Помоћ при шминкању

Meni je problem sto mi se sjenke uvijek sliju u kapke, nekoliko sati nakon nanosenja (ubrzo, uglavnom), da li zbog masne koze ili sta li je, ne znam ni sama, ali zbog toga me mrzi da stavljam sjenila, jer poslije ruzno izgleda. :confused:
Prije nanosenja stavim puder u kamenu, ali dzaba.
Koristim Deborah sjenke.
Ima li neko savjet za ovakav problemcic? :)

Probaj Artdeco bazu za senke.

Svi pominjete veliku cetku....sa njom se lakse gresi.
Bolje je rumenilo naneti u takoj cri ispod jagodice od pocetka kose do 3 prsta pre nosa(kad ide dalje,izgleda kao da imate kijavicu).Onda obrisite setkicu od rumenila i ublazite gornju i donju crtu povucene konture.
E sada u obzir dolazi velika cetka,ali samo sa svetlijim rumenilom(ja volim shanelova dvobojna rumenila),ili bronzer ako je letnji period.
Ako zelite da vam jagodica bude istaknutija,na kaziprst stavite malo korektora i utapkajte direktno po kosti.Stvorice razliku u sneci,ap ce ispasti kao da vam je jagodica visoka.I od korena do pred vrh nosa lepo pi izgledalo da malo utupkate.

Moja pitanje-kako sprecite da vam karmin izadje vidljivo van kontura usana?Ima manje ali dosta pune usne,pa izgleda uzasno ako se razbrlja iznad ili ispod jer se veoma vidi gde je pregib moje usne.Pokusala sam da ucvrstim puderom,ivice da iscrtavam iskljucivo olovkama,i sad sam prosto na labelu.Ne kazem da to nije lepo,ali nije za sve izlaske primeren nude look.

Ja sam šminker i još nikada nisam čula, a ni videla da se rumenilo nanosi u tankim crtama ..... rumenilo treba da osenči naše obraze, a ne da ima jasne i striktne crte .... II pravilo je da se rumenilo nanosi sloj po sloj ... u slučaju greške, nanese se na tufer malo pudera u prahu i polako se koriguje.

E sad, što se karmina tiče, ukoliko ti se karmin razmazuje, probaj da staviš preko usana puder u prahu ili kameni puder .... pa olovku, pa preko toga karmin .... U tom slučaju karmin nema masnu podlogu i teži je za razmazivanje ... Na ovaj način stavljen karmin može da stoji po ceo dan, uz male korekcije i nabacivanje boje.

Gde kupujete cetke i cetkice za sminkanje i po kojim cenama?

Ja imam par cetkica koje sam kupila u Lilly-ju, Studio Basic, cena im je bila oko 300 din, posto su u pitanju bile cektice za oci.
Jedna od njih je ova
http://www.parispresents.com/product_p/sb2184.htm
Volela bih neku dobru cetkicu za smokey, a u sustini je dovoljno par dobrih cetki - za puder, rumenilo i 2, 3 dobre za oci.

Jeste previse, ovo je vise za profi sminkera- pocetnika.
A za te pare cu da uzmem MAC, ali mi se ne daje toliko.
Nisam jos stigla da pogedam u Liliju.

Ja bih jednu deblju za senku, jednu onu blending, jednu malu kosu za donji kapak, jednu kosu za obraze i jednu kabuki.
Probala sam da stavljam tecni puder sa cetkom, ali mi se ne svidja uopste.

Ni ja ne volim da stavljam tecni cetkicom..ne znam, ne svidja mi se efekat a i godinama ga nanosim prstima.

Trojanka,
evo nekih Inglot cetkica
37729_137884166231345_114133158606446_300643_1816547_n.jpg

Mislim da je 17 TL kosa za donji kapak ona je 980 din,
dok je najveca malo vise od 3.000.

(pa ti sad izracunaj koliko ti treba za par cetkica :confused:)

Poslednja izmena:
Ja imam par cetkica koje sam kupila u Lilly-ju, Studio Basic, cena im je bila oko 300 din, posto su u pitanju bile cektice za oci.
Jedna od njih je ova
http://www.parispresents.com/product_p/sb2184.htm
Volela bih neku dobru cetkicu za smokey, a u sustini je dovoljno par dobrih cetki - za puder, rumenilo i 2, 3 dobre za oci.
Е, за смуки ти не треба нека посебна...довољно је да имаш једну мању и мало већу и да су мекане...на крају (бар код мене) иде финиш прстом :)

ja imam sitnije oci i sminkam ih ovako: svetla senka (bez, bledo zuta, bledo roza, bela, svetlo siva, svetlo zelena...) u unutrasnji ugao oka, tamnija na spoljni deo....obavezno braon olovka za uokvirivanje ociju s tim da je u spoljnim uglovima deblja linija i na gornjem kapku crtam samo do polovine oka a uglove malo produzim....braon maskara za dan....time dobijas na povecanju oka a sminka je diskretna.....

Пробајте са белом оловком за очи. Ставите је у унутрашњи део доњег капка, визуелно ће их повећати

Poslednja izmena:
moram pitati- da li ste koristile crveni kreon za oci, bio je moderan pre 5-8god ?

ja sam koristila neki sa srebrnim sljokicama- fantasticno stoji crnkama :) dok mi ga neka nije maznula :evil:
Нисам никад, право да ти кажем, не могу да замислим како то изгледа кад се стави :lol:
Јеси стављала само на горњи капак?

nije, gugl oko ;)

ni ja ne volim na svetloj kozi, crnkama lepo stoji- ali nista ne nalazim na netu
na tamnoj kozi ( ovo je sedefasta senka :mrgreen:)
0.jpg

otvoreno crvena sa pravim sljikicama koje otvaraju pogled

evo nesto bvz, naneto kao senka + crni kreon+ bordo uokvireno :eek: i bez sljokica ...jedino sto nadjoh
http://2.***************/_fQLTvQeGCy8/TTEVrrINFmI/AAAAAAAAB5E/TmX1bjvqSeY/s1600/2010+678.jpg

Back