Posao u Australiji

Hvala puno i Ani i Jani na cestitkama : )

Palmo,
posto si ti nosilac biraj region gde je tvoje zanimanje trazeno. Sa 176 vizom mozes da zivis bilo gde na teritoriji WA, znaci i u Pertu. U aplikaciji cak ne moras ni da navedes da razmisljas o zivotu u nekom od regiona, ali, kao sto ti napisah, cini mi se da to ima odredjeni znacaj i dodatni je plus kada odlucuju o sponzorstvu. Kada dobijes vizu slobodna si da zivis gde hoces.
Prethodnih dana sam gledao na stranim diskusijama jednu temu gde neki, reklo bi se upuceni, diskutanti tvrde da cak mozes bez problema da zivis i van drzave koja te je sponzorisala uprkos tome sto pise da si u obavezi da dve godine budes i radis u drzavi sponzoru. Kazu da taj deo nije uskladjen sa nekim drugim pravnim aktom, koji ima snagu ustava (posto AU, kao ni Britanija, nema ustav) gde se izricito kaze da permanent resident imaju sva prava kao i drzavljani osim da glasaju i kandiduju se na izborima, sto znaci ukljucuje i pravo da bez ogranicenja biraj gde ce ziveti i raditi.
Mozda je ovo i tacno, ali ja ne bih proveravao, ne posle ovoliko stresa i muke da se dodje do vize...

CESTITAM PSEUDONIMO I MIRJANAA!!!!!!!!

Gea ima nas jos koji smo u toj grupi kao i oni nije samo dandy .
tu sam i ja negde sad sta ce biti bice, nadam se sto pre pa sta bude pa da napokon krenem sa mesta sad tamo ili ovamo.Sad mi ih je pomalo vec pun..........!Otkad sam poceo da radim papire za aplikaciju neznam koja im je vec ovo promena propisa!

Da li je neko obratio paznju(odnosi se na modlovce bez vize u pasosu)na booklet 6 GSM,strana 28, rublika 15 bodova na modl zanimanje gde pise;da ce aplikant dobiti 15 bodova ako mu je zanimanje na modlu u trenutku apliciranja- ILI KAD BUDE DONOSENA ODLUKA.-.!!
Sta kazete na ovo..!!
Mogu ladno da nam uzmu 15 bodova ako u tom trenutku ne budemo na MODL-u.!!

...Ovo je djunta sa sitnim nutom..
..ali rekli su mi OVI U ADELAIDI da moze da se ubudzi..!
..Aa jesu ti tako rekli,
..pa nek ti ubudzi onaj ko ti je rek'o..
...ja n'umem..!!:think:

Jest, obratili smo pažnju. Piše na formularu pri apliciranju, medju onim negde "slažem se", da ukoliko ne budeš na modlu u trenutku odlučivanja, možeš biti zakinut za pomenute bodove... Šta ćeš.

Back