Posao u Australiji

Steta. Gornja granica za Skilled je 45 godina. Da ste poceli pre dve godine....

Moji poznanici su bili u slicnoj situaciji. Oni su zapoceli proces kada je nosioc imao 43 godine, ali su na zalost izabrali pogresnog agenta koji ih je zavlacio godinu-dve. Dosli su u situaciju da su presli granicu (sto se tice godina), nisu dobili vizu, a agent je u medjuvremenu bankrotirao (tj pokupio pare i dao otkaz). Mozete li zamisliti tu nesrecu.

Ali, nasli su neku opciju koja ne zavisi od godina. U slucaju da ste u mogucnosti da ulozite neki kapital (ja zaista ne znam koliki, jer ne volim diskutovati o novcu) u AUS fond, tada mozete dobiti Permanent vizu cak i preko 45. Taj kapital Vam je vezan godinu-dve a zatim ga mozete izvaditi, ali viza Vam ostaje. Oni, cinimi se, idu za mesec dva.

Ako ste zainteresovani, mogu se podrobnije raspitati.

Naravno, bio bih ti veoma zahvalan. Moram nesto da preduzmem jer od cekanja vise nema nista. Molim te. I hvala ti unapred i puno pozdrava iz Sahare gde trenutno radim.

Pozdrav svima,
napokon jedna lepa vest,viza mi je odobrena 13.jula. To je ukupno tri meseca od slanja aplikacije.
Sada ostaje rezervacija karata i rasprodaja pokretne i nepokretne imovine. Inace viza je 176, a drzava Viktorija.
Pozdrav svima i puno srece

Pozdrav svima,
napokon jedna lepa vest,viza mi je odobrena 13.jula. To je ukupno tri meseca od slanja aplikacije.
Sada ostaje rezervacija karata i rasprodaja pokretne i nepokretne imovine. Inace viza je 176, a drzava Viktorija.

Svaka cast, druze.:klap:
Zelim ti da brzo obavis te poslove i da sto pre odes... Jedna zima u zivotu manje, i to ona u Srbiji, nije mala stvar.:lol:
Srecno!

Pozdrav svima,

Cestitke!

Puno srece.

Ako nisam bezobrazna, mozete li napisati predjene "prepreke" od pocetka sa datumima. Mislim da bi mnogima to pomoglo u planiranju.

Ble Cicko, tli meseca, svaki cast. :hahaha: Odvalio si ih...
Slecni vam putovi i pisite kad stignete.
A moja kornjaca ce da izadje iz slike jos malo...
event.png

Moracu da zaposlim ipak zeca...

viza mi je odobrena 13.jula. To je ukupno tri meseca od slanja aplikacije

Cestitke i od mene!

Imam i ja lepu vest (mada ni blizu tako lepu kao Cickova): danas mi je VETASEESS dao positive assessment za R&D Manager :cool:

E sad ne znam sta dalje, obzirom da mi je VIC prethodno odbila zahtev za SS... Da li da ponovo apliciram (da li postoji neki rok kada mogu da ponovim aplikaciju) ili da pitam VIC da mi urade reassessment starog zahteva?

Cestitke i od mene!

Imam i ja lepu vest (mada ni blizu tako lepu kao Cickova): danas mi je VETASEESS dao positive assessment za R&D Manager :cool:

E sad ne znam sta dalje, obzirom da mi je VIC prethodno odbila zahtev za SS... Da li da ponovo apliciram (da li postoji neki rok kada mogu da ponovim aplikaciju) ili da pitam VIC da mi urade reassessment starog zahteva?

Cestitam :klap:

Ja sam sinoc poslala aplikaciju za SS Vic i koliko se secam pisalo je ukoliko te odbiju 6 meseci treba da prodje da bi ponovo aplicirao, ali to mozda zavisi i od razloga odbijanja. Ukoliko taj razlog vse ne postoji, npr. imas ponudu posla onda mozes da uradis reassessment. Mozda gresim, najbolje je da im posaljes mejl i pitas konkretno za svoj slucaj.

Poz

Cestitke i od mene!

@aleksin Čestitam!!!!!!!! :super::super::super::super:
To je prvi i jedan od najvažnijih delova.
Sto se tiče reassessmenta ja isto mislim da treba da prođe 6 meseci, negde sam to već pročitala, ali opet nisam sigurna. :sad2::sad2:
U svakom slučaju veliki korak si napravio, i neka nadalje sve bude kako treba. :klap::klap:
Pozzzz. :bye:

Pozdrav,
hvala svima na cestitkama.
Evo jedna informacija kako da dodjete do ambasade Australije, prvo dodjete do parkinga sava centra, zatim krenete levo, tu se nalazi jedan podvoznjak, posle njega se uputite ka jednom vecem kompleksu slicnih zgrada. Iza tih zgrada se nalazi jedna nova staklena zgrada u cijem podnozju se nalazi KBC banka. Udjete na glavni ulaz pokazete licnu kartu na recepciji i idete liftom do 8 sprata gde se nalazi ambasada. Sve je vrlo brzo gotovo, za nekih 6,7 minuta. Viza normalna, bez slike, meni nije trebalo nista osim pasosa.
Nadam se da ce vam koristiti informacija jer puno ljudi luta, a cak ni zaposleni u okolini nemaju pojma gde je ambasada. Inace putujem u prvoj polovini septembra, kupio sam karte, kostaju oko 1800 evra za dve osobe.
Puno vam srece svima zelim.:super:

Pozdrav,
Evo jedna informacija kako da dodjete do ambasade Australije, prvo dodjete do parkinga sava centra, zatim krenete levo, tu se nalazi jedan podvoznjak, posle njega se uputite ka jednom vecem kompleksu slicnih zgrada. Iza tih zgrada se nalazi jedna nova staklena zgrada u cijem podnozju se nalazi KBC banka. Udjete na glavni ulaz pokazete licnu kartu na recepciji i idete liftom do 8 sprata gde se nalazi ambasada. Sve je vrlo brzo gotovo, za nekih 6,7 minuta. Viza normalna, bez slike, meni nije trebalo nista osim pasosa.
Nadam se da ce vam koristiti informacija jer puno ljudi luta, a cak ni zaposleni u okolini nemaju pojma gde je ambasada. Inace putujem u prvoj polovini septembra, kupio sam karte, kostaju oko 1800 evra za dve osobe.

Hvala puno na pomoci.

Prva polovina septembra zvuci primamljivo. To znaci jedna Balkanska zima manje. Puno srece down under.

Nadam se, da cemo jednog dana svi sa ovog foruma otici u tu zgradu i dobiti vizu.

Cestitke i od mene!

"If you are unsuccessful in your sponsorship application, you may reapply after six months."

Ovo je sa njihovog sajta gde mozes da pratis svoju aplikaciju.

Pozdrav,

Pa nemoj nas zaboraviti :):telefon:

E, pa dobih i ja CO -a, danas, 48. dana od podnosenja aplikacije.

Zmaju, svaka cast:worth:

-----

Inace, ja sam danas, nakon tacno 30 dana, konacno dobio odgovor od VIC :

In response to your question, the Eligibility lists state that applicants who nominate Research and Development Manager as their chosen occupation must have relevant experience in the Science industry. As your skills and experience did not indicate this, your application was refused. You are not eligible to apply for Skilled – Regional sponsorship.

I hope that this answers your question, best wishes in migrating to Australia.

-----

a moja pitanja su bila:
- da li mogu da reapliciram ukoliko dobijem pozitivan QA od VETASSESS
- da li odbijenica vazi i za regional VIC
-----

Ima li nekog da je dobio SS na osnovu R&D managera, a da se ne bavi naukom?

Thanks! :super:

Inace, ja sam danas, nakon tacno 30 dana, konacno dobio odgovor od VIC :

In response to your question, the Eligibility lists state that applicants who nominate Research and Development Manager as their chosen occupation must have relevant experience in the Science industry. As your skills and experience did not indicate this, your application was refused. You are not eligible to apply for Skilled – Regional sponsorship.

I hope that this answers your question, best wishes in migrating to Australia.

-----

a moja pitanja su bila:
- da li mogu da reapliciram ukoliko dobijem pozitivan QA od VETASSESS
- da li odbijenica vazi i za regional VIC
-----

Ima li nekog da je dobio SS na osnovu R&D managera, a da se ne bavi naukom?

Ovo je prilicno nezgodna situacija... Jesi li proveravao liste ostalih drzava tipa Tasmania, ACT i sl. Mozda je tvoje zanimanje na nekoj od njihovih listi. Ostaje i varijanta off list occupation nomination, ali prvo se dobro upoznaj sa tim sta traze od uslova pa apliciraj, da te ne odbiju zbog neke sitnice.

Sta reci sem - baci se na trazenje mogucnosti i ne kloni duhom. Nema odustajanja jer uvek postoji resenje.

Nisi napisao sta si po obrazovanju, ali u krajnjoj nuzdi mocices sigurno da odradis assessment za neko drugo zanimanje. U tom slucaju im ne saljes ponovo dokumenta jer vec imaju, "samo" pare :sad2:.

Ako je za utehu, mene su prvo odbili Vic i Qld za sponsorship, ali je proslo kod trecih (WA), a i IELTS sam morao da polazem dvaput... Muka na pretek, ali bez obzira na to furaj prema cilju.

Poz...

Back