Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
данима унапред су најављиване катастрофе од поплава а нико од надлежних није схватао озбиљно.. хоће ли ова власт (ајд да је не нападамо) после ове катастрофе радити да се овакве и сличне ситуације спрече у будућности или ће се бацити под тепих? ево питам тебе сматрам те интелигентним човеком
ne verujem da će se išta uraditi. za to treba mnogo para i ozbiljni ljudi na vlasti a mi nemamo ni jedno, ni drugo. čak se bojim da će ljudi koji su izgubili sve biti prepušteni na milost i nemilost. nama je potreban preporod države na svim nivoima...sve što je uništeno po nalogu zapada a sve dok hrlimo u EU od nas nema ništa...evo baš sada kaže Vučić da jedino možemo Bogu da se molimo. a i on će da nam okrene leđa kad već mi sami okrećemo leđa prijateljima

Zasto lazes? Ja sve ljude koje znam pomno prate situaciju u Srbiji i brinu, i pomazu koliko mogu.

Ko zna sa kakvim se ti (ne)ljudima druzis.

Istina je da smo (svi) unisteni od svih vlasti, a ne samo ove, ali da pozele nekome zlo, neduznim ljudima iz zapadne Srbije, to moze samo bolestan um.

Mozda takve ti prijatelje imas, ili jednostavno, lazes i siris dezinformacije.

Bio sam u kafani,pričali (ne)ljudi za susednim stolom.Ja nikad ne lažem!

"Blic fondacija" i "Core distribution" odneli pomoć u Šabac i Valjevo

ŠABAC, VALJEVO - Predstavnici „Blic fondacije“ danas su zajedno sa „Core distribution“, u čijem sastavu su „Aromna marketi“, uručili pomoć u hrani i sredstvima za higijenu za ugrožene na području Šapca i Valjeva.
470946_sabac-ringier-pomoc170514ras-foto-nebojsa-markovic-3_f.jpg

Šapčani već danima biju bitku da sačuvaju svoj grad od vodene stihije. Ne postoje precizni podaci koliko je ljudi ugroženo u nadiranju pritoka Save. Na hiljade ljudi se danonoćno trude da dopreme pomoć najugroženijima, hranu, vodu, suvu garderobu, obuću, ćebad...

Građani, institucije, preduzeća svi su se odazvali apelu i pomažu gradu na nikad većoj reci. Samo u toku jednog dana isporuči se više od 2.500 obroka za unesrećene.

Zahvaljujem se svima, Srbija je Šapcu izašla u susret, pomoć stiže sa svih strana. Hvala „Blic fondaciji“ što nam je uputila pomoć, stigla je na pravo mesto. Mnogo nam znači da što bezbolnije izađemo iz ove teške situacije. Pomoć koja nam stiže će u skladu sa odlukama Gradskog štaba biti usmerena na pravo mesto u skladu sa potrebama ljudi. Neophodna nam je pomoć svake vrste, hrana, ćebad, strunjače, garderoba - kazala je Ana Marinković, član Štaba za odbranu od poplava grada Šapca.

Darko Lepojević iz „Core distribucije“ kaže da mu je zadovoljstvo što može da pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna.

- Drago mi je što sam mogao da pomognem i da se uključim u ovu humanitarnu akciju koju je pokrenula „Blic fondacija“ da ovim ljudima na neki način olakšamo tešku situaciju u kojoj se nalaze - rekao je Lepojević iz Kore distribucije.

U šabačkoj OŠ „Stojan Novaković“ u naselju Letnjikovac, svakodnevno stižu kamioni sa hranom, vodom, garderobom. Nije bilo ni smene ni pauze za volontere valjevskog Crvenog krsta od srede, kada je proglašena vanredna situacija, jer je trebalo evakuisati poplavljene, pomoći bolesnima, nahraniti gladne, obući mokre i snabdeti sve ostale na bilo koji način ugrožene.

Najvećem broju njih aktivisti Crvenog krsta uspeli su da pomognu, a toj organizaciji prva pomoć je danas stigla od „Blic fondacije“ i darodavca „Core distribution“ - preko 1.300 komada sredstava za ličnu higijenu iz „Džonsonovog“ programa, od kupki i šampona za bebe i decu, do četkica za zube, te 17.500 komada jetrenih pašteta kompanije „Karneks“.

- Prvi smo grad koji je bio pogođen ovim nezapamćenim poplavama i uspeli smo da dođemo do svih kojima je pomoć bila potrebna. Zahvaljući ovoj pomoći, na kojoj smo izuzetno zahvalni, sada nećemo kod unesrećenih ići i praznih ruku. Jer, nakon povlačenja vode, sada imamo dosta domaćinstava na celoj teritoriji grada koje ugrožavaju klizišta. Hrana i sredstva za ličnu higijenu su urgentna, neophodna pomoć za njih. Važno je da znaju da nisu sami i ostavljeni na cedilu, da su uz njih njihove komšije, naši volonteri i donatori kao što je „Blic fondacija“ - rekao je Miroslav Đukić, sekretar Crvenog krsta, koji je barabar sa svojim saradnicima istovario kamion sa prvom humanitarnom pomoći koji je stigao u Valjevo.

A o kakvim momcima se radi svedoči i ovaj primer – Aleksandar Tomić je u sredu bio na obali Kolubare sa džakovima sa peskom, u četvrtak je pomagao u evakuaciji poplavljenih, u petak je već delio hranu u Narodnoj kuhinji, a posle istovara kamiona u magacin Crvenog krsta spakovao se i otišao da pomaže unesrećenima u Krupnju. Ništa neće da kaže, on delima pomaže.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/46...e-distribution-odneli-pomoc-u-Sabac-i-Valjevo

Ову катастрофу ће после свега многи користити у политичке сврхе и неуспехе привредне и економске правдати "имали смо катастрофу, а и заоставштину Слобе" зато нам је тако, а у исто време светски банкари и домаће лопуже у кравтама пљачкати Србију...

ne verujem da će se išta uraditi. za to treba mnogo para i ozbiljni ljudi na vlasti a mi nemamo ni jedno, ni drugo. čak se bojim da će ljudi koji su izgubili sve biti prepušteni na milost i nemilost. nama je potreban preporod države na svim nivoima...sve što je uništeno po nalogu zapada a sve dok hrlimo u EU od nas nema ništa...evo baš sada kaže Vučić da jedino možemo Bogu da se molimo. a i on će da nam okrene leđa kad već mi sami okrećemo leđa prijateljima

Па за то имамо патријарха, који ће нам онда андрак влада и остале институције?

Beograd -- Azilanti koji su proteklih meseci došli u Obrenovac uključili su se u akciju pomaganja ugroženima zbog poplava.

Na Tviteru je osvanula fotografija na kojoj se vidi kako azilanti pomažu jednom starcu.

"Srpski narod je nama pomogao, sada mi pomažemo njima", rekao je jedan od njih "tviterašici" Mitri Nazar (@Mitrala), koja je postavila ovu fotografiju

Bnw8cxpCQAAou5H.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=16&nav_category=16&nav_id=848966

Cak i azilanti pomazu iako od nekih nisu dobro docekani u Srbiji.

данима унапред су најављиване катастрофе од поплава а нико од надлежних није схватао озбиљно.. хоће ли ова власт (ајд да је не нападамо) после ове катастрофе радити да се овакве и сличне ситуације спрече у будућности или ће све бацити под тепих? хоће ли се градити бедеми, куповати пумпе..ево питам тебе сматрам те интелигентним човеком

Па, пре месец дана су биле поплаве када је страдао југоисток Србије и нико се није опаметио...

Beograd -- Azilanti koji su proteklih meseci došli u Obrenovac uključili su se u akciju pomaganja ugroženima zbog poplava.

Na Tviteru je osvanula fotografija na kojoj se vidi kako azilanti pomažu jednom starcu.

"Srpski narod je nama pomogao, sada mi pomažemo njima", rekao je jedan od njih "tviterašici" Mitri Nazar (@Mitrala), koja je postavila ovu fotografiju

Bnw8cxpCQAAou5H.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=16&nav_category=16&nav_id=848966

Cak i azilanti pomazu iako od nekih nisu dobro docekani u Srbiji.

Они не могу да помогну ни сами себи а камо ли неком другом.

Ову катастрофу ће после свега многи користити у политичке сврхе и неуспехе привредне и економске правдати "имали смо катастрофу, а и заоставштину Слобе" зато нам је тако, а у исто време светски банкари и домаће лопуже у кравтама пљачкати Србију...

Ово нажалост користи власти имаће одлично оправдање.

Nije smesno.

Valjda su od Vuciceve pogresne procene i ev. razocarenja bitniji zivoti da bi se ovako smejao i stancario?

Шта мислиш зашто гомила људи неће да се евакуише? Који ће им клинац живот без куће, без ичега

А када ће у Србији почети да се сносе последице за погрешне процене?

Back