POMOC - Zaboravio sam XP logon password

• Začetnik teme Začetnik teme dragan_22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji način da se hardverski resetuje BIOS. Ne mislim samo na puko vađenje baterije, već pomoću nekog od jumpera na ploči.
To što je Zox napisao pali, ali ako nije podešen admin. password u OS (pametni ljudi ga unesu kada podižu OS) - prc!
Da li je ovo pitanje ili konstatacija. Ako je pitanje odgovor je DA, ako je konstatacija onda nista.
Upalish komp... ( :) ukljucish )
F8 ... Safe mod with command promt
odradish ono sta sam napisao ... i to jeto
Sad sam proverio :) POzzz ..
Kao sto je gore citiran ZOX, samo ako administrator nema sifru, a onda mozes i jednostavnije a to je da kliknes na administratora(u safe mod logovanju):thumbdown:

ljudi bre,nemoj da ste smesni... postoji mnogo jednostavniji nacin za to!!
kada palite komp pritiskajte F8 pa onda na SAFE MODE,pojavice vam se 2 naloga,nalog vaseg drugara i ADMINISTRATOR.odaberite ADMINISTRATOR,onda idete START>CONTROL PANEL>USER ACCOUTS i izaberite nalog vaseg drugara,potom idete samo na REMOVE PASSWORD i to je to, TA-DA!!! Zatim naravno,pokrenite ponovo system i nalog je bez passworda.....

Powered by Jasha ;)

Kad Ukljucis Komp I kad treba da kucas Sifru Pretisnes alt+ctrl+delete
udjes kao administrator
Start>run>cmd
Kucas
Net user (kucas ime accounta) pa stavis *
Onda pise Enter New Password ti samo pretisnes enter i nista ne kucas i skinuta sifra ili promenis sifru :)
Dva posta iznad...:roll:

Ako mozes da se logujes kao Admin, onda mozes i u ControlPanelu da skines lozinku sa nekog akaunta. Nema potrebe za kucanjem u CMD ;)

@IBM OS/2

Citiraš i komentarišeš post od pre tačno 5 godine! Koja je svrha toga?!
smiley_emoticons_confused2.gif

Лепо вас молим, сви они који нису сигурни у своје текстове написане у овој теми да обрате пажњу на следеће што ћу написати.

• Сејф мод првенствено није намењен томе, нити игра било какву улогу у целој причи.
  • Сваки радни налог на радној станици који има администраторска права може: да промени своју, администраторску и корисничку лозинку путем командне линије или путем графичког корисничког интерфејса.
Уколико не постоји могућност да се сетите лозинке, примењују се друге методе.
Једна од тих се може прочитати на овој теми у поруци под редним бројем 18.

Ajd' ko ne zna xD
Udjite kao admin u safe mod i onda sklonite password :lol:
Ovakav komentar garantovano nikome ne koristi , jer ko ima zaključan sopstveni nalog taj ima u 99 % slučajeva i administratorski nalog zaključan (ili je totalni debil oko računara) i ugašen guest nalog tako da pomoći poput onoga "Virtualnog Franka" sa youteba-a zaebite malo

ono šta je random naveo je ispravan odgovor i tamo i treba tražiti i naći način rešavanja ovakvih problema.

Da ne otvaram novu temu, možete li mi reći kako da trajno uklonim logging prozor prilikom paljenja PC u win XP SP3, do nedavno se OS fino sam podizao i neznam što mu bi sad odjednom mi izbacuje logging prozor iako nije napravljen ni jedan kor.nalog osim admin. i nepostoji nikakva šifra?

Dobio sam poruku da program koji je nedavno instaliran vrši ovu zezanciju i ima oznaku ili što li već "GTgina.dll" i nalazi se u "C:\WINDOWS\system32"

U regeditu sam uradio ovo:
HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion-> under that left click on WINLOGON to highlight it. Now in the right window pane right click on Gtgina and select delete.

I sad je sve pod kontrolom, a istoimeni fajl se instalirao prilikom instalacije Wireless USB linksys.

Poslednja izmena:
A meni(to jest ne meni al" nije vazno) treba bas nesto suprotno od svega ovoga. naime na windows cd-ima koji se kod nas prodaju "na crno-buvljaku" ne postoji opcija da se aktivira....znaci gde bi mogao da dobijem tu opciju posto imam Licencu(key) za Windows XP Home....kako da ga aktiviram i gde (ako to na tim "divljim" cd-ima ne postoji)?
Molim za pomoc!

Драги Дупонт,

Постоји више начина како да заобићеш такве препреке, од коришћења неких програма са пакерима до скрипти са унатенден инф инсталацијама.
Једна од бржих решења која у овоме примеру могу да ти помогну јесте мењање неких параметара унутар базе.
Уколико се будеш држао онога што ти напишем степен опасности да нешто забрљаш биће 0 %.

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\WPAEvents

Отвори картицу OOBETimer, унутар ње обриши минимум две вредности.
Након тога затвори регистри базу, имај у виду да све вредности које уносиш унутар регистри базе се врше моментално тако да два пута гледај оно што радиш унутар ње.

Покрени командну линију и унутар ње унеси следћу команду:
Kod:
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
Извршавањем ове команде покрећеш активацију чаробњака за активацију система. Изабери телефонску активацију, након тога изабери опцију променити активациони кључ. Унеси свој нови валидни кључ и након тога рестартуј свој рачунар, без обзира што у неким чланковима на микрософт сајту говоре да нема потребе да се ресетује. Ипак нека сетовања која долазе са сервис пековима могу да представљају проблеме са активацијом. Један из искуства савет.

Poslednja izmena:
Драги Дупонт,

Постоји више начина како да заобићеш такве препреке, од коришћења неких програма са пакерима до скрипти са унатенден инф инсталацијама.
Једна од бржих решења која у овоме примеру могу да ти помогну јесте мењање неких параметара унутар базе.
Уколико се будеш држао онога што ти напишем степен опасности да нешто забрљаш биће 0 %.

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\WPAEvents

Отвори картицу OOBETimer, унутар ње обриши минимум две вредности.
Након тога затвори регистри базу, имај у виду да све вредности које уносиш унутар регистри базе се врше моментално тако да два пута гледај оно што радиш унутар ње.

Покрени командну линију и унутар ње унеси следћу команду:
Kod:
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
Извршавањем ове команде покрећеш активацију чаробњака за активацију система. Изабери телефонску активацију, након тога изабери опцију променити активациони кључ. Унеси свој нови валидни кључ и након тога рестартуј свој рачунар, без обзира што у неким чланковима на микрософт сајту говоре да нема потребе да се ресетује. Ипак нека сетовања која долазе са сервис пековима могу да представљају проблеме са активацијом. Један из искуства савет.
Hmmmmm.....Hvala mnogo...sutra cu ovo da probam(mislim ne ja...)...razumeo sam te do onoga da otvorim karticu OOBETimer i dalje te nisam razumeo...koje 2 vrednosti?
kako da pokrenem komandnu liniju?I dali ce tada biti XP legalan ili?
Znaci dali ce to biti kao da sam ga instalirao sa originalnim CD-om i dali ce dobijati Update od Microsofta?
I jos nesto: ako taj "neko" ima Windows XP Profesional a ja mu dam Kljuc za XP home dal ce oni iz Microsofta da to vide i da mu ne aktiviraju!Mislim dali je to moguce ili....?

Back