Posao u Australiji

@pseudonimo
Ne, idemo sa Emirates. To je kilaza po osobi, a za letove preko Atlantika je uglavnom dozvoljeno 2x23kg + 7-10kg rucnog prtljaga (bar je moja sestra toliko imala, svaki put kada je letela za Toronto)

Ako to 30 + 7 vazi i za decu onda ce meni da sleduje 150 kg + rucni, posto, kada dodje vreme, letimo isto Emirates - om, bar veci deo puta (Beograd (Jat) - Istambul - Dubai (Emirates) - Pert). Cini mi se da bi ovih 150 kg trebalo da bude dovoljno, cak ce se naci mesta i za dzak krompira, da se nadje dok se ne snadjemo:hahaha:

Interesantan clanak:

'Australia accepted 171,300 immigrants in 2008-09, plus 13,500 refugees and 47,800 New Zealanders, for a total 232,600 newcomers, up from 219,100 the year before. Another 657,100 foreigners arrived with the right to work at least part time, including 320,400 foreign students, 101,300 457-visa holders, and 154,100 Working Holiday Makers (WHMs).

Australia's population was 21.8 million in March 2009, up 439,000 from the year before. About 70 percent of the increase, 300,000, was due to immigration. The Australian Treasury had assumed that immigration would average 180,000 a year and projected a population of 35 million in 2050.

In an effort to reduce foreign worker admissions, Australia in 2009 removed construction and manufacturing occupations from its "critical skills" shortage lists. Newly arrived 457 visa holders will have to be paid at least A$45,220 ($30,500) a year beginning January 1, 2010 and will have to pass an English test.

Australia admitted 134,000 Working Holiday Makers (WHMs) in 2007-08, young people who work in agriculture and hotels to support what are primarily tourist visits. There are two types of one-year renewable WHM visas- 417 visas for persons 18 to 30 from 19 countries with which Australia has bilateral agreements, and 462 visas for 18- to 30-year olds from five countries: Chile, Malaysia, Thailand, Turkey, and the US.

Almost two-thirds of WHMs are from four countries- the UK, South Korea, Germany, and Ireland. Over half of WHMs are university graduates, and almost 90 percent are between 20- and 30-years old.

New Zealand. New Zealand had about 188,000 foreign workers in August 2009, including 38,349 whose employers had tried and failed to find New Zealand workers. The number of work permits issued to fill low-wage jobs in New Zealand increased 10-fold between 2004 and 2009.'

Tu sam. Nikako stici od piva i rostilja raditi nesto pametno.
Napisao sam ti.
NApisi 10000 $.
VAzno je da udjes u zemlju.
Renta ti je u super eriju 1500 mesecno. I hrana za 4 oko 1000 mesecno.
I to super hrana.
Prevoz do posla i nazad 7 dolara.
Pazi se malo s tom hranom! Više ribe i voća! :jede:

Nego, je li dovoljno da napišem 10000 za 5-članu familiju ( djeca 15, 17 i 20 god)? S obzirom da ovo najstarije studira ovdje, pa će morati i tamo?

Poslednja izmena:
GOTOVOOOO!

STIGLO JE GRANT LETTER, KONACNO.
Doduse, cekanje nije bilo dugo, ali je sve bilo jako stresno zbog ovih njihovih cestih promena pravila u poslednje vreme.
Hvala svima na pomoci i podrsci. Zelim da uskoro i vi dodjete do cilja koji nas je poslednjih godina okupio na ovom forumu. Prvi moji postovi i jos nekih ovde prisutnih diskutanata datiraju jos iz 2007. Kada sa ove distance pogledam o cemu sam tada sve razmisljao, na koje varijante bio spreman samo da dodjem do ovoga sto danas imam.... I koliko sam malo znao o svemu. Da mi je neko u tom trenutku rekao evo ti viza skakao bih do neba i ne bi izlazio iz kafane tri dana slaveci. Sada kada je to famozno pismo stiglo sedim zamisljen, razmisljam kojim redosledom da vucem naredne poteze svestan da borba tek pocinje...

Ma izgleda da mi jos nije doprelo do mozga koliko je veliki posao zavrsen... Odoh malo da se opasuljim pa se pisemo kasnije...
Pozz

GOTOVOOOO!

STIGLO JE GRANT LETTER, KONACNO.
Doduse, cekanje nije bilo dugo, ali je sve bilo jako stresno zbog ovih njihovih cestih promena pravila u poslednje vreme.
Hvala svima na pomoci i podrsci. Zelim da uskoro i vi dodjete do cilja koji nas je poslednjih godina okupio na ovom forumu. Prvi moji postovi i jos nekih ovde prisutnih diskutanata datiraju jos iz 2007. Kada sa ove distance pogledam o cemu sam tada sve razmisljao, na koje varijante bio spreman samo da dodjem do ovoga sto danas imam.... I koliko sam malo znao o svemu. Da mi je neko u tom trenutku rekao evo ti viza skakao bih do neba i ne bi izlazio iz kafane tri dana slaveci. Sada kada je to famozno pismo stiglo sedim zamisljen, razmisljam kojim redosledom da vucem naredne poteze svestan da borba tek pocinje...

Ma izgleda da mi jos nije doprelo do mozga koliko je veliki posao zavrsen... Odoh malo da se opasuljim pa se pisemo kasnije...
Pozz

CESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
ALI DA DODAM DA JE I MENI STIGLO JUTROS!!!!! :worth::worth::worth:
I am pleased to advise that your application for a Class VE, subclass 176 Skilled - Sponsored
visa was approved on 20 October 2009!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:
POZDRAV!!!

Čestitam ti Pseudonimo! Sad si zaslužio da se razabereš!
Ove dobre vijesti su mi dale malo pozitivnog adrenalina da se i ja pokrenem .

Hvala Palma na cestitkama.

Jel spremas aplikaciju za SS?
I nemoj da stavljas 10000 aud na pitanje koliko planiras da doneses para sa sobom jer je to malo. Svojevremeno sam na imigracionom sajtu South Australia pronasao podatak da oni zahtevaj da se ponese minimum 25000 za primarnog aplikanta + 5000 za svakog drugog na aplikaciji. Verujem da su i u WA slicni kriterijumi, mozda malo visi jer je na zapadu zivot nesto skuplji. Zato nemoj da stavljas ispod 50000, posto vas je petoro.
Te pare ti i onako niko nece traziti na uvid jer na to nemaju pravo po njihovim zakonima. To im sluzi da oni budu mirni i da mogu da te odbiju u slucaju da ti resis da cim dodjes ili neki mesec kasnije trazis pomoc od drzave zbog materijalne situacije.

Ajde baci se na posao, ne odugovlaci vise...
Pozdrav

Aha, pošto sam čitala tvoje neke stare postove gdje si malo "člutao" ka Regional i sl. pa nisam bila sigurna.

A prvo apliciranje kod DIAC-a je bilo ranije u decembru?

Pa ja sam u stvari i popunio bio aplikaciju za Regional, da bih, kao, lakse dobio sponzorstvo, ali su mi oni dali sponzorstvo za 176 posto je moje zanimanje bilo i na jednoj i na drugoj listi (hvala im na tome do neba).
Ja sam u novembru konkurisao za sponzorstvo. Nisam tada imao jos predatu aplikaciju kod DIAC, a ni uradjen IELTS (tada nisu trazili dokaz samo da se izjasnis da zadovoljavas uslove sto se jezika tice). Sponzorstvo mi je odobreno zadnjeg dana pred Novu godinu, a obavestenje stiglo u januarau. IELTS sam zavrsio u maju (polagao 7. marta, pa cekao 8 nedelja na odgovor zbog zahteva za remark), a konacno sam aplicirao kod DIAC 14. juna ove godine. Znaci prvo sam trazio sponzorstvo pa podneo aplikaciju jer obrnuto nije ni moglo, ne bih imao dovoljno bodova da apliciram za 175, recimo, pa da posle vijam sponzore.

Poslednja izmena:
http://www.migration.wa.gov.au/media/documents/skilled-visa-info-booklet-jan08.pdf
Malo sam gledala ovu brošuru i mislim da ću navesti Milduru kao mjesto življenja ali na listi tog regiona ( Peel) nema kuvara ali ima stolara (što je moj muž). Ja bi, pritom navela da iako nema mog zanimanja, želim da uklopim i muževo zanimanje.
U slučaju da navedem drugi neki region, u kom su traženi kuvari, moramo li živjeti tamo ili možemo gdje god želimo širom WA?

Back