Pomoć prilikom odabira kabla sa Ali Express-a

Atomic™

Srebrna tastatura
Poruka
244.282
Reč je o digitalnom satu koji se napaja preko struje.
lUGpLlB.jpeg

U pakovanju sam dobio USB kabl za napajanje
9dbuyeO.jpeg

Da ne bih džabe bacio pare pitam se da li bi radio ovaj sa linka koji prilažem s obzirom da sam ja izmerio 10mm a na AliExpress piše 5.5mm?
https://www.aliexpress.com/item/1005007895752723.html?sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0

Reč je o digitalnom satu koji se napaja preko struje.
lUGpLlB.jpeg

U pakovanju sam dobio USB kabl za napajanje
9dbuyeO.jpeg

Da ne bih džabe bacio pare pitam se da li bi radio ovaj sa linka koji prilažem s obzirom da sam ja izmerio 10mm a na AliExpress piše 5.5mm?
https://www.aliexpress.com/item/1005007895752723.html?sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0
5.5mm se kod konektora na koaksijalnim kablovima odnosi na spoljni precnik tog konektora a ne na duzinu cevi (barela) kako si oznacio na fotografiji.

Moras da vidis kakav conector odgovara tvojoj "uticnici" na uredjaju. Ako nemas uputsvo (u njemu obicno stoji kakvu "uticnicu" po dimenzijama i naponu tvoj uredjaj poseduje) onda probaj sa nekim drugim napojnim kablom i vidi da li ti odgovara pa prema njemu narucuj. Na samom uredjaju obicno pise samo podaci za velicinu napona jednosmerne struje i snagu u amperima.

Verovatno ne jer je 5.5mm duplo kraće od 10mm. Hvatao bi samo možda malo pri kraju. Nađi koji treba, 10mm dubine.
ALi takođe moraš da znaš gde je + a gde minus, kao i prečnik.

Vidi u uputstvu za sat šta kažu za kabl.
Senesi majstore, pogledaj komentar upucenog i meni dragog forumasa na tu temu pod ovim linkom: LINK, LINK <----- , mozda nesto i naucis o ovome.

Senesi majstore, pogledaj komentar upucenog i meni dragog forumasa na tu temu pod ovim linkom: LINK, LINK <----- , mozda nesto i naucis o ovome.

a ti čitaj šta se piše umesto da pametuješ na prazno

Pa jel bi radio onda USB Cable 5.5mm / 2.1mm 5V DC Barrel Jack Power Cable?

Dakle, 5.5mm je dužina, 2.1mm širina (profil, prečnik)

A da si malo promisliio, znao bi da nema power cable od 1cm (10mm) prečnika za tako mali uređaj.

Ne. Kratak je a i nisi napisio koji je prečnik onoga koji imaš. Takođe moraš da proveriš u uputstvu za radio (a možda je nacrtano i tamo gde se uključujw kabl) da li je + unutra ili spolja.

Gledajući tvoju sliku, čini se da je promer 2,5 ili 2,1 mm.
Ako ti je original 2,5 onda ovaj drugi neće moći da uđe. U suprotnom može da bude landrav sa lošim kontaktom.

Koja ti je marka i model radija?

A da si malo promisliio, znao bi da nema power cable od 1cm (10mm) prečnika za tako mali uređaj.

** Type A: 5.5 mm OD, 2.1 mm ID
OD (outer diameter)
ID (inner diameter)
L (length of barrel) - gde L moze biti 6.3mm, 9.00mm, 9.5mm, 12.0mm

Sensei majstore, dosadan si kao stenica a u sustini cesto za ono za sta se kacis apsolutno nemas pojma. Ne moras da se zahvaljujes sto sam ti razjasnio. Adio.

Uzgred, sta si ti po obrazovanju? Tehnicko lice nisi 1500%...

Poslednja izmena:

Apsolutno ne slusaj sta ti napise Sensei, on nema pojma (ali voli da ser.ucka okolo).
Dakle, taj kabal sa Alija je sasvim OK za to za sta zelis da ga uzmes. 95% obicnih uredjaja sa zadnje strane ima spoljni konektor od 5.5mm (to je spoljni precnik) i unutrasnji od 2.1mm (ako je veci od toga onda neces imati konekciju izmedju unutrasnjosti tvoga konektora i pina koji izlazi iz uticnice uredjaja). Duzinu kabla sam odredi, znas gde ti je uticnica na zidu i uredjaj pa izmeri, ne slusaj sta ti kaze Sensei, odakle on zna koliko dug kabal ti treba.

I pogledaj na uredjaju koliki napon mu je potreban pa prema tome uzmi kabal ( 5V je sasvim dovoljno za digitalni sat ali proveri na nalepnici sata, tamo pise i napon i jacina struje).

Poslednja izmena:

Back