Posao u Australiji

Ćao Topaz, vidim da si sad on line pa da te pitam u vezi Karaktera:
Da li si i ti slao uz PCC i tu Deklaraciju za građane bivše SFRJ u ASPC?
Pošto mi sin u novembru puni 16 god moraću i za njega odraditi PCC pa bih i tu deklaraciju zajedno sa njegovim papirima poslala.
Tamo piše da SVI podnosioci molbe popunjavaju dio A i C a neko i B. Svi podnosioci: ja, muž, ćerka + sin ( od ove godine) ?

Cao koliko se secam slao sam za samo za mene jer je vezano za ucesce u ratu...
Skenirani i potpisano

AMLAP treba da popunis samo za muske osobe koje su podlozni regrutovanju. Ti i cerka nemorate da popunjavate jer niste podlozne regrutaciji. Ja sam isto popunio i poslao skenirano i podpisano i posle 2 dana smo dobili odgovor da nam je viza odobrena.

zdravo narode , ja imam losu vest odbili su me za vizu za au zbog ielts-a kad sam predao aplikaciju 05.12.2007predao sam i ielts diplomu ali sa ocenama 6,5,4,5 a trebalo je da imam 5 iz svih opcija,medjutim ja sam u medjuvremenu polozio sa ocenama 6,5 6,5 5 5,5 i predao to preko opcije za dodavanje dokumenata posto sam predao online aplikaciju ,sad mi se javio case officer i rekao da sam odbijen zbog toga sto nisam polozio ielts pre predavanja aplikacije neznam sta da vam dalje kazem s*****n sam ali morao sam ovo da podelim sa nekim!

zdravo narode , ja imam losu vest odbili su me za vizu za au zbog ielts-a kad sam predao aplikaciju 05.12.2007predao sam i ielts diplomu ali sa ocenama 6,5,4,5 a trebalo je da imam 5 iz svih opcija,medjutim ja sam u medjuvremenu polozio sa ocenama 6,5 6,5 5 5,5 i predao to preko opcije za dodavanje dokumenata posto sam predao online aplikaciju ,sad mi se javio case officer i rekao da sam odbijen zbog toga sto nisam polozio ielts pre predavanja aplikacije neznam sta da vam dalje kazem s*****n sam ali morao sam ovo da podelim sa nekim!

Pozz
Zao mi je ali da znas imas pravo da se zalis. Nadji formu za zxalbe na sajtu i prilozi sve papire

Tree sta se desava sa tvojom aplikacijom? Kako si slao potrebna dokumenta?
Mi smo mislili elektronski da apliciramo, pa nam taj deo sa dokumentima nije bas najjasniji. Ako znas nesto o tome, pliz, reci :)

Zakleo bih se da sam to već negde ovde napisao, tj. opisao kako ide taj proces. Ajd ne bilo ti teško proveri ima li to negde, ako nema napisaću ovih dana, tanak sam sa vremenom baš onako... Nekako najbitnije, redosled: prvo popunjavaš formular online, pa onda platiš, pa tek onda možeš da šalješ dokumente. Možda sam mislio da napišem pa nisam. Napravili su par lepih začkoljica, i par grešaka u sistemu, biće jako korisno da vam skrenem pažnju na to pre nego što počnete, da ne bi lupali kompjuter ko ja.

Takodje ovo ne mogu da verujem, nekad su lepo tražili da im pošalješ ako ti fali nešto od papira, pre nego što te odbiju, a ne da odbiju samo tako.
I po meni zrelo za sud. Mi možemo samo da ti pružimo moralnu podršklu, ne znam šta bih radio u tvom slučaju, verovatno smarao oficera raznim ubedjivačkim argumentima da promeni mišljenje ako još nije poslao zvaničnu pismenu odbijenicu.

ne mogu da smaram officera zato sto je zvanicno odbijeno i ja sam se ljutio zbog toga ali ispada da je moj advokat kriv zato sto pise tamo na sajtu kad ti objasnjavaju za polaganje engleskog da ielts moras imati polozen pre zvanicne predaje aplikacije,amoj advokat je dao papire svom asistentu da radi na mom slucaju pa je glupaca zabrljala,e sad ce on da snosi troskove nove aplikacije ,aposle toga cemo da pricamo o mojih izgubljenih godinu dana, imamo njegov mail sa priznanjem da je on pogresio.
hvala svima na podrsci!!!

Onda će i mene odbiti, jer mi se traži tamo u stavkama da treba da priložim dokaz o znanju engleskog za suprugu, ne znam samo odakle mi to, lepo sam zabeležio da nije polagala. Online formular im brljavi na više mesta. I tako brljavi i smotani oni onda da odbiju nekog jer nije položio engleski onomad nego sad. Bem ih ja baš tupave i bezobrazne, tužiću ih u Hag za sve pare.

Kaži ti meni acom, pošto si aplicirao online, kao i ja:
Sistem mi je izbacio dokumente koje treba da im pošaljem, tu su i formulari za lekarski za mene i suprugu. Da li se to radi kasnije, na zahtev CO kao i kod paper aplikacije, ili ranije? U prevodu, mislio sam da ću da se opustim i kuliram neko vreme, kad predam i platim, ali mi neki crv ne da mira.

Gea Gea, da napišem nešto o online aplikaciji, pa me pitajte dalje ako treba još. Zanima vas kako se šalju dokumenta:

kad popuniš online formular, platiš karticom, dobijaš TRN i još nekoliko opcija da odradiš, jedna od njih je i da izabereš password. Sa tim se posle uloguješ na jednoj stranici i dobiješ par dugmića za upload. Klikneš, izabereš u padajućem meniju vrstu dokumenta, dodaš kratak komentar , pronadješ dokument sačuvan u tvom računaru i šutneš ga preko okeana... Pre toga spremiš dokumenta tako što ih skeniraš u boji (originale), smanjiš da nijedan ne bude preko 1000 kB, prebrojiš koliko imaš fajlova jer je limit 60 fajlova koje možeš da pošalješ... Jeste li već počeli sa aplikacijom, ili da pričam sve pojedinosti?

Timeline
Visa 138
Application to DIAC: 29.06.2007.
Acknowledgement: 11.10.2007.
Send doc. unreq. PCC i medical:31.03.2008.
HOC: ponovo da posaljemo x rey za supruga, navodno se ostetio u toku transporta, lekari su nam rekli da im se tako nesto nije desilo za poslednjih 10 godina:21.05.2008.
Request for additional information:ponovo su trazili formu 80 za mene i supruga, nismo napisali prezimena na svom jeziku, a jesmo i da ponovimo adrese stanovanja:22.05.2008.
CO allocated: 14.08.2008. poslao nam je mail sa attac. koji ne mogu da se otvore, ali u principu je trazio da mu posaljemo PCC ponovo, da se izjasnimo za moj engleski jezik i da posaljemo deklaraciju za gradjane bivse SFRJ
Poslali smo PLE:odgovor: vas CO ceka da mu posaljete PCC iz Srbije i za mene iz Bosne, i dokaz o znanju engleskog jezika. Uopste se vise ne pominje ona deklaracija.

kao prvo Tree hvala na pomoci da ih zajedno psujemo ali to nam nece pomoci,kao drugo ja koliko znam sva moja rodbina koja je otisla u au a veruj mi ima ih mnogo (samo ja baksuz nisam jos tamo),su dobijali poziv da idu na lekarski i tad je to vec bilo poznato da si vec dobio vizu kad te pozovu na lekarski ne zvanicno ali znalo se.,sada koliko ja znam mozes lekarski i ranije da obavis jer se stedi na vremenu jer ako cekas da ti jave za lekarski ,pa dok ga uradis i oni kad ga dobiju od tad se cekalo 6 do 12 nedelja na to da ti jave da si dobio vizu, to znam jer su mi jedni prijatelji otisli pre godinu ipo,ja neznam gde ces ti ici na pregled ali ja sam zvao ove u beogradu i oni su mi rekli da ja nemam nista sa slanjem dokumenata i nalaza nego da njima platim za dhl i oni salju te dokumente,

Gea, i moj ti je savjet da sačekaš rezultate IELTS-a pa da šalješ.Ja sam ranije u nekom mom postu rekla ( mislim od proše godine) da smo zvali u ASPC da pitamo da li prihvataju moje ocjene od juna prošle god. ( sve ocjene su mi bile u redu osim Readinga -4.0 ), a oni su mi rekli da moram ponovo da polažem jer bi mi vratili aplikaciju. Tako sam i uradila.

Acom je u međuvremenu položio i to sa super ocjenama ali je sebi zakomplikovao jer nije pročitao stavku Language requirements u formularu za aplikaciju. U prvom odjeljku je trebao da napiše TRF broj , a u drugom je morao napisati da je zakazao datum novog testa tj. Booking number i Date of booking.
U slučaju kad zakažeš test oni ti poslije tog datuma polaganja traže TRF i rezultate testa i ako je test položen , aplikacija se ne odbija.

Onda će i mene odbiti, jer mi se traži tamo u stavkama da treba da priložim dokaz o znanju engleskog za suprugu, ne znam samo odakle mi to, lepo sam zabeležio da nije polagala. Online formular im brljavi na više mesta. I tako brljavi i smotani oni onda da odbiju nekog jer nije položio engleski onomad nego sad. Bem ih ja baš tupave i bezobrazne, tužiću ih u Hag za sve pare.

Ne znam kakav je taj online formular, ali na mom papirnom se isto tražila evidencija o znanju eng. za sve članove familije od 18 g pa na dalje. Stavila sam pored Limited štrik - i to je to. Kad staviš limited onda očekuješ plaćanje Second Installment vize tj oko 2900 AUD za tu osobu kad ti se viza odobri.
Ako staviš Functional ili dr., onda moraš za tu osobu da priložiš IELTS test sa overall 4.5 minimum, da ne bi plaćali second installment kasnije.

mislim da je AMLAP najbolje upoznata sa materijom od nas jer je koliko sam primetio dobro procitala svaku stranicu na immi.gov.au i ovo je tacno sto je napisala ,ja nisam toliko citao o svemu tome jer su moji u au angazovali advokata ,ali kao sto vidite nisu ni oni nepogresivi,pogotovo sto u stvari na vasim slucajevima ne rade oni nego njiihovi asistenti,koji u mom slucaju su mu izgubili zaradu zato sto on sad mora da snosi sve troskovenove aplikacije.ja nisam znao za onaj zakon od 01.09.2007. koji kaze za moj slucaj (trades person) da moras imati minimum 5 iz svih disciplina u ielts-u, inace ne bih ni poslao taj rezultat nego bih odmah polagao novi,a advokatova asistentica ga nije ni pogledalanego je predala tako. A i ono za ostale aplikante vazi isto ako racunas na njihove bodove i oni isto moraju da poloze ielts,ali to moras da navedes pre nego predas aplikaciju ,ja za suprugu sam naveo da ne racunam na njene bodovei da cemo uplatiti onih 2900 dolara, jer sam da mi je bio dobar ielts imao 125 bodova ,a za vizu 176 mi je bilo dovoljno 100.tako da svima predlazem da poloze ielts pre predavanja apklikacije , jer ako im kazete da cete poloziti u tom roku koji ste im prijavili a desi se da nepolozite propadose vam pare .

mislim da je AMLAP najbolje upoznata sa materijom od nas jer je koliko sam primetio dobro procitala svaku stranicu na immi.gov.au .

Hvala na komplimentu. Ja sam stvarno dosta toga proučila, ali na taj način što sam sve što treba pretočila u papirnu formu: Od SOL liste, bookleta pa do svih formulara.
Jako je bitna ona čeklista koja te linkovima vodi do određene stranice i tako polako kupiš informacije.Ono što nisam našla na jednom mjestu, bilo je na drugom i tako...

To ti je kao ona igra iz ukrštenica gdje imaš date neke pojmove ( kuće itd.) i vlasnike kuća, pa je dato ko je vlasnik žute kuće i ima mačku za kućnog ljubimca i tako redom.

E, tako ti čini mi se funkcioniše i sam proces vize!
Strašno treba obratiti pažnju na detalje, koji su samo onako uzgred napisani, nisu boldovani, nego izgledaju marginalni.

Back