja poljoprivrede i stočarstva.
Za muza put za sever bi bio laksi ako zavrsi recimo u Pertu kurs na TAFE, nesto u vezi rudarstva. Ima mislim tromesecni ili sestomesecni kurs gde se uce osnove, od voznje terenskih vozila, menjanja ulja i sta da radis kad se zaglavis, do osnova rudarstva. Posle toga moze da radi kao najmanje placeni radnik na severu, sto je verovatno oko $100,000 godisnje, bruto. Mozes da uradis search: CENTRAL TAFE MINING