Posao u Australiji

1.Vetassess procedura zavrsena,
2.IELTS testovi uspesno polozeni,
3.Predata sva dokumenta u imigracionu sluzbu (sva dokumenta proverio i predao sluzbenik agencija za posredovanje u iseljenju *-ACTACON CUNSULTING-*.

Ja sam odavde slala sva dokumenta za Australiju nasem migracionom agentu,koji je sve pregledao,proverio i predao drzavnoj sluzbi za imigraciona pitanja u Adelaidi.
Da li si ti imao istu proceduru i da li mi mozes pomoci sa informacijom o tome koliko se sada ceka na sledecu fazu,tj. koliko jos ima faza do viziranja pasosa.

Ovde svi uglavnom govore svi o nekom "OFICIRU",ko je ta osoba u procesu obrade papira?
Unaped ti se zahvaljujem i zelim ti sve najbolje.:roll:

Izvini annyyy ;)
evo, tek posle dosta vremena sam online, pa videh pitanja. Video sam da ti je neko vec odgovorio, tako da ja ne smaram sa istim. Samo cu da kazem da je moja procedura trajala od maja kada sam uplatio za vizu oko 250 dolara (ne secam se sada vec koliko tacno) do pred kraj oktobra kada mi je lupljena viza u pasos i do 11.11.2007. kada sam sleteo u Perth. Meni je to proslo brzo, koliko vidim za razliku od drugih. Ne znam zasto.
Ja sam predavao za vizu u Brisbane-u, jer je moj poslodavac tamo prvo predao, pa ja nastavio sa papirima.
Na lekarski sam otisao cim sam video da mi treba, posto sam uplatio za vizu. Oficira dobijamo mi koji nemamo agenta tj.posrednika. U stvari i ti imas svog, samo sto on korespondira preko tvod agenta.
Sve u svemu, trebalo bi sa svojim agentom da razgovaras koliko i sta. On bi trebalo sve da zna. Izvini, mozda i nisam bio od neke pomoci u odgovoru ;).

Sidewalker, jesi li imao ti Trade Assessment za tu tvoju vizu?

Izvini i tebi na kasnom javljanju
Pravo da ti kazem ne znam ni sta spada pod trade assessment, ali sada dok sam ovde, su mi utrapili neke knjige da ucim, grrrrrrrrrr... (prava matematika iz drugog, treceg razreda osnovne - sabiranje, oduzimanje, pa dalje do razlomaka, sinusa, kosinusa... itd. Naravno ima i tezih stvari, ali se krece od toga, kao da smo debili, pa ne znamo :) ) Sve to za neki sertifikat 3. Dali mi i osnove materijala i dosta drugog ... 8 knjiga !!!???. Treba da znam tacku topljenja bakra da bih zamenio izolator na banderi... ma bre, nisu normalni :). Ali ******, to su oziji- najpametniji. Nisam ni tebi bas pomogao, hehehe... bolje da se vise ne pojavljujem ovde ;)
Srecno :)

koju knjigu, "Target Band 7", ona se narucuje i placa kolikosam videla:?:

Da, sad i ja vidim da se plaća, ali otvori IELTS writing samples, ima puno primjera kako napisati određeni task za koju ocjenu i naravno najbolje Cambridge knjige za pripremu IELTSa, iz kojih sam ja spremala i položila (skinuti sve ove prve 5 knjiga koje se pojavljuju na sajtu) : http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml.

Za spremanje ispita ti je ovo sasvim dovoljno, nemoj gubiti vrijeme da još tražišpo sajtovima, samo sjedni i uči.Za mjesec dana ga možeš sa ovim spremiti.
Teme na writingu su otprilike na isti kalup samo ti je potreban fond riječi, ali i određena tehnika da bi dostigla 150 odnosno 250 riječi.Prvi put sam na writingu imala 6 ocjenu jer, sam je literarno malo bolje obradila,ali sam imala knap oko 250-260 riječi.Drugi put sam dobila 5 jer se nisam trudila baš u tom smislu puno ali sam imala oko 270 riječi.U pisanju za Task 2 NAJBITNIJE je da napraviš 5 pasusa:uvod (2-3 rečenice),3 argumentovana pasusa ( 2 za-1 protiv ili obrnuto, ali nikako svi za ili protiv) i zaključak.
Pasusi MORAJU ( to ti oni gledaju više nego gramatiku, tu dobijaš ocjenu više) biti odvojeni ili praznim redom ili napisani u novom redu sa uvučenom prvom rečenicom.Da budu pregledni.U writingu treba znati gramatiku, ali nije presudna vjeruj mi za ocjenu koliko ovo što sam navela i ono kako ti razmišljaš o temi ( oni argumenti) i na kraju taj limit riječi koji moraš postići.

POzdrav,
PS. Pogledaj onaj link iz mog predhodnog posta.Ja sam polagala 16 novembra u Beogradu, a iz linka vidiš da je ispit bio u Poljskoj.Potpuno identične teme!A i Reading je isti, samo Speaking nije.

Izvini i tebi na kasnom javljanju
Pravo da ti kazem ne znam ni sta spada pod trade assessment, ali sada dok sam ovde, su mi utrapili neke knjige da ucim, grrrrrrrrrr... (prava matematika iz drugog, treceg razreda osnovne - sabiranje, oduzimanje, pa dalje do razlomaka, sinusa, kosinusa... itd. Naravno ima i tezih stvari, ali se krece od toga, kao da smo debili, pa ne znamo :) ) Sve to za neki sertifikat 3. Dali mi i osnove materijala i dosta drugog ... 8 knjiga !!!???. Treba da znam tacku topljenja bakra da bih zamenio izolator na banderi... ma bre, nisu normalni :). Ali ******, to su oziji- najpametniji. Nisam ni tebi bas pomogao, hehehe... bolje da se vise ne pojavljujem ovde ;)
Srecno :)

He, da se pojavljuješ, nego šta :), trebaćeš nam još;).
I uči tamo, nemoj da nas brukaš:). Učili smo mi, koliko sam ja izračunao, bar 4 puta više raznih gluposti od njih u našim elektro školama ( kad se samo setim beskrajnih proračuna, ako majstor nauči sve te proračune, šta će inženjeri raditi!), pa opet oni nas procenjuju i vrte glavom u stilu "slabo je to".

Ustvari, ti si mi odgovorio bas kako treba, zato sto za permanent skilled vize prvo mora da se uradi taj trade assessment, a naše škole se teško priznaju. To što ti učiš je prava stvar, jer imaš privremenu vizu, koja kad istekne, možda ćeš želeti da apliciraš za stalnu, a onda će ti biti lakše jer ćeš imati AQF III i australijsko radno iskustvo.
A možda su Ozi i u pravu kad nas rešetaju, ebiga možda im neko javio da se kod nas može lako i kupiti diploma koja hoćeš, ili se završiti škola u kafančetu preko puta.

Elem, stvar je u tome, da ako ne bude jasno s tim assessmentima, a i zbog manjih troškova i kraćeg vremena obrade i ja pokušam da nadjem sponzora za 457. Zato sam hteo da ti postavim još par pitanja oko toga, ali to ću na private, da ne smaram ljude ovde.

Gea Gea nije ni rekla da je baš tu knjigu skinula. Još jedna njihova knjiga se zove "Ace the IELTS".
Ali mi smo već davali linkove za IELTS , pa da se ne ponavljamo, tražite.

Ajd' ipak još jednom: SVE što bi vam ikad trebalo da se spremite za IELTS, može se naći na
http://www.aippg.net/forum/viewforum.php?f=6
samo pretražite teme sa materijalima.
Ima čak i snimaka speaking dela. Jedan čika je baš smešan.
Ajd' i jedan linkić za dobro raspoloženje:
http://www.aippg.net/forum/viewtopic.php?t=65447

"Ace The IELTS"
Naplacuje se, ali ako se potrudis malo ;)
Poenta knjige je u tome sto ti lik otkriva trikove pomocu kojih ces lakse i uspesnije poloziti ispit.
Za writing npr, imas primere raznih vrsta pisama, i za svaku vrstu pisma zapocete recenice, koje samo treba da dopunis u zavisnosti od teme.
U listeningu ti objasnjava kako da zapisujes odgovore i na koji nacin da slusas, za reading ti objasnjava na koji nacin da citas.
Sve u svemu knjigu smo odmah odstampali i ukoricili, a sto je najsmesnije moj dragi je prokomentarisao da ce kupiti tri komada cim polozi test, da bi se oduzio liku :)

Pozdrav svima. Upravo sam se vratila iz Australije posle mesec dana provedenih na 4 australijske drzave. Moj jedini cilj je bilo uzivanje i odmor, imam solidan zivot ovde i nemam zelju da zivim tamo.

Za vas imam samo jedno da kazem. Ukratko. Upoznala sam mnogo nasih ljudi dole, NIKO nije siromasan, bilo koji posao da rade imaju dovoljno za nov auto i odmor gde pozele, svi imaju kuce, stanove, a veci deo njih i privatne biznise. Jeste da su tu krediti ali zivot uim je u svakom slucaju lep.

Eto, da ne duzim pricu, samo napred ako vec imate zelju da odete grebite i rukama i nogama, jer mislim da vredi.

evo stigla sam.... i ne mogu da se oporavim od vremenske, temperaturne kao i ostalih razlika.

Ako nekog zanima ukratko cu vam ispricati i svoj put.
Preko Frankfurta i Singapura stigosmo u Sidnej.. odmah odusevljanje, grad fantastican, cist, zabava na svakom koraku, krstarenja brodicima su nezaboravna kao i pejzazi...

Pet dana kasnije sedamo u avion Quantas-a i pravac Severna Teritorija, Ayers Rokck, gde smo proveli 3 prelepa dana u crvenoj Simpson pustinji na 50'C. Jeli krokodila, kengura, emua... obisli Uluru.

Zatim odleteli u pravi tropski raj Queensland, tacnije u Cairns. Iskljucivo zbog Velikog koralnog grebena (isla sam da nadjem Nema - i nasla sam ga) kao i zbog Cairns Tropical zoo jer je to jedno od retkih mesta gde mozete u rukama drzati koalu (sto sam i uradila). Prelepe rajske plaze kao i vlazne tropske prasume. Uz taj raj su se pojavile meduze ubice kao i krokodili u moru......

Posle tog raja sa Virgin Blue odletesmo na Blue Mountains, verovali ili ne te planine su zaista plave, Katoomba je pravo turisticko mesto sa mnostvom atrakcija. Postoji i prelep nov golf teren.

Hunters valley je vinska regija gde smo proveli jedan dan u nekoliko vinarija i okusili neka od mnogo dobrih australijskih vina....

Wollongong je lep gradic sa ogromnim i predivnim polupraznim plazama ali isto tako u pozadini ogromnom metalnom industrijom, samim tim i velikim zagadjivacem tog divnog mesta.

Ostatak vremena proveli smo u Sidneju gde su plaze prelepe, doduse okeanska voda je hladna, talasi su veliki i pogodni za sve ljubitelje surfovanja. Mnogi trzni centri su dobro snabdeveni, ima svega a i cene su solidne, pogotovo sto su oko nove godine velike rasprodaje svuda.
IMAX je 3D bioskop koji se ne propusta. Aquarium je fenomenalan pogotovo deo sa staklenim tunelima ispod vode gde vam iznad glave plivaju ajkule od 4 metra. Ima jos mnogo zabavnih stvari koje sam videla u Sidneju, ali da ne davim...
Docek nove 2008. u Sidneju je pravi spektakl sa preko milion ljudi na ulicama. Nezaboravan vatromet, lepo vece na 25'C u laganoj garderobi svakako je prijalo i ostace u secanju dugo, dugooo,....

ja idem za Australiju 15.decembra. Beograd - Frankfurt - Singapore - Sydney.
Po rasporedu letova vidim da cu putovati 27 sati. Daleko ali vredi.

A i leti se sa novim avionom Airbus A380, udobnost, komfor,... I can't wait.

Duski ajde, molim te reci koliko te je koštala karta, i što misliš koliko je karta u jednom smjeru.Preko koje si agencije išla sa bookingom karata?
Reci, kakav je novi Airbus?Obožavam avione, a on mi se čini baš strava :)

Tnks Gea...

Mislim AKO pođem... da malo švrljnem i da se pripremim on time!

Moram da dam jednu ispravku: na strani 8 ove teme pogriješila sam napisavši da za on-line slanje treba ovjera dokumenata u sudu.NE TREBA.U ACK letter ( pismo u kome me obavještavaju da je moja aplikacija stigla kod ASPC) se kaže između ostalog ovo:

"The ASPC accepts scanned copies of original documents (non-certified) provided they are in colour. If you scan documents in black and white, then they must be scanned copies of the certified copies. The valid file types for attaching documents are BMP, DOC, DOT, GIF, JPG, PDF, RTF, TXT and XLS."

Ja sam mogla poslati on line, jer je, kažu, brže za procesuiranje, ali form 47A sam morala slati isključivo poštom, pa rekoh ajde neka sve ide zajedno.

Pozdrav drustvance,
evo jedna adresa za pronalazenje posla-sponzora, za one koji ne mogu ostvariti uslove za neke od viza ...mozda nekome bude od koristi..
..www.adeptskills.com...podnese se prijava za posao i australske kompanije vas sponzorisu uz pomoc radne Subclass 457 vize. Inace adresu sam dobila od Advanced Migration Solutions. Na njihovom sajtu mozete i zatraziti prirucnik za useljenje u Au, koji salju besplatno ovih dana. Na nasem je jeziku, pa ako ima onih koji su na pocetku procesa i komplikovano im je na engleskom shvatiti sta se sve trazi za koju vizu mogu zatraziti. Ako ne posaljite email pa cu vam ja proslijediti...

Jedno pitanjce: Ne znam koliko dugo treba da bude pismo poslodavca o mom radnom iskustvu i da li da u njemu navede kolika su mi bila primanja i da li ja ili on (poslodavac) opisuje sta sam sve radila ...itd. Molim vas da mi objasnite kako ste vi, koji ste to radili, uradili taj dio posla. Hvala.

www.adeptskills.com .... bez ovog "podnese". Oprostite!

Zanimljiva adresa... Kako da saznamo da li i radi? Da popunim i pošaljem pa da vidim šta će se desiti.

Baš lepo što hoćeš da podeliš s nama taj priručnik, baš me zanima šta su tu napisali sve.

Za koje zanimanje radiš procenu?
Svaka agencija za assessment ima svoje uslove, ali generalno je da sve treba da bude opširno i u detalje, i pismo od poslodavca, i tvoja lična izjava (statement). Ovo prvo i nije uvek lako dobiti, pa su ljudi prolazili i sa kraćom izjavom poslodavca i potpuno detaljnom svojom izjavom.
Kod mene se recimo traži da mi poslodavac napiše sve šro radim, kako radim, koje alate koristim... pazi da neće baš, pokušavam da se dogovorim da ja napišem šta mi treba, a da mi oni overe i potpišu ako im odgovara.

Verovatno nisam mnogo pomogao, ali tu je već Amlap.

Za Tree,
koliko sam shvatila popuni se formular i vasi podatci ulaze u bazu podataka iz koje australijanci biraju za sebe one osobe koje im odgovaraju te vam spontorisu za 457 vizu. Tako su mi bar rekli ovi iz www.advancedmigrationsolutions.com

Tek sam pocela sa skupljanjem dokumenata za assessment. Hocu da radim procjenu za dipl. ekonomistu. Pa ziva ne znam ni odakle da krenem ni sta da radim...sala mala, ali sve je brate komlikovano..:-)....ali kao sto kaze duskas VJERUJEM DA VRIJEDI TRUDA I DA SE ISPLATI.

P.S. Tree nadam se da ce ti bar malo pomoci brosura.

Pozdravcic

E sad sam vec toliko prsla da vise nista ne znam i ne mogu da pronadjem nista od onog sto mi treba!
Gde pise koji nivo znanja engleskog je potreban za prvog aplikanta u zavisnosti od njegovog zanimanja.
:D Kao sto rekoh ...nista ne znam!

Back