Posao u Australiji

Evo da i ja malo polepšam ovaj forum. Dobio sam pozitivan skills assessment od IEAust.
Sad sam u dilemi da li da se prijavim na state sponsorship ili na independent?
Mi bi u Victori-u a Sponsorship bi dobili samo za WA ili SA.
:think:

Mirjanaa, hvala puno :)
Slavo12, cestitam!!! Ja preporucujem SS jer kako stoji ipak je prioritet. A jel ti zanimanje na CSL-u?

Ima li neko da mi posalje prevod obracuna plate, samo nazivi na engleskom, bez iznosa plate:).
Da ja to sama skockam, a sudski tumac da samo stavi pecat. Brze je, a i jeftinije :)

Dali neko zna kako je kod online aplikacije za vizu, da li isto treba da certificiraš orginale i da njih skeniraš ili skeniraš orginale?

Hvala

Ne treba overavati original dokumente ako su u boji samo ih skeniraš, ako su originalni dokumenti crno-beli moraš ih fotokopirati i zatim kopije overiti u sudu i posle overene kopije skeniraš.
Što se tiče prevoda dokumenata, prevod je kod suskog tumača pa ti je to kao overa dokumenata i posle ih samo skeniras:).

ČESTITAM ZA IEAUST!
Sad će sve ići lakše!

Poslednja izmena:
A jel ti trazio CO obracun plate.?

Tek treba da apliciram za vizu 176, pa me zbunjuje ovaj " recent work experience evidence..." Ja bih poslala potvrdu od poslodavca, 4 obracuna plate + Izvod iz banke gde se vidi da zadnje dve godine primam platu i sve to sa prevodom sudskog tumaca. Ugovor necu slati jer je komplikovana prica (ista firma, ali zadnjih meseci na leasing preko druge firme...). To bi trebalo da bude dovoljan dokaz. Ajde ako neko to ne misli nek kaze sto pre :) Nadam se da sutra, prekosutra konacno predajem.

A da li mozes da se prijavis za 176 van teritorije Aus, a onda da odes na 457 (ENS privremena)? Za dva dana imam telefonski intervju, a mislim da oni samo hoce na 457... A i ukoliko pristanu ( i kad bi me onaj gore pogledao i dobila posao) nominovano zanimanje ce mi biti razlicito pa verovatno necu moci da apliciram za onu drugu permanent ENS (nemam pojma koji je broj), a da ne placam jos jednom ili cu moci.... Ma nemam pojma, stvarno su ga bre iskomplikovali :think::dash:

Mi smo i ACS-u i DIAC-u slali izvode iz banke, fotokopije radne knjizice i preporuke poslodavca i niko od njih nije imao zamerke...

P.S.
Kako si dosla uopste do intervjua??? Kada si aplicirala za posao i kako?

Poslednja izmena:
@Geagea
To je preko firme u kojoj sad radim, nije preko oglasa. Poslala sam im cv pre 7 dana i sa zenom iz HR imam razgovor. Nisam bas optimista da ce biti nesto od toga, ali da pokusam... Mislila sam da nema sanse ni da dobijem sponzorstvo Viktorije pa eto na kraju je upalilo :).

A ti nisi slala obracun plate?

@pseudonimo
Da, u WA su ipak drugaciji. Ja sam njima i javila da sam podnela aplikaciju u Viktoriji i rekli su da to ne utice na aplikaciju kod njih. A da sam obavestila i ove u Viktoriji sigurno bi mi trazili da povucem iz WA ili njihovu... i sam si bio u toj kozi :)

U kojoj si ti drzavi kad si na forumu u pola 5 ujutru?! :)

@pseudonimo
U kojoj si ti drzavi kad si na forumu u pola 5 ujutru?! :)

Pa, evo javljam se iz hotela u Pertu, ovde nije pola 5 ujutru nego fino suncano popodne.:super:

Ovako cu da pisem za neki mesec. A danas je razlog ranog ustajanja bilo to sto se organizam nije navikao na "novo vreme" pa sam se sav oran probudio u pola 6 "po starom", sto je standardno vreme kada ustajem da se spremam za posao, ali po "novom" je to bilo pola 5 :hahaha:. Imao sam ceo sat viska da se zezam po netu.
Sutra ce valjda biti bolje.

Poslednja izmena:
Mogao si i prekljuce, posto je lepljenje viza preporucljivo, ali ne i neophodno :D
Kako je proslo u ambasadi, koliko si cekao?

E, pustili bi nas i bez viza? Na "majke mi"? Pa sto smo onada izgubili ovolike godine?!?

Cekao sam celih 15 minuta i to me prozvali 10 minuta pre nego sto je bilo zakazano. Nego sam razvalio noge trazeci ambasadu. Bio sam ubedjen da je negde u Geneks apartmanima ili u okolini, a ono na sasvim suprotnom kraju ulice :sad2:.

Pa sto ne pita!!! Mi je pogodili iz prve. (Na osnovu opisa koji je ostavio cicovski)
Procitaj Grant Letter, tamo ti pise. I nije to bas na lepe oci, posto oni imaju tvoje podatke i znaju da imas PR vizu. Uostalom, da je viza bitna, mislis da bi ovako bedno izgledala!
Nego, blago tebi, ja osedela cekajuci u ambasadi, vise od 1.5 sat!

@avacultevs
Poslali smo samo ono sto sam napisala.

Back