Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Хвала од срца господину Вучићу који се бори као прави Србски сокол.

Није као остали демагози слао празне поруке већ је лично отишао, трпао џакове, квасио се, ризиково живот. Бог га благословио и нек му да сав берићет и успех у даљем раду. Уз тебе смо Вожде!

Глуми нешто, организује одбрану државе пред камерама да би показао да је м.до. Па човјек је само сметао тамо нити је обучен за то нити ништа,купио политичке поене, а умјесто њега могли су бити спашени људи. Ако већ треба да ради треба да тражи помоћ по свијету а пусте људе да раде свој посао.

Nezvanična informacija:U Obrenovcu ima na desetine mrtvih,policija je dobila zabranu da se pusti informacija,nije mi jasno zašto se krije.Informaciju sam dobio od pripadnika SAJ-a.

Strasno.

Neka nam je Bog u pomoci.

Al nije mi jasno da kad vidis da je tako nevreme ne radi ti instikt za prezivljavanje da spasavas zivote svojih najmilijih nego se trudis da spasis stvari, stoku i slicno.

Ako ovo ne bude nauk da prirodu shvatimo ozbiljno i da se pored tih reka podignu ne nasipi nego BEDEMI ja ne znam sta je.

Nezvanična informacija:U Obrenovcu ima na desetine mrtvih,policija je dobila zabranu da se pusti informacija,nije mi jasno zašto se krije.Informaciju sam dobio od pripadnika SAJ-a.

Bojim se da se to na desetine ne pretvori i u više od toga.
Nije kraj, ta voda još nije izašla iz Srbije, svi su ugroženi u slivu Sace i Dunava, ogromna vodurina se valja Savom, Drinom, Moravom, OGROMNA, ne može ona tek tako da nestane, dok je ne ispratimo preko Đerdapa biće kritično. Najmanje što nam sad treba jeste panika i stampedo zato je možda i bolje što se ne saopštava broj žrtava. Uostalom ko može u poplavljenom Obrenovcu i da prebroji koga sve nema, mnogi se verovatno vode kao nestali. Kad se povuče voda, razmere kataklizme će biti vidljivije, bojim se da će prizor biti stravičan...

Užas, užas , užas, toga se najviše i bojim , a od juče je sumnjivo zašto slina ne dozvoljava snimke iz Obrenovca i ostalih kriznih područja, a fokusirali se samo na šabački vašar , hebo ih šabac.

Strasno.

Al nije mi jasno da kad vidis da je tako nevreme ne radi ti instikt za prezivljavanje da spasavas zivote svojih najmilijih nego se trudis da spasis stvari, stoku i slicno.

Ako ovo ne bude nauk da prirodu shvatimo ozbiljno i da se pored tih reka podignu ne nasipi nego BEDEMI ja ne znam sta je.

Tri puta sam proveravala jesi stvarno TI ovo napisao i nemam reči :neutral:

I kod tebe se zapatilo sns stranačako pusto vanpametno.

Strasno.

Problem je kada bujica krene u toku noći,bez struje,u mraku,vrlo je jezovito i strašno dočekati tako noć kada voda nadire a ništa se ne vidi.

13:05 - POZIV DA SE MAKSIMALNO ŠTEDI ELEKTRIČNA ENERGIJA

Gradski štab za vanredne situacije pozvao je danas na štednju električne energije, navodeći da je situacija sa snabdevanjem teška ali stablna, i da se svi treba da se ponašamo odgovorno i štedljivo.

Kao prvi korak mera štednje, grad Beograd je odlučio da na svim objektima u svojoj ingerenciji isključi dekorativno osvetljenje.

Istovremeno, Gradski štab za vanredne situacije naložio je svim institucijama i privatnim kompanijama na teritoriji Beograda, da i oni na svojim objektima isključe dekorativno i svako drugo osvetljenje koje nije neophodno.

Gradski štab moli i Beograđane da, dok se ne stabilizuje situacija, štede električnu energiju, kako bi podržali napore EPS-a, EMS-a i EDB-a da svi sugrađani, kako glavnog grada tako i čitave Srbije imaju uredno snabdevanje električnom energijom.

Ja se isto toga setila i ponela par kutija Nimulid-a i andola ali nisu hteli da uzmu , nisam imala živaca da pitam zašto ali treba proveriti, možda smo mi naleteli na drkoše, ko zna.

Нису они никакви "дркоши", већ су правилно поступили. Промет лека на мало је могућ само у апотекама које су једине овлашћене за издавање лекова у складу са Законом и припадајућим подзаконским актима (Правилницима). Лекове, на терену, могу да дају и деле једино овлашћене медицинске екипе. Ко може, у овој ситуацији, да стопроцентно гарантује да су твоји Нимулиди и Андоли исправни за употребу и безбедни по људско здравље?:think:

Da se ne bi sirila panika medju ionako uspanicenim stanovnistvom. I bolje je da cute za sada.
Inace, twiter se pokazao kao najefikasnija drustvena mreza gde ljudi iz sekunde u skenud salju slike i informacije.

13:38 - NA POTEZU BARIČ - UMKA BLOKIRAN OBRENOVAČKI PUT KA BEOGRADU

Oko 13 sati počela je evakuacija žitelja Bariča iz tog ugroženog dela Beograda, policija na licu mesta megafonima poziva stanovnike da se upute ka Beogradu sopstvenim ili organizovanim prevozom. Zbog evakuacije meštana i izmeštanja vozila službi koje su protekla 24 sata učestvovala u spašavanju, saobraćaj Obrenovačkim putem, od Obrenovca, preko Bariča, ka Beogradu je u kolapsu. U MUP-u Srbije Tanjugu je rečeno da su autobusi za evakuaciju spremni i apeluju na građane tog prigradskog naselja da se ne opiru nalozima spasilačkih ekipa za evakuaciju.

Radio amateri su javili da je blokiran put Barič - Umka, da se ne moze se ni tamo ni vamo!

STA JE SLETELO - 4 AVIONA ...

TREBALO JE IMATI STACIONARNE JEDINICE ,KOJE ODMAH REAGUJU ..

KASNI SE - MNOGI ZIVOTI SU IZGUBLJENI , VIDECEMO IZVESTAJ KAD SE STVARI MALO SLEGNU ... UOSTALOM TAJ CENTAR JE BIO PREDVIDJEN DA SPASAVA CITAV REGION - I CG , BIH , MAKEDONIIJU , HRVATSKU ..... A NASE VLASTI SU GA REDUKOVALE NA MINIMUM ... KASNO JE REAGOVATI KAD SE STVARI OTMU KONTROLI - A DO SADA SU RUSI SPASILI STOTINE I STOTINE LJUDI ..

То су све забрљали Дачић-Вучић-Николић -------- црна тројка СРбије.......

Нису они никакви "дркоши", већ су правилно поступили. Промет лека на мало је могућ само у апотекама које су једине овлашћене за издавање лекова у складу са Законом и припадајућим подзаконским актима (Правилницима). Лекове, на терену, могу да дају и деле једино овлашћене медицинске екипе. Ко може, у овој ситуацији, да стопроцентно гарантује да су твоји Нимулиди и Андоли исправни за употребу и безбедни по људско здравље?:think:

To sam i ja pomislila ali sam svejedno ponudila .

Bio noćas u Šapcu.
Prvi utisak: njima nisu bili potrebni dobrovoljci da pune džakove peskom, iako nije zgoreg pomoći drugima, sami Šapčani su bili dovoljno brojni i voljni da završe sve na vreme, tamo je falila organizacija. A možda i sad nije bolje.
Otišao sa par drugara do Sava Centra, kako nismo naučili na guranje pri ulazu bus, seli u kola i tako produžili do odredišta, kad smo već stigli do BG da se nevraćamo doma jer se zaista odazvalo puno više ljudi neg su očekivali.. Tamo (u Šapcu) čekali na parkingu kod Interexa, gde su i busevi se iskrcavali, kao nikog nije bilo da dočeka ljude, objasni, organizuje, ili bar nekog takvog nisam uočio. Npr neko sa megafonom da nadjača sve i da znaš kako treba njega slušaš. Gomila ljudi u neadekvatnoj odeći i obući, lepo je dobra volja, ali treba misliti i na svoje zdravlje. Nakon nekog vremena i malo lutanja okolo čuli da treba ljudi kod nekog silosa, spustili se dole, tamo ostavljali bisevima na delu gde je već bio podignut nasip, niko da kaže da se treba ići malo dalje peške, nekako smo se pokrenuli i sami do tamo (pratili lokalne). Tek dobro posle ponoći (skoro 1:00h) se počelo raditi. Organizacije ko da nema, poneko se dere, znači ne mogu da verujem da nisu čuli za megafon. Dobrovoljci ne slušaju uputstva, ali nekako smo se uhodali. Problem sa peskom, ima, nema, puni džakove, ljudi loše vezuju, oni baš za pesak se odreše pri prenošenje i sve se prospe usput, ovi drugi se vezivali na čvor jer nema kanapa i stoga se punili baš malo, od nekih tolko su mogli i u kese staviti. Neki se pune malo dalje od nasipa, treba duži lanac ljudi, koji se svaki čas prekida il negde neko zafali. Dovozili su i napunjene džakove odneklen, gde su valjda bili višak, ti su bolje izgledali, al posle su i odavde odvozili na neku treću stranu. Doveli ljude i iz Zabele u toku noći, čini mi se da su ih brže odveli, dal su shvatili da ih ne mož nadzirati kad se po mraku uklope sa nama koji nismo sa robije, il su bili potrebniji drugde, ne znam. Bilo i dosta policajaca da pomognu, barem baš oko silosa. Nekako u tom haosu prolete do četiri-polapet, sa previše zastoja jer nema se s čim, kim il ko da kaže ajdemo, tad je kao završeno, dosta ljudi krenulo, ostali samo pojedini da pune džakove. ja sam zadremao oko pet, posle šest izašao iz auta, nigde žive duše, policajci pune džakove sa ostalim peskom koji se odvoze za dalje, pojavili se ponovo robijaši, ovaj put u radnim odelima uočljiviji, bili su tu negde do osam pa ih opet odvedoše. Oko silosa iza pekare tad poplavljeno, nem pojma da je popustilo, pre mislim da su kakvi podrumi il podzemne vode uzrok. Valjda će to uigranije da deluje danas preko dana, mada Šapčani (dobrovoljci) znaju šta rade, problem je što nema nikog da organizuje njihov rad i uklopi nas ostale.
Dakle, volje je bilo. Šteta za organizaciju. Ne razumem se u sve to oko nasipa, ne znam koliko će značiti ni da li je trebalo uputiti ljude još nekamo da pomognu.

Back