Pomereni parametri....

de debela pa ovo je taman :zaljubljena:

Meni je ovaj pripadnik kao debelih bas lep. Mnogo lepa zena a ne znam ni ko je ovo, btw ima lepo telo, ne znam zasto mozda zato sto stoji sama pa nemam sa kim da je uporedim ali meni je cak i zgodna, dobro mozda ne bas hot ali lepo oblikovana sasvim zena. E ne znam u sta spadaju one italijasnke glumice Manuela Arkuri, Ornela Muti, Monika Beluci ali meni su one vrh, kada zamislim zenu ona bi po mom ukusu trebalo tako da izgleda a nemam pojma sto su mi one pale na pamet kada sam gledala ovu ridjokosu:think:

Meni je ovaj pripadnik kao debelih bas lep. Mnogo lepa zena a ne znam ni ko je ovo, btw ima lepo telo, ne znam zasto mozda zato sto stoji sama pa nemam sa kim da je uporedim ali meni je cak i zgodna, dobro mozda ne bas hot ali lepo oblikovana sasvim zena. E ne znam u sta spadaju one italijasnke glumice Manuela Arkuri, Ornela Muti, Monika Beluci ali meni su one vrh, kada zamislim zenu ona bi po mom ukusu trebalo tako da izgleda a nemam pojma sto su mi one pale na pamet kada sam gledala ovu ridjokosu:think:

ima sise ima guzova to nije loshe!

Ono sa cim ti imas problem je percepcija. Posto fotografisem ljude i imam iskustva sa tim ko kako izgleda na fotografijama i u prirodi, mogu da ti kazem da je crvenokosa krupnija i veca od ove druge. S tom razlikom da je crvenokosa u haljini, sto izduzuje figuru, plus slikana sa udaljenosti koja je ne uvelicava. Sto ne vazi za ovu drugu, nego je bas obrnuto.
... blamiras se :neutral:

inače, juče vidim posle godinu dana jednog kolegu...a on, ne liči na sebe...smršao bar 15 kg-a...nisam mogla da ga prepoznam:eek::eek::eek:...al da sad bolje izgleda, to je sigurno...:p

iako nije ni bio nešto preterano "debeo" pre toga...:D

Tema se kolko vidim pretvorila u ubedjivanje sta je lepse ...steta jer su ukusi razliciti i umesto da se o njima raspravlja u temi je bilo pitanja o diskriminaciji ...koja kao sto sam u ranijim postovima isticala je po meni nedopustiva ...podstaknuta postom od forumasice DIVLjA navescu jedan primer koji mi se desio letos

Bile smo nas vise zenski na bazen...ja se ponadala ...suncanje ...brckanje , ogovarane muskaraca,...zezanje...kad ono medju nama je bila jedna moderna devojka i popularna... to po meni znaci ono sto se najvise propagira u medijima to su kod nas stil i izgled turbo folk pevacica i njima slicnih ....
devojka je bila plava...giga kvarcovana, imala je maskaru, fensi kupaci, nokti nadogradjene,... samopouzdanje (rekao bi covek na prvi pogled jer se trudi da na svaki nacin skrene na sebe paznju) kilograma oko 60 ,..salo oko stomaka...ali bitno da ima mindjusu u pupku...dakle devojka zaista mami poglede ...ali sta se onda desava ...

Na svaku nasu salu , zajebanciju, ...samo nas je prekidala uz komentar jaoooooo vidi ovu majke ti kolika je ,....jaoooo pa ja kad bih takva bila ubila bih se ,....ama ko sta radi ona nije skidala pogled i kao da je trazila samo gojazne zene po bazenu....dakle vreme je proteklo u slusanju vredjanja i zgrazvanja nad debelima
Moram da napomenem da ona sama ima problema sa kilogramima...da je praktikovala kada mora da smrsa metodu prst u krajnike i time se hvalila ...a najzanimljivije je da njena majka ima jedno 150kg i brat isto ...i kraljevi su kica i neukusa i aljkavosti ...ali su bogati pa im to niko ne zamera :aha:

Dakle dok je ona sve zivo vredjala (jedino one koje su gradjene kao ona valjaju)... ja sam je samo sazaljivo gledala kako se nervira..kako zeli da nas ubedi da su te zene monstrumi ...da izvuce od nas neku rec zgrazavanja.... ovo je bas ono primer kakvima smetaju debeli ljudi

Hocu da kazem da je stvar ukusa da li je neko lep kao debeo ili kao mrsav ... i sama polazim od sebe da ja volim sto sam mrsava (imam 50kg) jer tako zelim, jer je to moj izbor , a ne da bih to stalno morala da istaknem kao nesto sto bi svi trebalo da slede , kao ja jedino valjam...ja jedino mogu da oblacim minice ....jer imam duge i vitke noge ...to je samo predvidjeno za mene...sve druge koje ne zadovoljavaju te kriterijume kao ja treba ismevati i pokazati prstom na njih :roll: :lol:

Ne mogu da razumem one koji smatraju da je suknja iznad kolena samo za mrsave...
kao da su rodjeni samo u ovom veku (gde sve lice jedna na druge :ista usta, isto misicavo musko telo-to msilim na zene, iste silikonske grudi, isti iskvarcovan ten ...sve je isto) ...i ne znaju da je od polovine proslog veka suknja do kolena bukvalno bila obavezna bez obzira na kilograme :rtfm:
Polazim od toga da u prodavnici ne bi postojala suknja iznad kolena broj 42 da nije predvidjena za zenu sa tim konfekcijskim brojem :roll:

U 80tim je koliko znam bilo normalno da zena svake gradje, visine ,tezine....moze da nosi minic ...

Inace ja kada vidim debelu zenu poslednje sto pomislim jeste da je sama sebe dovela do toga ....jer poznajem X ljudi i bolesti koje mogu dovesti do tog stanja ...da ne spominjemo genetiku , tempo i uslove zivota i iz ko zna kojih razloga ugrozeno zdravlje .... i oni zasluzuju ista prava kao i mi mrsavi STOP DISKRIMINACIJI

Na svaku nasu salu , zajebanciju, ...samo nas je prekidala uz komentar jaoooooo vidi ovu majke ti kolika je ,....jaoooo pa ja kad bih takva bila ubila bih se ,....ama ko sta radi ona nije skidala pogled i kao da je trazila samo gojazne zene po bazenu....dakle vreme je proteklo u slusanju vredjanja i zgrazvanja nad debelima
Moram da napomenem da ona sama ima problema sa kilogramima...da je praktikovala kada mora da smrsa metodu prst u krajnike i time se hvalila ...a najzanimljivije je da njena majka ima jedno 150kg i brat isto ...i kraljevi su kica i neukusa i aljkavosti ...ali su bogati pa im to niko ne zamera :aha:

Dakle dok je ona sve zivo vredjala (jedino one koje su gradjene kao ona valjaju)... ja sam je samo sazaljivo gledala kako se nervira..kako zeli da nas ubedi da su te zene monstrumi ...da izvuce od nas neku rec zgrazavanja.... ovo je bas ono primer kakvima smetaju debeli ljudi

Alooo, sta zelis reci primerom ove tjurke koju si opisala, ta ona ima problem u ponasanju. Ne treba izjednacavati tu biserku sa onima kojima je debelo ruzno i koji to komentarisu samo u kontekstu kad se misljenje ocekuje. Bas si opisala psiholosku kreaturu i karikaturu. Ne mozes tu glupachu navesti kao primer osobe kojoj se ne svidjaju debeli ljudi/zene jer to nije u skladu sa ovom temom. Njeno misljenje o debelima i nacin na koji ga saopstava vise su za neku temu o ponasanju.

Alooo, pa ova ima problem u ponasanju. Ne treba izjednacavati tu biserku sa nama kojima je debelo ruzno i to komentarisemo samo u kontekstu kad se misljenje trazi. Bas si navela karikaturu od primera. Ne mozes tu glupachu navesti kao primer osobe kojoj se ne svidja kad je neko debeo, nego samo kao primer osobe koja ne zna da se ponasa i ne zna kakav utisak ostavlja, a to nije u skladu sa ovom temom.

Jeste u skladu sa ovom temom jer se tice kilograma i diskriminacije...
Navela sam karikaturu od primera :think:..pa dobro i ja citam po meni niz karikaturnih misljenja, postujem ih ali ne mogu da ih shvatim one vezano za sta je kome dozvoljeno...

Inace sve koje znam a da se uglavnom bave tudjim izgledom su karikature i stoga se oni moraju navesti kao primer :)

Jeste u skladu sa ovom temom jer se tice kilograma i diskriminacije...
Navela sam karikaturu od primera :think:..pa dobro i ja citam po meni niz karikaturnih misljenja, postujem ih ali ne mogu da ih shvatim one vezano za sta je kome dozvoljeno...

Inace sve koje znam a da se uglavnom bave tudjim izgledom su karikature i stoga se oni moraju navesti kao primer :)

Izgleda naopake neke ljude znas.:eek:

Potenciranje na tudjem izgledu od kog ova devojka pati i njena oholost na tu temu, nisu osobine osobe koja samo vrsi diskriminaciju, nego osobine osobe koja ima problem u ponasanju. Diskriminaciju po pitanju debljine tela mogu vrsiti i oni koji nemaju problem u ponasanju, a ovakvim primerom se stavljaju u isti kosh sa ovom devojkom. Dakle, ako poslodavac ne zeli da zaposli debelu osobu na npr mesto sekretarice, on nije uopste poremecenog ponasanja, nego pazi na imidz firme, jer niko ne voli da mu formu predstavlja neko ko sebe ne zna da svede na meru.
Dakle, devojka je iskarikirani primer sa kojim se ne mogu identifikovati ljudi kojima se ne svidjaju debeli.

Svi mi imamo pravo da nam je debljina ili mršavost, sa estetske tačke gledišta, ružna ili lepa. Ono sa čime se ne slažem je kad debelim ljudima počnu da kače negativne osobine - lenji, nisu disciplinovani, slaba volja... Maltene ni posao ne treba da dobiju, ako se tako nemarno odnose prema svom telu, i posao će otaljavati - a takav zaključak već prelazi u diskriminaciju. Isto se i za mršave osobe može reći - opsednuti su održavanjem vitke linije, ne umeju da uživaju u životu, takmičarski nastrojeni, pa makar i preko tela, više polažu na spoljašnjost nego na duhovnost... Predrsuda do predrasude.

e moram da prokomentarišem, u celoj priči oko mršavosti i gojaznosti apsurd sto se to stavlja kao priroriet u ocenjivanju i vrednovanju... ima milion devojaka koje su punije ili guzatije ili šire ili sve osim "idealne", pa čak i baš debele, ali izgledaju odlično, privlačno, negovano, skockano, imaju energiju... i onda kao pa jeste, sve super, al kad bi smršala 5 kila... mislim koga bili uvo i čiji su problem njenih pet kila... mada kapiram da je sve to fasada raznih grana industrije i ženska sujeta...

Izgleda naopake neke ljude znas.:eek:

Potenciranje na tudjem izgledu od kog ova devojka pati i njena oholost na tu temu, nisu osobine osobe koja samo vrsi diskriminaciju, nego osobine osobe koja ima problem u ponasanju. Diskriminaciju po pitanju debljine tela mogu vrsiti i oni koji nemaju problem u ponasanju, a ovakvim primerom se stavljaju u isti kosh sa ovom devojkom. Dakle, ako poslodavac ne zeli da zaposli debelu osobu na npr mesto sekretarice, on nije uopste poremecenog ponasanja, nego pazi na imidz firme, jer niko ne voli da mu formu predstavlja neko ko sebe ne zna da svede na meru.
Dakle, devojka je iskarikirani primer sa kojim se ne mogu identifikovati ljudi kojima se ne svidjaju debeli.

Ne poznajem samo te naopake daleko od toga a mislila kad sam to napisala ujedno na propagandu koju na TVu vrse plasticne voditeljke i pevacice a u stampi novinarke sa masnom kosom

Evo ovo sto si navela sa sekretaricom je tipican primer diskriminacije

Da li si svesna da si upotrebila rec sekretarica a ne Armanijeva manekenka... kamo srece da su debeli samo oni koji se prezderavaju ....:rtfm: o tome sam pisala ...sta ako je ta sa strucnom spremom za sekretaricu mozda dijabeticar ... ili ima problema sa zlezdom ili ,....ili da ne nabrajam bolesti koje karakterise gojaznost...i sta je onda to nego diskriminacija...to ne vazi samo za debele nego i recimo za invalide i slicno

Znaci za sekretaricu nije bitan fizicki izgled (osim ako ne treba i neke druge usluge da pruza) :)

Po toj logici, šef onda ne bi trebalo da zaposli ni devojku koja puno brine o svom izgledu, jer će ona više brinuti o tome da lepo izgleda, da se svima dopadne, nego što će misliti o problemima na poslu. Ne daj Bože da niskog muškarca, štrebera bivšeg, postavi na neko rukovodeće mesto - ima da leči komplekse na zaposlenima po ceo dan, a i prekovremeno...:lol:

Ne poznajem samo te naopake daleko od toga a mislila kad sam to napisala ujedno na propagandu koju na TVu vrse plasticne voditeljke i pevacice a u stampi novinarke sa masnom kosom

Da li si svesna da si upotrebila rec sekretarica a ne Armanijeva manekenka... kamo srece da su debeli samo oni koji se prezderavaju ....:rtfm: o tome sam pisala ...sta ako je ta sa strucnom spremom za sekretaricu mozda dijabeticar ... ili ima problema sa zlezdom ili ,....ili da ne nabrajam bolesti koje karakterise gojaznost...i sta je onda to nego diskriminacija...to ne vazi samo za debele nego i recimo za invalide i slicno

Znaci za sekretaricu nije bitan fizicki izgled (osim ako ne treba i neke druge usluge da pruza) :)

Salila sam se za naopake, al zaboravila sam ovog ;).:)

Ja nisam ni rekla da ne treba da ih zaposljavaju, samo sam napisala da razumem one poslodavce koji to nece. Koji god da je problem gojaznosti (dakle, gojaznosti, a ne sedam osam kila viska), taj problem predstavlja i smanjenu radnu sposobnost, ne samo los vizuelni utisak. Mislim da poslodavci imaju prava da biraju koga ce zaposliti za svoj novac pod uslovom da je u pitanju privatna firma.

Naravno da nije bitan, ali kad se vec moze birati izmedju debele i zgodne sa istim sekretarskim kvalitetima i preporukama, onda...zasto bi neko izabrao debelu...zarad pozitivne diskriminacije koja je popularna u poslednje vreme. Pa i to je diskriminacija onda samo obrnuta.Da li znas koliko je lepih i zgodnih devojaka diskriminisano time sto se ne veruje u njihove "nevizuelne" poslovne sposobnosti....puno. Dakle, diskriminacija postoji kod svih kategorija ljudi i to je tako, a kad je vec tako, nije resenje zastupati samo jednu grupu nego sve, a kad zastupamo sve, protiv cega se onda borima...Jednostavno nema smisla. Zivot je selekcija, diskriminacije, ocenjivanje, procenjivanje, dokazivanje, samousavrsavanje itd. I kad se tako shvati, onda nema diskriminacije. :rtfm:

Samo da se dotaknem invalida na sekund...Htela sam da zaposlim shivachicu invalida pre cetiri godine. Zena je bila gluvonema, ali nije bila ni glupa ni bez udova. I nisam to uradila, ali ne zato sto je invalid nego zato sto jedino sto ume da radi je da uziva zadnje dzepove na farkama.:dash: Pouka, onaj ko zna dobro da radi neki posao, nema potrebe da dokazuje svoje sposobnosti kroz borbu protiv diskirminacije.

izgled se u firmi tretira kao dio dress code-a
ako se osoba ne uklapa u imidz te firme, moze da potrezi neku firmu u koju se uklapa
diskriminacija bi bila kada bi sve firme odbijale

Onaj plus size model, sto sam okacila sliku je zapravo smrsala do broja duple nule i cak su joj i onda trazili da jos smrsa. Odgledajte video do kraja da vidite slike. :neutral:
Plus size modeli ili oni koji se tako nazivaju u medijima su zapravo broj 8-14, a ne veci.

izgled se u firmi tretira kao dio dress code-a
ako se osoba ne uklapa u imidz te firme, moze da potrezi neku firmu u koju se uklapa
diskriminacija bi bila kada bi sve firme odbijale

Uh bre a ja mislila da da se dress code odnosi na garderobu, garderoba na pristojnost, cistocu i negovanost a sve zajedno doprinosi ozbiljnosti i postovanju firme. Ne vidim nacin da postujem firmu koja nema punackije ljude u kolektivu jer bi joj srusile imidz, pa nije to modna agencija pobogu. Zapravo sve i da jeste modna agencija, zena koja je pronasla na aerodromu Kejt Mos je punija gospodja. Toliko kada moram da kazam glupo da sam zapanjena:eek:

Back