Položila sam B1 njemački!

Nisi mi jasna, roditelji su ti dosli u Nemacku dovukli su se iz nemastine u njoj su dobili sve ukljucujuci i tebe, a ti dalje propagiras iz porodice naucenu indoktrinaciju o njima.
Da li mozda trebaju mirno da gledaju svoj nestanak?
Umesto ovog nazovi lekara trebao je da radi nemacki koji je otisao iz Nemacke za bolje placenim poslom.
Najverovatnije ti nije poznat podatak o selekciji koja je barem do nedavno vladala u Nemackoj prilikom upisa na fakultet, ne racunam "stance" koje su morali primiti zbog nakaradno donesenih zakona pod pritiskom okupatora, a pod plastom jednakosti.
Ne bune se oni bez razloga da su njihova deca morala napustiti Nemacku, a njih lece balkanski i slicni vracevi ukljucujuci i doticnog.
Ako vam ne odgovara Nemacka to se lako resava, ali i sama tvrdis da u svojoj nedodiji ne bi mogla ziveti.
Kada bi se ostvario scenario koji je namenjen Nemackoj, a koji i tti prizeljkujes ona bi se pretvorila u istu rupu poput onih iz kojih su svi njeni neprijatelji dosli.
Nemacka je jos uvek uredeno i napredno drustvo zahvaljujuci Nemcima.

Hvala.
Šareno - pisanje sehr gut, slušanje gut, pričanje i čitanje befriedigend
Ako se ne varam, mislim da me pamcenje jos uvek sluzi meni si napisala da covek ne moze na ovom nivou poznavati vise jezika.
Bec mi je prirastao srcu posto sam deo detinjstva izmedu ostalog proveo u njemu, uzasavam se i same pomesli u sta se pretvorio, nadam se da ne zelis postati deo onih koji ga unistavaju i olajavaju poput RuznaKo lopov Nemacku.

Inace primi moje najiskrenije cestitke na postignutom uspehu.

Nemackoj je najveca kazna sto ce razni neonazi pacenici da se loze na nju. Jbg, tako ti se desi kad budes monstrum.
Zasto sa takvim misljenjem odlazis medu njih?
Licno ti mogu svedociti o torturi koja se nad njima jos 70-tih sprovodila u ex SFRJ pod plastom bratstva i jedinstva, sada je podignuta na visi nivo nasilnik im je doveden u kucu, ne racunajuci okupatora.

Ako su Nemci i njihovo drustvo toliko losi sta trazite medu njima?
Ako se ne varam nisu oni dosli u vase nedodije vec suprotno, mislim da bi bio red da se vi njima prilagodite za razliku od vasih ocekivanja.
Долазили су са тенковима у прва два рата, али сад ми долазимо код њих... Ненаоружани...братски

Vrhunac licemjerja srba je da pljuju Njemacku i generalno zapad a onda idu tamo da zive,to vam je kao da svaki dan idete u goste kod ljudi koje ne podnosite idete tamo svaki dan na rucak a kada dodjete kuci pricate o tim ljudima pred svojom familijom sve ruzno i ne samo pred njima vec pred svim poznanicima.Ali ipak idete svaki dan u goste kod tih mrskih ljudi i sa njima sve fino.

Ja prvi licno nikada ne bih isao na mjesto i medju ljude koje ne volim i pred kojim se ne osjecam lijepo.A ako idem npr da zivim u neku zemlju a o njoj pricam ruzno onda to govori da to radim iz ljubomore,zlobe i zavisti ako bih tako razmisljao.Vec ako sam otisao u tudju familiju pa cak iako nemam dobro misljenje o njima opet sa druge strane ti ljudi kakvi god da su u mojoj glavi oni su me primili ugostili red bi bio da im iskazem postovanje,tako sto necu nista o njima ruzno pricati drugima a opet niko me ne sili da idem kod njih ako necu,ali ako sam vec dosao bicu korektan i covjek prema njima ne moram da ih volim ali pokazacu postovanje ili ne ici vise na to mjesto al pljuvanje pa to je licemjerno i pokvareno.

Ima izreka u narodu - Ne valja srati po tanjiru iz koga jedes ili si nekada jeo

Njemacka mnoge hrani dosljake kakva god da je zasluzuje postovanje,te ljude niko ne sili da idu za Njemacku ako je ne vole i smatraju da je to drustvo trulo i nemoralno

Poslednja izmena:
То нисмо били ми Срби и Балканци, већ русташе из Москве...
Opet i na ovoj temi bezrazlozno optuzujes Ruse.
Rusi su prosli i oslobodili teritoriju na kojoj je nakon oslobodenja sproveden nevideni teror za te krajeve.
Vrsene su racije, masovna streljanja, organizovani koncentracioni logori nad nevinim civilnim stanovnistvom, podvlacim nakon zavrsetka rata.
Nema mesta gde se nakom pola veka zabrane nad stratistem nije podigao spomenik u pojedinim mestima dva i vise.
Citava naselja su svedocanstvo nasilne demografske promene slike.

Vrhunac licemjerja srba je da pljuju Njemacku i generalno zapad a onda idu tamo da zive,to vam je kao da svaki dan idete u goste kod ljudi koje ne podnosite idete tamo svaki dan na rucak a kada dodjete kuci pricate o tim ljudima pred svojom familijom sve ruzno i ne samo pred njima vec pred svim poznanicima.Ali ipak idete svaki dan u goste kod tih mrskih ljudi i sa njima sve fino.

Ja prvi licno nikada ne bih isao na mjesto i medju ljude koje ne volim i pred kojim se ne osjecam lijepo.A ako idem npr da zivim u neku zemlju a o njoj pricam ruzno onda to govori da to radim iz ljubomore,zlobe i zavisti ako bih tako razmisljao.Vec ako sam otisao u tudju familiju pa cak iako nemam dobro misljenje o njima opet sa druge strane ti ljudi kakvi god da su u mojoj glavi oni su me primili ugostili red bi bio da im iskazem postovanje,tako sto necu nista o njima ruzno pricati drugima a opet niko me ne sili da idem kod njih ako necu,ali ako sam vec dosao bicu korektan i covjek prema njima ne moram da ih volim ali pokazacu postovanje ili ne ici vise na to mjesto al pljuvanje pa to je licemjerno i pokvareno.

Ima izreka u narodu - Ne valja srati po tanjiru iz koga jedes ili si nekada jeo
Ne valja ti poredjenje.
Niko u Njemacku nije otisao u goste,niti ga Svabe goste i daju nesto dzabe.
Otisao je da rinta i to tako da se iz njega iscijedi svaka kap zivota i zdravlja.
A zasto je otisao...pa,jednim mozda i vecim dijelom su te iste Svabe krive za to.
Kod nas izazivaju ratove i rovare,a zauzvrat smo im mi jeftina radna snaga.
Tako da se nema radi cega narocito zahvaljivati njima.
Nisu oni primili radnike sa Balkana iz altruizma ili sto im zele pomoci da zarade hljeb,nego sto zele pomoci sebi.

Ne valja ti poredjenje.
Niko u Njemacku nije otisao u goste,niti ga Svabe goste i daju nesto dzabe.
Otisao je da rinta i to tako da se iz njega iscijedi svaka kap zivota i zdravlja.
A zasto je otisao...pa,jednim mozda i vecim dijelom su te iste Svabe krive za to.
Kod nas izazivaju ratove i rovare,a zauzvrat smo im mi jeftina radna snaga.
Tako da se nema radi cega narocito zahvaljivati njima.
Nisu oni primili radnike sa Balkana iz altruizma ili sto im zele pomoci da zarade hljeb,nego sto zele pomoci sebi.
Tacno je nisu primili radnike iz "altruizma" kako si navela vec su bili prisiljeni, da se ne vracam na marsalov plan i denacifikaciju koji podrazumevaju nasilnu promenu demografske slike uz nametanje krivice itd.
Uslovi rada i zivota su u Nemackoj bili bolji, tako da su gastarbajteri sacuvali zdravlje za razliku od svojih sunarodnika koji su rintali za "svetliju buducnost" kako se zvala.
"Svabe" kako ih zoves su krive sto su vam ostavile razvijene regije i imovinu ukljucujuci kuce sa pokucstvom, sram ih bilo, unistenje je bilo primetno vec 70-tih danas je kolaps.
Nemackom ne upravljaju "Svabe" tako da oni ne mogu izazivati ratove.
Niste im jeftina radna snaga vec nametnut balast, tako da bi bilo pozeljno da ste im zahvalni.
Ilustracija navedenog je ponasanje kancelara Angele Merkel:
Navela je da im strani radnici nikada nisu bili potrebni.
Sledi afera prisluskivanja.
Nakon nje poznati poziv migrantima koji su gle cuda nuklearni fizicari i neurohirurzi.

Kolega ti je odgovorio da je ovakvo ponasanje vrhunac licemerja.

Tacno je nisu primili radnike iz "altruizma" kako si navela vec su bili prisiljeni, da se ne vracam na marsalov plan i denacifikaciju koji podrazumevaju nasilnu promenu demografske slike uz nametanje krivice itd.

Znaci,izazvali dva svjetska rata i milionske zrtve i sad treba da neko brine o njihovom osjecaju krivice i da ih slucajno ne uvrijedi?

Uslovi rada i zivota su u Nemackoj bili bolji, tako da su gastarbajteri sacuvali zdravlje za razliku od svojih sunarodnika koji su rintali za "svetliju buducnost" kako se zvala.

Gastarbajteri nisu sacuvali zdravlje,malo ih je dugo uzivalo u zaradjenoj penziji.
Kod nas se nije bas toliko rintalo,da se ne lazemo.

"Svabe" kako ih zoves su krive sto su vam ostavile razvijene regije i imovinu ukljucujuci kuce sa pokucstvom, sram ih bilo, unistenje je bilo primetno vec 70-tih danas je kolaps.

Meni niko nije nista ostavio...ni regiju,ni kucu.
Niti ikome iz mog okruzenja.
Ako su i nekome ostavili,mnoge su i zaduzili,sto nekako zaboravljas da kazes.

Nemackom ne upravljaju "Svabe" tako da oni ne mogu izazivati ratove.

Mogu,mogu.Dovoljno je da izvrsavaju tudja naredjenja na stetu nasih naroda.Ili mislis da nije bilo njihovog uplitanja u ratove na Balkanu.

Niste im jeftina radna snaga vec nametnut balast, tako da bi bilo pozeljno da ste im zahvalni.

Onaj koji ztreba da im bude zahvalan vec je zahvalio sa "danke Dojcland".

Ilustracija navedenog je ponasanje kancelara Angele Merkel:
Navela je da im strani radnici nikada nisu bili potrebni.
Nisu...ali na boljim pozicijama.
Ali zato im trebaju cistaci,negovatelji i ostale sluge jer im je ispod casti da oni to rade valjda.

Sledi afera prisluskivanja.
Nakon nje poznati poziv migrantima koji su gle cuda nuklearni fizicari i neurohirurzi.

Zasto su ih zvali?Koji je odgovor na tu misteriju?
Em neradnici,em na socijali...Imas li odgovor?
Nisu bas bili tako blagonakloni prema nasem izbjeglom stanovnistvu.

Kolega ti je odgovorio da je ovakvo ponasanje vrhunac licemerja.

Pazi,neo ti unisti drzavu,opljacla sve sto moze, i ti si posle prisiljen da radis kod njega,i jos treba da si mu zahvalan.
To je vrhunac licenerja

Kako je od jedne generalno dobre stvari došlo do bezveznog prepucavanja?
Neko je uložio svoje vreme i trud da nauči nešto novo,korisno.
I uspeo u tome. I to još pod otežanim uslovima.
I onda već na drugoj stranici budalaštine.
Ucenje odredenog jezika podrazumeva interesovanje za drustvo koje ga koristi njegovu kulturu itd. ukljucujuci i zivot u njemu prilagoden spomenutim vrednostima.
Medutim ,propagira se suprotno od njegovog nipodastavanja do unistenja.

Ako se ne varam, mislim da me pamcenje jos uvek sluzi meni si napisala da covek ne moze na ovom nivou poznavati vise jezika.
ne razumem te, na kom nivou? ja sam pocela nemacki od nule, nikada ga pre nisam ucila, zadovoljna sam rezultatom koji sam sama postigla. Tako sam isto sama dosla do b2 engleskog i evo radim na njemu vec godinama.
Bec mi je prirastao srcu posto sam deo detinjstva izmedu ostalog proveo u njemu, uzasavam se i same pomesli u sta se pretvorio, nadam se da ne zelis postati deo onih koji ga unistavaju i olajavaju poput RuznaKo lopov Nemacku.
Ruki je Nemica. Kao sto ja kritikujem Srbiju ostrije nego neki stranac, tako i ona ima slobodu da kritikuje svoju Heimat. Sta je problem?

Back