Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SRAMOTA: Pojavili se lažni računi za uplatu pomoći

Računi koji kruže društvenim mrežama za uplatu pomoći Srbiji ne poklapaju se sa računima koje su objavili Vlada Srbije, MUP i Crveni krst. Kako biste novac uplatili na pravu adresu, neophodno je da pratite instrukcije nadležnih institucija
Lazni-racuni-830x553.jpg

Društvenim mrežama počeli su da kruže brojevi računa za uplaćivanje pomoći za saniranje posledica od poplava, koje ne poklapaju sa brojevima računa koje su objavile nadležne institucije u Srbiji.

Podsećamo, Vlada Srbije otvorila je dinarski i devizni račun na koji zainteresovani mogu da uplaćuju pomoć namenjenu ugroženima u poplavama.

Pomoć može da se uplati na dinarski račun 840-3546721-89, svrha uplate: otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave.

Pomoć može da se uplati i na namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava 01-504619-100193230-000000-0000.

MUP Srbije objavio je i instrukcije u vezi sa uplatom na devizni račun 01-504619-100193230-000000-0000.

Dinarski račun Crvenog krsta Srbije je: Komercijalna banka AD Beograd, broj računa: 205-205818-39, poziv na broj 6003-3550000. Takođe, i Crveni krst je objavio uputstva za uplate novca iz inostranstva i njih možete pogledati ovde.

- Ukoliko se donacija vrši u RSD tekući računa CKS je broj 205-205818-39 , kod Komercijalne banke AD Beograd, sa pozivom na broj 6003-3550000, pomoć ugroženom stanovništvu na poplavama pogođenim područjima u Srbiji. Račun koji je naveden pod IBAN no: RS35200262749010100381 je ispravan, ali Crveni krst nema PayPal račun – navode iz Crvenog krsta za Telegraf.rs

Pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Srbije može se slati i putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora – Telenor, Telekom i VIP mobil. Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Žiro račun Grada Beograda i Sekretarijata za finansije je: 840-744141843-14, model 97, poziv na broj: 39-501-04.

http://www.telegraf.rs/vesti/1074070-sramota-pojavili-se-lazni-racuni-za-uplatu-pomoci

ma fala im na tih tridesetak pumpi na ovoliku vodurinu..fala EU do neba

Ružno je i glupo što uopšte vodite raspravu na ovaj način jer su ljudi došli da pomognu,ali zamisli kad bih ja sada rekao "šta je sedamdeset ruskih spasilaca na desetine hiljada ugroženih"...delovalo bi malo nezahvalno zar ne?

Hvala svima koji su došli da pomognu i hvala im do neba.

****** vas politika,sve skupa,kada ovu nesreću prebacujete na ovaj nivo rasprave.

slazem se ali je meni interesantno da uvek iskacu stvari povezane sa tim..sta god da se desi upravo je to krivo.. kao sto rekoh..da se desio neki drugi oblik nesrece verovatno bi isto to drvo bilo krivo i za to.

na kraju..mozda je to antena za stealth avione :) ko ce ga znati ..samo kazem da ne moramo po defaultu misliti da je to krivac..

zato se to zove..spekulacija

Pa mi nismo verovali mnogo toga, ni nekad ni sad, ni da se u ww1 koristio nervni gas, da su nas gadjali osiromasenim uranijumom, da Sadam nije imao atomsku bombu, da su Milosevica ubili, da su nelegalno bombardovali Jugoslaviju, da nacisti iz ww2 jos uvek slobodni setaju Nemackom i Amerikom, da postoji Gvantanamo i ostali logori za mucenje, da su Srbima vadili organe,....................mi necemo da verujemo jer to moze da smisli samo bolesni mozag koji mi ne razumemo, a kao drugo, nemamo nacina da mu se odupremo i pobedimo, e zato Srbin nece da veruje u neke stvari i naziva ih teorijom zavere.

Ево и сада шта је Дачић рекао. Захваљује се свим државама које су послали помоћ и ЕУ. Шта ли му то значи?
po toj izjavi se vidi ciji je igrac. ne znam kad ce srpski narod da shvati da su celnici SPS i SNS strani agenti na zadatku razbijanja srpstva. Oni su gore zlo od poplava!

Ештон поручила поплављеној Србији: Наше мисли су са вама
Pučkov: Rusija pokrenula humanitarnu operaciju velikih razmera

:think:

ko sme da se kladi da kad se ovo stiša biće "EU nema alternativu"

Bice ...

Da smo pustili Ruse da naprave onaj centar ya spasavanje zrtava i unesrecenih bi bilo znatno manje .... Umesto da tamo imamo 20 helikoptera sa reflektorima , termovizorima , opremu i za nocno spasavanje , specijalne camce , ronioce , vestacke brane, mnogo vise specijalaca za spasavanje ugrozenih - pustili smo tamo neku sicu da se ne yamerimo NATO i Zapadu pa sad sve ide sporije i teze ... ebo nam *** ****** ....

Ovo je ogromna katastrofa, nenormalna, ništa nije projektovana da izdrži i zadrži ovako veliku vodu, ovo nije stogodišnja ovo je hiljadugodišnja voda
Preko 100 negde verovatno i celih 150 litara po kvadratnom metru za manje od 24 časa... nezamislivo.

Iako sam možda pre ateista nego neki veliki vernik, moram da postujem deo proročanstva oca Tadeja, koga često citiraju.
Ovo je deo koji je obično na samom kraju tih njegovih izabranih beseda koje su nebrojeno puta citirane na netu.

Ne želim da širim neku dodatnu paniku ali posle vesti da je naređena evakuacija Bariča, hvata me neviđena nervoza i strah.

Pročitajte šta je čovek rekao pre 20 godina...

"...Поготово је говорио да се избегава куповина кућа у Војводини и Београду, а ако већ неко хоће да купи кућу или стан у Београду да то не буде у центру, а ни поред Саве и Дунава, већ мало ка периферији и даље од великих река. Зашто? Не знам

Старац Гаврило је то објаснио зашто:

Пола Београда биће поплављено а пола ће се урушити сам од себе јер је подкопан некаквим тунелима. А и друга ће га невоља снаћи. Људи неће смети ни улицом слободно шетати. Страх за своје животе ће осећати. Кад су га питали: Па како оче? Зашто? Не знам рекао је, само видим колоне људи како излазе из Београда, немојте тамо ићи и будућност почињати, мораћете бежати из њега. Ја сам недавно чуо. Заиста не смем да се закунем да је то тачно, али и да је тачно то вам нико неће признати. Чуо сам да је храм Светог Саве почео да тоне. Такође опште је познато да Нови Београд сваке године "потоне" за мало. То ће вам свако рећи.

:sad2:

Хвала од срца господину Вучићу који се бори као прави Србски сокол.

Није као остали демагози слао празне поруке већ је лично отишао, трпао џакове, квасио се, ризиково живот. Бог га благословио и нек му да сав берићет и успех у даљем раду. Уз тебе смо Вожде!

Ja mislim ipak da jesmo!
Jel vidiš da u Niš sleću kao kod kuće.
Kako ne sleću u Bataju?

STA JE SLETELO - 4 AVIONA ...

TREBALO JE IMATI STACIONARNE JEDINICE ,KOJE ODMAH REAGUJU ..

KASNI SE - MNOGI ZIVOTI SU IZGUBLJENI , VIDECEMO IZVESTAJ KAD SE STVARI MALO SLEGNU ... UOSTALOM TAJ CENTAR JE BIO PREDVIDJEN DA SPASAVA CITAV REGION - I CG , BIH , MAKEDONIIJU , HRVATSKU ..... A NASE VLASTI SU GA REDUKOVALE NA MINIMUM ... KASNO JE REAGOVATI KAD SE STVARI OTMU KONTROLI - A DO SADA SU RUSI SPASILI STOTINE I STOTINE LJUDI ..

Poslednja izmena:
Bemti, ocajna organizacija i posle dva dana. Crveni krst nema dovoljno vozila da razveze svu pomoc, a stvari stalno pristizu. Ko iz Kragujevca hoce da donira nesto neka to bude pretezno konzervirana hrana. Jos sa vrata mi uglas rekose da im toga treba na tone, odeca ne toliko.

Organizacija ustvari i ne postoji, sve skrpljeno bez kraja i početka.

Lupetaju za odeću, pa ljude su evakuisali mokre i promrzle bez ičega pri sebi, sama logika kaže da treba i odeće bar za prvi momenat.

13:29 - Ministarstvo odbrane: Potrebni lekovi
Ministarsto odbrane je apelovalo da su potrebni lekovi za šećernu bolest, hipertenziju, glukofaž, spironolakton, cortazem, farin.

Doneti na aerodrom Batajnica, ulaz iz pravca Banovaca, kapija broj 5.

Back