Pomereni parametri....

Salo na dupetu sluzi buducim majkama kao rezerva. Sto se mene tice ima estetsku ulogu, kad je na pravim mestima. Zato ga neki iz dupeta ubrizgavaju na lice. Morzevi, pingvini i ostalim bicima sluzi da ne umru od hladnoce. Vidis sta sam juce procitala o otrovima.
I uopste nije poenta u tome, nego je poenta da su ljudi razliciti i da ne treba svi da izgledamo isto, niti je to moguce. Zasto se ne propagira zdrav nacin zivota, nego pilule i dijete? Zasto je nametnuto da o necijem karakteru sudim po necijem izgledu? Sve je danas marketing, e meni se licno bljuje od toga.

I meni se bljuje od toga, ali mi se jednako bljuje i od tvrdnje da i debelo moze biti lepo. Meni je debela zena bljak, bljak, bljak i asocira me iskljucivo na alavost i lenjost (a to nisu fizicke osobine).

Po pravilu odvratnost prema debelima imaju ljudi koji su sami bili debeli i zbog toga se osecali inferiorno ili koji imaju strah ako se ugoje da nece biti voljeni i da ce biti odbaceni. Nema inace zdravorazumnih stavki zbog kojih bi trebalo da neko mrzi bilo koga, osim ako se subjektivno nije umesalo. Sad moram da idem, al' cu sa zadovoljstvom da postavim slike debelih prelepih zena. :lol:

a ti, kažeš, nisi bila debela svojom krivicom?

Nisam, dobila sam pogresnu hormonsku terapiju na pocetku treceg meseca pa sam se ugojila 17 kila za manje od mesec dana sve dok nisam promenila lekara koji je ustanovio gresku i prekinuo terapiju, a ostatak je normalno kasnije dosao sa trudnocom. Posle porodjaja svi trudnicki kilogrami su nestali posle dva tri meseca, a ovi hormonski su se dugo vukli jer je lekar rekao da se oni ne mogu tako lako skinuti i mora da se ceka da organizam ustanovi hormonski balans.

To mi je jos jedan od vise razloga da nikad vise ne verujem lekarima na rec i sve proveravam u strucnoj literaturi, na netu i konsultujem vise razlicitih lekara. Mnogo brljaju.

Ni slucajno ne bih sebi dozvolila da nabijem tu tezinu ishranom, cak ni u trudnoci.

Salo na dupetu sluzi buducim majkama kao rezerva. Sto se mene tice ima estetsku ulogu, kad je na pravim mestima. Zato ga neki iz dupeta ubrizgavaju na lice. Morzevi, pingvini i ostalim bicima sluzi da ne umru od hladnoce. Vidis sta sam juce procitala o otrovima.
I uopste nije poenta u tome, nego je poenta da su ljudi razliciti i da ne treba svi da izgledamo isto, niti je to moguce. Zasto se ne propagira zdrav nacin zivota, nego pilule i dijete? Zasto je nametnuto da o necijem karakteru sudim po necijem izgledu? Sve je danas marketing, e meni se licno bljuje od toga.
ono sto daje oblik dupetu su misici dupeta
salo samo izravnava

to je ono kada pogledas curu iz profila i, umjesto da je dupe jasno definisano,
ne znas gdje zavrsava noga a pocinje dupe,
niti gdje zavrsava dupe a pocinju ledja

sto se tice uloge sala, kod zena ono sluzi da odrzava reproduktivni sistem u redu
kada je ugrozen, prestaje menstruacija... a to je kada si vec anoreksicar... dakle, daleko mrsavije od normalnog tijela
iliti normalno tijelo ne iskljucuje salo, stvar je u tome da sala nema toliko da se primjecuje pa se zato kaze da ga "nema"

a kada se gleda tezina i procjenjuje koliko je ko zdrav, gleda se i odnos misica u odnosu na salo, i onda se iz to dvoje zakljuci je li osoba ok ili ne
ne samo na osnovu "mrsavosti"

salo samo izravnava

sto se tice uloge sala, kod zena ono sluzi da odrzava reproduktivni sistem u redu
kada je ugrozen, prestaje menstruacija... a to je kada si vec anoreksicar... dakle, daleko mrsavije od normalnog tijela
iliti normalno tijelo ne iskljucuje salo, stvar je u tome da sala nema toliko da se primjecuje pa se zato kaze da ga "nema"

a kada se gleda tezina i procjenjuje koliko je ko zdrav, gleda se i odnos misica u odnosu na salo, i onda se iz to dvoje zakljuci je li osoba ok ili ne

Hvala sto me stedis kucanja na ovoj temi. Tacno sam ovo mislila da napisem, od pocetka do kraja posta.:ok::ok::ok:

lako je nama da pričamo ovako napamet...ko zna kakav život vodi neka "debela" osoba...možda je debela jer ne vodi računa šta i koliko jede, možda je neka bolest dovela do gojaznosti, možda terapija hormonima,možda živi pod nekim stresom, možda nema dovoljno jak karakter da se baci na vežbanje a zavisnik je od brze hrane itd....a možda se goji "od vazduha"(znam dosta takvih žena)...i šta sad?

pobiti sve debele ljude:eek::eek::eek:?

salo samo izravnava

Jeste jeste zato su nas stipkali nekim cudom kada su nas kao kosarkasice vodili na sistematske preglede. Ono imas curu, 192cm, velika, teska kao od planine odvaljena a ja sam imala vise sala od nje. Ona tvrda, sva misicava pa naravno nosi neki broj 46 ali ne zato sto je debela nego je prosto siroka i jaka. Znam da nam je trener kazao da je ona veoma fit ali meni to nikako u glavu nije ulazilo, uvek sam mislila kako bre fit gledaj kolika je jer sam kao klinka fit povezivala sa tim da izgledas kao drustveno prihvacena dobra zenska:zcepanje:

i ako ćemo već o lepoj figuri...ne volim mršavu osobu koja je mlohava, na kojoj se vidi da nikad u životu nije za busom potrčala...meni je to ružno...džaba što ima malo kg ako je mlohava...:think:

što dovodi do zaključka...nisu kilogrami ti koji nužno određuju dal je neko fizilčki "lep" il nije...:ok:

nekom teretana odgovara...nekom nešto drugo...sve zavisi od konstitucije i afiniteta...:D

Pa ja ne znam koliko je prirodno to oblikovanje tela u teretani kad se "radi" misic po misic:roll:, dok jedan misic shljaka, drugi odmara...besmisleno mi je. Kome god to odgovara, taj nije ni svestan koliko vremena gubi na taj postupak korak po korak, umesto da se, recimo, bavi bashticom, trcanjem, plivanjem, plesom, nekim sportom i mnogim drugim aktivnostima koje sadrze prirodnije pokrete i polozaje tela.

koliko znam, niko ne radi u teretani samo po "jedan" mišić... već odgovarajuće grupe mišića...odgovarajući broj ponavljanja...:think:

meni je teretana nešto najdosadnije što postoji al da ne daje rezultata, to nije istina...kao što rekoh, svakom svoje...;)

i ako ćemo već o lepoj figuri...ne volim mršavu osobu koja je mlohava, na kojoj se vidi da nikad u životu nije za busom potrčala...meni je to ružno...džaba što ima malo kg ako je mlohava...:think:

što dovodi do zaključka...nisu kilogrami ti koji nužno određuju dal je neko fizilčki "lep" il nije...:ok:
umjerena vjezba.... to dodje kao hodanje ili plivanje
ruzno je i kada osoba nema misica i kada je skroz sastavljena od istih
najbolja je umjerenost :)
Jeste jeste zato su nas stipkali nekim cudom kada su nas kao kosarkasice vodili na sistematske preglede. Ono imas curu, 192cm, velika, teska kao od planine odvaljena a ja sam imala vise sala od nje. Ona tvrda, sva misicava pa naravno nosi neki broj 46 ali ne zato sto je debela nego je prosto siroka i jaka. Znam da nam je trener kazao da je ona veoma fit ali meni to nikako u glavu nije ulazilo, uvek sam mislila kako bre fit gledaj kolika je jer sam kao klinka fit povezivala sa tim da izgledas kao drustveno prihvacena dobra zenska:zcepanje:
lol, da, tako sam u osnovnoj imala istu tezinu kao drugarica moje visine, a deblja od mene,
i optuzivala je da je upisala manje kilograma u karton :lol:
dok se nije razjasnilo da je salo lakse od misica

umjerena vjezba.... to dodje kao hodanje ili plivanje
ruzno je i kada osoba nema misica i kada je skroz sastavljena od istih
najbolja je umjerenost :)

lol, da, tako sam u osnovnoj imala istu tezinu kao drugarica moje visine, a deblja od mene,
i optuzivala je da je upisala manje kilograma u karton :lol:
dok se nije razjasnilo da je salo lakse od misica

Jeeeeeee neko prica mojim jezikom:klap:... Naravno da je umereno najbolje, rece onaj Pleca da je kardio deo najbolje izvoditi sa 70% aerobne snage i ne duze od 30 minuta a ne vise od 4 - 5 puta nedeljno. E sada neko voli da pliva, neko da trci, neko da plese svejedno dokle god nesto radi. Ne volim teretane jer mi neka aktivnost napolju vise prija kao i sporovi sa ciljem u sebi, na primer kada igram basket, odbojku ili tenis ne mislim sve vreme na to da sam mrtva umorna i kada cu da prestanem vec se zanesem u tu neku utakmicu. Kada dodjem kuci fino se najedem, ne prejedem vec fino ruckam i slano i slatko i voce i kafu sa mlekom...i evo od pocetka gimnazije do sada variram za kilogram, dva. Mislim da je to pravi nacin, dijete ne volim ali ni debelo ne volim, sredina je iz raja izasla a sta je kome sredina je mnogo individualno

Daje neprirodne rezultate koje je tesko odrzavati bez odlaska u teretanu kasnije.

Neprirodne rezultate? Mozda ako rokas steroide. :lol:
Teretana je majka za oblikovanje i daje najbrze rezultate, cardio tu ne pomaze. Samo vezbe snage, koje mogu da se rade i u kucnoj varijanti. Znaci, ne znas sta pricas.

Evo linka, tu su fotografije jedne debele lepotice, plus size model, veoma uspesan. Nosi konfecijski broj 12 sto je po pomerenim parametrima debelo. :lol:

http://curvesmart.blogspot.com/2009/09/crystal-midnight-fantasy.html?zx=fe27152b2e611e93

Poslednja izmena:
Neprirodne rezultate? Mozda ako rokas steroide. :lol:
Teretana je majka za oblikovanje i daje najbrze rezultate, cardio tu ne pomaze. Samo vezbe snage, koje mogu da se rade i u kucnoj varijanti. Znaci, ne znas sta pricas.

Evo linka, tu su fotografije jedne debele lepotice, plus size model, veoma uspesan. Nosi konfecijski broj 12 sto je po pomerenim parametrima debelo. :lol:

http://curvesmart.blogspot.com/2009/09/crystal-midnight-fantasy.html?zx=fe27152b2e611e93

Meni je njeno telo ruzno. Kako moze debela zena biti lepa. Mozda samo u licu, a ova nije lepa ni u licu.A noge su joj odvratno debele, fuj. Sve to bez retusiranja fotki garant jako gadno izgleda, celulit i oblik tela kad stoji normalno, bez poziranja. :neutral:

Rad u teretani nije prirodno stanje tela koliko god davao brze rezultate. Isto tako brzo rezultati nakon prestanka rada u teretani propadaju, brze nego kod ijedne druge sportske aktivnosti.

Poslednja izmena:
Ona je redak model koji se fotka i bez retusa, za razliku od onih koje bi se pre roknule nego da im se negde celulit vidi. Ne znam kako da ti kazem, ali tvoj glas po pitanju njene lepote je skroz nebitan. Tvoji stavovi su tipican rezultat ispranog mozga, na lepotu gledas skuceno, a lepota je sve, samo nije stereotip proklamovan u medijima.

Poslednja izmena:

Back