Pomereni parametri....

Samo sto ce normalan covek prosecne inteligencije shvatili kad nesto u modnoj industriji nije namenjeno njemu, niti je reklama uperena na njega i da (moda za mlade muskarce na primer!!!!!) nije stvorena da ga vredja i maltretira.
Pa-pa-paranoja?
Mislim stvarno. :roll:

I svi ti debeli, niski, zdepasti, nosati i ne toliko lepi ljudi mogu biti komentarisani na taj nacin ("kvare mi vidik") samo od nekog uzasno povrsnog, iskompleksiranog i malicioznog primerka. I tacka! Sta tu ima vise da se objasnjava i da se mrcvari sagovornik??

Svasta. :neutral:

Не знам о чему причаш нити какве везе то има са мном....а нити ме интересује......

:confused:
Ја не разумем....:roll:
Говоримо о спољашњим категоријама, не унутрашњим!!!
Ја своју најбољу другарицу јако волим, али волим је због других ствари, а не због физичког изгледа...физички изглед је у нашем односу поптпуно ирелевантан...
Па не мислим ни за себе да сам нешто посебно лепа (многе ствари на себи не сматрам лепим), а ни сестра ми никад није важила за неку лепојку....:mrgreen:
Ни мама ми није не знам како лепа жена.
Има и реално много лепше деце од моје...:confused:

То што неког волим, поштујем, обожавам....не значи да не смем да видим да има криве ноге, танку косу, велик нос, неправилно распоређене црте лица, клемпаве уши, велике зубе или зечију усну....:roll:

:ok::ok:
А болдовано...
Што јес'- јес'... :sad2:

Говоримо о спољашњим категоријама, не унутрашњим!!!
:

ти говориш о томе
али ств ар је у томе што многи људи свој став о некоме стиче на основу спољашњих категорија, тј на основу физичког изгледа
нажалост....не би требало али је тако

ти говориш о томе Tema govori o tome
али ств ар је у томе што многи људи свој став о некоме стиче на основу спољашњих категорија, тј на основу физичког изгледа

E nije tako ili bar niko (koliko sam primetila) na ovoj temi nije za sebe rekao da odredjuje da li mu se neko svidja kao licnost samo na osnovu spoljasnjih osobina, a mnoge su zene na ovoj temi otpuzene da tako razmisljaju samo ako uopste obrate paznju na neciji fizicki izgled i analiziraju ga kroz svoj ukus (cak i kad se ograde time da je to njihovo subjektivno misljenje i da nije postavljeno kao pravilo koga se svi moraju pridrzavati).

ти говориш о томе
А зашто мислиш ''неки људи'' када то радимо сви?
Први утисак који стекнемо је увек утисак на основу спољашњег изледа....а тек после полако стичемо утисак о унутрашњим стварима... И свима нама је стало да допадљиво изгледамо да бисмо оставили повољан утисак на друге, зар не?
Не мислим да је то ''на жалост'', то је једноставно тако... И у природи (међу животињама) је тако. За жаљење је једино ако се неко задржи само на спољном утиску, и због тога одређеном човеку не да шансу да се покаже као целокупна личност...јер тако можда пропушта много драгих и добрих људи...

E nije tako ili bar niko (koliko sam primetila) na ovoj temi nije za sebe rekao da odredjuje da li mu se neko svidja kao licnost samo na osnovu spoljasnjih osobina, a mnoge su zene na ovoj temi otpuzene da tako razmisljaju samo ako uopste obrate paznju na neciji fizicki izgled i analiziraju ga kroz svoj ukus (cak i kad se ograde time da je to njihovo subjektivno misljenje i da nije postavljeno kao pravilo koga se svi moraju pridrzavati).

на рл сам и мислила....
уврежено је мишљење да
дебели људи немају карактер, немају вољу да смршају (чини ми се да си управо и ти заступала тај ства?)
свака јој част како брине о себи, дотерује се и лицка се....
итд (допуните)

А зашто мислиш ''неки људи'' када то радимо сви?
Први утисак који стекнемо је увек утисак на основу спољашњег изледа....а тек после полако стичемо утисак о унутрашњим стварима... И свима нама је стало да допадљиво изгледамо да бисмо оставили повољан утисак на друге, зар не?
Не мислим да је то ''на жалост'', то је једноставно тако... И у природи (међу животињама) је тако. За жаљење је једино ако се неко задржи само на спољном утиску, и због тога одређеном човеку не да шансу да се покаже као целокупна личност...јер тако можда пропушта много драгих и добрих људи...

мислила сам да људи нису животиње
а све остало....слажем се ...тако некако
значи неки људи не дају шансу другима да се искаже као личност

Али, и ако се искаже као личност онај који има клемпаве уши, неће му се уши одклемпавити тад! :rtfm:

И да, као што каже Јека (једном и са њом да се сложим:mrgreen:): ТЕМА говори управо о томе, а не о унутрашњим категоријама....:rtfm:

I evo, pocelo je - moramo da suzimo temu na najpovrsniju mogucu ravan jer je Hellen tako shvatila.

Iako na temi ima dosta ljudi koji su temu shvatili skroz drugacije. Neeeeema veze. :neutral:

на рл сам и мислила....
уврежено је мишљење да
дебели људи немају карактер:eek::eek::eek:citiraj немају вољу да смршају (чини ми се да си управо и ти заступала тај ства?)
свака јој част како брине о себи, дотерује се и лицка се....
итд (допуните)

A manjak volje, to postoji...ako nisu u pitanju bolesti koje dovode do prekomerne tezine onda postoje samo tri druge stvari, a to je: velika kolicina hrane ili lose organizovana ishrana, nedovoljna fizicka aktivnost i kao prateca pojava svega toga, nedostatak volje da se zaista smrsha. Hajde neka neka debela osoba opovrgne ovo na svom primeru ako moze. Ja do sada takvu nisam srela.

Karakter nije samo nedostatak volje da se jedna stvar odradi, nego mnogo vise od toga.:rtfm:

A zasto je pogresno pohvaliti nekoga ko vodi racuna o svom izgledu...naravno sve dok zbog toga ne zapostavlja sve ostale svoje osobine...al da se ne ponavljam, citaj.

Poslednja izmena:

Не разумем шта ти то значи у овом контексту. :confused: Постоје биолошка оправдања зашто је то тако, и у животињском и у људском свету... Поређење са животињама није увредљиво, неки наши атавизми и социјална понашања вуку порекло одатле...то је чињеница.:confused:

Слажем се, НЕКИ људи не дају шансу другима да се искажу као личност. Ја, срећом, нисам имала прилике да сретнем такве...:mrgreen::)

Na temi "Najgore ženske osobine", mnoge forumašice su pomenule da ih nerviraju debele žene/devojke koje se oblače u odeću koja (navodno) nije primerena njihovoj težini....
Što me je podstaklo na razmišljanje...Gledajući slike starih majstora na njima su nage ženske osobe koje bi po današnjim parametrima važile za "buce". Ali mi se divimo slici. Dok bi model, da ga sretnemo uživo bio okarakterisan kao "treba da smrša 5 kg"....
Slušam žene svih uzrasta kako se nadmeću koja ima manje kilograma, ili koja nosi xxxs... Stvar prestiža je ličiti na gladno dete Afrike...
Gde je tu lepo? I u kom momentu su sklad, srazmera, "zdravo telo i zdrav duh" ustupili mesto motkama za veš? Odakle taj poriv da se ide protiv prirodnog stanja stvari? I po čemu debelo ne može biti lepo? Zašto su žene sa viškom kilograma diskriminisane kao "aljkave" jer ne vode računa o sebi? Od njih se očekuje da ne nose usko, da se uviju u zar i feredžu, odenu šatorsko krilo i okače oko vrata natpis "stidim se što neću da smršam!".....

Da ponovimo za one koji su zaboravili uvodni post.;)

Па, управо се прича о спољашњем изгледу, а не о личности!
Мислим да свако од нас цени и воли људе онакве какви су као особе, али физички изглед је такав какав је. Он се не мења у зависности од карактера.

I te kako se menja jer neciji izgled zavisi i od nase percepcije a ona je podlozna uticajima.

Па, управо се прича о спољашњем изгледу, а не о личности!
Мислим да свако од нас цени и воли људе онакве какви су као особе, али физички изглед је такав какав је. Он се не мења у зависности од карактера.

Mene neke ovde pokusale da ubede da nije tako. :confused:

Back