Posao i novac

@Vip
hvala na lepim recima. Evo sve sa gripom i tepmeraturom sedim za kompom i kuckam ovo, budim na pola sata muza da meri temperaturu jer mu je tu oko 40 i ne spada ni tusiranjem, ni alkoholom ni lekovima :( ... ali htedoh reci ovo - osvezila si forum i nama koji smo duze ovde, i ulila malo volje da se aktiviramo. Ne daj da brzo izgoris, pls.

@Vip
hvala na lepim recima. Evo sve sa gripom i tepmeraturom sedim za kompom i kuckam ovo, budim na pola sata muza da meri temperaturu jer mu je tu oko 40 i ne spada ni tusiranjem, ni alkoholom ni lekovima :( ... ali htedoh reci ovo - osvezila si forum i nama koji smo duze ovde, i ulila malo volje da se aktiviramo. Ne daj da brzo izgoris, pls.

nemam nameru da izgorim, ne posle ovoliko godina rada..saljem ti savet za muza na pp

Ma samo da podsetim :oops: ovde smo da svi saznamo ponesto, kao sto ti rece ;)
Elem, Jupi je ovdi na grdnim mukama, kvadrati od Sunca (kvadrat sa dispozitorom je jedan od najgorih aspekata) i od Neptuna, a Jupi je i tradicionalno vladar Riba, pa cemo reci i sa suvladarem VIII polja - ovde se trosi ludo, on bas uziva u rashodima i to nekontrolisanim, cini mi se da mu smesak zablista na licu kad god ga neko pita gde je i kad pre potrosio neku vecu svotu. Jupi dolazi iz V i to ukljestene, pa je to rupa bez dna - koliko trosi toliko dobija, mozda i na igrama na srecu jer asocira na aspekte za kockanje.
Ocena bi bila da je prividno jako puno novca u njegovim rukama, ali to je samo u pocetnoj fazi jer kada krene sa troskovima i ulaganjima shvata da mu treba jos novca pa gleda kako da sto brze (i ludje) dodje do njega. A u stanju je da zaradi jako puno.

Ulaganjem u dom se pohvalio sam, eto Mesec mu je u IV - dusa u domu, pravi Bik, ali rekla bih da su sva ta ulaganja sa ciljem da se ugoste prijatelji, da i rodbina pohvali kako je sve to sredio. Iako je Mesec ono najskrivenije u nama samima, i cesto ostane samo za najblize.
Uglavnom, novca ce uvek biti ne zbog Jupija na Regulusu (a mislim i da je ovo vec orbis za polemiku - sa fiksnim 2 stepena provereno rade, sve ostalo :roll:). Bice ga zbog Jupija na vrhu II polja, i zbog Sunca koje vlada i I i II, i zbog Merkura koji je suvladar a u svom sedistu je (u Blizancima). Novac ce biti iz najrazlicitijih kombinacija, "sitan" novac rekli bismo, ali BIK/LAV sta je njemu sitno :lol:... novac koji stalno stize, razliciti izvori zarade, stalno novi poslovi i promene nacina sticanja. Svaki posao je sa ciljem da se obezbedi dugorocan priliv novca, iako mozda svota bude s pocetka manja, ali ce vremenom razradjivati posao, i uvecavati prihod.
Ovako postavljena Fortuna u VI daje uvek pocetnu srecu u poslovima, ali vremenom on to odlozi uz ostale kombinacije koje donose novac... i trazi jos posla, i vise nacina... jer dug je zivot a on je uzivalac.
Rekao sam Regulus na Ju, ali stvarno nisam znao terminologiju, odnosno kako se pravilno kaze, sledeci put necu pogresiti.
A bas sam se nasmejao dok sam citao ono podebljano ;) sve je apsolutno tacno, trosim, mmm trosim mnogo. A da imam kombinacija, imam :) i stalno nesto smisljam (sad trenutno 4 razlicite). A ova rec dugorcno je kljuc, bavim se i programiranjem i vec 15 godina naplacujem iznamljivanje svog programa nikada ga nisam prodavao vec samo iznamljivao, vise volim da stalno kaplje :). Hvala i bravo Krinka. A da sam hvalisavac jesam :) priznajem, jace je od mene :) .

P.S. A nadam se da ce se posao sa kinezima razraditi kao sto ti kazes :) poceo sam to u aprilu prosle godine

Ocena bi bila da je prividno jako puno novca u njegovim rukama, ali to je samo u pocetnoj fazi jer kada krene sa troskovima i ulaganjima shvata da mu treba jos novca pa gleda kako da sto brze (i ludje) dodje do njega. A u stanju je da zaradi jako puno.
Da i tako misle svi koji me znaju povrsno, a ustvari sica ;) tek da ima za malo provoda i porodicu (zenicu i troje zlatne decice) :)

P.S. Trebalo bi i Venera (mala sreca) koja je takodje u sedistu u 10. da da malo doprinosa :) ?

Pored svega toga moze li se u natalnoj karti videti recimo IGRE NA SRECU?
Oooo da!!!
Uran kao vladar druge je lep u tom slucaju -hoce da da kockare, ali sustina je peta kuca njen vladar i planete tamo. Jupi u petoj hoce bas da pomogne, pod adekvatnim tranzitima =>imetak... kakav u opisu je druge, ako je aspektovan merkur sitne parice, ako je venera -sitnije materijalne vrednosti, ali ne mora biti novac u pitanju...

Moj brat ima bika u 5 i mesec u njemu a Veneru u vodoliji i u 2 polju, strelac u podznaku a Jupi na stepen od asc..kockar u dusi, ko bi rekao za jednog jarca u znaku ali odmereno, povremeno, uzme ali i ostavi, ide uvek kad oseti neki talas meseca verovatno..i dobije

Samo da kažem da je reč o čoveku koji je jako dobro obrazovan. Nije studirao, ali je neformalnim putem sticao znanje.
Da li je moguće da mu je Jupiter odradio upravo to, mislim na obrazovanje?
Umesto da mnogo ima- on mnogo zna.

Rak u 2 polju i Mesec u Ribama u 9 ..novcana situacija proenljiva u zivotu tako kao sto se mesec jako brzo krece, to ne oznacava da moze da bude stabilna ili unapredjivana u velikoj meri.Kako je mesec u Ribama, ni njegova portreba nije naglasena da stice, nego da ga primenjuje..Ovaj trigon meseca i marsa za mene je sirok..pa onda..

Jupiter bi da stice i siri ali ima izazov od Marsa i prekide i kad bih gledala Jpiter iz polja 9 i 10 jer su tamo ribe, rekla bih da je imao prekid obrazovanja, zbog materijalnih razloga izmedju ostalog sto je uticalo na njegovu "zivotnu karijeru" , mars u 5 prekid obrazovanja ili nize obrazovanje, Uran iz 9 u 4 zbog situacije u kuci i porodici ali mu niko nije mogao zabraniti teznju Meseca da se materijalno ispolji u 9 polju- duh ga je vukao tamo..

Normalno, ne vidim od Viktorove dreke oko mene, Rak u podznaku, sto dodaje tezinu Mesecu, znaci duplirana teznja, rekla bih. Kako je Uran sa Plutonom, on bi da se izdigne i to samouko na kraju...

Sad da me streljate ne mogu da se setim imena tog aspekta koji se racuna na 135 stepeni , i ima orbis kao trigoni. On se crta u svim kartama ovde, gde postoji medju planetama ali nije bilo potrebe da ga nesto posebno naglasavam. Jako je bitan da se gleda u odnosiima sa asc i planetama vladarima polja zdravlja, jer utice na razvoj i teskoce pa tako daje problem i trpljenje, sto se u fizickom organizmu(asc-telo i vladar polja zdravlja- zdravlje) ogleda u stvaranju oboljenja ili poremecaja. Kako u ovom horoskopu mesec, za mene, ima sumnjiv trigon, koji ja u tom orbisu ne koristim, iako je mesec u pitanju kome se dozvoljava vise stepeni u orbisu, trazila sam koji jos aspekt ima pa se ispostavi da je ucrtan i on..i to sa Jupiterom u 2 polju a pitanje je bilo, zasto ovaj covek nema para a ima takvo drugo polje. Ako baba, koja ocigledno nije baba kao sto su nekada bile babe, dodje i uzme ovog Viktora uskoro, rado cu nastaviti analizu tog Jupitera u 2 polju, ovako, samo povremeno mogu da se ukljucim i napisem po deo jer sam fizicki onemogucena njegovim skakanjem i drmanjem stolice, gasenjem kompjutera, da napisem nesto ljudski...:oops::oops:

Rak u 2 polju i Mesec u Ribama u 9 ..novcana situacija proenljiva u zivotu tako kao sto se mesec jako brzo krece, to ne oznacava da moze da bude stabilna ili unapredjivana u velikoj meri.Kako je mesec u Ribama, ni njegova portreba nije naglasena da stice, nego da ga primenjuje..Ovaj trigon meseca i marsa za mene je sirok..pa onda..
Mesec je u 9..vise obrazovanje..on svoju licnu,zivotnu vrednost ima u tome sto stice znanje..jel ti lici
Onda.Mesec ima aspekt od 135 stepeni (+3 st)sa Jupiterom u 2 polju ,tamo gde on vlada, pa taj odnos obicno oznacava trpljenje i problem
Jupiter bi da stice i siri ali ima izazov od Marsa i prekide i kad bih gledala Jpiter iz polja 9 i 10 jer su tamo ribe, rekla bih da je imao prekid obrazovanja, zbog materijalnih razloga izmedju ostalog sto je uticalo na njegovu "zivotnu karijeru" , mars u 5 prekid obrazovanja ili nize obrazovanje, Uran iz 9 u 4 zbog situacije u kuci i porodici ali mu niko nije mogao zabraniti teznju Meseca da se materijalno ispolji u 9 polju- duh ga je vukao tamo..
Normalno, ne vidim od Viktorove dreke oko mene, Rak u podznaku, sto dodaje tezinu Mesecu, znaci duplirana teznja, rekla bih. Kako je Uran sa Plutonom, on bi da se izdigne i to samouko na kraju...
Da se oglasim, konačno!
Jeste tip kome je cilj da primenjuje, a ne da stiče.
Jeste studirao ( prava), ali brzo napustio- obrazloženje- nije pominjao novac kao prepreku, već kaže da mu nije prijala rutina koju zahteva svaki fakultet.
Ineče, sa roditeljima od najranijih dana je bio na ratnoj nozi. Samim tim je gledao da se osamostali što pre.
Čim je napustio fakultet, otišao je u Kanadu i tamo proveo nekoliko godina radeći i živeći, ne stičući.
Krajem osamdesetih je otišao u Kanadu, bio 5-6 godina tamo, vratio se u Srbiju i otišao u Nemačku u kojoj je proveo 4 godine...krajem devedesetih se vratio...inače, tip koji , imam utisak, nikad ne zna šta hoće. Danas radi jedno, već sutra bi da menja posao.
Samim tim mu je i zarada nesigurna. On bukvalno preživljava.
A kako lepo izgleda taj njegov Jupiter, pa još u Raku:lol:

Back