porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme Suzy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
моја комшиницаје прво дете родила природно, а друго на царски. каже да јој је и први порођај био лак; али не може да се пореди колико јој је царски бољи;-)
држ'се гошћо:-D

slatko volim :)):
pa zato sto je carski operacija , i zato sto je mnogo tezi oporavak posle carskog nego posle prirodnog porodjaja + oporavak vise od duplo duze traje..
Ne pustaju se za dzabe zene posle 4 dana iz bolnice, a posle carskog tek posle 7-10 dana..

U ostalom, zar bi isla tek-tako na bilo kakvu operaciju ako ne moras?

Nebih o tome ni razmišljala da nisam čula neke grozne priče od žena koje su išle na prirodni, a sa druge strane ne znam ni jednu koja se na carskom loše provela. Ne znam ni sama verovatno trudna žena drugačije razmišlja od mene koja dete za sada ne planira ali nikad ne znaš kad može da se zadesi. Hvala za informacije. Pozdrav.

Blondie2:
Nebih o tome ni razmišljala da nisam čula neke grozne priče od žena koje su išle na prirodni, a sa druge strane ne znam ni jednu koja se na carskom loše provela. Ne znam ni sama verovatno trudna žena drugačije razmišlja od mene koja dete za sada ne planira ali nikad ne znaš kad može da se zadesi. Hvala za informacije. Pozdrav.

Nema na cemu. Pazi, ja ti nisam rekla iz licnog iskustva jer decu nemam, vec iz onog sto sam cula/procitala, itd.
Pogledaj malo po forumima i netu, imas razlicitih prica, svaka zena je prica za sebe....

Ljudi,porodila sam se 25.09. Poradjaj je bio prirodan i trajao samo 40 min. Sve je islo tako brzo. Dobila sam svoje bolove,kontrakcije na minut,puko vodenjak. Tri puta napon i gotovo! ALI... Uvek ono ali.... Moj oporavak je bio dug i naporan,na carskom da sam bila pre bi se oporavila. Iz dana u dan bilo je samo gore i gore... Ne zelim da se secam tih dana u bolnici! Porodila sam se u Nisu i sto dalje od ginekologije. Tamo je haos niko te ne gleda ni dva posto. To me je mnogo dotaklo. Nisu mi pruzali adekvatnu pomoc! Znaci sve zavisi kako ces proci... Najbitnije je da se kontrakcije cekaju kod kuce da uceste a ne da se javis prerano i da te tamo mrcvare! Rodila sam preslatku Doroteju!!! POZZZ SVIMA!!!!

sanika:
Ljudi,porodila sam se 25.09. Poradjaj je bio prirodan i trajao samo 40 min. Sve je islo tako brzo. Dobila sam svoje bolove,kontrakcije na minut,puko vodenjak. Tri puta napon i gotovo! ALI... Uvek ono ali.... Moj oporavak je bio dug i naporan,na carskom da sam bila pre bi se oporavila. Iz dana u dan bilo je samo gore i gore... Ne zelim da se secam tih dana u bolnici! Porodila sam se u Nisu i sto dalje od ginekologije. Tamo je haos niko te ne gleda ni dva posto. To me je mnogo dotaklo. Nisu mi pruzali adekvatnu pomoc! Znaci sve zavisi kako ces proci... Najbitnije je da se kontrakcije cekaju kod kuce da uceste a ne da se javis prerano i da te tamo mrcvare! Rodila sam preslatku Doroteju!!! POZZZ SVIMA!!!![/QZelim zdravlja i srece Doroteji i tebi a i svim tvojim ukucanima. Situacija nije takva samo u Nisu, svuda je tako u zdravstvu. Prosto se iznenadimo kad je neko ljubazan i fin. Poljubi bebu od mene :D

Pa..bas o tome sam i pricala ...bice svi ljubazni..ali ako rade -shushke-......
znacu ovih dana za cifru..cula sam se sa lekarom.....pa kada se vidimo-recice mi za -cifru- tj. izrecice mi presudu...
nego drage moje.....ni jedna ne prica o onih -silnih- 20 000 din-kome se i gde obracamo? jeste sramota i beda ...pogotovo sto je za prvo dete kada ti treba najvise, ali hocu da se prijavim -iz principa....;-)

Jbt Suzy stvarno si negativna; ako ti je sramota i beda ti nemoj ni uzeti.
Ja te pare nisam ni pipnula i sve što je Stefan dobio za babine i sl. stavila na tu njegovu štednu knjižicu. PA za desetak godina koliko on sigurno neće raspolagati svojim parama, skupiće se neka cifrica...

PS imaš temu Roditeljski dodatak

Suzy
znas kako se kaze od koga je mnogo je, naravno da ces se prijaviti za te parice, ako beba vec sve bude imala onda obraduj sebe posle porodjaja nekim sstvarcicama...ebes ga nije za bacanje ako se doduse isplati odjednom...ja smao znam da to ima neki rok za podizanje valjda mesec dana od porodjaja...

@G.
2,5 godine je razlika.
neću da pišem o svojim iskustvima sa carskim;) već sam pisala.
ako mora-mora i ja sam morala sa drugim detetom.
samo se digni, što pre ma koliko ti bilo teško.
i ja sam posle drugog bila ok...
ma...za bebu je kažu bolje tako nego vaginalno, manje se muči...
ma samo da sve prođe ok, ne bitno je kako.
moj je stav samo da samo neko je "neobrazovan" može da insistira na carskom- ako ne mora.

Suzy:
nego drage moje.....ni jedna ne prica o onih -silnih- 20 000 din-kome se i gde obracamo? jeste sramota i beda ...pogotovo sto je za prvo dete kada ti treba najvise, ali hocu da se prijavim -iz principa....;-)
što suzy? mislim čemu princip. kad je tako "bedna" cifra?
dakle javiš se u tiršovoj mislim da je br 10.
mislim da je do 6 meseci.
tamo dobiješ upitnik i gde sve treba da ideš.
ali ne važi ako niste i ti i otac srbi;)
s važećim dokumentima.
(tako je bar bilo za drugo dete)

Imala dva carska, zbog uske karlice. I ne zove se dzaba carski, sto se mene tice. Bebe se ne muce, a oporavak je brz ako slusas lekare i trudis se da sto pre (bukvalno) stanes na noge. Problem imaju samo debeljuce (zbog zarastanja rane) i one koje bi da preleze citav dan, nekretanje usporava oporavak.
Srecno buducim porodiljama.

Zene, sta znaci to da sto pre stanes na noge? Posle koliko ste vi ustale, kretale se, koliko ste se kretale i posle kog vremena je vec bilo ono da bas mozete da hodate bez vecih problema?

Не разумем, шта има да јурите да што пре станете на ноге?
Здраво дете захтева здраву маму! Да би мама била здрава мора добро да се опорави од порођаја! Шта има да се јуначите па да после вучете компликације?

Нека се муж мало више ангажује, мало баке....има времена за доказивање!

Кад је већ питање царски или не...
Тамо где је оправдано из неких здравствених разлога, због маме или бебе , ОК, али где све иде нормално....не знам зашто бисте се излагале томе?
То је ипак ОПЕРАЦИЈА, свака тотална анестезија је ризик, остаје рана која боли, ожиљак, опоравак траје дуже, морате после цео живот да се чувате напрезања и тежих физичких активности....
Моја другарица се двапут породила царским....(морала је) и увек каже да јој је јако недостајало то што није била присутна када јој се дете рађало.... што није чула његов први плач, што га није одмах узела у руке...што га је први пут видела тек сутрадан....

pa kad kažem što pre na noge, mislim u bolnici-kod kuće i ne smeš ništa da radiš.
j asam posle celodnevnog indukovanog porođaja završila na cerskom, i nisam mogla da dođem sebi, i nisam ustala na noge(sedela sam) sigurno ceo dan. nisam mogla, vrtelo mi se u glavi i bilo mi je mnooogo loše.
kasnije sam imala ozbiljnih komplikacija. drugi put sam se digla odmah, posle pola sata, jes bilo teško, ali mi je mnogo značilo, u kasnijem oporavljanju.
ma G. krećeš se ti brzo bez pomoći, tačnije odmah...
ne sećam se tačno, ali ja sam imala problem oba puta da se uspravim kad hodam...imala sam neki neopravdan strah. ranu nisam ni osetila, boli, ali čini mi se samo par dana, ali si u bolnici i dobijaš lekove za to;) ma...o tome možemo da diskutujemo do sutra...dal je bolje ovo ili ono...
boli i jedno i drugo. boli ko sam đavo.
šta da se lažemo, oporavak je daleko teži od carkog reza, nego od vaginalnog porođaja...opet i to je sve kod svakog drugačije...
za spiralu mi je rekao tako moj ginekolog, da je ne preporučuje, zbog operacije.
ma G. uživaj..odeš da pavaš i donesu ti bebu...

E pa spiralu ne bih nikad ni stavljala, tako da me to ne dotice.Hvala ti na prici, cucete moju kad se vratim, a ima jos fore skoro 2 meseca! (jedino ako ovaj malisa ne pozuri, a valjda nece! :P )

hoppbaby.gif

Back