Pomaganje roditeljima?!

Pa činjenica jeste da se najviše vuče iz porodice, ali ima slučajeva da su roditelji sasvim okej i da su sasvim korektno vaspitavali svoju decu a opet je iz njih ispalo - ništa. To bar u ovoj državi nije teško - pogrešni modeli na sve strane. :roll:

to sam i ja rekao....ako deca mnogo vremena provode napolju,onda sve gledaju od starijih "mangupa" i uce od njih.....znam to...;)

Juce sam se naradila...Ima moja mama neke tripove:"Ajmooo deco,na posao...!!",onako,odjednom joj dodje:lol:
Naprala sam se prozora,bacila djubre,usisala celu kucu,obrisala dnevnu od prasine,promenila posteljinu (naravno,samo u mojoj sobi:lol:),matori komp mi sad iygleda kao novi (dok se ne nakupi prljavstina:lol:),kupila ves sa terase,slagala ga,i sredila svoj orman.
Kasnije napravila vocnu salatu,kao i obicnu salatu,za rucak...
Jos mi samo treba jos jedna polica (obecao mi je tata jos pre 3,4 meseca,ali je sad zaboravio) jer ne mogu sve knjige da stanu na jednu (nisu sve moje,ali ima jako dobrih stvari).
I da,htela sam juce i da ofarbam prozor(mislim,onaj "drvni" deo),ali su me zaustavili,inace bi,sigurna sam,lepo ispalo.
Do sledeceg mog napada cistoce bi trebalo da prodje prosecno 2 i po meseca,ali ako ova tema bude uvek na 1. stranici,verovatno cu imati cesce napadaje.

Juce sam se naradila...Ima moja mama neke tripove:"Ajmooo deco,na posao...!!",onako,odjednom joj dodje:lol:
Naprala sam se prozora,bacila djubre,usisala celu kucu,obrisala dnevnu od prasine,promenila posteljinu (naravno,samo u mojoj sobi:lol:),matori komp mi sad iygleda kao novi (dok se ne nakupi prljavstina:lol:),kupila ves sa terase,slagala ga,i sredila svoj orman.
Kasnije napravila vocnu salatu,kao i obicnu salatu,za rucak...
Jos mi samo treba jos jedna polica (obecao mi je tata jos pre 3,4 meseca,ali je sad zaboravio) jer ne mogu sve knjige da stanu na jednu (nisu sve moje,ali ima jako dobrih stvari).
I da,htela sam juce i da ofarbam prozor(mislim,onaj "drvni" deo),ali su me zaustavili,inace bi,sigurna sam,lepo ispalo.
Do sledeceg mog napada cistoce bi trebalo da prodje prosecno 2 i po meseca,ali ako ova tema bude uvek na 1. stranici,verovatno cu imati cesce napadaje.

Ti si, Tasho, bas vredna bila. Svaka cast. Ali jos nisi kopala po basti! ;)

Okej, a odakle tebi te pare? Od majke, tetke, bake? Ako je odgovor potvrdan, onda je smešno što se žališ. Jedino je u redu ako te pare sam zarađuješ. Ali čime sa petnaest-šesnaest godina?
Svaka tebi čast ako već sa osamnaest budeš zarađivao dovoljno da živiš sam, da jedeš i da se pristojno oblačiš, da ne pričam o nekim sitnim ili krupnim zadovoljstvima koja prate život uz roditelje, i tu mislim na materijalno koliko i nematerijalno.
Joj, da te pitam nešto: da li su roditelji onih koje nazivaš ''sponzorušama'' želeli ili znali da će im ćerke to biti? :)

Pa, ponekad mi daju baba i deda, ali na raspustu cu sam da zaradjujem! E onda ne zavisim ni od koga! Sto mislis da je tesko sa 15, 16 zaradjivati? Samo treba biti vredan! Hvala, ako budem imao vremena, javljacu vam se kada budem radio sa 18 negde. ;)
Pa, nisu mogli znati, ali opet, danas su takvi roditelji srecni, ako im cerka nije sponzorusa!
Jedno pitanje, JESI LI TI SPONZORUSA????????? :rotf:

e sad sam se setila nechega...
moj brat od tetke ima 14 god. i on obozhava da sredjuje kutju, znachi usisava, chisti kuhinju, ma sve... i onda mene stalno kritikuju poshto ja ne radim nishta, kako on mushko mozhe sve da radi, a ja zhensko ne mogu nishta...

e sad sam se setila nechega...
moj brat od tetke ima 14 god. i on obozhava da sredjuje kutju, znachi usisava, chisti kuhinju, ma sve... i onda mene stalno kritikuju poshto ja ne radim nishta, kako on mushko mozhe sve da radi, a ja zhensko ne mogu nishta...

sto ja to mrzim kad me neko kritikuje npr. kako je ovaj bolji u skoli od tebe ili sl...:roll:
to me bas nervira...a kad sam ja bolji od tog za koga su oni pricali da je bolji od mene onda mi kazu kao "pa sta ti gledas kakav je on":roll:
msm...:mrgreen:

Pa, ponekad mi daju baba i deda, ali na raspustu cu sam da zaradjujem! E onda ne zavisim ni od koga! Sto mislis da je tesko sa 15, 16 zaradjivati? Samo treba biti vredan! Hvala, ako budem imao vremena, javljacu vam se kada budem radio sa 18 negde. ;)
Pa, nisu mogli znati, ali opet, danas su takvi roditelji srecni, ako im cerka nije sponzorusa!
Jedno pitanje, JESI LI TI SPONZORUSA????????? :rotf:
Naravno da se slažem da treba biti vredan.
Ali pročitaj ponovo moj post: pitala sam te da li ćeš moći sa toliko godina da zarađuješ da živiš odvojeno od svojih (dakle bar nekih 100 evra za stan, i to je onako neki minimalac), da se hraniš (hrana je danas užasno skupa, što ne primećuješ dok ne počneš sam da je kupuješ, i ja se tako zgražavam svaki put kad odem u Maxi), da se oblačiš (čak i da se oblačiš kod Kineza, za to trebaju PARE). Ti ćeš na leto sam zarađivati svoj dinar što je stvarno za svaku pohvalu i nećeš zavisiti od svojih u smislu da nećeš morati da ih cimaš kad ti se ide do grada ili ti se gleda film iz videoteke ili ti se svidi neka video-igrica ili šta god, ali I DALJE ćeš jesti ono što ONI kupe parama koje ONI zarade. Kapiraš?

I ne razumem zašto pitaš da li sam sponzoruša i iz kojih delova mojih postova si mogao to da zaključiš.

Svejedno - to je moja stvar ;)

Treba umeti sa roditeljima. ;)
Npr, ja sam takve priče završio time što sam rekao da ne prihvatam bilo kakva selektivna pravila i komentare. Ili važi za sve (i gledam sve) ili ne gledam nikog.

Pitam se sta su ti na to odgovorili... ;)

E, a najvise volim kad se roditelji zapucaju, npr. raspravljam se s mamom, kazem nesto sto ne ocekuje, i samo gledam kako otvara i zatvara usta u pokusaju da nesto kaze, kako se mrsti u nadi da ce se setiti neceg pametnog i zadrzati 'autoritet'... :D

Evo šta sam ja sve radio kada sam bio malo mladji.
Od radova u dvorištu:
grabuljanje trave jednom nedeljno (20 ari plac, duša da ti ispadne), lopatanje peska ili zemlje, kopanje i riljanje (pomagao babi i dedi), testerisanje drva ručnom testerom, zalivanje bašte i cveća, guranje kolica itd.
Od tehničkih radova:
svi mogući radovi oko kola, petljanje oko električnih instalacija.
E sad, mladji se žale kako moraju da idu u kupovinu. Ja sam 1998. i 1999. godine svako jutro u šest sati ustajao da kupim hleb, jer prva isporuka bude u pola sedam, to se rasproda do 7. Sledeća je tek u 11, a i ona se rasproda za pola sata. Mleko je dolazilo utorkom, četvrtkom i subotom. Pa se lepo ode i čeka red nekih pola sata - sat vremena.

Od radova u dvorištu:
grabuljanje trave jednom nedeljno (20 ari plac, duša da ti ispadne), lopatanje peska ili zemlje, kopanje i riljanje (pomagao babi i dedi), testerisanje drva ručnom testerom, zalivanje bašte i cveća, guranje kolica itd.
Od tehničkih radova:
E sad, mladji se žale kako moraju da idu u kupovinu. Ja sam 1998. i 1999. godine svako jutro u šest sati ustajao da kupim hleb, jer prva isporuka bude u pola sedam, to se rasproda do 7. Sledeća je tek u 11, a i ona se rasproda za pola sata. Mleko je dolazilo utorkom, četvrtkom i subotom. Pa se lepo ode i čeka red nekih pola sata - sat vremena.

cuti,i ja sam. a sad se zale sto u jedanaest trebaju da idu...

Ja wolim mami da pomazem kada prawi rucak..ili kada prawi torte pa joj umutim slag...ili nekada nam (meni i mojoj sestri) kaze da skupimo ili rasirimo cist wes...to ja inace ne wolim al ajde uradim ga da mi ne bi dala jos :mrgreen:
P.S.Savet za postawljaca teme:
Probaj da popricash sa twojim caletom...i pitaj ga zasto nije zadowoljan...kiss

Od radova u dvorištu:
Od tehničkih radova:

U ***, ti si bas radio! A sa koliko je to godina bilo? ;)

waaa ja mojima pomagala kad sam bila 5-6 razred i tako...qvala sam rychkove spremala torte chistila qpatilo i tako...a sad nishta al' skroz (:
josh tjemo sad opet da se selimo al' mene shaljy za tzg pa netjy biti ty da im pomazem oko toga.../me losha tjera ;p

Ја не радим буквално ништа од псолова у кући (усисавање, спремање кревета, брисање прашине...) јер кад ја узмем да радим нешто тако, кућа је у много већем хаосу него што је била пре тога. Једино одем до продавнице, банке, поште...

Back