Posao , auta , rad na 3 meseca itd.

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.045
Opet me nesto jako nervira

A: aj molim te vidi pošto se kreću golfovi da nije puno prešao a za povoljnu cijenu

B: došla bi na 3 mjeseca bili mogla da mi nadjes nesto na crno . Imali kod tebe mozda poso ?

C: ucim njemački tražio bi tamo poso imam 15 godina radnog iskustva vidi sta mi je potrebno od papira

Da li si vam poznati ovakvi mailovi ili telefonski razgovori?

Da li vam idu na živce ?

Da li reagujete i krećete odmah u potraznju auta poslova i informacija ?

Pitanje za jugovitje u hajmatu

Da li nervirate svoje rođake, tetke i kumove sa vakim i sličnim zahtevima ? (Npr. Stilove motorne testere, mašine za mešanje kolača i ostale aparature )

Opet me nesto jako nervira

A: aj molim te vidi pošto se kreću golfovi da nije puno prešao a za povoljnu cijenu

B: došla bi na 3 mjeseca bili mogla da mi nadjes nesto na crno . Imali kod tebe mozda poso ?

C: ucim njemački tražio bi tamo poso imam 15 godina radnog iskustva vidi sta mi je potrebno od papira

Da li si vam poznati ovakvi mailovi ili telefonski razgovori?

Da li vam idu na živce ?

Da li reagujete i krećete odmah u potraznju auta poslova i informacija ?

Pitanje za jugovitje u hajmatu

Da li nervirate svoje rođake, tetke i kumove sa vakim i sličnim zahtevima ? (Npr. Stilove motorne testere, mašine za mešanje kolača i ostale aparature )

Naravno da cu im pomoci. Sebicno bi bilo da se uradi suprotno.

ako daju pare unapred sto da ne

to oko odlaska preko...jeste zahebano, nije lako biti covek

desi se da neko ima bliskog rodjaka, brata, a kao da ga nema

braca su samo kada ovaj dodje u srbiju i nikad odande ne pita kako je stvarno, posao, zdravlje da ne bi neko nesto trazio

to se lepo vidi po tome ko koga zove.

Poslednja izmena:
Ja ne znam zasto svi odavde misle da tamo posao samo njih ceka. Ja imam takve neke varijante (doduse legalne), ali sam debelo morala da se dokazem da znam posao.

Nego ljudi zamisljau da je dovoljno samo da se pojave. Znam zenu koja ima gradjevinsku firmu preko, inspekcija samo se pojavi i zatvori gradiliste i krene da trkeljise papire. Nije to jednostavno kako nasi zamisljaju.

ako daju pare unapred sto da ne

to oko odlaska preko...jeste zahebano, nije lako biti covek

desi se da neko ima bliskog rodjaka, brata, a kao da ga nema

braca su samo kada ovaj dodje u srbiju i nikad odande ne pita kako je stvarno, posao, zdravlje da ne bi neko nesto trazio

to se lepo vidi po tome ko koga zove.

Jelde ?

Pa dešavalo se da uložim slobodno vreme koje nisam ni imala a trčala po garažama da trazim golfa onda ti kaze "neka necu sad mozda na proljeće "

Ko tu koga zaebava ?

Za poso na crno toga ovamo nema ko će da rizikuje da mu neko seta i radi na crno ? Neće niko niti mozes bilo koga zamoliti na ilegalu

A traženja posla u struci to svak lepo može iz ex yu sam da pokrene apliciraš za posao nadjes poslodavca i to je to

Taj Komfort meni jako ide na živce

Ja ne znam zasto svi odavde misle da tamo posao samo njih ceka. Ja imam takve neke varijante (doduse legalne), ali sam debelo morala da se dokazem da znam posao.

Nego ljudi zamisljau da je dovoljno samo da se pojave. Znam zenu koja ima gradjevinsku firmu preko, inspekcija samo se pojavi i zatvori gradiliste i krene da trkeljise papire. Nije to jednostavno kako nasi zamisljaju.

Upravo tako :)

Msm da bih na sva pitanja mogla odgovoriti sa ne. Moguće jer nisam lik iz dijaspore. Moji dragi ljudi po inostranstvu imaju takvih situacija, povremeno, ali ne msm da ih to nešto tangira posebno. Lično ja nisam im takve zahteve upućivala.

Cmok :)

ajd nadji neku da se uda da bih dobio papire :per:

sve moje mane se vide na prvi pogled , dok su kvaliteti sakriveni :cool:

Nema više naivkuša

Jok imam sekretaricu.:D

:lol:

...desavalo mi se...i nije da neces da pomognes, naprotiv, ali pojedini ljudi zele da sve zavrsis za njih i jos da garantujes kako ce nesto biti...a ja to ne mogu, tu odgovornost ne mogu da preuzmem...
...jos mi se niko nije javio i kazao gledao sam, iscackao, promuvao to i to a ti mi trebas za to i to...nego sve mi reci, sve mi nadji, sve mi sazvaci a tebe cu da krivim ako podje po zlu...mnogo neugodna situacija i to mahom rade ljudi koje i ne znam tako dobro...otkud znam sta bi nekome odgovaralo i na sta bi pristao, mogu da dam preporuku, da ukazem, da kazem misljenje ali odluka je ipak njihova...

Сере ми се од вас гастоза и од прича о капиталистичком рају. Управо слушам једног који је пре 15дана прешао границу да шатро студира и већ билдује приче као да је постао ЦЕО Нокије. Све оно модерно, напредно космополитски итд.

Autan? (:

Naprotiv, RKoLopov...

Otimam se 2 decenije što sam budala da živim ovde kad ne moram, a Đipa sam dobio na poklon, doduše negde tamo, Wranglera, pa nisam ostao..znatči, meni se pegla na pomisao, a do kada će, ne znamo, verovatno još 6-7 god, videtjemo...

Sad, ti iz te perspektive, ako možeš da nekome pomogneš, zašto ne bi..barem ja tako razmišljam da bih ja uradio i koliko znam dve struje su, verovatno vi tamo gastosani po Nje-mačkU nikome ne volite da pomognete, ali to je u redu, ako vi tako smatrate, samo su budale oni koji vam traže...

Ја са својим рођацима, теткама и кумовима расејаним по беломе свету живим у миру, љубави и складу.

Они тамо, ја овде.

Ја тамо никад, они вамо често.

Никад ништа не тражим, они увек нешто донесу.

Пошто они све имају и ништа им не треба, онда се лепо испричамо, поједемо, попијемо, насмејемо и на крају изљубимо.

Пре него што се изљубимо спакујем им мало дарова природе и растанемо са жељом да се опет следеће године састанемо.

И тако већ годинама живимо у миру, љубави и складу. Они тамо, ја овде.

Verovatno prednjačimo po pitanju nesolidarnosti i jedan od razloga zašto nam je tako kako jeste je i taj.

...zato sto je to isti narod sa obe strane...iz Srbije misle da je vani sve prelako, van Srbije misle da je u Srbiji sve pretuzno...a da smo nesolidarni jesmo...i ovi iz Srbije previse ocekuju od ovih van Srbije a ovi van Srbije se ponasaju kao da je zivotni uspeh ne znam ni ja kakav imati pasos druge zemlje...gluposti...

Back