Poreznici na vratima: Rentijeri spremite 20%

Da li je uvodjenje ovih drzavnih nameta dobra odluka

• da, stanimo na rep rentijerskoj mafiji

• ne, ove pare ce otici Rothshildu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Isto kao kad prodaješ stan,ne plaćaš porez prema ceni iz ugovora nego prema vrednosti koju proceni ovlašćeno službeno lice a koje je pri toj proceni vezano nekim pravilnikom koji je propisano sve bitno u vezi procene- površina stana,lokacija,starost zgrade... Država nije ovca da bi je neko prevario na takav način.

Jel ti citas uopste sta sam ja napisao?
Pricas nesto sto nema ama bas nikakvog osnova i samim tim siris glupost.
I vidim da se lozite ko budale na ono sto pise u novinama i na TV-u.
To je zamka za budale koji pomisle ako je neko odrukao onda mogu i ja.
Nista od toga nema jer nas narod je koristoljubljiv i ako nema koristi od prijave onda i nece prijaviti.

Poslednja izmena:
Jel postoji razlika izmedju izdavanja stana i sobe(ako neko zivi u kuci pa ima sobu visak)?Nigde nisam video kako ce da obracunavaju porez na sobe?Tu je malo drugacija situacija,ne moze da se utvrdi stvarna cena za komunalije.Stanodavac izdaje sobu sa uracunatim komunalijama.

Пореска управа ће имати цену издавања по квадрату за сваку локацију, и на тај начин ће ти утврдити порез на собу.

Пореска управа ће имати цену издавања по квадрату за сваку локацију, и на тај начин ће ти утврдити порез на собу.

Uvešće jednostavno porez na višak stambenog prostora.
Tako će da te rebnu izdavao ti tu sobu nekom ili ne izdavao.

Šta misli cenjeni forum zašto matore Švabe odlaze da žive u staračke domove i pansione?
Upravo zbog tog poreza.

Pitajte svoje poznanike gastarbajtere kako to tamo funkcioniše i verujte da će sve isto da budne i ovde.

Šta misli cenjeni forum zašto matore Švabe odlaze da žive u staračke domove i pansione?
Upravo zbog tog poreza.

Pitajte svoje poznanike gastarbajtere kako to tamo funkcioniše i verujte da će sve isto da budne i ovde.

Супер, сад ће домаћини по селима који су правили куће за живот синовима који су побегли у градове да плаћају огромне порезе, плус кирије деци...

i dalje narod zeli da komsiji crkne krava dok je tako iebace ga svi redom

Svako treba da misli da neće krava komšijin da crkne pre će svima nama da crkne krava ako ne plaćamo dažbine.Porez je naš da bi država živela i dala nam puteve, miliciju, vojsku,školu za decu itd.Sve to nam država omogućava za naše pare,jer u državi ne rastu pare.

Зашто да продаш кућу у коју си уложио себе на месту на ком су живели твоји преци?

И још боље питање, коме и за које паре?

Državi za smeštaj imigranata.
Ni Švaba ne voli Rome pa ih pušta u svoj stan zato što dobija od države kintu za to umesto da on plaća državi porez na luksuz.

Oni se čude kako smo to mi sirotinja, a svako ima nekretninu.

- - - - - - - - - -

Prijatelju ovoga puta se slažem skoro100%. U civilizovanom svetu je još gore kako naš narod razmišlja.

Ne znaju ljudi još šta ih čeka.
Mogao bi ti da im ispričaš kako to izgleda u Švajcarskoj.

Ne baš,ugovor o zakupu je važeći overen u sudu ili opštini i ti plaćaš porez na tih 1000 dinara.
Ali ako recimo stanar reši da poštuje ugovor i da ti zaista plaća samo toliko ti možeš jedino da ga izbaciš,što znači otkazni rok od mesec dana,drugim rečima dva meseca praktično za džabe. Sad koliko želiš da rizikuješ na tebi je.

Da ne ulazimo da bi u normalnim zemljama morao da dokazuješ poreklo viška novca koji bi se pojavio, mada ovde teško jer većina inspektora poreske uprave bi bila u problemu i to ozbiljnom a tek da ne zalazimo kod političara :lol:, ali teoretski bi i to bio problem.

Porez na prenos apsolutnih prava pri kupovini stana je nešto drugo...ovde govorimo o oporezivanju ličnih prihoda i tu teško da mogu da skaliraju. Samo da izvrše kontrolu istih ako sumnjaju i da naplate kaznu ako misle da nešto nije u redu + oporezuju razliku u prihodima i naplate kamatu.

Ugvoor je važeći za strane ugovornice međutim ovde se pojavljuje treća strana- država koja želi da naplati porez na uslugu a ne na dobit ili porez na nepkretnost .To u suštini znači da visina zakupnine pa ni visina zakupnine koja je naznačena u ugovoru nije bitna.Uostalom.zakon propisuje da je obveznik poreza zakupac a ne zakupodavac pa iz ugla zakupodavca i nema potrebe za unošenjem neistitih podataka u ugovor.Državi je ugovor potreban kako bi mogla da identifukuje obveznika poreza- zakupca a u međusobne odnose zakupodavca i zakupca neće se mešati.Oni mogu da se dogovore i da umesto novčanog plaćanja zakupac plaća nekom robom ili uslugom.Sve to ne utiče na visinu poreza koje će ovlašćeni organ razrezati po utvrđenim kriterijumima.

Poslednja izmena:
Državi za smeštaj imigranata.
Ni Švaba ne voli Rome pa ih pušta u svoj stan zato što dobija od države kintu za to umesto da on plaća državi porez na luksuz.

Oni se čude kako smo to mi sirotinja, a svako ima nekretninu.

- - - - - - - - - -

Ne znaju ljudi još šta ih čeka.
Mogao bi ti da im ispričaš kako to izgleda u Švajcarskoj.

Prijatelju ovo ti kažem iskreno ukoliko imaš i jedan podrum tebi se to računa kao dohodak i nema veze jel si za sina ili za tebe ili pod kiriju to sam već pisao.Država je ta koliko proceni da ti možeš da kirijaš.Od tog poreza ustvari država i živi.
Da ne pišem puno samo jedan slučaj jedan bračni par kupio je trosobni stan porez na promet je iznosio 8000 franaka a posle toga ukupna zarada od posla koja se ostvari dodaje se da imaš stan i ostvaruješ još 22000 franaka dohodka.
kada te dve stvari skupiš ideš sa porezom na gore i plaćaš veći porez.To je sasvim normalno ovdi.

Ilija-Cvorovic-hiljadu-dinara-620x350.jpg

:D

Ugvoor je važeći za strane ugovornice međutim ovde se pojavljuje treća strana- država koja želi da naplati porez na uslugu a ne na dobit ili porez na nepkretnost .To u suštini znači da visina zakupnine pa ni visina zakupnine koja je naznačena u ugovoru nije bitna.Uostalom.zakon propisuje da je obveznik poreza zakupac a ne zakupodavac pa iz ugla zakupodavca i nema potrebe za unošenjem neistitih podataka u ugovor.Državi je ugovor potreban kako bi mogla da identifukuje obveznika poreza- zakupca a u međusobne odnose zakupodavca i zakupca neće se mešati.Oni mogu da se dogovore i da umesto novčanog plaćanja zakupac plaća nekom robom ili uslugom.Sve to ne utiče na visinu poreza koje će ovlašćeni organ razrezati po utvrđenim kriterijumima.

To jeste porez na prihode čak se i formalno zove porez na prihode od kapitala ili porez na prihod od izdavanja nepokretnosti, akcenat na prihod.... i određuje se kao 20% od bruto vrednosti umanjen za normirane troškove. Ne razrezuje poreska uprava porez na zakup. Niko ne operezuje samu uslugu osim ako je zakupodavac pravno lice u sistemu pdv-a sa obavezom da ga obračuna i iskaže na fakturi. A mi ovde govorimo o fizičkim licima.
Zakupac plaća porez sistemom objedinjene naplate ako je on pravno lice a zakupodavac fizičko ali se opet taj porez obračunava na bruto iznos.

Poslednja izmena:

Upravo zbog tog poreza.

To nigde ne postoji pa nece ni kod nas.
Ja mogu da imam kucu/stan od 10000 qm, ja sam je kupila, ja placam odrzavanje, ja stanujem tu, ali i da je prazna,
moja stvar, jedino sto moram da placam to je porez na zemljiste i naravno odrzavanja ( struja, voda, djubre i jos kojesta a to vec kosta citavo bogatstvo)

Ja se bas radujem mogucnosti da u Srbiji cinkarim komsije:D
Svako dozivi nekada svojih pet minuta satisfakcije:D

To nigde ne postoji pa nece ni kod nas.
Ja mogu da imam kucu/stan od 10000 qm, ja sam je kupila, ja placam odrzavanje, ja stanujem tu, ali i da je prazna,
moja stvar, jedino sto moram da placam to je porez na zemljiste i naravno odrzavanja ( struja, voda, djubre i jos kojesta a to vec kosta citavo bogatstvo)

Ja se bas radujem mogucnosti da u Srbiji cinkarim komsije:D
Svako dozivi nekada svojih pet minuta satisfakcije:D

Ukoliko imate kuću 10000qm.pored navedenog morate i kišnicu da plaćate jer sa vašeg krova ide na ulicu.Takođe imate mogućnost da kirijate ako se Vi odričete kirije država neće jednostavno plaćate Vi tu kiriju.

Ukoliko imate kuću 10000qm.pored navedenog morate i kišnicu da plaćate jer sa vašeg krova ide na ulicu.Takođe imate mogućnost da kirijate ako se Vi odričete kirije država neće jednostavno plaćate Vi tu kiriju.
Pa cu placam ja sve ( kao sto i placam, ali nemam 10000 kvadrata pa placam na ono sto imam) nego kakve veze sada ima kishnica sa neprijavljenim primanjima?

Ми овде у Србији већ плаћамо порез на имовину, дакле што је стан или кућа већи, већи је и порез на њу. Наравно, није исто да ли је кућа на лоповском Дедињу или у Бабушници.

А ови сада хоће и поред тог пореза да спроведу порез на приход од оних који те некретнине издају. Нема проблема, нека их лове, али мало је без везе, имаш имовину, платио си порез на њу, зашто те сада јуре и ако остварујеш приходе од тога?

- - - - - - - - - -

Pa cu placam ja sve ( kao sto i placam, ali nemam 10000 kvadrata pa placam na ono sto imam) nego kakve veze sada ima kishnica sa neprijavljenim primanjima?

За тебе треба да се уведе порез на пса..

U Berlinu se izdaju apartmani kao (h)alva, Berlin je preplavljen turistima, grad to vise ne moze da podnese, radi se o milionima ljudi koji
dolaze u Berlin na provod, iznajme apratman i onda se provode tako da je grad bio prinudjen da ovima sto iznajmljuju apartmane to
jednostavno zabrani, iako su oni prijavljivali te goste ( kako , tako, ali prijavljivali pa i placali nekakve takse), ali je problem da u gradu nema dovoljno
stanova za iznajmljivanje, svi su se dali u iznajmljivanje apartmana i grad je to zabranio.

U Beogradu je slicna prca, otvaraju se hosteli u zgradama u kojima nema uslova za hotele, a to sve znaci da gradska uprava mora da uvede neki red.

U Berlinu se izdaju apartmani kao (h)alva, Berlin je preplavljen turistima, grad to vise ne moze da podnese, radi se o milionima ljudi koji
dolaze u Berlin na provod, iznajme apratman i onda se provode tako da je grad bio prinudjen da ovima sto iznajmljuju apartmane to
jednostavno zabrani, iako su oni prijavljivali te goste ( kako , tako, ali prijavljivali pa i placali nekakve takse), ali je problem da u gradu nema dovoljno
stanova za iznajmljivanje, svi su se dali u iznajmljivanje apartmana i grad je to zabranio.

U Beogradu je slicna prca, otvaraju se hosteli u zgradama u kojima nema uslova za hotele, a to sve znaci da gradska uprava mora da uvede neki red.

Град не може да поднесе туристе?

Back