Porez na stan veći i do 300 odsto?

Општине и треба да се пре свега издржавају од општинских намета а не од уплата централне власти.

Друга је ствар што се у појединим српским општинама заради мање целе године него у једном хрватском хотелу са три звездице у току сезоне.

Vlada nema veze sa tim poreskim stopama. Pa vidite da su danas u Beogradu ti porezi nikakvi. Mozda ce o tome razmisljati iduce godine.

nema vlada, al' ima skupština, koja je ranije donela zakon o novom načinu oporezivanja, a što je onda lokalcima dalo da odrede i visinu poreza. ako sam dobro razumeo taj novi način oporezivanja to ti je otprilike ovako: pored standardnih parametara, tipa lokacije, kvadrature, broja ljudi koji tu živi itd. sada imamo porez i na erkondišn i to od 9 'iljade btu jedinica ta stopa, od 11 ta stopa.

Општине и треба да се пре свега издржавају од општинских намета а не од уплата централне власти.

Друга је ствар што се у појединим српским општинама заради мање целе године него у једном хрватском хотелу са три звездице у току сезоне.

Tacno!

To je sustina problema.

nema vlada, al' ima skupština, koja je ranije donela zakon o novom načinu oporezivanja, a što je onda lokalcima dalo da odrede i visinu poreza. ako sam dobro razumeo taj novi način oporezivanja to ti je otprilike ovako: pored standardnih parametara, tipa lokacije, kvadrature, broja ljudi koji tu živi itd. sada imamo porez i na erkondišn i to od 9 'iljade btu jedinica ta stopa, od 11 ta stopa.

Ima to sve nego je u svakoj opstini razlicito, pa tako imamo slucaj da je u nekom predgradju nekog Zajecara 60 kvadrata mnogo vaznije i porez je veci nego za
60 kvadrata u Krunskoj ( Beograd).

Ма нема везе,
каже Биља да ће таман толико да уштеди на ТВ-претплати .....

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

- - - - - - - - - -

Slucaj iz moje zajecarske "price" ( konkretno porodicne kuce", star dve nedelje.
Deo kuce nije legalizovan, ali poreska uprava zna da postoji:zcepanje:
I kasiraju porez za nesto cega uopste nema u katastru.

То није само у ЗА ....

Porez ce da s eplaca spram trzisne vrednosti stana dakle u BG ce biti najveci a kome je skupo neka proda taj stan io pazari kucu i imanje u Babusnici ili negde na administrativnoj liniji sa kosovom tamo ce porez biti najmanji.

problem je sto opstine same odredjuju kolika je realna cena , tako u na primer Cacku ta cena je navodno 1500 evra a maksimalna cena kvadrata u cacku je 1100 evra a neki prosek 700-800

Porez ce da s eplaca spram trzisne vrednosti stana dakle u BG ce biti najveci a kome je skupo neka proda taj stan io pazari kucu i imanje u Babusnici ili negde na administrativnoj liniji sa kosovom tamo ce porez biti najmanji.

Pa nema jos resenja za Beograd, a mozda ce Vucic sutra reci da Beogradjani ne treba ni da ga placaju.

Prema tome danas nadrljavaju ovi u Zajecaru, Cacku, Nisu i Novom Sadu.

Nema ljudi sta da pricamo.. npr, kazem primer ja radim za 1.000 evra mesecno, negde 2008.. i to stoji, sad tih 1.000 evra vrede kao 400... ne samo da su dinar obezvredili
nego i evro (koji nije mogao da dozivi toliko neverovatnu inflaciju za 5 godina)...

Imamo priliku da su namirnice u Nemackoj duplo jeftinije !?! Kad je to bilo?

Gde idu te pare?

Delic, al' bas delic voznog parka ... pametnima da ne pricam gde... obnavlja se cesto... jednom bilo na 6 meseci...

vozni-park.jpg

Kazu mora struja da poskupi... a sad dalje, izvinjavam se zbog gruzanskog dijalekta koji je svima blizak pa kazem:

"Hebem li ti sunce zarko, sta da poskupis, dal' je uvozis? Vodu , lignit koristis dzabe.. jel' pravis struju od nafte?

Nemoj molim te Nemacku da mi spominjes... tamo ulje, secer, brasno duplo jeftinije... znaci samo vadis od podataka sta tebi odgovara i vices
seljacino - tako je u EU.. jel' tako? "

Хбга, БеограЏани морали да плаћају струју,
а Нишлије по милионче дужни ....

Ко не плати на мосту, плати на ћуприји ....

Mar-com, svuda ljudi uglavnom placaju te dazbine.
Ne znam zasto mislis da ih beogradjani placaju, a Nislije ne.
Nego kako ti objasnjavas da u beogradu nema resenja za porez na nekretnine?

Uostalom Novi Sad je mnogo uredniji platisa struje od Beograda pa eto i njima povecano i za 300%?

Mar-com, svuda ljudi uglavnom placaju te dazbine.
Ne znam zasto mislis da ih beogradjani placaju, a Nislije ne.
Nego kako ti objasnjavas da u beogradu nema resenja za porez na nekretnine?

Uostalom Novi Sad je mnogo uredniji platisa struje od Beograda pa eto i njima povecano i za 300%?

Како нема ???

Ја добио основно решење још у марту (уз клаузулу) ....

Back