ccaterpillar
Legenda
- Poruka
- 56.059
Pa vičeš bolan da može i niže,gde ćeš bolan niže?
Ти да се мало описмениш, може ниже цена стана, дакле ако је цена градње 500, мало је много да цена у продаји буде 1500 или 2000.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa vičeš bolan da može i niže,gde ćeš bolan niže?
Ти да се мало описмениш, може ниже цена стана, дакле ако је цена градње 500, мало је много да цена у продаји буде 1500 или 2000.
Osim što si pokazao da blage veze o cenama gradnje nemaš, pokazao si i da si prost primitivac.Evo,sutra sam na vratima banke da uzmem jedan ili dva stana na kredit
Napravi ti m2 stana za 200 € da se razumeš u gradnju i cenu materijala i rada ne bi luetao.
Ma može bolan,može za centar Beograda.
Ima pravo onaj ko gradi da ceni m2 i 4000 €.
Само је питање ко му је дао право, и ко креира услове да у држави која сваке године изгуби осредњи градић популације цена станова буде толика.
Upravo odsustvo oporezivanja viška stambenog prostora navodi ljude da ulažu novac u nekretnine jer znaju da ratu za stan banci plaća stanar a stanodavcu na kraju ostane stan za dž.
Kad bi stanodavci plaćali porez na višak stambenog prostora rasprodavali bi te svoje nektretnine i ispod 500 eura za kvadrat.
Upravo odsustvo oporezivanja viška stambenog prostora navodi ljude da ulažu novac u nekretnine jer znaju da ratu za stan banci plaća stanar a stanodavcu na kraju ostane stan za dž.
Kad bi stanodavci plaćali porez na višak stambenog prostora rasprodavali bi te svoje nektretnine i ispod 500 eura za kvadrat.
+Bo te, pa nikome kao tebi ne stoji nikk tako lepo!![]()

Neki objekat ( zgrade) na Vozdovcu, nedavno izgradjen kostao je onog koji ga je pravio 500 evra kvadrat.Pa vičeš bolan da može i niže,gde ćeš bolan niže?
У Београду је прича мало компликованија, систем је направљен тако да се овде слива новац, за новцем долазе људи, а ту где долазе људи ту су цене некретнина велике.
Slažem se da je tako.
Ipak, kad bi porez na višak stambenog prostora bio veći, to bi omogućilo niže cene onima koji kupuju stan u kom će stanovati a manju zaradu onima koji kupuju stan da bi ga izdavali pod kiriju.
Napominjem da je to sasvim legitiman način da se investiranjem zaradi novac, ali je legitimno da država uzme porez od te zarade.
+Bo te, pa nikome kao tebi ne stoji nikk tako lepo!![]()
Ne, ne slazem se takvim besmislenim porezima. Mozda mi sutra uvedu i porez na visak cipela ( a imam valjda i stotinak pari cipela).Slažem se da je tako.
Ipak, kad bi porez na višak stambenog prostora bio veći, to bi omogućilo niže cene onima koji kupuju stan u kom će stanovati a manju zaradu onima koji kupuju stan da bi ga izdavali pod kiriju.
Napominjem da je to sasvim legitiman način da se investiranjem zaradi novac, ali je legitimno da država uzme porez od te zarade.
Проблем је што веома дискутабилно шта је то вишак и ко процењује колико је коме довољно, и после које квадратуре почиње вишак...
Проблем је што веома дискутабилно шта је то вишак и ко процењује колико је коме довољно, и после које квадратуре почиње вишак...
Uopšte nije diskutabilno.
Vidiš kako nije diskutabilno da moraš da platiš skuplju registraciju za auto preko 2000 kubika.
Postoje međunarodno prihvaćeni standardi, a uvek je država u poziciji da razreže kako ona hoće.
Ne, ne slazem se takvim besmislenim porezima. Mozda mi sutra uvedu i porez na visak cipela ( a imam valjda i stotinak pari cipela).
To je moja privatna stvar, i kvadrati u kojima zivim, i cipele i eventuani luksuz koji imam,. To su sve oporezovane pare i to trostruko,
zasto bih ja sada placala porez na pare na koje sam i tako mnogo poreza platila?
Vidiš kako nije diskutabilno da moraš da platiš skuplju registraciju za auto preko 2000 kubika.
Postoje međunarodno prihvaćeni standardi, a uvek je država u poziciji da razreže kako ona hoće.[/QUOTE]
Naravno, pa kao sto placam mnogo veci porez za svoj auto koji je preko ovih 2000 kubika, tako ja placam i mnogo visi porez
na zemljiste ( zivim u malo "elitnijem"kraju) za svoj stan nego sto je slucaj sa covekom koji zivi u nekom zabacenom selu ili gradicu.
Ali da meni neko odredjuje moj zivotni prostor, to bi bio atak na moju licnost.
Sad hoće da platiš porez ako zarađuješ iznajmljujući tu imovinu.Па ја већ плаћам порез на имовину према квадратури. И шта сад још хоће?
Да ми неко пропише д ами је довољна псећа кућица?
Sad hoće da platiš porez ako zarađuješ iznajmljujući tu imovinu.
Porez na luksuz postoji ( tu je nakit, Rolex i jos kojesta), ali bih ja stvarno pravila revolucije da mi neko sada odredjuje u koliko cu kvadrataRajka, lično bih bio najsrećniji kad nikakvih poreza ne bi ni bilo, al to je sad jedna sasvim zasebna tema.
Čak sam svojevremeno otvarao temu o višestrukom oporezivanju na pdf nepravda.
Upravo zato i treba da bude oporezovano samo za ono što jeste luksuz ili biznis, a ne cipele ili kolekcija poštanskih markica.
Postoje međunarodno prihvaćeni standardi, a uvek je država u poziciji da razreže kako ona hoće.[/QUOTE]
Naravno, pa kao sto placam mnogo veci porez za svoj auto koji je preko ovih 2000 kubika, tako ja placam i mnogo visi porez
na zemljiste ( zivim u malo "elitnijem"kraju) za svoj stan nego sto je slucaj sa covekom koji zivi u nekom zabacenom selu ili gradicu.
Ali da meni neko odredjuje moj zivotni prostor, to bi bio atak na moju licnost.
Naravno da ti niko neće zabraniti da živiš sama u vili od 1000 kvadrata ako možeš to da priuštiš.
Ako ne onda lepo prodaš vilu i preseliš se u stan koji možeš da priuštiš
Pa to bi trebalo da moras da platis ili prijavis jer ti je to ekstra zarada.Sad hoće da platiš porez ako zarađuješ iznajmljujući tu imovinu.
Malo si se pogubio, cudi me, uvek si priseban, ali Ok , danas je nedeljaNaravno da ti niko neće zabraniti da živiš sama u vili od 1000 kvadrata ako možeš to da priuštiš.
Ako ne onda lepo prodaš vilu i preseliš se u stan koji možeš da priuštiš![]()
То није исто као ово о чему си причао, ти си говорио о томе да хоће додатно да опорезују вишак стамбеног простора.
Ne, ja sam samo pretpostavio da će do tog rešenja doći kad shvate da im je mnogo lakše da uzmu pare na taj način nego na ovaj predloženi.