PONOCNI RAZGOVORİ BIVSIH I SADASNJIH ROKERA IZ PR. I OSTALIH DIVERZANATA

Mozda jos ima nade za ovaj topic. Ajde da ja pokusam.
Kada se spomenuo Uragan kupljen u robnoj kuci, secam se da sam i ja jednom kupio bas gitaru u Muzickoj Nakladi. Sva ostala oprema je dosla uglavnom iz inostranstva ili second hand oprema koju sam nalazio preko oglasa. Jednom sam cak narucio hand made bas gitaru od jednog decka iz Leskovca koji je pravio odlicne gitare. Zvao se Ivan. Kod njega sam bio tri puta. Jednom zbog gitare, drugi put zbog gitare i rostilja a treci put samo zbog rostilja.
Danas je situacija daleko povoljnija sto se tice nabavke instrumenata. Postoji nekoliko muzickih prodavnica koje nude sasvim solidnu robu po povoljnim cenama, takodje mnogo vise se putuje po inostranstvu nego nekada pa se moze i naruciti.
Sa nadom da ovaj topic ozhivi voleo bih da cujem price ostalih rockera u vezi nabavke opreme nekada i sada.

Laziqu, sve sve ali zaista nisam ochekivao da qesh ti biti taj koji qe zas*rati ovaj blog, jedini koji je ostao neinficiran politichkim bljuvotinama i smradom.

Od tvog 'priloga' (na Engleskom) na prethodnoj stranice umalo nisam povratio.
Takve gadosti i mrzhnju to samo Gering je mozhda mogao da srochi o Jevrejima u Naci Nemachkoj.

Ti izgleda imash previshe vremena na rukama i mnogo otrova u glavi te se laqash nekih tema od kojih nikada prijatelja, saveznika nit saradnika stvoriti neqesh, koje god vere ili nacije da su.

Sebe si na kraju dokazo kao tipichnog choveka koji koristi svoj (evidentan) intelekt za unishtenje mostova umesto za gradnju istih.

Mnogo si me razocharao.

I molim te shvati veq jednom da nikoga ku*ra*c ne boli sa kojih IP adresa se shalju postovi.

p.s.
Poruka za Neshu moderatora:
Nesho, zamoliqu te da pochistish predhodnu stranicu od Lazinih bljuvotina.
U ime PR 'ponoqni rockeri' kolektiva (PrGl, Accordo, Zabrljivko, Ahileas, Sevand, ZZ, Tony, Trombon itd.)
zashtiti ovaj blog od poltichkih nebuloza i smrada.
Hvala unapred.
Ja se izvinjavam, nisam ovu temu gledao dugo. Sredićemo i stvarno bar na njoj ako može bez politike.
Hvala.

Mozda jos ima nade za ovaj topic ... Sa nadom da ovaj topic ozhivi voleo bih da cujem price ostalih rockera u vezi nabavke opreme nekada i sada.

Konachno glas razuma.

Iz Muzichke Naklade kod Studenove zgrade jedinu stvar od muzichkih instrumenata koju sam ikada kupio je bio Shadow humbucker magnet za gitaru (Made in GDR) .
Dobar beshe.

Isto tako knjigu tablatura i textova svih Beatles pesama, kao i neizmeran broj crnih trzalica 'sunce' (kako ih je zvao Naki, legendarni gitarista iz Smisao i Mashte).
Ne znam shta bih dao da mogu da ih ponovo nadjem.
Svud po svetu prodjoh al' takve lutke od trzalica ne nadjoh - perfektan oblik i debljina, i nisu ispadale iz ruke kao standardne ravne trzalice.

Gledao sam i ja onda Gibsone, Fendere, Marshalle isl. po oglasima.
Al' eto roditelji mi na kraju kupishe ganc novog Les Paula i HHa, meni 17godishnjem balavcu.
Mora da sam ih mnogo impresionirao.

Nego kad pomenuh Nakija - ima li ko vesti o tom choveku?
Bio mi je idol.
Imao je tako dobar ton. I dan danas kao da mu chujem onaj sochan, zaobljeni vreo ton.
Taj chovek je mogao i u mashinu za vesh da se ukopcha i opet bi izvukao nepojmljivo dobar ton.
Prve ozbiljnije gitartske lickove sam od njega nauchio.
Naki, respekt burazere - gde god da si nadam se da ti dobro ide.

Konachno glas razuma.

Iz Muzichke Naklade kod Studenove zgrade jedinu stvar od muzichkih instrumenata koju sam ikada kupio je bio Shadow humbucker magnet za gitaru (Made in GDR) .
Dobar beshe.

Isto tako knjigu tablatura i textova svih Beatles pesama, kao i neizmeran broj crnih trzalica 'sunce' (kako ih je zvao Naki, legendarni gitarista iz Smisao i Mashte).
Ne znam shta bih dao da mogu da ih ponovo nadjem.
Svud po svetu prodjoh al' takve lutke od trzalica ne nadjoh - perfektan oblik i debljina, i nisu ispadale iz ruke kao standardne ravne trzalice.

Gledao sam i ja onda Gibsone, Fendere, Marshalle isl. po oglasima.
Al' eto roditelji mi na kraju kupishe ganc novog Les Paula i HHa, meni 17godishnjem balavcu.
Mora da sam ih mnogo impresionirao.

Nego kad pomenuh Nakija - ima li ko vesti o tom choveku?
Bio mi je idol.
Imao je tako dobar ton. I dan danas kao da mu chujem onaj sochan, zaobljeni vreo ton.
Taj chovek je mogao i u mashinu za vesh da se ukopcha i opet bi izvukao nepojmljivo dobar ton.
Prve ozbiljnije gitartske lickove sam od njega nauchio.
Naki, respekt burazere - gde god da si nadam se da ti dobro ide.

Naki bi trebalo da bude negde u Sloveniji,kod brata,mislim da mu je i otac (Uka Brizani) tamo - info od Shemsi Drejte pre par godina.

I Ja kupih elektromagnet,koji je imao one "ruchke" sa strane da bi se zakachio na kraju vrata. Elem,odoh kuqi, postavih magnet ne za to predvidjeno mesto i ukljuchih ga u STRUJU (kabl mu se zavrshavao sa utkachem za struju) chulo se jedno ZZZZZZZZ i onda jedno malecno PAU. Vishe nisam kupovao elektromagnete odvojeno.
Ovde u PR naputu za Kos.,Polje ima radnja sa imitacijama svih moguqih oblika i velichina trzalica i sve su poznate marke, ima i zhica za sve vrste gitara, naravno, sve su to "originali".

Odoh kod na suxhuk kod ....:)

Pozdrav i tebi Pristevac,
kako vidim Nesha ti je izbrisao post koji sam inache s'gushtom prochitao.
Da ne bude da nas vezuju samo Lazini bolesni marifetluci.
Javi se kad mognesh.

Pozdrav i tebi.Ja navratih da se ovde malo družim sa mojim sugrađanima sadašnjim i nažalost bivšim, kad ono razočarenje.
Pojavio sam se sa najiskrenijim namerama bez obzira i sa respeketom oko političkih ubeđenja.
Nego kad videh o kome se i o čemu se radi najbolje bi bilo da odem.Nije mi ni na kraj pameti da se hvatam u nečije kolo mržnje, zlobe, najnižih strasti.
Nečije promašene živote me ne intersuju,ali takođe neću dozvoliti da se svako iživljava nad mojom malenkošću, da ovde iznosi neke neistine.........
No vidim Bogu hvala ima ovde i drugačijih učesnika kojima je stalo da barem one divne uspomene iz najdivnijeg grada ne padnu u zaborav i ne zatruju se nekima koji svoje promašaje u životu i realnom svetu pokušavaju nadoknaditi u ovom virtuelnom.

Nego viđa li neko Bucu, Tomicu, Vladu konja, Nakija???Gde su i šta rade?

Naki bi trebalo da bude negde u Sloveniji,kod brata,mislim da mu je i otac (Uka Brizani) tamo - info od Shemsi Drejte pre par godina.

..........
Odoh kod na suxhuk kod ....:)

Josh si tu...???? Nisi od rechi...
Uf, bre... Naki nije Ukin sin...!!! Sinovi od Uke Brizanija su Agim i Traja... Nazmija "Naki" je gitarista "Smisao Mashte"... do nedavno u Zviceriji a sada u Shweckoj... :hahaha::hahaha::hahaha:

Agim Brizani je perkusionista, zavrshio je konzervatorijum u Gracu, prvi timpanista "Slovenachke nacionalne filharmonije" i profesor na Tamoshnjoj muzichkoj akademiji...
Traja zhivi u SLO i bavi se muzikom...

Poslednja izmena:
Sve sto ima pocetak ima i kraj, tako i ovaj topic. Bilo kako bilo, lepo vas je bilo citati

...nije bash potpuno tachno @PRIMUS-e...
...evo glupost ljudska nema kraj, ona je bezgranichna...

nemoj nishta da brinesh... tu su oni...

"Postoje samo dve beskonacne stvari a to su svemir i ljudska glupost, s tim da za ovo prvo bas i nisam tako siguran"
...Albert Einstein

Nego kako fotkanje? sta koristis od opreme?

... Canon 40D sa 17-85mm, f4-5.6 UMS IS i blic Canon EX430 II...
... imam i 50mm f1.4...
...bash sam zadovoljan iako je aparat crop faktor 1.6... to je vrlo ozbiljan aparat, ali trazhi dobre objektive... sa 50icom nema problema, pri svakom svetlu radi kao struja... ja sa njim radim portrete...

...mozhe i da se zaradi poneshto... :per:

Poslednja izmena od moderatora:
... Canon 40D sa 17-85mm, f4-5.6 UMS IS i blic Canon EX430 II...
... imam i 50mm f1.4...
...bash sam zadovoljan iako je aparat crop faktor 1.6... to je vrlo ozbiljan aparat, ali trazhi dobre objektive... sa 50icom nema problema, pri svakom svetlu radi kao struja... ja sa njim radim portrete...

...mozhe i da se zaradi poneshto... :per:

Kazu da je ta 50-a ostra ko zilet..njam njam, rado bi je posedovao.
Imao sam neku priliku za 450d al, sta znam, oko mi ide na staru 5-cu koju bi rado ukombinovao sam 24-70/2,8 L usm, tako da cekam malo srecnija vremena.
Radis kao frilans?

Kazu da je ta 50-a ostra ko zilet..njam njam, rado bi je posedovao.
Imao sam neku priliku za 450d al, sta znam, oko mi ide na staru 5-cu koju bi rado ukombinovao sam 24-70/2,8 L usm, tako da cekam malo srecnija vremena.
Radis kao frilans?

...Da... ova 50ica f1.4 je ludilo... mozhda treba pogledati novu Canon EOS 7 ....:per:
probao sam, 18,1Mpixela... u svakom sluchaju treba sachekati da malo prodje vremena...
ali sam probao sa loshim objektivom...
P.S...vidi sliku u mom albumu....

Moja greska, nisam bio precizan. izbacili su 100-u makro iz L serije. Evo je ovde.
http://www.bhphotovideo.com/c/search?Ntt=100+mm+f/2.8l&N=0&InitialSearch=yes

Posle bure sledi lepo vreme, sve se iskristalise, konacno izgleda da sve dolazi na svoje mesto. Posto nisam redovan citalac bloga, ove teme su me iznenadile, a vidim da su i neki od najaktivnijih ucesnika i osnivaca ovog foruma prestali da se javljaju. Nadam se da ce se opet prikljuciti, a ako ne moracemo da trazimo neko drugo mesto za kontaktiranje. Ovaj blog je pokrenut kako bi ponovo mogli da komuniciramo i prisetimo se na ona, verujem po svima, srecna vremena, "doba stradanja, vreme nevinosti", a ako neko, ne zelim da imenujem i stvarno ne znam ko je zapoceo, (kao sto su i mnoge druge mnogo krupnije zapocele cuvenim pitanjem-odgovorom A ko je prvi poceo?) zeli da ovo koristi za licne, nacionalne ili ne znam kave interese, postoji toliko mnogo pljuvaonica, pa byjrum, nemojte to ovde da radite, poput nekih na starom blogu. Pamet u glavu, budimo ljudi, pokusajmo da se prisetimo onog sto nas je vezivalo i sto nas jos uvek veze, a ne na ono sto nas je i tad, a koliko vidim i sad razdvaja.

Back