Tema se kolko vidim pretvorila u ubedjivanje sta je lepse ...steta jer su ukusi razliciti i umesto da se o njima raspravlja u temi je bilo pitanja
o diskriminaciji ...koja kao sto sam u ranijim postovima isticala je po meni nedopustiva ...podstaknuta postom od
forumasice DIVLjA navescu jedan primer koji mi se desio letos
Bile smo nas vise zenski na bazen...ja se ponadala ...suncanje ...brckanje , ogovarane muskaraca,...zezanje...kad ono medju nama je bila jedna moderna devojka i popularna... to po meni znaci ono sto se najvise propagira u medijima to su kod nas stil i izgled turbo folk pevacica i njima slicnih ....
devojka je bila plava...giga kvarcovana, imala je maskaru, fensi kupaci, nokti nadogradjene,... samopouzdanje (rekao bi covek na prvi pogled jer se trudi da na svaki nacin skrene na sebe paznju) kilograma oko 60 ,..salo oko stomaka...ali bitno da ima mindjusu u pupku...dakle devojka zaista mami poglede ...ali sta se onda desava ...
Na svaku nasu salu , zajebanciju, ...samo nas je prekidala uz komentar jaoooooo vidi ovu majke ti kolika je ,....jaoooo pa ja kad bih takva bila ubila bih se ,....ama ko sta radi ona nije skidala pogled i kao da je trazila samo gojazne zene po bazenu....dakle vreme je proteklo u slusanju vredjanja i zgrazvanja nad debelima
Moram da napomenem da ona sama ima problema sa kilogramima...da je praktikovala kada mora da smrsa metodu prst u krajnike i time se hvalila ...a najzanimljivije je da njena majka ima jedno 150kg i brat isto ...i kraljevi su kica i neukusa i aljkavosti ...ali su bogati pa im to niko ne zamera
Dakle dok je ona sve zivo vredjala (jedino one koje su gradjene kao ona valjaju)... ja sam je samo sazaljivo gledala kako se nervira..kako zeli da nas ubedi da su te zene monstrumi ...da izvuce od nas neku rec zgrazavanja.... ovo je bas ono primer kakvima smetaju debeli ljudi
Hocu da kazem da je stvar ukusa da li je neko lep kao debeo ili kao mrsav ... i sama polazim od sebe da ja volim sto sam mrsava (imam 50kg) jer tako zelim, jer je to moj izbor , a ne da bih to stalno morala da istaknem kao nesto sto bi svi trebalo da slede , kao ja jedino valjam...ja jedino mogu da oblacim minice ....jer imam duge i vitke noge ...to je samo predvidjeno za mene...sve druge koje ne zadovoljavaju te kriterijume kao ja treba ismevati i pokazati prstom na njih
Ne mogu da razumem one koji smatraju da je suknja iznad kolena samo za mrsave...
kao da su rodjeni samo u ovom veku (gde sve lice jedna na druge :ista usta, isto misicavo musko telo-to msilim na zene, iste silikonske grudi, isti iskvarcovan ten ...sve je isto) ...i ne znaju da je od polovine proslog veka suknja do kolena bukvalno bila obavezna bez obzira na kilograme

Polazim od toga da u prodavnici ne bi postojala suknja iznad kolena broj 42 da nije predvidjena za zenu sa tim konfekcijskim brojem
U 80tim je koliko znam bilo normalno da zena svake gradje, visine ,tezine....moze da nosi minic ...
Inace ja kada vidim debelu zenu poslednje sto pomislim jeste da je sama sebe dovela do toga ....jer poznajem X ljudi i bolesti koje mogu dovesti do tog stanja ...da ne spominjemo genetiku , tempo i uslove zivota i iz ko zna kojih razloga ugrozeno zdravlje .... i oni zasluzuju ista prava kao i mi mrsavi
STOP DISKRIMINACIJI