Popovi i politika

ja kad pogledam i komšiluk meni odskaču. država dere gde stigne a ti ni dinara nisi dala crkvi a žališ se.
što li je to tako da ateistima smeta što vernici daju pare za crkvu?
Ne smeta mi, ko kaze da mi smeta.
Da imam, donirala bih bez obzira sto ozbiljno sumnjam u njihovu muljazu.
U manastir I crkvu volim da odem, ali se bojim da tamo budu oni nedostojni toga.

Ne smeta mi, ko kaze da mi smeta.
Da imam, donirala bih bez obzira sto ozbiljno sumnjam u njihovu muljazu.
U manastir I crkvu volim da odem, ali se bojim da tamo budu oni nedostojni toga.
crkve i manastiri su naše duhovno blago. francuzi koji su mahom ateisti nisu pitali koliko da se obnovi notr dam jer ljudi znaju šta je nacionalno blago.
kod nas komunizam još iz dupeta nije izašao samo sad se zovu autošovinisti

Da li popovi treba da se bave politikom?
Зашто на тако бруталан начин вређаш свештенике СПЦ? Знаш ли шта значи ст.грч. реч "ПОПОС"? Знаш ли како су ст. Грци називали оне који се нису бавили политиком?

kad je tema o crkvi i popovima ateisti koje to ne interesuje su najglasniji jer ih neko ubedio da ih crkva plačka a ni dinara nisu dali.
paradoks.
kao recimo zašto da ja kroz porez dajem pare za školstvo, moja deca su odavno završila osnovnu školu koja je obavezna a srednja i visoka škola čak i nisu obavezne i za koji krivak plaćam profesore.
znači ne funkcioniše to tako kako se babi snilo. postoje ministarstva i svako od njih dobija budžet i sa njim raspolaže
e sasvim je druga priča što tamo ima lopina, nepotizma itd pa se svi ugrađuju, zato po bolnicama ili školama nema ni pristojan toalet.

Nije ta slika uvreda za vjernike, uvreda je cjenovnik iluzija. Prešla se mjera.
Uvijek je neko imao više od vas, a neko manje. Nema tu ljubomore na imetak, nego su u pitanju duhovne vođe, koje propovijedaju pokornost, skromnost, pravednost, humanost... a žive život punim plućima koristeći siromašne, bolesne, očajne, izgubljene, vjerujuće...
Zavjet poslusanja ±

Zavjet siromastva 🆘

Zavjet
celibata · · · — — — · · ·

Da, vekovima je bilo audija sa full opremom.

Jedno je opstanak, niko ne piše o opstanku nego o bahanalisanju prlikom trošenja narodnih para.
Ne, to nije tema. To je zapravo vecita tema samo za vas djavoimane, koji i na sam spomen crkve "skacete".
I to su gluposti propalog i korumpiranog civilnog iskvarenog društva
A kakvo treba da bude? Vojno? Stalno u vanrednom stanju ili sta?

Normalno je da se policija i vojska ne bave politikom, bas kao sto ne bi trebalo ni svestenici, ali patrijarh i Sabor bi trebalo da se povremeno izhjasnjavaju o vaznim drustveniom pitanjima, ne politickim, a ovo je oko obojene revolucije je i drustveno pitanje, koje obuhvata citavo drustvo.

Ne, to nije tema. To je zapravo vecita tema samo za vas djavoimane, koji i na sam spomen crkve "skacete".

Normalno je da se policija i vojska ne bave politikom, bas kao sto ne bi trebalo ni svestenici, ali patrijarh i Sabor bi trebalo da se povremeno izhjasnjavaju o vaznim drustveniom pitanjima, ne politickim, a ovo je oko obojene revolucije je i drustveno pitanje, koje obuhvata citavo drustvo.
ali patrijarh mora da bira reči jer on predstavlja i jedne i druge ne sme biti pristrasan.

ali patrijarh mora da bira reči jer on predstavlja i jedne i druge ne sme biti pristrasan.
Ovde nije bio pristrasan, nije spomenuo cak nikog (kazem "ovde" jer znam zasto je ovakva tema po 100-ti put otovrena, ovog puta na "politici"). To sto se neko "pronasao" u tim recima, iskljucivo je njegov problem.

I uopste, ne vidim da je do sad ikad bio pristrasan, bar u recima.

Imam neke druge kritike za njega, ali u ovome ne.

Povremeno možda. Ponekad. Rijetko.
Ali oni se silaze sa tv stanica i tribina. Guraju se u sve i svašta.

Back