Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
alo biseru....
pročitaj šta sam napisao, pogledaj mapu....

kako miniranje nasipa na Savi može da uzrokuje poplavu od strane Kolubare....
imaš li gram zdravog razuma?

ja ne znam da li je nešto minirano ili nije...
samo ukazujem da žena priča o nasipu "dolme" a ne o nasipu koji štiti Obrenovac od Kolubare....

tvrdim da nešto nalik na eksploziju možeš da čuiješ i kad velika bujica tresne o prepreku npr. Savu ili neki objekat....
misliš li da kad se u Japanu desio cunami da nisu čuli nešto nalik na eksploziju.....

ja samo na osnovu izjave te žene rekonstruišem šta je moglo da se dogod.....
žena ne deluje kao lažov...ona priča kako je ona doživela ono što se dešavalo....
to ne znači da se to i desilo...moguće da jeste....

poenta je i da je bilo miniranja naipa "dolme" to je nasip koji brani Zabrežje od Save i nikako ali nikako ne može da izazove poplavu
bujicu je donela Kolubara
i to je jasno sa sajta rhmzs i iz izjava hilajda svedoka po svim medijima

pogledaj vodostaj Kolubare u Draževcu 10-ak km pre Obrenovca
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920

da li ti shvataš kolike su razmere tog bujičnog talasa i da Obrenovac nije polavila Sava nego Kolubara?

izvini jel ti ti to mene ucis o tome, o rekama srbije?mene koji sam projekt minstarstvu kulture podneo 5 puta za poslednjih 5 godina da se napravi filmska trilogija bas o ovome i svaki put je bio odbijen a pustani projekti o homoseksualcima i sta znam o cemu sve ne.

zena je cula eksploziju, zna se sta je eksplozija, a sta je zvuk pucanja brane ili dolme... eksplozija je jasna ko dan ako si bio u vojsci, znas. kad pukne brana ili dolma zvuk je drugaciji ali opet je nebitno. pitam zasto je ova izjava skinuta sa medija? ona ne govori ni o cijoj krivici, ne govori o mrtvima ne govori o politicarima pa sam zato pitao krajnje naivno, da li smo mi u ratnom stanju?

mito...ne dao bog nikome ovu katastrofu. price i sudbine ljudi su strasne, meni jedino veru u neki boziji oprost vracaju oni ljudi koji su bespostedno danima zrtvuju i tamo spasavaju jer prezivaljavamo treci put kolubaru...prve dve smo dobili i isterali okupatore.

da li je neko dao vise pomoci ili manje nebitno, dinar da das, spremis cebe, ili igracke nebitno... gest je vazan. pomoc se ne meri visinom uloga jer je to licemerje koje nam namecu a protokol mora da radi zesce da ove nas predstavnike vlasti dovede u civilizovani red kako treba pred medijima znaci pred narodom da nastupaju jer narod nije nimalo glup.

ako ne znaju nek me pitaju pa cu im reci sta nikako ne treba da rade.

Исто мислим - али искрено речено.... како лутам интернетом све сам више забринут и почињем да мислим ДА ЈЕ ОВО ТЕК ПОЧЕТАК НАШЕГ СТРАДАЊА.... ево погледај:

18.05.2014. • 13:43h

Foto: Profimedia

UPOZORENJE: 100.000 neeksplodiranih mina pliva Bosnom!

SARAJEVO - Rekordne poplave i klizišta su odneli ljude, kuće i puteve na Balkanu tokom protekle nedelje, ali u Bosni još jedna smrtonosna pretnja se krije u poplavama: nagazne mine.
Vlasti su provele dve decenije u nastojanju da obelodane skoro milion nagaznih mina postavljenih tokom rata u Bosni 1992.-1995. godine.

Potom su poplave sprale rečne korita i podstakla klizišta koja su iskopala znake upozorenja na minska polja a u mnogim slučajevim i same mine.

Zvaničnik u Centru za uklanjanje mina BiH, Saša Obradović, rekao je da će njegova agencija poslati izviđače za lov na mine u ponedeljak. "Mine su se sada pojavile i u oblastima u kojima do sad nisu bile", rekao je on.

Iskopavanje mina nakon poplava u Bosni mogle bi da stvore međunarodni problem kako poplava bude odnosila oružje nizvodno iz Bosne u reku Savu, koja ide duž granice Hrvatske i uliva se u Dunav, koji ide kroz Srbiju, Bugarsku i Rumunije, sve do Crnog mora.

Stručnjaci upozoravaju da bi mine mogle da proputuju preko cele jugoistočne Evrope ili da se zaglave u turbinama jedne hidroelektrane.

(The Big Story)

sad treba upregnuti mozak naravno, a kasnije neko moze da postavi pitanje gledajuci onaj snimak iz vazduha brane kako je na 4 mesta pukla kao da je lenjirom neko merio isto rastojanje.

Ја сам потпуно сигуран да су бране у Р.Српској и Р.Хрватској свесно пробијене, да би се растеретио Шабац :think: Који је разлог не знам, али мислим да је ту кумовала ЕУ, сигуран сам не зато што воле Србију, могуће због великог немачког капитала у Шабцу :think:

Pazi ovako, smrdljivi seljaci iz SNS-a rade po sledecem principu u ovakvim situacijama - Upadaju na silu kod predsednika opstina koji nisu SNS, sa stavom 'Ne mozes bre ti da budes glavni, a sada malo mi!'. Pa ja bi ih isterao sutom u dupe kroz zatvoreni prozor sa takvim stavom. I naravno, kada ih predsednik opstine iznapusava, onda oni nece da saradjuju sa njim, jer bi saradjivanje sa njim znacilo da slusaju njegova naredjenja. A posto su oni predstavnici vojske, policije i republickih javnih preduzeca, znaci oni koji imaju najvise sredstava i organizacionih mogucnosti, onda naravno da ce sve da bude u haosu. Znaci ta bagra ne postuje hijerarhijski lanac komande, ne postuju hijerarhiju civilne zastite, koja je najbitnija stvar u civilnoj zastiti. Taj njihov seljacki stav 'Dosta ste bili vi, a sada malo mi!' uvek i svuda je nesto sto najvise kosta Srbiju. Ove drcne seljacine iz SNS-a, pa to treba napusavati uvek i svuda.

Sto mi je ovo poznato . :think:

Ahaaa !

:idea:

5 oktobar , Djindjic , Otpor , Tadic ..... :p .....

izvini jel ti ti to mene ucis o tome, o rekama srbije?mene koji sam projekt minstarstvu kulture podneo 5 puta za poslednjih 5 godina da se napravi filmska trilogija bas o ovome i svaki put je bio odbijen a pustani projekti o homoseksualcima i sta znam o cemu sve ne.

jak si mi ti ekspert kad koristiš termin "brana" za nešto što je nasip...
brane se prave na akumulacijama, a nasipi na obalama reka...
toliko o tvom ekspertskom znanju

zena je cula eksploziju, zna se sta je eksplozija, a sta je zvuk pucanja brane ili dolme... eksplozija je jasna ko dan ako si bio u vojsci, znas. kad pukne brana ili dolma zvuk je drugaciji ali opet je nebitno. pitam zasto je ova izjava skinuta sa medija? ona ne govori ni o cijoj krivici, ne govori o mrtvima ne govori o politicarima pa sam zato pitao krajnje naivno, da li smo mi u ratnom stanju?

znači ta žena je bila u vojsci?

ja ne tvrdim da je minirano ili nije....
ja to ne mogu znati....

pitam da li izjava jednog svedoka iz koje se ne vidi da li prenosi rekla -kazala ili da je čula eksploziju ili da je lično minirala ili da je videla eksploziju ili miniranje može da bude dokaz da je nasip miniran...pa valjda se miniran nasip ne može sakriti...

drugo pitam kako bi miniranje nasipa na Savi moglo da utiče na poplavu u Obrenovcu ako je bujični talas očigledno donela Kolubara a Sava je bila na nivou ispod redovne odbrane od poplava

Draževac 11km uzvodno od ušća Kolubare http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920
Sava kod Beoggrada http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/prognoza.php?hm_id=45099

ajde genije objasni nam kako je to Obrenovac preko nasipa Dolme poplavila Sava koja je tad bila na veoma niskom vodostaju a ne Kolubara koja je imala pik bujičnog talasa tako visok da u ni aparati u mernoj stanici više nisu mogli da registruju....

Poslednja izmena:
BoKIA7SIEAIl45F.jpg

https://twitter.com/kobila_malena/status/469086862091755521/photo/1

jak si mi ti ekspert kad koristiš termin "brana" za nešto što je nasip...
brane se prave na akumulacijama, a nasipi na obalama reka...
toliko o tvom ekspertskom znanju

znači ta žena je bila u vojsci?

ja ne tvrdim da je minirano ili nije....
ja to ne mogu znati....

pitam da li izjava jednog svedoka iz koje se ne vidi da li prenosi rekla -kazala ili da je čula eksploziju ili da je lično minirala ili da je videla eksploziju ili miniranje može da bude dokaz da je nasip miniran...pa valjda se miniran nasip ne može sakriti...

drugo pitam kako bi miniranje nasipa na Savi moglo da utiče na poplavu u Obrenovcu ako je bujični talas očigledno donela Kolubara a Sava je bila na nivou ispod redovne odbrane od poplava

Draževac 11km uzvodno od ušća Kolubare http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920
Sava kod Beoggrada http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/prognoza.php?hm_id=45099

ajde genije objasni nam kako je to Obrenovac preko nasipa Dolme poplavila Sava koja je tad bila na veoma niskom vodostaju a ne Kolubara koja je imala pik bujičnog talasa tako visok da u ni aparati u mernoj stanici više nisu mogli da registruju....

ako ne znas kao sto kazes zasto komentaris svaku vest koja izaziva sumnju u zvanicnu verziju i ne samo ti vec vecina vas stranackih placenika?

pitanje je jasno kao dan... niko ovde nista ne tvrdi ljudi postavaljaju izjave svakog ko je odande a vi se utrkujete ko ce vise da ih napljuje. kome da verujem, tebi ili onome ko je odande? njemu je sad do sale jel tako kad je izgubio sve, nema nicega a da verujem tebi koji digresijama pokusavas da dokazes nedokazivo?

Poslednja izmena od moderatora:
ako ne znas kao sto kazes zasto komentaris svaku vest koja izaziva sumnju u zvanicnu verziju i ne samo ti vec vecina vas stranackih placenika?

pitanje je jasno kao dan... niko ovde nista ne tvrdi ljudi postavaljaju izjave svakog ko je odande a vi se utrkujete ko ce vise da ih napljuje. kome da verujem, tebi ili onome ko je odande? njemu je sad do sale jel tako kad je izgubio sve, nema nicega a da verujem tebi koji digresijama pokusavas da dokazes nedokazivo?

ili aci koji laze da ima osam nestalih a sjt sa spiskovima izbi svima coi? mala deca ste vi za propagandni rat.

samo objašnjavam da ne treba ostrašćeno ovde suditi i okrivljavati zasnovano na rekla-kazala i internet svedocima nego da to treba da se radi preko institucija sistema...
sve drugo vodi u haos i anarhiju...
nama novi 5.oktobar koji će da se izrodi u građanski rat ne treba....
olabavite retoriku....

postojao je krizni štab na republičkom nivou i u Obrenovcu...
neko je preuzeo odgovornost i moraće da objasni odluke koje su donesene i da li je bilo boljih rešenja i kojih....

pogledaj bujični talas koji je naišao Kolubarom
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920

od toga se mislim ne može braniti nikakvim nasipima....
tu bi pomogla jedino pravovremena evakuacija ili ako to nije bilo moguće zbog nedostatka vremena onda izmeštanje ljudi u više delove grada i u zgrade....

Cini se da je obrenovac zrtvovan da bi se spasao beograd. Da je voda dosla do nemanjine ko zna sta bi bilo, mozda bi gradska i republicka vlasti bila uzdrmana. Ovako naprednjaci ispadose heroji koji spasavaju sabac.

mnogo toga se pametnim ljudima cini pa cute jer su zgrozeni onime sta se desilo zemlji. mnogo losih stvari se desilo u poslednje vreme, meni je pored ovoga najgori utisak utrkivanje u stavljanju minusa na saucesca povodom smrti doajena nacije dobrice cosica. a u svetlu danasnjeg teksta e novina o njemu mi je jasno da ovde nema posla sa razumom, moralom, kulturom, brigom ili milosrdjem, vec samo za patoloskim zlom koje neskriveno duze vreme obitava u nekim ljudima.

sad treba upregnuti mozak naravno, a kasnije neko moze da postavi pitanje gledajuci onaj snimak iz vazduha brane kako je na 4 mesta pukla kao da je lenjirom neko merio isto rastojanje.
NIje pukla brana nego nasip... a ne razumem o kakvom lenjiru pričaš kad su nejednake i rupe a i preostali segmenti.... (osim ako misliš na nešto drugo)

30395_1.jpg

Ено јавио се мало пре деМбели са Миљацке а садашњи Министар спољних послова - каже: "Лажи су приче о милијарду или о 500 000 евра, али можемо да рачунамо на неколико десетина милиЈона евра... и то крајем јула......"......:p
čekaj malo..pa jel nam gospodin PV probi uši hvaslospevima o tome da će nam EU pomoći najviše od svih i zaboravi na Ruse koji se od prvog časa polomiše za nas. Jel to Dačić hoće da kaže da nas PV laže?

VRATITE RADNE AKCIJE

Naša najveća folk zvezda smatra da bi bilo dobro da se ponovo uvedu radne akcije:
- Svi muškarci iz moje kuće su se uključili u odbranu nasipa. Možda ne bi bilo loše organizovati radne akcije na kojima bi mladi bez posla gradili i radili. Njima bi bio uplaćivan radni staž i imali bi benefite. To je u Titovo vreme bilo tako, a mi smo to svi zaboravili.

http://www.kurir-info.rs/ceca-uplatila-sam-dva-miliona-skupljam-jos-s-prijateljima-clanak-1377815

Nesto se ne sjecam da je Arkan bio na radnim akcijama,no je bio kriminalac,zlocinac i vojni profiter.
E jadni sa ovakvom majkom,mozda je to bozja kazna zbog nje.

setimo se reci dostojevskog pre jednog veka u radnim beleskama za karamazove, za sve vas koji sa kulturom istorijom i pravoslavljem imaju veze kao sto imaju sa pink kulturom: boldovacu ih da zapamtite.

Istrebite narod, slomijte ga, ucutkajte. Jer je evropsko prosvetiteljstvo od naroda mnogo vaznije.

Makedonska crkva donirala 50.000 evra

Kanonski nepriznata Makedonska pravoslavna crkva (MPC) doniraće 50.000 evra pomoći za ublaživanje posledica poplava koje su ovih dana zahvatile region

Odluku o tome je doneo sveti Sinoc MPC čime su se praktično i crkveni velikodostojanstvenici te verske zajednice uključili u akciju za sakupljanje humanitarne pomoći.

U saopštenju sa sednice Sinoda, koje prenosi skopski Dnevnik, navodi se da će MPC izdvojiti tri miliona denara, nakon apela srpskog premijera Aleksandra Vučića i patrijarha SPC Irineja.

"Molimo se svemilostivom Bogu i Spasiocu i za duše poginulih u poplavama , no i za istrajnost živih u ovim iskušenjima, u duhi naše svete vere, onako kako su ih naši narodi uvek niz istoriju nadmašivali", navodi se u saopštenju Sinoda.

http://www.akter.co.rs/27-drutvo/89168-makedonska-crkva-donirala-50-000-evra.html

Вицепремијер Бобева: Помажемо Србији водом, лековима и струјом

Жалимо за жртвама наших пријатеља и суседа и трудимо се да помогнемо чиме можемо у тој критичној ситуацији, изјавила је у интервјуу БНР вицепремијер Данијела Бобева поводом поплава у Србији и Босни и Херцеговини. Бугарска се одазвала већ у првим данима елементарне несреће и послала екипе цивилне заштите. Ми настављамо да помажемо суседима и шаљемо контингенте минералне воде, дезинфектаната, лекова, хигијенских материјала. На граници је створена организација за брзу обраду пошиљака. Тренутно се разматра захтев Србије за пренос струје, што већ и чинимо у оквиру Споразума о испорукама струје суседним државама у критичним ситуацијама, прецизирала је Бобева.

http://bnr.bg/sr/post/100410539

Back