kakve to ima veze sa teorijama o zevjeri ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kakve to ima veze sa teorijama o zevjeri ?

..na ovo si mislila?
..znachi 5kg vishka je zdravstveni rizik, uvek?
..zato treba da zele da smrshaju na idealnu tezinu?
са каквом завером
ствар је у томе што дебеле оће да смршају да би достигле одређене параметре
ал и мршаве да се угоје да би достигле исте
шта је нејасно?
и све су очајне....
zapravo... ja uopste ne vidim pomjerene parametre o kojima se prica na temi
samo paranoju jedne bucke
tKo je zadovoljan iznutra, nema potrebe da se menja spolja, da operise noseve i stavlja silikone.
Ekstremne slucajeve tu ne racunam. Gomila zena koje emotivno nisu zadovoljne, kilazu i celulit vide kao razlog za nezadovoljstvo, a cinjenica je da im nedostaju neke druge sposobnosti.
Drugo, nije poenta da svi treba da nam se svidjaju i budu lepi. Ali pre nego nekog izvredjamo, treba sebe da pitamo da li je nase misljenje uopste vazno i bitno i sta zelimo time da postignemo.

e sad jos da okrijemo KO je bucka...t
..
..qq..А да фарба косу? Чупа обрве? Депилира ноге? Маже нокте? Шминка се?![]()

Ја не разумем....
Говоримо о спољашњим категоријама, не унутрашњим!!!
Ја своју најбољу другарицу јако волим, али волим је због других ствари, а не због физичког изгледа...физички изглед је у нашем односу поптпуно ирелевантан...
Па не мислим ни за себе да сам нешто посебно лепа (многе ствари на себи не сматрам лепим), а ни сестра ми никад није важила за неку лепојку....
Ни мама ми није не знам како лепа жена.
Има и реално много лепше деце од моје...
То што неког волим, поштујем, обожавам....не значи да не смем да видим да има криве ноге, танку косу, велик нос, неправилно распоређене црте лица, клемпаве уши, велике зубе или зечију усну....![]()
To nisu trajne i radikalne promene. Mada ima zena koje ni muzevi nisu videli bez sminke i one fore kao, ne sme da te vidi sa papilotnama. A zamisli da ti vidi neku dlaku viska.
A postoje i neke koje ne dozvoljavaju da budu vidjene sa usisivacem. Citala ja na ovom istom forumu.![]()
Ваздушаста, па ја сам та која управо све време инсистира на томе да је наш доживљај лепог СУБЈЕКТИВАН, да је то ствар нашег укуса, нашег доживљаја лепоте... Оно што се мени свиђа - теби се можда не свиђа, и обрнуто...
Ја само кажем да, ако већ причамо о параметрима лепоте (а тема је упрво о томе) да није увредљиво ни фашистички рећи:''Мени се свиђа то и то, а не свиђа ми се то и то!''
И да не мора све да нам се свиђа, и да не морамо да се осећамо кривима ако кажемо да нам се нека физичка особина не свиђа...
Na temi "Najgore ženske osobine", mnoge forumašice su pomenule da ih nerviraju debele žene/devojke koje se oblače u odeću koja (navodno) nije primerena njihovoj težini....
Što me je podstaklo na razmišljanje...Gledajući slike starih majstora na njima su nage ženske osobe koje bi po današnjim parametrima važile za "buce". Ali mi se divimo slici. Dok bi model, da ga sretnemo uživo bio okarakterisan kao "treba da smrša 5 kg"....
Slušam žene svih uzrasta kako se nadmeću koja ima manje kilograma, ili koja nosi xxxs... Stvar prestiža je ličiti na gladno dete Afrike...
Gde je tu lepo? I u kom momentu su sklad, srazmera, "zdravo telo i zdrav duh" ustupili mesto motkama za veš? Odakle taj poriv da se ide protiv prirodnog stanja stvari? I po čemu debelo ne može biti lepo? Zašto su žene sa viškom kilograma diskriminisane kao "aljkave" jer ne vode računa o sebi? Od njih se očekuje da ne nose usko, da se uviju u zar i feredžu, odenu šatorsko krilo i okače oko vrata natpis "stidim se što neću da smršam!".....
Pa ko bas padne u ocaj zbog kojeg kilograma viska ili manjka, taj stvarno ima psiholoskih problema i opterecen je svojim fizickim izgledom preko mere.
о томе и причаамо
зашто је неко очајан да би достигао одређене параметре
одакле потребе за тим баш, а не за нечим другим
Али, по твојој логици, јесу израз незадовољства собом. Да смо задовољне биле бисмо себи лепе такве какве јесмо, не бисмо фарбале косу, бријале ноге и шминкале се.
Иначе, мени је радикалнија промена када плавуша постане црнка, него када мало прилепи клемпаве уши....![]()
Ваздушаста, па ја сам та која управо све време инсистира на томе да је наш доживљај лепог СУБЈЕКТИВАН, да је то ствар нашег укуса, нашег доживљаја лепоте... Оно што се мени свиђа - теби се можда не свиђа, и обрнуто...
Ја само кажем да, ако већ причамо о параметрима лепоте (а тема је упрво о томе) да није увредљиво ни фашистички рећи:''Мени се свиђа то и то, а не свиђа ми се то и то!''
И да не мора све да нам се свиђа, и да не морамо да се осећамо кривима ако кажемо да нам се нека физичка особина не свиђа...
Ne, tema je o promenjenim parametrima lepote u smislu teznje ka sto mrsavijem izgledu. O famoznom broju 00. O tome da je danas diskriminisan neko ako je punacak, smatra se "aljkavim". Zdrav izgled danas podrazumeva mrsavo telo. To je problem, najiskrenije mislim da je zelja za mrsavim, izgladnelim izgledom nevolja koji ce se tek pokazati u buducnosti. Najveca glupost je iskazana u tome sto se 5-10kg preko kostiju smatra debljinom koju treba eliminisati. To je opasno i pravi veliki pritasak na devojke nase generacije. O tim parametrima se razgovara koliko sam ja shvatila temu. Ostalo je nadgradnja price.
Meni smeta sto pojedini smatraju da je svaki, uslovno receno, visak potrebno sastrugati sa tela. To je netacno i bespotrebno. Tako kazu lekari, to nije moj stav vec stav Svetske zdravstvene organizacije. Znaci normalan indeks telesne mase je od 20-24, sto znaci da ja od 175cm i 59kg mogu da imam od 57kg do 76kg i da sam sve vreme u zdravstvenom optimumu. Nijedan lekar mi ne bi savetovao da smrsam jer bih bila u domenu svoje idealne tezine. Problem je u tome sto bih ja sa nekih 76kg nosila broj 42-44 i bila bih smtrana za debelu. To je nevolja danasnje civilizacije i protiv toga se ja ovde bunim.
Toliko pisanja da bi tvrdila ono sto svi znamo.
A ako je subjektivan, je l' treba da bude i agresivan?
Da li bi bilo normalno da svakog kog upoznam nalepim odmah sta mislim o njegovom izgledu, da li treba da stavi silikone, da smrsa ili da promeni boju kose?
Da li si ti tvojoj prijateljici rekla da ti nije lepa?
Не, али јој нисам рекла ни да је лепа.Da li si ti tvojoj prijateljici rekla da ti nije lepa?
Јесте да почетни пост говори о томе, али када сам се поново укључила у ову тему, укључила сам се зашто што су кренули напади да се не сме рећи:''ово ми се свиђа, ово ми се не свиђа'', или ''ту и ту физичку особину сматрам ружном, а ову сматам лепом'', ''не волим да видим када је неко такав и такав...'' и што се исказивање личног виђења лепоте прогласило малтене за фашизам....![]()