PONOCNI RAZGOVORİ BIVSIH I SADASNJIH ROKERA IZ PR. I OSTALIH DIVERZANATA

Pitam se dali i danas sviraju na URAGANU koji sam im uzajmio a zatim i prodao sredinom devedesetih:think:

Ovako:

Muha ima Paul Red Smitha, ima josh tri chetiri, fender, Godin, Takamine, itd...
Pojachala dva komada: -jedno pochinje na M, Galien Krueger'

xen dve bass gitare: Squire i /bassman,pojachalo me znam firmu.

Braqa sviraju sa BB Poqijem u Armadillo Blues Bandu.

Imaju studio, detalji nekom drugom prilikom, a imaju i veliko ozvuchenje.

Muha mi reche da je jednom prilikom svirao sa Pashchad.

Uriah Heep - "Demons & Wizards" ...
The Wizard - opaka numera.
I dan danas mi se kozha najezhi od David Byronovog falseta (laka mu alkoholicharska zemlja).

Albumi od Uriah Heep su uvek imali neki specijalni vizuelni shmek.
Padaju mi na pamet "Very 'eavy Very 'umble", (David Byronova mrtvachka faca u pauchini)
ili "High and Mighty" (naopachke luger sa avionskim krilcima) - I mirisa korica se seqam.
Legendarni Hipgnosis radovi. :worth:

Uriah Heep - "Magicians Birthday" - milion godina ima od zadnjeg slushanja, Nikshiqko pivo i ,mili bozhe chuda velikoga, SAM, upravo ide The magicians birthday, moram da "odshrafim". Ajd u zdravlje

Kada sam bio osnovac ime Uriah Heep mi zvucalo bas magicno, jer nisam znao sta znaci.
Posle saznadoh da je to neki lik iz Oliver Tvista....
U Paschadi je svirao ZEN, jedan nastup u Bora i Ramizu na cuvenoj gitarijadi gde je zvezda veceri bila Galija.Mada su prave zvezde veceri bili neki katunari iz Kacanika koji su odvratno tercirali sa pet nenastimovanih gitara, ako me secanje jos sluzi...

Pozdravi moje stare prijatelje i otimace moga nikada prezaljenog Uragana....

The Wizard - opaka numera.
I dan danas mi se kozha najezhi od David Byronovog falseta (laka mu alkoholicharska zemlja).

Albumi od Uriah Heep su uvek imali neki specijalni vizuelni shmek.
Padaju mi na pamet "Very 'eavy Very 'umble", (David Byronova mrtvachka faca u pauchini)
ili "High and Mighty" (naopachke luger sa avionskim krilcima) - I mirisa korica se seqam.
Legendarni Hipgnosis radovi. :worth:

High and Mighty i danas povremeno pustim u kolima.
Do trece pesme zvuci dobro, posle je cisto sranje od dosade...

Kada sam bio osnovac ime Uriah Heep mi zvucalo bas magicno, jer nisam znao sta znaci.
Posle saznadoh da je to neki lik iz Oliver Tvista....
U Paschadi je svirao ZEN, jedan nastup u Bora i Ramizu na cuvenoj gitarijadi gde je zvezda veceri bila Galija.Mada su prave zvezde veceri bili neki katunari iz Kacanika koji su odvratno tercirali sa pet nenastimovanih gitara, ako me secanje jos sluzi...

Rahmetli Uragan nije imao tockove pa je zato celo vreme sedeo kod kuce. Niko nije hteo da ga tegli. Secam se Cajaveca na kojem smo se vozili po dvojica nizbrdo od Muhaxher mahale :) Milina. Takva pojacala se ne prave vise :whistling:
Ako postoji jedno legendarno pojacalo onda je to Zigijev HH. Ne postoji gitarijada, stafedijada ili neka veca svirka gde ga nije bilo. A zvucio je dobro jedino u Zigijevim rukama :think:
It's not what you've got, it's how you use it. :worth:

Pozdravljaju i oni tebe.

URAGAN (pojachalo)
Zadnje poznato prebivalishte je Ulcinj, tamo ga je koristio Mentor Gjurgjiali iz 403, odatle je otishao/otputovao za SAD (mislim na Mentora).

Dalja se sudbina pojachala (mislim na URAGAN) se ne zna.

Ako postoji jedno legendarno pojacalo onda je to Zigijev HH. Ne postoji gitarijada, stafedijada ili neka veca svirka gde ga nije bilo. A zvucio je dobro jedino u Zigijevim rukama :think:
It's not what you've got, it's how you use it. :worth:[/QUOTE]

Legendarni Zigijev HH, jedinstveno kombo pojacalo iz dva dela, kad mu je stiglo, psovao Zigi Tomi sto mile majke, no se dohvati lepka te pojacalo opet, Na Zigijevu srecu postade kombo. Pecin komentar podovom kupovine istog: Kupio Zigi pojacalo haha, ajd Peco ne smej se nego koje je pojacalo kupio. Pa kazem ti HAHA.

Legendarni Zigijev HH, jedinstveno kombo pojacalo iz dva dela, kad mu je stiglo, psovao Zigi Tomi sto mile majke, no se dohvati lepka te pojacalo opet, Na Zigijevu srecu postade kombo. Pecin komentar podovom kupovine istog: Kupio Zigi pojacalo haha, ajd Peco ne smej se nego koje je pojacalo kupio. Pa kazem ti HAHA.

Jes valla Toma je radio takve stvari (ako je rec o Toma & Co)
Ja sam kod njega bio narucio Precision Bass a dobio Jazz Bass. u to vreme sam mu i ja psovao sto mile majke, al sam mu danas zahvalan jer je Jazz Bass bio daleko odgovarajuci za moje kratke prste. Tada sam voleo Iron Maiden :sad2:
Zahvalan sam i Luli Osmaniju koji me je ubedio da je Jazz bolji. Kod njega sam poceo i casove bass gitare da drzim. Prvi cas, kako se prave cevapi. Drugi cas, kako se mota dzoint. Treci cas smo ostavili za kasnije. Ipak sam u medjuvremenu uspeo da mnogo toga naucim od njega.
Luli, ako ovo citas, hvala ti.

.....
Zahvalan sam i Luli Osmaniju koji me je ubedio da je Jazz bolji......

Jes vala, secam se kako su on i Mikan smarali sa Miles Davisom i Jackom Pastoriusom.
Miles iz svoje najgore faze JAZZ-ROCK-a.:worth:
Mislim da smo njima i posvetili onaj poznati stih iz pesme Katunari:
Iskljuci taj prokleti jazz, svi tvoji idoli ne vrede za mene, bre.:per:

Danas sam veliki ljubitelj jazz-a, tako reci znalac......

Oladimo malo od jazz-a,prilog za one koji jos nisu culi za Nick Drake-a :

Poslednja izmena:
HH sam prodao bio Menan Keseriju, Prizrenskoj verziji Zhuqe, ali samo po boji kose i obrva :zcepanje:
Pitam se da li joshte zhivi taj HH? Dobro pojachalo beshe. Neunishtivo.
To samo veq voda i poplava su mogle da ga ugase.
Rado bih ga vratio u kolekciju, ako iko zna kako da mu se udje u trag.

Zhuqo, ispoljavash dobro pamqenje po pitanju pretpotopnih HH dogadjaja. Svaka chast burazere!
Mada se, ako smem reqi, ne mogu puno pozhaliti na moju, bogu fala ..

Zharetov Uragan? Kupljen u 'Novo'j Robnoj Kuqi - gornji sprat, muzichka (uvek polu-prazna) sekcija.

Ako je ikada postojao produkt koji nikada nije zasluzhio svoje ime onda je to bio taj nesretni Uragan.
To pojachalo je jelo lemilicu i kalaj vishe puta nego bilo koja elektronska sprava na svetu.
To samo bog zna koliko puta su mu menjani bili izlazni tranzistori.
Ja sam mu ih menjao bar tri puta.
Za Zorana Studena, Vladu Konja i Zhiku Struju da ne prichamo.

Toni, koliko bas gitara imash trenutno u svojo ergeli aman?
Deljesh li ih onako mushki kano nekoq?

Bujrum mladom Savi BonJoviju.

Prilozi

• IMG_0501.jpg
    IMG_0501.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 9
...Mada su prave zvezde veceri bili neki katunari iz Kacanika koji su odvratno tercirali sa pet nenastimovanih gitara, ako me secanje jos sluzi...

Grupa "Fontana" iz Kaqanika... 5Acoustik Guitar & Drums... recept za uspeh... bili su na vrhu svih top lista...
...posledice njihovog pogubnog dugogodishnjeg chinodejstvovanja na Kos&Met Rock sceni oseqa moj vestibularni aparat... i josh neki organi...

Poslednja izmena:

Back