Posao u Australiji

Zdravo svima.
Moram Vam priznati da Vam je tema odlicna, i da mi je dosta pomogla u mom dvoumnjenju da li da napustim sve i otisnem se put Australije.
Ozenjen sam i imam dete od 4 god, pa bi mi svaki savet dobro dosao. Zamolio bih Vas da mi za pocetak kazete kakve su sanse da se nadje posao iz oblasti elektronike vezano za security program, makar i to da li se tamo trazi takav profil ljudi.( sigurnosne video kamere, alarmni sistemi, tj profil ljudi sa takvim znanjem).
Da li neko moze da mi pusti par linkova na kojima bih mogao da pogledam potraznju za takvim vidom zaposlenja.Kao i da mi kaze kao je tamo placen taj posao i da li od njega moze da se zivi.
Da se razumemo, ne ocekujem da zaradim neke velike pare, vec samo da imam normalan zivot, da se ceni moj rad i zalaganje , tj da sa porodico mogu da zivim pristojno.
Svaki savet i komentar bih mi mnogo znacio, a ukoliko neko zna nesto vise o takvim poslovima i zaposlenju u takvim kompanijama, slobodno neka mi pise i na mail.

ne pada mi na pamet da se sa vama objasnjavam oko toga koliko sam strucna i uopste da komentarisem vase postove,jer nemamo nista zajednicko,vi ste kuhar? sto se mene tice i to je ozbiljan posao,kao i svaki ako je covjek odgovoran i savjestan.
molila sam za odgovor nekoga ko je sazanjen konkretno sa uslovima za AU,to je sve.
pozdrav iz kisne Ljubljane

Ma da, to i ja pričam sve vreme, šta mi imamo zajedničko sa Slovencima...:hahaha:
Sad malo ozbiljno,
otkad stoje ova i ovakva migraciona pravila par godina unazad pa do sad, stvar je takva:
medicinska sestra može da prodje procenu zanimanja pre apliciranja za vizu, ako ima višu školu. Nisam ulazio u detalje toga, ali više puta je rečeno od strane kompetentnih ljudi da sa srednjom nema šanse. To za apliciranje za vizu. Kakva je situacija posle, kad recimo ja dobijem vizu, pa i moja supruga sa mnom, biće zanimljivo istražiti, jer je ona med. sestra, i bilo korisno da može i ona da radi tamo.

Inače, sestre su dosta zanimljive za gastarbajterska ogovaranja, jer se zvanično traže svuda, ali je isto tako zvanično i teško dobiti prave papire da bi jedna sestra otišla i počela da radi u nekoj stranoj zemlji, a bogami nije tačno ni da nigde ne mogu bez srednje škole, jer poznajem njih nekoliko koje rade u Italiji, sa srednjom školom.
Postoji i činjenica, da sestra i sestra ne mora da bude isto, samo zato što se zove isto.
Kad odvojiš negu pacijenta (kupanje, presvlačenje, nameštanje...), od lečenja (davanje terapije, praćenje stanja...).
Papiri su papiri, mi blesavi Balkanci to ne razumemu ("budale nam traže papire šta smo učili pre 20 godina, zamisli, kome još to treba...") e, pa izgleda da treba, osim ako nećeš da nekom veruješ na reč.
A činjenica je da je balkanska sestra prava ratna sestra, jer radi i sve što njena sestra iz inostranstva ne mora da radi, svoj deo posla, pa deo posla onih bolničara koji kod nas i ne postoje, pa i jedan deo posla koji bi stručan lekar trebalo da radi... Kažu da lekar u Nemačkoj mora da zna i da uključi infuziju i da da injekciju.... a naš ne mora, treba samo da ume da pozove sestru.

Tako da ne brini, stručne su naše sestre, i cenjene, ali na licu mesta, ne u administraciji gde se odlučuje da li ćeš dobiti neki papir ili ne.
Eto raspričah se, a ti si u stvari već u inostranstvu, radiš u Evropskoj Uniji sestro, malo li je. ;)
I ne diraj kuvare, jer moja medicinska sestra je odredjenog dana u mesecu i kuvar - sprema hranu za bebe - eto još jedan skill medicinske sestre u Srbiji, za assessment.
Srbija, bre.

Da kuhar sambio ,ali pored toga završio sma i teološki fakultet i diplomske master studije na filosofskom ,ne zbog akademske karijere nego zbog sebe .Samim tim zainteresovan sam za fenomenologiju ljuskog duha i stremljenja .
Svako zanimanje je cenjeno onoliko koliko se čovek daje .Nažalost ono što vidimo u egzemplarnom je da medicinske sestre na Balkanu ,imaju kompleks više vrednosti , i traže ničim zasluženeo poštovanje .Ne govorim o vama lično .
Cilj ovog foruma i jeste da takve odmah stavimo u okvire kojima istinski pripadaju .
Dobrih sestara je jako malo ,dobru sestru pored stručnosti koja je tehnička stvar odlikuje i saosećajnost ,ljudskost i humanost ili čovekoljublje .
Većina naših sestara nema ovu crtu samim tim reč je o nesposobnim osobama .Tehnički deo posla svako može da nauči vrlo brzo i vrlo lako jer nije reč o kompleksnim i složenim sistemima ni operacijama .
Ovaj drugi deo koji zauzima sama ličnost pa onda psihologija sa jakim uporištem u filosofiji toga nema .
Zamislite setru koja nikada nije polagala psihologiju ? Nije li to strašno?A koliko mi je poznato niste slušali ni filosofiju ni psihologiju , a po zakonu ove zemlje trebate da rešavte situacije koje su granične ,kako ?
Moderna nauka nije dala odgovor na ovo pitanje ili ga naši predstavnici obrazovanja još nisu izneli na videlo.
Sa nadom da će te shavatiti o čemu govorim i da obrazovanje koje imate nije dovoljno pozdrav iz kišnog Novog Sada
P.S U Švajcarskoj i Italiji rade naše sestre sa našom srednjom školom ,međutim taj program je zatvoren ,onog trenutka kada su oni shvatili koliko su naše setre nekvalifikovane

gea gea Mislim da jednom svršenom lingvisti takav rečnik nije primeren .
Na žalost potvrđuje se pravilo da kod nas ne vrede činjenice nego proizvoljnost .
Da li želite reći da medicinska sestra tj ona kojoj je dat taj naziv ovde može emigrirati u AUS .
I sami znate da je to ne moguće .

Pored toga diskvalifikaciju ne isto mišljenika pokušajte da vršite na jedan prikladan način
Sa nadom da vas nisam uvredio

gea gea Mislim da jednom svršenom lingvisti takav rečnik nije primeren .
Na žalost potvrđuje se pravilo da kod nas ne vrede činjenice nego proizvoljnost .
Da li želite reći da medicinska sestra tj ona kojoj je dat taj naziv ovde može emigrirati u AUS .

Pored toga diskvalifikaciju ne isto mišljenika pokušajte da vršite na jedan prikladan način
Sa nadom da vas nisam uvredio
Ipak bi bilo lijepo da naučite pravopis... će te:hahaha:

Prvo, ja veze nikakve sa lingvistikom nemam, osim sto sam je polagala u okviru predmeta Srpski jezik i kultura govora. No, ipak znam dovoljno da ti kazem da se recca ne pise spojeno sa pridevima.
A da je medicinskoj sestri u Australiji potreban fakultet, apsolutno nije istina. Sasvim je dovoljan i TAFE kurs! A to sto nasa sestra nece moci da pocne odmah da radi, nije nikakva novost. Ne mogu ni ja (ucitelj - vaspitac), ni nasi advokati, lekari, ekonomisti, knjigovodje. Medjutim, nisu ni oni usamljeni slucajevi. I ljudi iz drugih zemalja moraju da prodju kroz golgotu nostrifikacije diploma.
Inace, onaj WC papir nije spomenut zbog tvog misljenja, jer bez obzira na to koliko se sa njim ne slazem, ipak ga postujem. Ono sto ne postujem je nacin na koji je ono izneto: znate ja sam preosvesteni teolog, sa magistratom iz filozofije, stecenim za svoju dusu! Big deal!
Verovatno si mogao primetiti da su ucesnici ovog podforuma razlicitih obrazovnih profila, a da se niko ne ponasa kao da je zbog vise strucne spreme vise vredan od drugih. Razmisli o tome.

Da kuhar sambio ,ali pored toga završio sma i teološki fakultet i diplomske master studije na filosofskom ,ne zbog akademske karijere nego zbog sebe .Samim tim zainteresovan sam za fenomenologiju ljuskog duha i stremljenja .
Svako zanimanje je cenjeno onoliko koliko se čovek daje .Nažalost ono što vidimo u egzemplarnom je da medicinske sestre na Balkanu ,imaju kompleks više vrednosti , i traže ničim zasluženeo poštovanje .Ne govorim o vama lično .
Cilj ovog foruma i jeste da takve odmah stavimo u okvire kojima istinski pripadaju .
Dobrih sestara je jako malo ,dobru sestru pored stručnosti koja je tehnička stvar odlikuje i saosećajnost ,ljudskost i humanost ili čovekoljublje .
Većina naših sestara nema ovu crtu samim tim reč je o nesposobnim osobama .Tehnički deo posla svako može da nauči vrlo brzo i vrlo lako jer nije reč o kompleksnim i složenim sistemima ni operacijama .
Ovaj drugi deo koji zauzima sama ličnost pa onda psihologija sa jakim uporištem u filosofiji toga nema .
Zamislite setru koja nikada nije polagala psihologiju ? Nije li to strašno?A koliko mi je poznato niste slušali ni filosofiju ni psihologiju , a po zakonu ove zemlje trebate da rešavte situacije koje su granične ,kako ?
Moderna nauka nije dala odgovor na ovo pitanje ili ga naši predstavnici obrazovanja još nisu izneli na videlo.
Sa nadom da će te shavatiti o čemu govorim i da obrazovanje koje imate nije dovoljno pozdrav iz kišnog Novog Sada
P.S U Švajcarskoj i Italiji rade naše sestre sa našom srednjom školom ,međutim taj program je zatvoren ,onog trenutka kada su oni shvatili koliko su naše setre nekvalifikovane

filozofija i psihologija su uče po 2 godine u med. školi,šta još tvrdite, da ne rade komplexne poslove? ako za vas oparacije abdominalne aorte nakon rupture nije komplexna ,onda ste vi vrlo jednostavan čovjek:worth:
A možda je ipak komplexnije ispeći jaje... kako kome:think::think:
na forum dolazim da saznam što više o mogućnostima odlaska u AU, a ne da se raspravljam sa Vama o stručnosti medicinskih sestara na Balkanu.
Žao mi je što ste baš Vi morali da odgovorite na moj post i da započnem druženje na forumu sa nekim ko, što bi se reklo u Bosni ,,nidje veze nema,,..
I žao mi je što sam si dozvolila da se spustim na vaš nivo i da podcjenjujem..

Poslednja izmena:
Hvala gea da bi neko bio sestra mora da ima najmanje akademsko obrazovanje da bi ste uopšte dobili pravo da budete polaznik ovog kursa ovo vam je neophodno ,sada ako smatrate da je to ekvivalent srednjoj školi mislim da se varate .Naveo sam svoje obrazovanje zato što je medicinska sestra dala komentar da sma kuvar i šta se ja tu mešam .Želeo sam da pomognem i da ukažem na ne mogućnost emigracije sa diplomom srednje medicinske škole .
Satisfactory completion of the NSW Higher School Certificate or equivalent
Satisfactory completion of a Certificate III (AQF level 3) qualification or
equivalent

Draga medicinska sestro molim vas da nam kažete u kojoj to bolnici sestra izvodi operaciju aorte i to u Evropi?
Neka ljudi naprave reportažu o vama i lično će vam Australiski prime minister uručiti vizu .
Kako vas nije sramota da takve stvari pišete ,pa da li stvarno mislite da smo mi ne pismeni .
Nego vi ne verujte nikome pa po preporuci gea gea pošaljite diplomu u AUS na verifikaciju i obavezno navedite da izvodite operaciske zahvate na krvnim sudovima .
Ostaće te bez novca ,ali šta ja znam .

Hvala gea da bi neko bio sestra mora da ima najmanje akademsko obrazovanje da bi ste uopšte dobili pravo da budete polaznik ovog kursa ovo vam je neophodno ,sada ako smatrate da je to ekvivalent srednjoj školi mislim da se varate .Naveo sam svoje obrazovanje zato što je medicinska sestra dala komentar da sma kuvar i šta se ja tu mešam .Želeo sam da pomognem i da ukažem na ne mogućnost emigracije sa diplomom srednje medicinske škole .
Satisfactory completion of the NSW Higher School Certificate or equivalent
Satisfactory completion of a Certificate III (AQF level 3) qualification or
equivalent

Draga medicinska sestro molim vas da nam kažete u kojoj to bolnici sestra izvodi operaciju aorte i to u Evropi?
Neka ljudi naprave reportažu o vama i lično će vam Australiski prime minister uručiti vizu .
Kako vas nije sramota da takve stvari pišete ,pa da li stvarno mislite da smo mi ne pismeni .
Nego vi ne verujte nikome pa po preporuci gea gea pošaljite diplomu u AUS na verifikaciju i obavezno navedite da izvodite operaciske zahvate na krvnim sudovima .
Ostaće te bez novca ,ali šta ja znam .

http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_School_Certificate
To je najobicnija srednja skola! Nesto najslicnije tome je nasa gimnazija. Ovde ne postoji usmereno obrazovanje u srednjim skolama, nego samo opste i moze se iz nje izaci nakon desetog razreda ili nakon dvanaestog. Nakon desetog mozes upisati samo TAFE (osim ako nemas bogato radno iskustvo u nekoj oblasti, jer tada mozes upisati master na faxu), a posle dvanaestog mozes direktno na fax.
Prouci malo skolski sistem ove zemlje, pa nakon toga pricaj drugima o njemu!
Inace nakon zavrsenog visokog ili viseg obrazovanja se dobija degree odnosno diploma, a nakon kurseva i srednje sertifikat, a visoko obrazovanje je tertiary level.

I samo jos ovo... saosećajnost, ljudskost i humanost ili čovekoljublje se ne uce iz knjiga, nego se poseduju ili ne.

ja sam rekla da sam sestra instrumentarka ti....

Koliko se ja secam za medicinsku sestru je najveci problem engleski jezik, mora se polagati akademski nivo sa ocenom 7 (najmanje sve 7 iz cetiri oblasti), to je najteze a kada ovde dodjes svakako sredjujes diplomu ili ako hoces iz pocetka odes u TAFE, GeaGea je rekla koliko to traje. Inace ovde su med. sestre izuzetno cenjene i trazene imaju svoje udruzenje koje je izuzetno jako. Takodje postoji toliko nivoa "medicinskih sestara" od srednje skole do fakulteta pa nadalje. Znaci samo engleski je problem, a nostrifikovanje diplome je slicno kao i ostale diplome. Za upis u TAFE je dovoljan solidan engleski i veruj mi mi iz Srbije smo daleko iznad tog njihovog solidnog.

P.S.
Bolje ti je da sama potrazis sve informacije o cemu god ti treba, upoznaces materiju i izbeci odgovore kvazi intelektualaca

Pozdrav

Da se pridružim čestitkama filozofu amateru, koji je sebe svrstao u kompetentne da ocenjuje sposobnosti jedne cele velike grupe ljudi.
A s obzirom da smo počeli priču o sestrama, jako sam se uvredio što pišeš ružno o sestrama.
Prema tome, predlažem da se završi priča o ovome, da ne bih ja počeo da vraćam milo za drago, svi vi znate gde će onda ova diskusija da završi. Pogotovo ako se dokačimo teologije naprimer... :mazi:

edit:
He, izgleda da sam pro mašio celu stranu da pro čitam pre nego što na pisah gornji post.
Sad sam pri metio da je naša slovenačka sestra bila izuzetno zla prema kuvarskoj struci, i čovek je pot puno u pravu što sad vraća istom merom svim sestrama ovog sveta.

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_School_Certificate
To je najobicnija srednja skola! Nesto najslicnije tome je nasa gimnazija. Ovde ne postoji usmereno obrazovanje u srednjim skolama, nego samo opste i moze se iz nje izaci nakon desetog razreda ili nakon dvanaestog. Nakon desetog mozes upisati samo TAFE (osim ako nemas bogato radno iskustvo u nekoj oblasti, jer tada mozes upisati master na faxu), a posle dvanaestog mozes direktno na fax.
Prouci malo skolski sistem ove zemlje, pa nakon toga pricaj drugima o njemu!
Inace nakon zavrsenog visokog ili viseg obrazovanja se dobija degree odnosno diploma, a nakon kurseva i srednje sertifikat, a visoko obrazovanje je tertiary level.

I samo jos ovo... saosećajnost, ljudskost i humanost ili čovekoljublje se ne uce iz knjiga, nego se poseduju ili ne.

Pazi, ovo je baš dobro napisano, istina je da sam se recimo namučio fino da "njima tamo" pokažem i dokažem isključivo kroz gomilu reči i pečata na gomili papira, da je to njihovo i ovo naše bez obzira koliko se razlikuje, u suštini isto. I shvatili ljudi. A sad ne mogu da objasnim ljudima koji su rodjeni i školovani tu gde jesu, biće onda da je problem u glavi.

Evidentirano je unazad da naša sestra nema šansu za skill assessment za Au sa srednjom školom.
To svi kažu.
A možda još uvek niko nije umeo da dokaže da stručnost postoji. To ne može samo slanjem kopije diplome. To više neću ni objašnjavati na ovom forumu.
A možda je to zato što ja još nisam probao... Neću ni da probam, pa da mi posle inteligencije na forumu kažu da sam falsifikator, jer radim nemoguće.
Postoji doduše i tu logika, ako neko drugi uspe da uradi nešto što ja nikako ne umem, onda to mora da je neka mućka.
A priča da u Srbiji "većina" sestara su glupače, "većina" lekara nenormalno, "većina" inženjera nema pojma, "većina" majstora samo prlja a ništa ne uradi, vozači su bahati jer su male kazne....
blabla
Kaže ta filozofija, da ako kudiš drugog, da bi sebe digao, radiš potpuno suprotnu stvar.

Ovde je bilo neko bojno polje....a mene niko ne zove..!Opet se pojavio neko sa 43 fakulteta koji je ziveo u 53 zemlje i nigde mu ne valja.Usput teolog koji svoju rodjenu zemlju zove srbistan..?Sacuvaj me boze i sakloni..!:pop2:

Back