Položila sam B1 njemački!

Nemci takve sa tim razmišljanjem ne žele

Saksonija nije nemacka …
Da nisi preterala dajuci sebi pravo da odredujes ko je Nemac.
Za tebe je nepoznanica razmisljanje Nemaca, nazalost postoje i oni na koje je indoktrinacija marsalovim planom i denacifikacijom ostavila posledice, ali one prolaskom vremena jenjavaju.
Sta mislis da li ce oni sa tobom razgovarati na isti nacin kao samnom? Pogotovu kada su svesni sa kojom namerom i usadenim misljenjem ste dovedeni, sto se trenutno manifestuje odrzavanjem sadasnje interesne garniture na vlasti.
Polako, ali sigurno sazreva vreme stvaranja jedne nove Evrope bez ucesca okupatora kojem je vreme vec odavno isteklo, jedini generator vracanja njenog starog sjaja, samim time i najvisih civilizacijskih vrednosti moze biti Nemacka u savezu sa Rusijom koje se medusobno nadopunjuju ma kako tebi sada cudno izgledalo da ne pisem zvucalo.
Sam Bizmark je tvrdio da je savez izmedu Nemacke i Rusije prirodan i potrebno ga je ostvariti preko Ukrajine sto je preinaceno u dokazanu istorijsku laz da je izjavio kako Rusiju treba zauzeti preko Ukrajine.
Prolaskom vremena za koje sam i sam mislio da nam izmice polako, ali sigurno srpski receno sve dolazi na svoje, sve karte su otvorene, svako je pokazao svoje pravo lice u zavisnosti koji ti se izraz vise svida ne moras se brinuti i tebi ce biti bolje, lazu te da ti neki zli Nemci zele nauditi i da se zbog njih na izborima moras izjasnjavati suprotno svojim interesima koji su zapravo interesi upereni izmedu ostalog i protiv tebe.

Ptica Feniks se uvek dize iz pepela, a ona je evropska ptica.

Pa naravno da učiš uporedo i što živiš negde, ali je poenta da ceo dan pričaš na tom jeziku i da samo njega čuješ. Zapravo i da razmišljaš na tom jeziku. I onda se ekstra brzo uči. A ovi gastarbajteri što odu u Nemačku pa se tamo druže sa srbima i pričaju srpski, i onda tako "uče" jezik godinama, to je mrcvarenje.
a kakve su to životne okolnosti u kojima bi neko mogao da priča po ceo dan na nekom jeziku koji ne zna?! šta bi to trebalo da bude, neka firma, škola, udruženje?

Dokle ces da lupetas gluposti?
Vrati se u osnovnu skolu i uci.
Nemoj misliti da nisam primijetila da ne podnosis Srbe "sa druge strane Drine" i da ti smeta ijekavica...ali ne moras da davis na svim temama,valjda ti je dosta politika.
Ja govorim i pisem onako kako se govori i pise u mom kraju, tamo gdje sam rodjena i gdje zivim.A govorim srpski,isto kao i ti,svidjalo ti se to ili ne.
I to nije nikakvog novijeg datuma,nego su tako govorili i moji cukundjedovi.
Ne znam koji problem imas s tim,ali molim te,nemoj vise da ne smaras.
I budi siguran da niko ko govori ijekavicu nikad nece gurati nikakvo "j"tamo gdje ne treba,to samo rade takvi kao ti koji nemaju pojma ni o cemu i koji namjerno plasiraju izmisljotine.
Nadam se da shvatas da ti je prica oko toga vrlo glupa i da neces dalje nastavljati diskusiju o tome....
Vas je zaista tesko podnositi.

Imas gramatiku cijelu skoro sa B1,posle u narednim nivoima je poenta samo vise rijeci novih sirenje fonda rijeci ,gramatike posle jako malo ima i to nije samo sa njemackim vec sa vecinom jezika

Nije tezak jezik toliko ima par fora koje ako se ne ukapiraju brzo mogu da ga otezaju da djeluje jako tezak jezik a u sustini nije.Poenta ja da neko nauci brzo da kaze na pocetku recenice dvije prve rijeci posle sta god kaze nebitno,jer jako je bitan redosled rijeci.A mnogi kada pricaju mucaju jer prve dvije rijeci ne gledaju nego razmisljaju o cijeloj recenici pa se zbune a lako je.Kombinatorika prve dvije rijeci je kljuc da se shvati koliko je njemacki lak jezik a onda na kraju 99 posto recenica ide glagol sve izmedju sto covjek kaze nebitno tu moze da opusti jezik

U srpskom npr je opterecenje padez uvijek onome koji ga uce i to je realni problem e sada tu nema neke pomoci,jer su sablonska pravila nauci tako kako pise.U njemackom sve vise zavisi od redosleda i onda su to kombinatorike dvije koje su jako logice i koje treba ukapirati

Ako neko kaze - Jedem danas prelijepu cokoladu i kupicu takodje i strudle, logika njemackog da bi ga tecno pricali je da sto brze kazete prve dvije rijeci Jedem danas... posle opustite mozak kazite sta hocete i samo cijelu recenicu zakljucite glagolom i lako.Glagol je pecat i sigurica svake njemacke recenice a sustina shvatanja su prve dvije rijeci i ne mora se uvijek recenica pocet imenicom kako razmislja onaj koji sablonski jezik uci bez logike al bitno je da bude medju prva 2 mjesta.Samo u sprskom mozete u mnogo vise recenica poceti prve dvije rijeci jedne recenice bez upotreba imenice u njemackom ne mozete toliko sem ako pocnete recenicu veznikom u srpskom mozete kako hocete

Poslednja izmena:
Ja sam za neograničenu vizu morao da položim B1 i Leben in Deutschland.
Morala je da se uči gramatika ali fakat je da nivo znanja koji ti piše na sertifikatu nije merilo praktičnog znanja nemačkog.

Apsolutno jer znanje njemackog zavisi od razunijevanja same prirode i logike jezika a ljudi koji uce jezik nauce gramatiku pravila itd.Skole ne uce ucenike da grade kreativno svoj stil pricanja jezika.Redosled je jako bitan u njemackom i kombinatorike rijeci,njemacki se uci kao ples,znas kombinatorike pokreta i samo ih vjezbas onaj njihov Reihenfolge rijeci u recenici.Ali problem je opet svoj stil i kreativnost jer bolje znas posto zivis tamo da mnogi njemci ne postuju taj redosled rijeci dok pricaju posebno dosljaci mnogi.A onda tu su i varijacije jer u Minhenu ne pricaju isto kao u Berlinu to su 2 dijalekta a Austrija je treci dijalekat skroz.Standardni njemacki ali uci neko i standarndi srpski i misli zna ga super.A onda ode u Pirot ili Leskovac ili u neki kraj gdje ima puno turcizama pa se pita koji li sam ja jezik ucio ili cuje umjesto evo,eve ili umjesto ama cuje more,pa cuje more rijeci koje nikada nece uciti na kursu.Pa onda nije taj jezik isti u Nis ili u Vojvodini pa ako gledas Cg to su tek novi termini pa Bosna itd

Back