Posao i novac

:oops: Ja, na zalost, jos uvek skoro nista ne naucih-osim da postavim kartu i pitam;)
Kod mene novac do sad prosecno dolazio i odlazio(bese kraci period kad ga bas,bas nije bilo)-pa sam ja to kroz moju nauku tumacila da nemam "gen za pare".E sad-hoce li i dalje biti tako ili me mozda ocekuje neki novcani "bum" ?

Ja bih rekla da se tvoja finansijska situacija poboljšava s godinama, vladar 2. polja u sekstilu sa Saturnom, a i sam vladar 2. je u trigonu sa Suncem...definitivno ti pare dolaze kroz bavljenje intelektualnim radom...možda da probaš s trgovinom. :)..i nekoj bre da kukaš, vladar 8. polja ti je u drugom- nema za tebe siromaštva. :)

Ma ko kuka?Taman posla...nego su meni pare ko reka-vrlo tekuce stanje..pa rekoh mozda naucim da napravim po neko jezerce....doduse da vise volim i cenim pare mozda bi toga bilo,a ja samo volim da ih trosim;)

Ma ko kuka?Taman posla...nego su meni pare ko reka-vrlo tekuce stanje..pa rekoh mozda naucim da napravim po neko jezerce....doduse da vise volim i cenim pare mozda bi toga bilo,a ja samo volim da ih trosim;)

Moram da se ubacim..pa kad to tako slatko radis sa neptunom..pa dusi ti milo jer mozes da sebi zaradis i priustis putovanja...ono sto te relaksira..kao da cele godine mozes da radis samo kad pomislis sta sa tim mozes sebi da das..i treba da ga trosis!!!:razz:

vipcurlic, je l' moze i meni?Neki sto mi gledase kartu rekose da cu tesko zaradjivati novac i da ga necu dovoljno imati, a neki suprotno - da cu umeti dobro da zaradim. Pa ako te ne mrzi bio bih ti zahvalan...

vipcurlic, je l' moze i meni?Neki sto mi gledase kartu rekose da cu tesko zaradjivati novac i da ga necu dovoljno imati, a neki suprotno - da cu umeti dobro da zaradim. Pa ako te ne mrzi bio bih ti zahvalan...

Kaze ovako, dosta moras da radis za rezultate rada vidis u kasnijim godinama,bitno je da ces jako da postujes svoj ali i tud rad, problem je sto ne moze tako brzo kako bi ti hteo ali je bitno da te pare ili posao "hoce", 30-te su ti bitne za licno ostvarenje

Hvala! Neki lik sa drugog foruma mi je rekao cak da zbog Neptuna u trecoj imam potencijal za malverzacije i da postoji mogucnost da me uhvate i da nadrljam zbog prijatelja koji bi to, je l te, radili. Neptun je valjda planeta lazi, manipulacija pa sve zavisi kako se tumaci u trecoj kuci...
poz

NOVAC :) interesantna tema
kod mene ga ima ali izgleda da imam malo suplje prste, volim da ulazem u svoj dom (bik)
2. kuca u Lavu vladar Sunce u Biku u 10.
Jupiter u 2.
Venera u 10.
aaaajr9.gif

Zbog Neptuna u 3. kući- sklonost ka malverzacijama?

Molim objašnjenje nekog iskusnog astrologa. :)
Neptun je svuda sklon malverzacijama, gde god da je postavljen samo zavisi KAKO je postavljen ...
U svakom slučaju mislim da je suviše uopšteno i uprošćeno to reći za taj položaj, kao i za svaki pojedinačni položaj tako komentarisati.

Zbog Neptuna u 3. kući- sklonost ka malverzacijama?

Molim objašnjenje nekog iskusnog astrologa. :)

Pa ovako, mislili su verovatno na sam uticaj Neptuna, koji je kod nizih tipova sklon lazima( 3 kuca prirodna blizanaca i komunikacije),laznim obecanjima, muvanjima sa papirima, dokumentima, sa vozilima i sve sto spada u domen 3 polja..ali kako rekoh, treba se dici iz tog ustaljenog i negativnog misljenja, jer daje kreativnost, intuitivni dar i treba ga gledati uvek odakle dolazi, kako je aspektovan pre nego se nesto tako izjavi.Hoces da gledamo zajedno njegov neptun draga?

Aha, sad videh opoziciju sa Merkurom...možda mu je zbog toga dotični rekao rečeno...mada, ja bih mu pre savetovala da se čuva saobračaja, jer upravo zbog te opozicije sa Merkurom može biti i jako rasejan, misli u koliziji...a Merkur kao simbol za saobračaj..jesam u pravu?

I još nešto, kako ćemo, bez kontakta sa personom, proceniti da li je viši ili niži tip?
Osoba, može imati fantastičan natal...a aspekti ne rade...

Aha, sad videh opoziciju sa Merkurom...možda mu je zbog toga dotični rekao rečeno...mada, ja bih mu pre savetovala da se čuva saobračaja, jer upravo zbog te opozicije sa Merkurom može biti i jako rasejan, misli u koliziji...a Merkur kao simbol za saobračaj..jesam u pravu?

I još nešto, kako ćemo, bez kontakta sa personom, proceniti da li je viši ili niži tip?
Osoba, može imati fantastičan natal...a aspekti ne rade...

Da, merkur je njemu iz 9 polja dugih putovanja opozicija Neptun u 3, pa se nada poslovima vezanim za inostranstvo, ali problem sa papirima, treba da se cuva van zemlje u saobracaju mada i kod nas posebno ako je pripit ili vozi pod visokom temperaturom ili pod jakim lekovima i sl...

cisto sumnjam, iskreno, da postoji natal i fantasticni aspekti koji ne rade, odn bolje receno natal i aspekti koji ne rade jer ja to nisam srela za vreme svog rada, sve radi, samo manje ili vise ali sve dodje na svoje..kako prepoznati visi ili nizitip, normalno, bez persone preko puta (kao sto vecinom radim godinama ikao sve sto radimo ovde jer nemamo persone preko puta nas)..da ti kazem sad slagala bih te, moram malo da razmislim i srocim..mada niej lose kao tema da se to baci na tapet..

cisto sumnjam, iskreno, da postoji natal i fantasticni aspekti koji ne rade, odn bolje receno natal i aspekti koji ne rade jer ja to nisam srela za vreme svog rada, sve radi, samo manje ili vise ali sve dodje na svoje..kako prepoznati visi ili nizitip, normalno, bez persone preko puta (kao sto vecinom radim godinama ikao sve sto radimo ovde jer nemamo persone preko puta nas)..da ti kazem sad slagala bih te, moram malo da razmislim i srocim..mada niej lose kao tema da se to baci na tapet..

Uglavnom je rec o neplacenom i samo delimicno tumacenom horoskopu, ili je osoba nepravilno istumacila sama sebi i svoje reakcije i slicno...
Visi i nizi tip su popularni izrazi ali se pripadnici jednog znaka se ne mogu zbirno opisivati, niti se mogu podeliti u dve grupe. Na aspekte u svojoj karti osoba moze uticati promenom pristupa odredjenim zivotnim segmentima, i tako RADOM NA SEBI ublazi negativan uticaj aspekata. Eto, mozda je to razlika izmedju pojedinacnih ljudi - pasivno se prepustaju sudbini i vajkaju se "moj horoskop ne donosi pozitivne dogadjaje".

Mala ispravka - Jupiter je brzi od Regulusa (fiksne zvezde se krecu brzinom od 1 stepena na svake 72 godine), pa je pravilno reci "Jupiter na Regulusu".
A znacio bi nagle uspone i padove na polju licne zarade.

Ali je pitanje i koja je planeta vladar II, gde se nalazi, u kakvoj je dostojanstvu i aspektima, sadrzaj II polja uopste, i iz koje kuce dolazi taj Jupiter, u kakvim je aspektima, sta imas u znaku Strelca (koje kuce i planete) i gde je Sunce kao dispozitor Jupitera.

Mala ispravka - Jupiter je brzi od Regulusa (fiksne zvezde se krecu brzinom od 1 stepena na svake 72 godine), pa je pravilno reci "Jupiter na Regulusu".
A znacio bi nagle uspone i padove na polju licne zarade.

Ali je pitanje i koja je planeta vladar II, gde se nalazi, u kakvoj je dostojanstvu i aspektima, sadrzaj II polja uopste, i iz koje kuce dolazi taj Jupiter, u kakvim je aspektima, sta imas u znaku Strelca (koje kuce i planete) i gde je Sunce kao dispozitor Jupitera.

Ja necu da se mesam jer smatram da je krinka neprevazidjena sa komentarima na tu temu, i cekam da vidim sta ce reci, a njegova karta je data malo iznad i pisao moj horoskopski rodjak o vladarima gore..

Ma samo da podsetim :oops: ovde smo da svi saznamo ponesto, kao sto ti rece ;)
Elem, Jupi je ovdi na grdnim mukama, kvadrati od Sunca (kvadrat sa dispozitorom je jedan od najgorih aspekata) i od Neptuna, a Jupi je i tradicionalno vladar Riba, pa cemo reci i sa suvladarem VIII polja - ovde se trosi ludo, on bas uziva u rashodima i to nekontrolisanim, cini mi se da mu smesak zablista na licu kad god ga neko pita gde je i kad pre potrosio neku vecu svotu. Jupi dolazi iz V i to ukljestene, pa je to rupa bez dna - koliko trosi toliko dobija, mozda i na igrama na srecu jer asocira na aspekte za kockanje.
Ocena bi bila da je prividno jako puno novca u njegovim rukama, ali to je samo u pocetnoj fazi jer kada krene sa troskovima i ulaganjima shvata da mu treba jos novca pa gleda kako da sto brze (i ludje) dodje do njega. A u stanju je da zaradi jako puno.

Ulaganjem u dom se pohvalio sam, eto Mesec mu je u IV - dusa u domu, pravi Bik, ali rekla bih da su sva ta ulaganja sa ciljem da se ugoste prijatelji, da i rodbina pohvali kako je sve to sredio. Iako je Mesec ono najskrivenije u nama samima, i cesto ostane samo za najblize.
Uglavnom, novca ce uvek biti ne zbog Jupija na Regulusu (a mislim i da je ovo vec orbis za polemiku - sa fiksnim 2 stepena provereno rade, sve ostalo :roll:). Bice ga zbog Jupija na vrhu II polja, i zbog Sunca koje vlada i I i II, i zbog Merkura koji je suvladar a u svom sedistu je (u Blizancima). Novac ce biti iz najrazlicitijih kombinacija, "sitan" novac rekli bismo, ali BIK/LAV sta je njemu sitno :lol:... novac koji stalno stize, razliciti izvori zarade, stalno novi poslovi i promene nacina sticanja. Svaki posao je sa ciljem da se obezbedi dugorocan priliv novca, iako mozda svota bude s pocetka manja, ali ce vremenom razradjivati posao, i uvecavati prihod.
Ovako postavljena Fortuna u VI daje uvek pocetnu srecu u poslovima, ali vremenom on to odlozi uz ostale kombinacije koje donose novac... i trazi jos posla, i vise nacina... jer dug je zivot a on je uzivalac.

Back