Pomereni parametri....

kakve to ima veze sa teorijama o zevjeri ?

са каквом завером:hahaha:
ствар је у томе што дебеле оће да смршају да би достигле одређене параметре
ал и мршаве да се угоје да би достигле исте
шта је нејасно?
и све су очајне....

са каквом завером:hahaha:
ствар је у томе што дебеле оће да смршају да би достигле одређене параметре
ал и мршаве да се угоје да би достигле исте
шта је нејасно?
и све су очајне....

Pa ko bas padne u ocaj zbog kojeg kilograma viska ili manjka, taj stvarno ima psiholoskih problema i opterecen je svojim fizickim izgledom preko mere.

Ko je zadovoljan iznutra, nema potrebe da se menja spolja, da operise noseve i stavlja silikone.
Ekstremne slucajeve tu ne racunam. Gomila zena koje emotivno nisu zadovoljne, kilazu i celulit vide kao razlog za nezadovoljstvo, a cinjenica je da im nedostaju neke druge sposobnosti.
Drugo, nije poenta da svi treba da nam se svidjaju i budu lepi. Ali pre nego nekog izvredjamo, treba sebe da pitamo da li je nase misljenje uopste vazno i bitno i sta zelimo time da postignemo.

А да фарба косу? Чупа обрве? Депилира ноге? Маже нокте? Шминка се? :zper:

А да фарба косу? Чупа обрве? Депилира ноге? Маже нокте? Шминка се? :zper:

To nisu trajne i radikalne promene. Mada ima zena koje ni muzevi nisu videli bez sminke i one fore kao, ne sme da te vidi sa papilotnama. A zamisli da ti vidi neku dlaku viska.
A postoje i neke koje ne dozvoljavaju da budu vidjene sa usisivacem. Citala ja na ovom istom forumu. :lol:

:confused:
Ја не разумем....:roll:
Говоримо о спољашњим категоријама, не унутрашњим!!!
Ја своју најбољу другарицу јако волим, али волим је због других ствари, а не због физичког изгледа...физички изглед је у нашем односу поптпуно ирелевантан...
Па не мислим ни за себе да сам нешто посебно лепа (многе ствари на себи не сматрам лепим), а ни сестра ми никад није важила за неку лепојку....:mrgreen:
Ни мама ми није не знам како лепа жена.
Има и реално много лепше деце од моје...:confused:

То што неког волим, поштујем, обожавам....не значи да не смем да видим да има криве ноге, танку косу, велик нос, неправилно распоређене црте лица, клемпаве уши, велике зубе или зечију усну....:roll:

Sve bi to bilo u redu da je fizicki izgled izolovan od licnosti i da svi mi na svetu imamo jednak ukus. Da je situacija takva kazala bih, u redu moguce je da sam ja pogresila, kako je realnost sasvim drugacija ovaj komentar ne pije vodu ni najmanje. Ko je u stanju da kaze da je svim ljudima na svetu ista crta lepa?...svi mi medju sobom imamo razlicit ukus...btw hvala Bogu na tome. Ako bi tako plasticno gledali na fizicki izgled onda bi 70 posto stanovnistva bilo okarakterisano kao ruzno, zar ne?

Koliko puta smo cule od nekog momka da je njegova devojka savrsena? Izuzetno cesto takvu izjavu cujemo iako doticna cura uopste nije kanonska lepotica. Zakljucak je da je lepota u oku posmatraca. O tome ja govorim. U skladu sa tim, to sto Stefani Sejmur ima krive noge je njena karakteristika ne mana, zena je pobogu napravila svetsku karijeru sa tim krivim nogama. Drugi primer za tanku kosu bi bio Gvinet Paltrou, ne mozemo reci da je njena kosa ruzna, zar ne? Veliki nos ima i Penelopa Kruz, prelepa zena slazete se? Nepravilno rasporedjene crte lica ima, rekla bih, Hilari Svonk, da li je i ona ruzna? Elem, morala sam da crtam kako bih dokazala da svaka mana moze da bude lepa i ruzna, zavisno od toga kako je ko nosi i prezentuje. Sta bi se desilo kada bi se Dzenifer Lopez zavukla u ilegalu zato sto ima jacu guzu a zena napravila svetski trend od nje. Stav u glavi je stav o izgledu a te "kanonske" mane su samo razlog vise da volimo nasu razlicitost jer je lepota u njoj.

Po mom misljenju svet bi bio izuzetno plastican i ruzan bez sarmatnog lica Rene Zalveger, bez usana Andjeline Zoli, bez zuba Kajli Minog, bez visine Skarlet Johanson, bez svih obicnih, lepih, buckastih i razlicitih ljudi koje srecemo svakodnevno. Mozemo pricati o tome i diskutovati koliko hocemo ali kada vidimo cak i najnepravilnije crte ako su slatko uklopljene ta osoba je lepa. Puka je zluradost ako neko kaze da je Dzulija Roberts zubata. Da li ima vece zube, da ima, da li je to njena mana, ne nije, to je njena karakteristika i osobenost

Ваздушаста, па ја сам та која управо све време инсистира на томе да је наш доживљај лепог СУБЈЕКТИВАН, да је то ствар нашег укуса, нашег доживљаја лепоте... Оно што се мени свиђа - теби се можда не свиђа, и обрнуто...

Ја само кажем да, ако већ причамо о параметрима лепоте (а тема је упрво о томе) да није увредљиво ни фашистички рећи:''Мени се свиђа то и то, а не свиђа ми се то и то!''
И да не мора све да нам се свиђа, и да не морамо да се осећамо кривима ако кажемо да нам се нека физичка особина не свиђа...

To nisu trajne i radikalne promene. Mada ima zena koje ni muzevi nisu videli bez sminke i one fore kao, ne sme da te vidi sa papilotnama. A zamisli da ti vidi neku dlaku viska.
A postoje i neke koje ne dozvoljavaju da budu vidjene sa usisivacem. Citala ja na ovom istom forumu. :lol:

Али, по твојој логици, јесу израз незадовољства собом. Да смо задовољне биле бисмо себи лепе такве какве јесмо, не бисмо фарбале косу, бријале ноге и шминкале се.;)

Иначе, мени је радикалнија промена када плавуша постане црнка, него када мало прилепи клемпаве уши....:confused:

Ваздушаста, па ја сам та која управо све време инсистира на томе да је наш доживљај лепог СУБЈЕКТИВАН, да је то ствар нашег укуса, нашег доживљаја лепоте... Оно што се мени свиђа - теби се можда не свиђа, и обрнуто...

Ја само кажем да, ако већ причамо о параметрима лепоте (а тема је упрво о томе) да није увредљиво ни фашистички рећи:''Мени се свиђа то и то, а не свиђа ми се то и то!''
И да не мора све да нам се свиђа, и да не морамо да се осећамо кривима ако кажемо да нам се нека физичка особина не свиђа...

Ne, tema je o promenjenim parametrima lepote u smislu teznje ka sto mrsavijem izgledu. O famoznom broju 00. O tome da je danas diskriminisan neko ako je punacak, smatra se "aljkavim". Zdrav izgled danas podrazumeva mrsavo telo. To je problem, najiskrenije mislim da je zelja za mrsavim, izgladnelim izgledom nevolja koji ce se tek pokazati u buducnosti. Najveca glupost je iskazana u tome sto se 5-10kg preko kostiju smatra debljinom koju treba eliminisati. To je opasno i pravi veliki pritasak na devojke nase generacije. O tim parametrima se razgovara koliko sam ja shvatila temu. Ostalo je nadgradnja price.

Meni smeta sto pojedini smatraju da je svaki, uslovno receno, visak potrebno sastrugati sa tela. To je netacno i bespotrebno. Tako kazu lekari, to nije moj stav vec stav Svetske zdravstvene organizacije. Znaci normalan indeks telesne mase je od 20-24, sto znaci da ja od 175cm i 59kg mogu da imam od 57kg do 76kg i da sam sve vreme u zdravstvenom optimumu. Nijedan lekar mi ne bi savetovao da smrsam jer bih bila u domenu svoje idealne tezine. Problem je u tome sto bih ja sa nekih 76kg nosila broj 42-44 i bila bih smtrana za debelu. To je nevolja danasnje civilizacije i protiv toga se ja ovde bunim.

Na temi "Najgore ženske osobine", mnoge forumašice su pomenule da ih nerviraju debele žene/devojke koje se oblače u odeću koja (navodno) nije primerena njihovoj težini....
Što me je podstaklo na razmišljanje...Gledajući slike starih majstora na njima su nage ženske osobe koje bi po današnjim parametrima važile za "buce". Ali mi se divimo slici. Dok bi model, da ga sretnemo uživo bio okarakterisan kao "treba da smrša 5 kg"....
Slušam žene svih uzrasta kako se nadmeću koja ima manje kilograma, ili koja nosi xxxs... Stvar prestiža je ličiti na gladno dete Afrike...
Gde je tu lepo? I u kom momentu su sklad, srazmera, "zdravo telo i zdrav duh" ustupili mesto motkama za veš? Odakle taj poriv da se ide protiv prirodnog stanja stvari? I po čemu debelo ne može biti lepo? Zašto su žene sa viškom kilograma diskriminisane kao "aljkave" jer ne vode računa o sebi? Od njih se očekuje da ne nose usko, da se uviju u zar i feredžu, odenu šatorsko krilo i okače oko vrata natpis "stidim se što neću da smršam!".....

moj ukus je da ne volim gojazne muskarce, sto se zena tice ne zanima me, kako hoce...
licno ne bih volela da se ugojim...nikada u zivotu jer mi se takva estetika ne dopada, ali stvari stoje daleko od toga da mi se dopada kako izgleda, recimo, Viktorija Bekam!!!
Istina je da ako nije oblo (ne debelo, nego oblo) nije ni seksi....

Pa ko bas padne u ocaj zbog kojeg kilograma viska ili manjka, taj stvarno ima psiholoskih problema i opterecen je svojim fizickim izgledom preko mere.

о томе и причаамо
зашто је неко очајан да би достигао одређене параметре
одакле потребе за тим баш, а не за нечим другим

Poslednja izmena:
о томе и причаамо
зашто је неко очајан да би достигао одређене параметре
одакле потребе за тим баш, а не за нечим другим

O tome sam vec pricala...mislim da nema takvih ocajnika bas tako puno i da su to samo pojedini slucajevi koji su skloni kompleksima.
A zasto uopste potenciras na tome da se mora imati izrazena potreba za necim drugim? Mislim da i oni ocajnici koje si pomenula, imaju mozda malo smanjenu potrebu za razvijanjem tih svojih unutrasnjih vrlina, ali ne nikakvu. Kad malo bolje sagledam narod oko sebe, rekla bih, da su ljudi uopste dosta nezainteresovani za razvoj sebe na unutrasnjem planu i da su ukalupljeni i uzivaju takvi kakvi su cak i sa svojim duhovnim nedostacima, a opet vecina tih ljudi i nije nesto opterecena svojim izgledom.
Bilo kako bilo, ako se neko intenzivno bavi svojim izgledom, a zapostavlja sve ostalo, onda je to njegov licni izbor i nema mnogo veze sa nametanjem sa strane...jer to sto se pikazuje kao lepota, prikazuje se pred svima nama, a samo neki se opterecuju sopstvenim izgledom. Takvi bi bili ocajni cak i da su sasvim lepi, jednostavno, zato sto su iskompleksirani.

Али, по твојој логици, јесу израз незадовољства собом. Да смо задовољне биле бисмо себи лепе такве какве јесмо, не бисмо фарбале косу, бријале ноге и шминкале се.;)

Иначе, мени је радикалнија промена када плавуша постане црнка, него када мало прилепи клемпаве уши....:confused:

Moze u krajnjoj liniji i tako sve da se pojednostavi, al' samo zato sto su zene generalno nezadovoljna bica (muskarci nemaju takav trip o lepoti i svom fizickom izgledu). Al' jedno je imati fiksaciju da moras da stavis silikone da bi bio srecan, a drugo dvominutno rutinsko sminkanje koje je prakticno deo kulture svakodnevnice. Sad ako ti ne mozes da osetis razliku, a verujem da vecina na ovoj temi moze, onda ga ti shvati kako mozes, tako pojednostavljeno.
Promena iz plave u crno jeste radikalna promena i znamo kako zene trce da promene frizuru posle raskida. Potreba za promenom je dobra, zato sto hocemo da promenimo stanje u kojem smo (zato se zove nezadovoljstvo), ali fiksacije su uvek lose i koren im ne lezi u malim sisama.

Toliko pisanja da bi tvrdila ono sto svi znamo.
A ako je subjektivan, je l' treba da bude i agresivan?
Da li bi bilo normalno da svakog kog upoznam nalepim odmah sta mislim o njegovom izgledu, da li treba da stavi silikone, da smrsa ili da promeni boju kose?
Da li si ti tvojoj prijateljici rekla da ti nije lepa?

Ne, tema je o promenjenim parametrima lepote u smislu teznje ka sto mrsavijem izgledu. O famoznom broju 00. O tome da je danas diskriminisan neko ako je punacak, smatra se "aljkavim". Zdrav izgled danas podrazumeva mrsavo telo. To je problem, najiskrenije mislim da je zelja za mrsavim, izgladnelim izgledom nevolja koji ce se tek pokazati u buducnosti. Najveca glupost je iskazana u tome sto se 5-10kg preko kostiju smatra debljinom koju treba eliminisati. To je opasno i pravi veliki pritasak na devojke nase generacije. O tim parametrima se razgovara koliko sam ja shvatila temu. Ostalo je nadgradnja price.

Meni smeta sto pojedini smatraju da je svaki, uslovno receno, visak potrebno sastrugati sa tela. To je netacno i bespotrebno. Tako kazu lekari, to nije moj stav vec stav Svetske zdravstvene organizacije. Znaci normalan indeks telesne mase je od 20-24, sto znaci da ja od 175cm i 59kg mogu da imam od 57kg do 76kg i da sam sve vreme u zdravstvenom optimumu. Nijedan lekar mi ne bi savetovao da smrsam jer bih bila u domenu svoje idealne tezine. Problem je u tome sto bih ja sa nekih 76kg nosila broj 42-44 i bila bih smtrana za debelu. To je nevolja danasnje civilizacije i protiv toga se ja ovde bunim.

Јесте да почетни пост говори о томе, али када сам се поново укључила у ову тему, укључила сам се зашто што су кренули напади да се не сме рећи:''ово ми се свиђа, ово ми се не свиђа'', или ''ту и ту физичку особину сматрам ружном, а ову сматам лепом'', ''не волим да видим када је неко такав и такав...'' и што се исказивање личног виђења лепоте прогласило малтене за фашизам....:roll:

Toliko pisanja da bi tvrdila ono sto svi znamo.
A ako je subjektivan, je l' treba da bude i agresivan?
Da li bi bilo normalno da svakog kog upoznam nalepim odmah sta mislim o njegovom izgledu, da li treba da stavi silikone, da smrsa ili da promeni boju kose?
Da li si ti tvojoj prijateljici rekla da ti nije lepa?

Па не знам сад одакле ти прича о агресивности и како си закључила да ја идем улицом и причам људима шта ми се допада у њихово физичком изгледу а шта не....:confused:

Објаснићу још једном, мада мислим да сам била више него јасна: укључила сам се у тему на форуму која говори о нашим параметрима лепоте поново јер ми се није допало то што су неки учесници теме проглашени дискирминаторима зато што су на теми о томе шта је за кога лепо рекли шта им се свиђа а шта не!
Ово је тема на форуму на којој разговарамо о нашем личном доживљају лепог. Не видим да је ико овде рекао да у животу треба људима говорити да су лепи или ружни и да нам се на њима свиђа ово а не свиђа оно...:confused:
Тако да теза о било каквој ''агресивности'' овде једноставно не стоји.

Јесте да почетни пост говори о томе, али када сам се поново укључила у ову тему, укључила сам се зашто што су кренули напади да се не сме рећи:''ово ми се свиђа, ово ми се не свиђа'', или ''ту и ту физичку особину сматрам ружном, а ову сматам лепом'', ''не волим да видим када је неко такав и такав...'' и што се исказивање личног виђења лепоте прогласило малтене за фашизам....:roll:

Ko je proglasio doticne izjave za fasiticke? Ja znam da sigurno nisam. Ono sto priznajem to ja da sam pomislila, cak nisam ni kazala, da je neumesno reci da zelim slabiji kontakt sa osobom koja mi nije prijatna za ocni nerv, da su u pravu poslodavci koji ne zele da zaposle debele ljude, da mi nije lepa osoba sa kanonskim nedostacima jer sam ja pozvana da sprovodim estetiku u delo na forumu! Sta vam tu vise lici na fasizam....btw nepravilna upotreba reci, radi se o sovinistickoj diskriminaciji a svako ko se ne slaze zalepicu mu da je tezak licemer i folirant! Sta Vama vise lici na fasizam? Ko je koga tu vise licno isprozivao na diskriminacionom nivou, ja znam da sam se cak potrudila i da razumem ljude koji slicno Vama razmisljaju ali vi nikako da se potrudite da shvatite nas koji duboko verujemo da je debljina samo jedna od relativnih kategorija koja niti je svima isto ruzna niti je za osudu...Ja licno ne volim mrsave ljude i da li bi bilo lepo, vaspitano i kulturno da kazem kako razumem da neko ne zeli da ih zaposli ili da zelim slabiji kontakt sa njima. Kakav je to primer mladima? Na sta lici osuda tog tipa?

Back