porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme Suzy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I jos ovo...Cini mi se da sto se porodjaj priblizava ti postajes negativnija.
I skupljas brate samo ruzne vesti. Te ovom da se plati, te onom da se plati, te ovaj je protiv epidurala, te babica ne bi smela, te 1000 evra za porodja , te 20 000 za ne znam ni ja sta rece...

Pocni malo da mislis na lepe stvari , stize ti bebac. Njemu ili njoj nisi nam rekal sta je , treba zadovoljna i smirena mama. Zato glavu gore !!! Negativne izbaci iz okruzenja idi napred u buducnost sa svojom bebom.

Мени нико није тражио паре ... само сам ушла са упутом и здравственом .... Сузи, ко ти је напричао те приче?
И оба пута сам имала сјајне бабице, без њих не можеш, веруј ми. Други пут кад сам се порађала, мало је бабица била хладна, ваљда што сам се порађала у 2 сата ујутру, али је врло брзо постала веома љубазна. Баш се трудила да ми се нађе. Они само не воле маме које "дрече" док се порађају, тако да, немојте толико оцрњивати бабице, нису ни оне лоше. У праву је Мирка, анестезиолог те не порађа, порађа те бабица, он ти само да боцу и прати како реагујеш на епидурал, евентуално дође гинеколог ако треба да те сецне и ушива. Нема ту много науке а и разлога за бригу.

Suzy
videces da ce sve biti ok, potpuno se slazem sa onim st je napisala Mirka sizika, stupi u kontakt sa anesteziologom, (njegovo dolazenje u bilo koje doba kosta 100 eura) , a babice i dezurni doktor moraju da odrade svoje...Ma ne sekiraj se, kazi sebi Kad je mogla glupa Sneza mogu i ja....(znas fazon)

To sto one traze pare ne mora da znaci da moras da im das. Licno sam imala na porodjaju "svoju" babicu, neke veze itd. Sve to je kostalo poprilicno, nije imala cenovnik ali se podrazumevalo da se da poklon pri svakom pregledu, pa da se casti sto je javila muzu, pa sto je porodila... Jeste da su bile fine prema meni, ali vecinu porodjaja do skoro samog trenutka izlazenja bebe sam provela sama u boksu jer im je tog dana bila guzva. I tako sve zene dobijaju isti tretman na kraju, uz manje ili vise (nepotrebnih) slatkorecivih babica ako ih castis. Ako si se odlucila za epidural onda je poseta doktora cesca, anesteziolog daje anesteziju i proverava periodicno kolicinu leka koju dozira. Babica u takvim slucajevima i nije bas glavna kao kod prirodnog porodjaja, vise je doktor ukljucen jer je veca predostroznost kod takvih porodjaja. Davanje mita je isto kao i primanje krivicno delo. Takve stvari se sve vise sankcionisu i kontrolisu pa ti je moja preporuka da to ne radis. Ako te neko tera ili uslovljava takvim necim samo pomeni medije ili prijavljivanje nadleznima. Ima da budu manji od makovog zrna

Evo i mene ubija gorusica i ono sto sam primetila da stvano deluje (sasvim slucajno sam to otkrila) je onaj probiotski jogurt LGG.Inace sam trpela i nisam nikakve tabletice grickala.I moj se termin polako peiblizava, mada imam jos 2 meseca da guram.Vec sad sam nekako samoj sebi teska, ne penjem se ni do IV sprata kao nekad :lol: .No, nek je ovaj malisan samo ok, izguracemo sve! ;) E da, inace idem privatno od samog starta, PREZADOVOLJNA SAM,I Z E L I M DA PLATIM PORODJAJ i da me glava ne boli.Ali svako ima pravo na svoj izbor, ma vec smo pisale o tome.

ne bih da pravim paniku, al to sto ces nekom dati kintu ne znaci da te glava nece boleti !!!
u julu se porodila kuma nasih prijatelja u Frontu, castila je doktorku, anesteziologa, babicu...necu da pricam sta joj se desilo...a ovi to videli 4 nedelje posle porodjaja...znaci pored svega toga prosla je lose kao retko ko...
sve u svemu hocu da kazem da ne treba zbog zena koje nemaju lovu, praviti pometnju u smislu da ako ne "podmazu" doktore da ih niko nece pogledati...jer nista nikom od nas nije sigurno zacrtano!

Naravno da nije, ali ako nista drugo - imam dusevni mir sve vreme i dobrog lekara pored sebe, sto mi mnogooo znaci.Mnoge su saznale da treba da plate tek kad su dosle u porodiliste, neke nisu nista platile, neke su kao ja znale i koliko ce da plate (mnogo manje nego sto se ovde pominje).Znaci iskustva su individualna kao i nas izbor, nikom nista ne sugerisem, samo znam i to mi znaci - moj lekar ce biti uz mene kad bude trebalo i to je to ;)

OK je i to gošćice; svako ima pravo na svoj izbor. A sada kod nas zaista postoje dva izbora.
Meni je samo bezveze kukati zbog onog koji je sama izabrala. Vidiš, ti kažeš da hoćeš da platiš i PREZADOVOLJNA SI; ja nisam htela i bila sam zadovoljna. A Suzy samo kuka zbog plaćanja, a u principu ne mora.
Što kaže Marija, većinu vremena svakako provedeš sama, ja sambaš razmišljala i da sam platila svoju babicu, možda bi mi samo visila nad glavom, a meni je skroz odgovaralo da u tim mukama budem sama... Kad već ne može baš nikako da pomogne, šta će mi tu

btw, i moja babica je bila diiivnaaa. Ljilja:-)

Ok! mislim da svaka od nas kad dodje u tu situaciju treba da prati svoju intuiciju i neku unutrasnju potrebu da zadovolji, znaci ako ces biti sigurnija sa lekarom koji je pored tebe al to kosta onda plati, ako imas poverenja u babice casti babicu, ako hoces epidural idi na epidural, ako hoces carski idi na carski ...

Mirka šizika:
imala sam bolju krvnu sliku trudna nego normalna...
hahahahahaaaa sad si kao normalna hahahahahahahahahahahha

ali da se nadovežem:
platiti porođaj;)
znaš bar kome da yebeš kevu ako nešto ne bude kako si zamislila...
a i u bolnici se trudi oko tebe, ne ostavi te ko stoku tamo da te niko ne pita kako si.
ja prvi nisam platila, a trebala sam, očekivalo se, ali nemam pojma, što ne reče lepo žena,
nego me namuči...strašno, i posle kada dođe u vizitu pogleda me ko smrdljiv sir...
ali sam joj yebala kevu za to što mi je napravila.
drugo dete, do duše bile komplikacije u trudnoći,
dobar dan, dobar dan koliko to košta?
platila posle porođaja..i sve je bilo u redu i ako je bilo visoko rizično!!!
svaki dan me obilazio, čak i nedeljom i slobodnim danima(bila sam 14 dana)
mnogo to znači..kad imaš koga sve da pitaš!!!
i nema nervoze;)

baki 75:
ako hoces carski idi na carski ...
ne ne nikakoooo
ko ne mora na carski...nek se ne upušta u to!!!!
takve sve kompikacije mogu da se dogode..ma ne želite da znate!
ma ja sam potpuno protiv toga i
odgovarala bih sve na ovom svetu od bilo kakve hirurške intervencije koja ne mora!!!!
ja sam oba rodila carskim rezom, oba sam morala....
posle prvog...bila sam sigurna da drugi neću preživeti.
šta mislite zašto nemam više dece?
ne ide mi se pod nož!!!!
samo zato, inače bi rađala sve jedno drugom do uveta;)
izvinjavam se. bilo je jače od mene.

Ja imam cetvoro dece i veruj mi ni jedan porodjaj nije licio na drugi. SVE je individualno, razmisljaj samo o tome da ces uskoro imati BEBU na rukama i ne dozvoli da te plase. Nisam placala, podmicivala a samo da ti kazem DAO TI BOG DA TI PORODJAJ BUDE KAO BILO KOJI OD MOJIH. Citacemo se za par meseci i videces da ce ti biti drugacije od svih nasih prica. Zelim ti svu srecu i najlepsu bebu.

Ma...drage moje....(posebno Mirka ;-)..)
ja sam planirala da lekarima dam SHIPAK , jer ni mene niko ne cascava za moj posao preko plate.....
mislila sam bas tako-da ih castim posle porodjaja ko se pokaze ok....sa 100-200eur
E pa ovde (necu reci koja je bolnica) su mojoj prijateljici pre 3-4 dana trazili 500 eur, kada je otisla kod anesteziologa.Znaci mrtav ladan joj je rekao da je to cifra ....za epidural.Verovatno se placa to sto se i on i doktor u bilo koje vreme da se pojave .....
Ok je to da se ta usluga casti ali zar mora bas toliko?
Znaci pricam ono sto znam i sto se desilo.....
Bila je jedna devojka koja je kukala od bolova, krenuo je porodjaj ...niko je nije pogledao nekoliko sati...dok nije naisla redovna kontrola....a bila je i devojka koja je dala samo za doktora 300 eur-u 1h ujutru je odmah covek dosao.....cim ga je pozvala.....
Drage moje -ovo sve sam SVOJIM ocima videla....
Ja bih prva volela da nije tako....ali tako je.......
A verovatno cu sve to -lose- da zaboravim cim vidim bebicu.....;-)

Ja imam razgovor sa anesteziologom zakazan uskoro pa cu vam javiti sta trazi.
Samo znam da je on najbitniji ako se poradja zena epiduralom.....jer je mnogo vazno kako dozira....da bi mogli da se osete naponi........i sve ja to postujem.....samo ....mi je bezobrazan njihov stav.

pajamaca:
ne ne nikakoooo
ko ne mora na carski...nek se ne upušta u to!!!!
takve sve kompikacije mogu da se dogode..ma ne želite da znate!
ma ja sam potpuno protiv toga i
odgovarala bih sve na ovom svetu od bilo kakve hirurške intervencije koja ne mora!!!!
ja sam oba rodila carskim rezom, oba sam morala....
posle prvog...bila sam sigurna da drugi neću preživeti.
šta mislite zašto nemam više dece?
ne ide mi se pod nož!!!!
samo zato, inače bi rađala sve jedno drugom do uveta;)
izvinjavam se. bilo je jače od mene.

Ovo kao da sam ja napisala.:shock: ;-)
Ne, nikako ako ne mora naravno.
Mada ja negde deep down ipak znam da cu se odluciti na trece, kad me frka od noza malo prodje.8-)

Blondie2:
Što, ja baš mislila ako ikada ostanem trudna da idem na carski.

pa zato sto je carski operacija , i zato sto je mnogo tezi oporavak posle carskog nego posle prirodnog porodjaja + oporavak vise od duplo duze traje..
Ne pustaju se za dzabe zene posle 4 dana iz bolnice, a posle carskog tek posle 7-10 dana..

U ostalom, zar bi isla tek-tako na bilo kakvu operaciju ako ne moras?

Hvala ti!;) Tesim se da su iskustva individualna i sada bi mogli ovde da izvedemo citav elaborat na temu - prirodni - carski - prednosti i mane, ali bi potrajalo.Ono sto znam je da ko moze - najbolje - prirodnim putem.Opet ima zena koje su bile prezadovoljne i carskim...ma kako te utrefi i kako se mora, u krajnjem slucaju.Najbitnije je da se ona mala zvezdica rodi ziva i zdrava i da se i ona pored majke sto manje namuci pri tom chinu.;)

Back