Ponos Srba u poređenju s Hrvatima

Transcendental

Buduća legenda
Poruka
29.502
Hrvati oštro odgovorili Platiniju

IZVOR. B92, BETAVlada Hrvatske oštro je kritikovala predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija.

939122735513e01f697698491199907_orig.jpg

Beta/AP Geert Vanden Wijngaert​

Predsednik UEFA poslao je premijeru Zoranu Milanoviću pismo u kojem traži da se ta zemlja obračuna sa huliganizmom na stadionima.
Vlada našeg zapadnog suseda pristupila je situaciji potpuno suprotno od srpske - ocenila je da je pismo neprimereno i podsetila na seriju korupcionaških afera u koje su upleteni čelnici evropske i svetske kuće fudbala.
"Ovakav način obraćanja putem otvorenog pisma predsedniku Vlade Hrvatske smatramo diplomatski neprimerenim, ali svejedno smo uvereni i očekujemo da će sve uključene strane preduzeti odgovarajuće mere s ciljem da predstojeća utakmica između reprezentacija Hrvatske i Srbije prođe bez incidenata da bismo u budućnosti eliminisali bezrazložna prozivanja nadležnih tela Vlade Hrvatske", ističe se u pismu koje su potpisali ministri policije i sporta Hrvatske Ranko Ostojić i Željko Jovanović.

Predsednik UEFA uputio je krajem februara otvoreno pismo premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem ga je upozorio na problem huliganizma.

"Smatramo neprimerenim tezu da isključivo od Vlade Hrvatske zavisi sudbina hrvatskog fudbala, jer organizator takmičenja nije Vlada već Fudbalski savez Hrvatske i udruženje klubova prve hrvatske lige koji su dobili jasna uputstva vezana uz primenu postupka licenciranja fudbalskih klubova, a koji će uveliko pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova prilikom primene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima", navodi se u pismu Ostojića i Jovanovića.

U pismu piše da Vlada ulaže ogromne napore kako bi iskorenila problem huliganizma i svela ga na najmanju moguću meru.

"Naše je mišljenje, a sigurni smo da nije usamljeno, da sigurnosna situacija u Hrvatskoj nije lošija niti više zabrinjavajuća od ostatka Evrope, koja se takodje susreće s rasnom diskriminacijom, neredima koji često završavaju s najtežim oblikom nasilja", piše u pismu koje je poslato, kako se navodi, po nalogu hrvatskog premijera.

Dodaje se da su resorni ministri i Vlada svesni problema, ali da ne mogu da se slože s njegovim potenciranjem u nedavnom Platinijevom pismu, "pogotovo u svetlu kladioničarskih i korupcijskih afera koje ovih dana potresaju samu UEFA".

Navodi se i da je potpuno neprihvatljiv stav HNS koji svoju odgovornost za nerešavanje problema pokušava da prebaci na Vladu, posebno u svetlu postupka licenciranja i sigurnosnih uslova na stadionima koje je dužan da osigura organizator utakmice, odnosno vlasnik stadiona.

U pismu se podseća i da su predstavnici Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta, Ministarstva pravosudja i Ministarstva unutrašnjih poslova održali nekoliko sastanaka, iz kojih su proistekle vrlo konkretne mere, kao što je osnivanje Nacionalnog tela za borbu protiv nasilja u sportu.

Član Izvršnog odbora UEFA Grigorij Surkis rekao je da je iznenađen što je Platinijevo pismo premijeru ocenjeno diplomatski neprimerenim i dodao da se nadao dijalogu.

On je to izjavio u ponedeljak, na godišnjoj skupštini HNS-a, čiji je bio gost. Surkis je prethodno rekao da deo problema huliganizma leži u odsustvu akcija hrvatskih vlasti protiv huliganskih ispada.

Prošle nedelje Surkis je bio gost Srbije, a predsednik Vlade, kao i najviši organi naše države i fudbala prihvatili su bez pogovora sve kritike iz Niona.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&dd=11&nav_id=694287

Tema nije za fudbal, ovo je samo primer...
Kad je ovaj Surkis bio kod nas šlihtali smo se ko nezdravi i gotovo automatski preuzeli svu krivicu koju UEFA (čitaj zapad) prebacuje na nas povodom huliganizma, koji je i u zapadnim zemljama opšteprisutan (u Engleskoj pogotovo)...Ono što se u Srbiji često čini, to je posipanje pepelom bez pravog razloga...Srbi nemaju više problema sa huliganima od Poljske, Češke, Rusije, Ukrajine...Ali tim zemljama UEFA ne lupa packe, a uskoro ni Hrvatima neće zbog pametnog nastupa...
Pročitati boldovani deo na kraju teksta...
Setimo se kako se Tadić izvinjavao za genocid, prvo i osnovno...a neko će se setiti i daljih primera...

Evropljani ne znaju sta je to inat. Ono sto se dogodilo na utakmici Srbija Engleska je cist primer toga, tacno je da su gledaoci oponasali majmunske krike, ali oni su to radili iz inata jer su znali da onom tamnoputom to smeta a ne zato sto su rasisti. Srbima je do rasizma stalo isto koliko i eskimima do Madagaskara.

Evropljani ne znaju sta je to inat. Ono sto se dogodilo na utakmici Srbija Engleska je cist primer toga, tacno je da su gledaoci oponasali majmunske krike, ali oni su to radili iz inata jer su znali da onom tamnoputom to smeta a ne zato sto su rasisti. Srbima je do rasizma stalo isto koliko i eskimima do Madagaskara.

Ma ne znaju to Englezi, oni su fina gospoda... :mrgreen:
A koj su moj onda prozivali Crnogorce sa "You're just a small town in Serbia", ili podhebavali Hrvate slikama Mladića..?
Nije valjda iz ljubavi prema Srbiji?! :lol:

I KKK su palili krstove jer su znali da to tamnoputima smeta. :roll:

Zasto su zapadne pudlice i marionete protiv navijaca,postoji vise razloga sto navijace vide kao najvecu opasnost za marionetsko kvislinski rezim i sistem u srbiji
navijaci su uglavnom nacionalisticki orijentisani
dobro su organizovani,imaju velik broj ljudi
u svakom trenutku mogu da izadju na ulicu i da izazvovu nemire i ruse vlast
zato su se okomili na navijace i zato se dize i dizala prasina

Pa ni Hrvati ne viču ubi Srbina zato jer su ustaše, nego zato jer to ove smeta.

Ne zezam se, ja to smatram uobičajenim primitivnim navijačkim folklorom.

Druga stvar je što bi ja u slučaju takvih incidenata odmah prekidao utakmice.

Pa ni Hrvati ne viču ubi Srbina zato jer su ustaše, nego zato jer to ove smeta.

Ne zezam se, ja to smatram uobičajenim primitivnim navijačkim folklorom.

Druga stvar je što bi ja u slučaju takvih incidenata odmah prekidao utakmice.

Pa jeste, jedina razlika je sto su Hrvati poubijali jedno milion Srba, a Srbi, ne znam, da li su ubili i jednog "afroamerikanca"

Šta ti misliš da su ti 20-ogodišnji balavci na tribinama ubili nekog?

Ubi Srbina, Ubi Hrvata da Šiptar nema brata, Nože, žica, Srebrenica, sve su to jednake budaletine, nema mađu njima nikakve razlike.

A ko govori o 20-godisnjim balavcima, meni su moje rodjake ubili pripadnici HOS-a i i "regularne" snage HV, za kucu me bas briga sto su je zapalili (u Donjem Lapcu), al eto vam, oteto prokleto!

Ja sam recimo odgledao celu utakmicu i nisam cuo majmunske krike sve do kraj iste a poceli su tek kad su englezi dali go a onaj mali dosao da provocira publiku - naravno, postoji mogucnost da je reditelj prenosa prikrivao iste tokom cele utakmice, ali sumnjam jer pretpostavljam da ih onda ne bi prikazao ni na kraju utakmice. Tako da uopste prihvatati tu krivicu na sebe nije normalno i umesto da nasi traze dozivotnu suspenziju za provokatora oni sede i cekaju kaznu uefa i posipaju se pepelom sto rece neko pre.

Poslednja izmena:
"Zelim reci" da se ne razumes u rasizam, u stvari mislim da i ti nisi rasista, samo si uplasen (ko ce znati od cega), pa zato pises gluposti po forumu, al sta me briga, ko da je to jedina glupost koju cu cuti ovde.

Uplašen. :whistling:

Koga, čega? :think:
Nisam ni rasista, ni šovinista, ni fašista, ni nacista a nisam ni ustaša (bar po svom shvaćanju tog termina).

I ne odlazim na nogometne utakmice.

Back