Poruka iz Sofije stigla u Srbiju: "Mržnja prema Bugarima vas neće uvesti u EU"

Хтео сам да се укључим, ал не вреди. Тема ја много глупа. Прво, бугарче, само да знаш, Срби не мрзе. Него , јел тачно да је бугарска војска вршила масовна зверства у јужној и источниј Србији од 1915-18. Јесте. Јесмо ли вам се осветили за то? Нисмо. Сад, наравно да ће тамо бити наказа које ће тврдити да нисмо могли, али јесмо могли и било је официра који су то предлагали, али ипак нисмо. С једне странем томе се противила Француска, а са друге стране, огромна већина војника и официра била је против тога. Можда смо требали, јер да јесмо, не би поново дошли у Србију као део трећег рајха, 1941. године. Јели било насилне бугаризације. Јесте, другар, јер под вашом окуапцијом, у Нишу су школе радиле само на Бугарском, а шта сте радили у Македонији и раније да и не говоримо. Него, то знаш да су Бугари татарско туркменски народ, који је дошао у данашњу Бугарску и ставио Словене под окупацију. Зар не. олико знам, прави Бугари живе данс само у Трну, и нити су сачували свој оригинални језик. Зар вам није непријатно ( и вама и Французима), да вам држава носи име по окупатору.

Back