Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Citat Original postavio pady Pogledaj poruku
Hvala Beogradjanima i svima koji su posli put Sapca. Cak i onima koji cekaju prevoz a nece uspeti da stigu, bitna je i namera.

Sto se tice PV i ministra Antica koji su dosli u Sabac da bespotrebno plase narod i proglasavaju evakuaciju - njima sve po redu 11 kolena unazad i unapred.
Nemate pojma koliku su paniku izazvali. Ljudi su orobili prodavnice i pekare. Hleb, brasno, konzerve i svece je skoro nemoguce naci.
Mene i majku je je neki manijak umalo pregazio sa ledja jer je vozio po trotoaru kao da nije krsten, ni da svirne.
Lagali su narod da je blokiran drumski most na Savi, te da ce isti biti miniran i raznet da bi se zaustavilo izlivanje Save.
Svi se pitaju gde su ti centri za evakuaciju koja je jos danas proglasena.
Da ne nabrajam vise.
Ja zivim nedaleko od mosta, na pola puta izmedju moje kuce i mosta je sportska hala ''Zorka'' u kojoj se veceras RK Metaloplastika igra finale evropskog Challenge Cup-a. Dakle, sa jedne strane bezbrizan sportski dogadjaj, a sa druge najave da Sabac ocekuje apoklipsa.

ae decko ne lupetaj gluposti, kada su jos jucer svi sportski dogadjaji u srbiji dekretom ministra sporta odlozeni do daljnjeg

Zaboravljeni Svilajnac danas, kasno popodne.

127_1_1400251518.jpg

ко се још сећа свилајнца

BBC

16 May 2014 Last updated at 10:20 GMT

Bosnia and Serbia emergency after 'worst ever' floods

_74898561_landslide.jpg

A view of a landslide and floodwaters around houses in the village of Topcic Polje, near the central Bosnian town of Zenica, on 15 May 2014 Landslides destroyed homes in a number of towns and villages in Bosnia
Continue reading the main story
Related Stories

_74898563_022273622-1.jpg

States of emergency have been declared in parts of Bosnia and Serbia after the heaviest rain and worst floods since records began 120 years ago.

Overflowing rivers have burst into towns and villages, cutting off whole communities, while landslides have buried houses.

At least three people have drowned.

Army helicopters have been sent to evacuate thousands of stranded residents but reports say bad weather is hampering the rescue efforts
http://www.bbc.com/news/world-africa-27439139

Haraju prevaranti, oprezno sa tim "Apelima za Pomoc"~

Slazem se, ali ovo je grupa koja je jako brzo sakupila ogroman broj informacija, sa detaljnim podacima, ziro racunima i preko i ovde,
i sto je najvaznije sa detaljnim informacijama gde su zarobljeni ljudi koji traze pomoc..tu se obracaju i ljudi koji nude pomoc..

Proverite sami, moja zelja je samo da pomognem.

Video sam tvit na poplave.rs pre desetak minuta.

Ako ne laze covek, mada mi ne deluje tako
Ovaj moj prijatelj je na gradskom keju, gde su danas ceo dan postavljali džakove, kaže da je kritično, tu je blizu oko 30cm joj fali da se izlije.

Nego čuo sam da je u Mačvanskoj Mitrovici gde su ljudi danas isto postavljali džakove, Sava dostigla do njih i izliće se sigurno.

smes ,nije reklamiranje drugih foruma,nakaci

Боље не, да не затрипавамо тему,

Сви имамо налоге на Фејсу, па можемо тамо исто да погледамо апеле и у свкаом случају да помогнемо ако желимо и на тај начин.

Они најугроженији, у својим кућама, тренутно немају ни струју ни воду...

Nije bitniji, ali u Šapcu postoji ogromna hemijska industrija i tek bi nastala prava katastrofa kad bi voda odnela sve te hemikalije. Možeš da zamisliš šta bi se desilo? Šabac je stvarno najurgentniji za spašavanje noćas i narednih dana. Ne kažem da druga mesta nisu bitna, naravno.

Nije poenta u tome da je Sabac najurgentniji, to je jasno. Ali je poenta u tome da 5 000 ljudi u Sapcu nije potrebno. Vucic je u totalnom raspadu, predvodi akciju, a da li se iko zapitao ko ce da koordinira sve te ljude, tamo po mraku, kraj vodurine, da l` ce da se guraju i trose skupocene zalihe zalud, da li ce neko od njih da se udavi, a posao satro da spasava, a druga mesta zvrje prazna vec 24 sata bez ikakve pomoci na vidiku.

Gospodar je odgovoran, jer se Gospodar postavio kao gazda Srbije koji o svemu odlucuje, a veze s mozgom nema jer nikad nista nije radio, nikad nista nije organizovao niti cime upravljao. Jedno je kad upravljas Vladom od 100 kretena, drugo kad su zivoti i silni gradovi i sela u pitanju.

Samo da se molimo da se nocas neki `spasilac` ne udavi u Savi.

Slazem se, ali ovo je grupa koja je jako brzo sakupila ogroman broj informacija, sa detaljnim podacima, ziro racunima i preko i ovde,
i sto je najvaznije sa detaljnim informacijama gde su zarobljeni ljudi koji traze pomoc..tu se obracaju i ljudi koji nude pomoc..

Proverite sami, moja zelja je samo da pomognem.

PREVARANTI sve donacije idu preko vlade Srbije a ne preko NN lica sa drustvenih mreza. Oprez!!

Ja u zivotu ne bih poslao pare na ove sumnjive ziro racune!

Из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ јављају да ће једине званичне информације бити објављиване на твитеру и фејзбуку. Ради спречавања ширења дезинформација и самом тим панике међу становништвом, које је угрожено.

Не знам колико је отишло од Сава Центра људи, али знам да је у сопственој режији из мог краја отишло барем пет кола, и притом људи још увек иду у Шабац. Не престају. Постављени су кревети за људе из Обреновца, чекају се душеци да стигну да се и то постави, људи доносе одећу, једноставно, људи показују да су велики у тешким тренуцима. Такође, данас ми је друг препричавао призор са Саве, каже да су чамци само ишли ка Обреновцу да евакуишу људе, да такве призоре није дуго видео, толико чамаца да иде одједном. И стварно свака част свим добрим људима који помажу у овим тешким тренуцима угроженима који су остали без домава и који ће морати ко зна колико дуго да раде како би то надокнадили. Зато мислим да је морална обавеза сваког од нас да помогне колико може, барем да се организује са родбином, сакупи неке паре накупује намирнице и донесе негде где су прихваћени људи из Обреновца, наравно и ствари су потребне. Маните се форума и просеравања овде, не критикујте сада Вучића, покушајте да учините неко добро дело барем сада, а времена за критику, биће после свега овога, најбитније је сада помоћи људима, битније од неких ваших препуцавања у овим тешким тренуцима.

Back