Sotir zvani djubre
Elita
- Poruka
- 21.519
Пријатељу, јеси ти свестан да је 1919. било управо обрнуто, да им отесмо две општине које Србији не знам чему ће, и у којима и дан данас већинско становништво чине Бугари.
Иначе, пуна је историја препуштања територија, рецимо Совјети нису зазидали источну Немачку у бетон и гвожђе како су неки предглагали, него су Немци добили Источно-немачку државу.
Онда, руске трупе су ушле у Париз 1814.
Српске трупе су ушле у Албанију 1912, и на сву срећу били смо приморани да изађемо, иначе би Србија била држава са малтене више Албанаца него Срба.
Грчке трупе су такође запоселе део Албаније, па су се повукле.
Румунима смо уступили добровољно део Баната, а и оно острво на Дунаву, јер је Александрова жена ваљда била румунска принцеза.
Наш је проблем што смо крварили за погрешне ствари, нико нам ту није крив осим наших вођа.
И да се не понављамо, комунисти интернационалисти, каквих није било ни у једном другом народу осим можда у руском су се појавили међу Србима управо као последица те мегаломаније, да није било овог о чему причамо пре социјализма, не бисмо ми у националном погледу социјализам ни осетили.
Pa za ono sto su nam oni uradili 1913. ( mucki napad bez objave rata ) a da ne pricam tek za ono zabijanje noza u ledja sto su nam priredili 1915. trebali smo ne da im uzmemo te 2 opstine nego i Vidin i Custendil i Pirinsku Makedoniju i samu Sofiju .. pa i vise od toga ...
Da ali u Istocnoj Nemackoj su ziveli Nemci , u Albaniji su pretezno ziveli Albanci u Parizu Francuzi a u Makedoniji NISU ziveli Bugari .. To je bitna razlika .. Razumes ???
To oko Banata je posebna prica .. Ja sam pre neki dan ovde i otvorio temu o tome .. Slaven777 tvrdi da u tom delu Banatu koji smo prepustili Rumunima nije bilo ni 5 posto Srba ..
A koje su to PRAVE stvari ... ? ?
Srbi NIKADA nisu bili megalomani ... Megalomani su Grci , Bugari , Siptari , Hrvati , Englezi , Nemci , itd . . A komunisti su samo i iskljucivo posledica toga sto velikim silama nije odgovaralo da u srcu Evrope postoji jedna regionalna dominantna sila koja je Slovenska i Pravoslavna i zato su nas rasturili ..