pomoc oko spajanja zvucnika sa kucistem

samo partizan

Obećava
Poruka
88
Dali neko zna kako da spojim 5.1 zvucnike sa racunarom a da mi pritom rade svih 5.1 imam prikljucak koji sam ubacio u subwufer pozadi a sa druge strane koji treba da se ubodu u kuciste ima tri izlaza.Ja kada spojim sa racunarom nemam zvuka pokusavao sam u realtek programu ali nevredi nikako da dobijem zvuk.Zvucnici su genius 5000 5.1 koristim windows 7 ultimate x64bit sa najnovijim drajverima.

kolko znam, za 5.1 sistem moras da imas 5.1 zvuncu kartu..iliti 6 rupa nazad u kompu ..

Onda nista neznas :lol:
Ta sa 6 je za 7.1 sisteme :D
A meni radi godinama na 3 rupe :lol:, ovaj sistem 5.1...

@tema, neznam kako da ti pomognem, ja sam dobio 3 nastavka, crni, zeleni i narandzasti, to sam lepo stavio u kuciste u one 3 rupe kako treba, i samo u sound manageru kliknuo nesto da se promeni i to je to... Probaj pa javi ide li...

Ajde objasni kako si uspeo da namestis.meni stalno radi dva i to gde postavim.koji kabel imas onaj sto si dobio uz njega sa jedne strane sa iglicama a sa druge sa tri crni,zuti,sivi jel tako koji idu u one tri rupe pozadi na racunaru?

Pozadi u zvucnu karticu na racunaru idu crni, narandzasti i zeleni, bar je meni tako...
U sound manageru postavis 6 channel mode for 5.1 speaker output.
I zamenis ono center/subwoofer speaker out...

Zavisi kako koja ploca...radi 5.1 i na ploce sa 3 ulaza. Ajd reci model ploce koju imas,da vidimo da li podrzava 5.1

E pa to :D

Koji kabel ja da kupim da ne moram da se mucim oko tih podesavanja jel ima onaj neki digital output tako nesto a ne ovi analogni

Kad instaliramo Win 7, on u sebi poseduje generičke drajvere, ali ne i upravljivi softver za audio karticu. Na žalost potpisuješ se sa 'samo partizan' te sam dugo razmišljao da li da te uputim u rešenje problema ;)
Instaliraj sa diska od ploče originalni drajver koji će povući i softver, za to vreme izvuci kablove od zvučnika. Posle instalacije odredi da je sistem zvučnika 5.1 (pojaviće ti se pored sata Realtek ilii VIA ikonica), ubaci zeleni činč u zelenu rupicu, softver će ti prijaviti da je 'jack pluging in' i postaviti pitanje jesu li to prednji zvučnici, klikneš yes. Na žalost Biostar su jeftine ploče te imaš samo tri rupice, vačno je da znaš koji su ti činčevi, pa prvo bocneš od zadnja dva zvučnika činč u neku od rupica i ako te pita jesu li to centar i subvufer ti izvadiš taj, a ubaciš onaj koji treba... Sve će softver gotovo sam da uradi.
Preostaje ti još podešavanje Media playera, winapa i ostalih multimedijalnih programa - sve im je u opcijama.

meni su 5.1 zvucnici prikljuceni preko dvd-a i pojacala.znaci zvucnici idu u dvd u pojacalo,skart adapter za cinceve,na cinceve bananica sa 3,5mm dzekom i sve to ide u jedan ulaz na zvucnoj na kompu a opet imam stereo(nije isti zvuk na svakom zvucniku).tako da vam to predlazem.ako niste u mogucnosti da prikljucite dvd na kompjuter mozete i samo pojacalo...ima dosta jeftinih pojacala

Back